Αφαίρεση ιού Help recover files.txt (Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Help recover files.txt

Τι είναι το Ιός Help recover files.txt?

Γεια σας! Δε χωράει αμφιβολία πως έχω σοβαρό πρόβλημα. Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω την κατάστασή μου όσο πιο αναλυτικά και περιγραφικά μπορώ ώστε να σας βοηθήσω να καταλάβετε όσο καλύτερα γίνεται σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Αρχικά, βρήκα αποθηκευμένο στο σύστημα του υπολογιστή μου το έγγραφο “help recover files.txt” το οποίο υπήρχε σε όλους μου τους φακέλους. Κατόπιν, διαπίστωσα ότι όλα μου τα αρχεία μετονομάστηκαν σε oorr. και δε μπορώ να ανοίξω κανένα από αυτά. Σύμφωνα με το .txt αρχείο, θα πρέπει να πληρώσω 1 BTC εντός 96 ωρών. Τι με συμβουλεύετε να κάνω? Σε καμιά περίπτωση δεν έχω την παραμικρή όρεξη να τα σκάσω σε αυτούς τους κυβερνο-εγκληματίες, από την άλλη όμως δε μπορώ να χάσω κανένα από τα μπλοκαρισμένα αρχεία, γιατί είναι πολύ σημαντικά, και δυστυχώς δε τα έχω κάνει backup. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βγω από αυτή τη δύσκολη κατάσταση?

Το ‘Help recover files.txt’ είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα τύπου ransomware. Ορισμένα στοιχεία σχετικά με αυτό:

Το ‘Help recover files.txt’ είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα, ουσιαστικά ένας ιός τύπου ransomware (είδος κακόβουλου λογισμικού που διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών, κρυπτογραφεί τα αρχεία, και μπλοκάρει την πρόσβαση στον χρήστη-θύμα, εάν δε πληρώσει πρώτα ένα συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα απελευθέρωσης). Μάλιστα, ανήκει στην κατηγορία των πλέον επικίνδυνων ιών.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο ransomware στοχεύει κυρίως χρήστες στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ωστόσο χιλιάδες χρηστών και σε άλλες τοποθεσίες κινδυνεύουν εξίσου. Μάλιστα, ολοένα κι αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών εκτός των δυο τοποθεσιών που αναφέραμε νωρίτερα που έχουν μολυνθεί από τον ιό Help recover files.txt ransomware.

Έχει τη τάση να μπλοκάρει την πρόσβαση στα αρχεία μέσω κρυπτογράφησης, και, σε αντίθεση με τον ιό FBI virus, η συγκεκριμένη κυβερνο-απειλή καταφέρνει και κρυπτογραφεί τα πλέον σημαντικά αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα-στόχο, όπως πχ. βίντεο, έγγραφα, και φωτογραφίες. Για να μπλοκάρει την πρόσβαση του χρήστη-θύματος, ο ιός Help recover files.txt virus χρησιμοποιεί το κλειδί RSA-2048 key ή τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES CBC 256-bit. Με το που ολοκληρωθεί η κρυπτογράφηση, ο χρήστης-θύμα λαμβάνει ειδοποίηση που τον ενημερώνει ότι τα αρχεία του έχουν μπλοκαριστεί και του εξηγεί τι πρέπει να κάνει για να τα αποκρυπτογραφήσει και να τα ξεμπλοκάρει. Το μήνυμα σε γενικές γραμμές μοιάζει κάπως έτσι:

“Hi,
What happened to your files?
All your files were protected by a strong encryption with RSA-2048
More information about the encryption keys using RSA-2048 can be found heres https://en.wikipedia.org/RSA
What does this mean?
This mean that the structure and data within your files have been irrevocably change and only we can help you to restore it.
How did this happen?
Especially for you, on our server was generated the secret key pair RSA-2048 – public and private
All your files were encrypted with the public key, which has been transferred to your computer via the internet.
Decrypting of your files is only possible with the help of the private key and decrypt program that is on our server
You can buy our tool with the private key that will recover all your files. It cost’s four bitcoins and you need to send it to bitcoin address 14mf7A1oCZ7bjpkqaoXCHp2VLRhuv***** . 1 bitcoin ~= 240 US $.
You can make bitcoin payment without any bitcoin software. For this you can use one of this bitcoin exchanger from this exchange list to send us bitcoins .”

Παρέχεται επίσης στον χρήστη-θύμα προσωπικό κλειδί το οποίο πρέπει να σταλθεί στους δημιουργούς του ιού ‘Help recover files.txt’ ransomware μόλις γνωστοποιηθεί η πληρωμή. Ο συγκεκριμένος ιός ransomware απαιτεί από τον χρήστη-θύμα τη μεταφορά 1 BTC (περίπου 250 USD) εντός 96 ωρών.

Αν και μπορεί να σας δελεάσει το ενδεχόμενο να πληρώσετε το ποσόν ώστε να αποκρυπτογραφηθούν και να ξεμπλοκαριστούν τα σημαντικά αρχεία σας, ωστόσο οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων συμβουλεύουν να μην προβείτε στην πληρωμή των λύτρων. Πρώτα από όλα, πληρώνοντας τα λύτρα δεν είναι εγγυημένο ότι θα αποκτήσετε πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα σας αρχεία. Δεύτερον, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να μοιραστείτε με κυβερνο-εγκληματίες ευαίσθητα προσωπικά τραπεζικά σας στοιχεία.

Τι μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση? Αρχικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να ανακτήσετε τα κρυπτογραφημένα σας δεδομένα χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ανάκτησης: Kaspersky virus-fighting utilities, Photorec, ή R-Studio. Κατόπιν, σας προτείνουμε να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ‘Help recover files.txt’ χρησιμοποιώντας το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας, FortectIntego, ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware.

Πώς καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά ο ιός Help recover files.txt virus?

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ιός ‘Help recover files.txt’ έχει κρυπτογραφήσει τα αρχεία στον υπολογιστή σας, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα του υπολογιστή σας έχει μολυνθεί με το Trojan-Ransom.NSIS.ONION.air. Συνήθως, αυτός ο Trojan ενεργοποιείται όταν ο χρήστης κλικάρει σε κάποιο spam email μήνυμα ή μολυσμένο/κακόβουλο σύνδεσμο ανακατεύθυνσης.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγετε δήθεν σημαντικά εισερχόμενα email μηνύματα τα οποία προέρχονται από άγνωστους αποστολείς. Κυρίως όταν αυτά τα emails σας παροτρύνουν να κλικάρετε στην επισύναψή τους. Φυσικά και ΔΕΝ πρέπει να κάνετε κάτι τέτοιο! Διαφορετικά, αυξάνετε δραματικά τις πιθανότητες να κατεβάσετε άθελα/ασυνείδητα διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα / αρχεία, όπως πχ. ο ιός ‘Help recover files.txt’ virus. (Μπορείτε να βρείτε αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης στη Σελίδα2).

Πώς μπορώ να ανακτήσω δεδομένα που έχουν κρυπτογραφηθεί από το συγκεκριμένο ιό τύπου ransomware?

Ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον ιό Help recover files.txt ransomware? Σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κάνετε το λάθος και πληρώσετε τα λύτρα που σας ζητάει! Η πληρωμή των λύτρων δεν εγγυάται την αποκρυπτογράφηση των μπλοκαρισμένων αρχείων σας.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Help recover files.txt virus. έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει καθαρίσει από αυτό και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα κι αρχείο μπορεί να κατάφερε να ‘τρυπώσει’ στον υπολογιστή σας. Κατόπιν, μπορείτε να προσπαθήσετε να ανακτήσετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων : Kaspersky virus-fighting utilities, Photorec, ή R-Studio.

Εναλλακτικά, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό Help recover files.txt ransomware. Ωστόσο, η γνώμη μας είναι να ΜΗΝ προβείτε σε χειροκίνητη αφαίρεση, γιατί υπάρχει η πιθανότητα όχι μόνο να μη διαγράψετε πλήρως τον ιό, αλλά παράλληλα να αφαιρέσετε κατά λάθος σημαντικά αρχεία του συστήματος. Αυτό που σας προτείνουμε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: FortectIntego ή Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Help recover files.txt

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Help recover files.txt χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Help recover files.txt. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Help recover files.txt έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Help recover files.txt κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες