Αφαίρεση ιού Idle Buddy (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Απρ 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Idle Buddy

Τι είναι το Ιός Idle Buddy?

Ο ιός Idle Buddy αποτελεί μέρος της εφαρμογής IdleBuddy

Απεικόνιση του ιού Idle Buddy

Το Idle Buddy είναι ένα δυνητικά κακόβουλο αρχείο που εμπεριέχεται στην εφαρμογή IdleBuddy. Συνήθως, αυτό το αρχείο βρίσκεται στη τοποθεσία C:\Program Files ή στον φάκελο C:\Program Files (x86). Το εκτελέσιμο αρχείο του ιού είναι το ibservices.exe και μπορεί να εντοπιστεί στο task manager. Εώς τώρα, δεν υπάρχουν αξιόλογες πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ποιες κακόβουλες διεργασίες διενεργεί επακριβώς το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν προσοχή.

Όνομα Idle Buddy virus, IdleBuddy
Τύπος Malware

Επίπεδο Κινδύνου

Υψηλό
Ενδείξεις Απορροφά πολλούς CPU πόρους και κατασκοπεύει τον χρήστη.
Αφαίρεση Απαιτείται η άμεση απεγκατάσταση του ιού Idle Buddy virus με τη χρήση του FortectIntego, λόγω της περιπλοκότητας του ιού.

Δυστυχώς, ο ιός Idle Buddy virus μπορεί να σχεδιαστεί ώστε να διενεργεί ευρύ φάσμα κακόβουλων παρασκηνιακών διεργασιών, όπως πχ. εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (mine cryptocurrency). Με άλλα λόγια, έχει τη τάση να απορροφά τους πόρους του συστήματος και με αυτό να δημιουργεί κέρδος σε κρυπτονόμισμα στους hackers. Επιπρόσθετα, αυτού του είδους η συμπεριφορά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βλάψει το σύστημα του υπολογιστή κι εν τέλει να το κάνει μη λειτουργικό.

Επιπρόσθετα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το IdleBuddy έχει τη δυνατότητα να συλλέγει αποθηκευμένες πληροφορίες από το σύστημα-στόχο. Οι λειτουργίες spyware δίνουν τη δυνατότητα στους κυβερνο-εγκληματίες να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών-θυμάτων, συμπ. προσωπικών στοιχείων πιστωτικών καρτών, κωδικών, στοιχείων σύνδεσης, κλπ. Έτσι, όσο περισσότερο καιρό παραμένει ο ιός στο σύστημα-στόχο τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο χρήστης-θύμα να υποστεί οικονομικές, και όχι μόνο, απώλειες.

Ακόμα, έχει διαπιστωθεί ότι το συγκεκριμένο κακόβουλο πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να ανοίγει backdoors για τη διείσδυση πολύ επικίνδυνων και καταστροφικών ιών ransomware κι άλλων κυβερνο-μολύνσεων. Και πάλι, απαιτείται η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Idle Buddy virus.

Παράδειγμα του ιού Idle BuddyΟ ιός Idle Buddy είναι δυνητικά ένα επικίνδυνο κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί ως ibservice.exe στην εφαρμογή IdleBuddy

Μιας και ο ιός IdleBuddy είναι περίπλοκος και ιδιαιτέρως επικίνδυνος, συνιστούμε ο χρήστης-θύμα να αποφεύγει τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Idle Buddy virus. Διαφορετικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργήσει ζημιά και δυσλειτουργικότητα στο σύστημα του υπολογιστή του. Για αυτό τον λόγο προτείνουμε τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας για την αφαίρεσή αυτού του κακόβουλου προγράμματος.

Ωστοσο, η αφαίρεση του ιού Idle Buddy virus με τη χρήση antivirus θέλει κι αυτή προσοχή, κυρίως στο σκέλος της επιλογής του σωστού λογισμικού ασφαλείας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι κυκλοφορούν εκατοντάδες scams online τα οποία όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικά, αλλά δεν είναι ούτε και ασφαλή. Για την ασφαλή κι αποτελεσματική αφαίρεση του ιού, προτείνουμε κάποιο απ’ αυτά τα δυο εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: FortectIntego ή Malwarebytes.

Που οφείλεται η έξαρση στις διεισδύσεις malware

Πλέον, οι κυβερνο-εγκληματίες έχουν πολύ προχωρημένες γνώσεις και εμπειρία στην ανθρώπινη ψυχολογία και συμπεριφορά κι έχουν τελειοποιήσει τις phishing τεχνικές τους. Έχουν τη τάση να χρησιμοποιούν άριστες παραπλανητικές μεθόδους για να ξεγελούν και να πείθουν τους χρήστες-θύματα να κατεβάζουν χειροκίνητα τον ιό στο σύστημα του υπολογιστή τους. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ‘κρύβουν’ συνήθως το malware σε peer-to-peer (P2P) sites διαμοιρασμού αρχείων (file-sharing sites).

Αυτά τα websites πολλές φορές προωθούν cracks δημοφιλών προγραμμάτων και παράνομες / πειρατικές λήψεις. Μεγάλος αριθμός χρηστών ελκύεται απ’ αυτό και ‘πέφτουν στην παγίδα’ κατεβάζοντας προγράμματα απ’ αυτές τις ύποπτες, αναξιόπιστες, και σαφώς μη ασφαλείς ιστοσελίδες. Οι κυβερνο-εγκληματίες ‘μεταμφιέζουν’ το malware ώστε να μοιάζει με κάποιο νόμιμο και δημοφιλές πρόγραμμα και το πλασάρουν online. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πάρα πολλοί χρήστες να κατεβάζουν ιούς χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουν.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ελαχιστοποίηση έκθεσης του συστήματος του υπολογιστή σου σε διεισδύσεις κακόβουλων προγραμμάτων είναι φυσικά η αποφυγή επισκέψεων και χρήσης τέτοιου είδους ύποπτων ιστότοπων, κυρίως δε αυτά που υπόσχονται δωρεάν λήψεις προγραμμάτων. Επίσης, η εγκατάσταση και λήψη ενημερώσεων προγραμμάτων θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από τις επίσημες ιστοσελίδες αυτών των προγραμμάτων και όχι από ιστοσελίδες τρίτων. Φυσικά, η εγκατάσταση και ενεργοποίηση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου antivirus κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία, καθώς ένα τέτοιο λογισμικό ασφαλείας προσφέρει προστασία συστήματος σε πραγματικό χρόνο (real-time protection), εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων / αρχείων, φιλτράρισμα των λήψεων σε αξιόπιστες και παραπλανητικές (fake downloads detection), κλπ.

Η άμεση απεγκατάσταση του ιού Idle Buddy προλαμβάνει τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στο σύστημα

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, όσο παραμένει ο ιός IdleBuddy virus στο σύστημα τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες δημιουργίας προβλημάτων στο σύστημα και οικονομικών απωλειών για τον χρήστη-θύμα. Και όπως τονίσαμε, θα πρέπει να αποφευχθεί η χειροκίνητη αφαίρεση του ιού.

Η αποτελεσματική αφαίρεση του ιού Idle Buddy virus απαιτεί είτε τη συμβολή ενός έμπειρου IT τεχνικού ή τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας τύπου antivirus. Είναι πολύ σημαντική η επιλογή του σωστού λογισμικού ασφαλείας, καθώς κυκλοφορούν εκατοντάδες scams online. Για αυτό τον λόγο, προσθέσαμε πιο κάτω μια λίστα με τα λογισμικά ασφαλείας που θεωρούμε ως τις βέλτιστες επιλογές.

Ωστόσο, πριν προβείς σε αυτόματη αφαίρεση του ιού Idle Buddy, σε συμβουλεύουμε να διαβάσεις προσεκτικά τον παρακάτω οδηγό αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Σύμφωνα με τη εξειδικευμένη σελίδα DieViren.de, το συγκεκριμένο malware σχετίζεται με την εφαρμογή IdleBuddy. Για να μην επανεμφανιστεί ο ιός, θα πρέπει να αφαιρεθεί κι αυτή η εφαρμογή.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Idle Buddy

WindowsmacOS

Αφαίρεση Idle Buddy από συστήματα Windows

Ισως χρειαστεί να αφαιρέσεις ύποπτα προγράμματα και βοηθητικά αρχεία που σχετίζονται με το malware ώστε αυτό να μην επανεμφανιστεί στο σύστημα κατόπιν αφαίρεσής του.

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
  2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
  3. Απεγκαταστήστε το Idle Buddy και σχετικά προγράμματα
    Εδώ, βρείτε το Idle Buddy ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
  4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsmacOS

Αφαίρεση Idle Buddy από σύστημα Mac OS X

Θα πρέπει να ‘καθαρίσεις’ το Mac υπολογιστή σου απ’ όλες τις άγνωστες εφαρμογές οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με το συγκεκριμένο malware.

  1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
  2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Idle Buddy ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Idle Buddy υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες