Αφαίρεση ιού Hades Locker (Βελτιωμένες Οδηγίες) - Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Hades Locker

Τι είναι το Ιός Hades Locker ransomware?

Ο ιός Hades Locker ransomware εξαπλώνεται διαδικτυακά με ταχύτατους ρυθμούς

Ο ιός Hades Locker virus είναι η απόδειξη ότι οι δημιουργοί του ιού Wildfire ransomware αποφάσισαν να ξαναχτυπήσουν, και μάλιστα με ένα ιδιαιτέρως επικίνδυνο και προηγμένο ιό ransomware.

Στο παρελθόν, οι ειδικοί σε θέματα αντιμετώπισης malware κατάφεραν να να πολεμήσουν αποτελεσματικά την προηγούμενη έκδοση του ιού και να τον θέσουν υπό έλεγχο, αφού πρώτα ‘έριξαν’ τους servers που ήταν υπεύθυνοι για τη γενικότερη λειτουργία του. Ωστόσο, ο ιός HadesLocker ransomware είναι ένα παντελώς νέου είδους κακόβουλο λογισμικό που δημιούργησαν οι κυβερνο-εγκληματίες οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τον ιό WildFire. Δυστυχώς, προς το παρόν είναι πρακτικά αδύνατο να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία που κρυπτογραφεί ο ιός Hades Locker.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, ο ιός φορτώνει το ip-api.com/xml site. Με το τρόπο αυτό, καταφέρνει κι εντοπίζει σε ποια χώρα βρίσκεται το σύστημα-στόχος, τον κωδικό της χώρας, το όνομα της περιοχής, την πόλη, το ταχυδρομικό κώδικα, το διαδικτυακό πάροχο, την IP διεύθυνση, ακόμα και τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες του συστήματος-στόχου!

Κατόπιν, αποστέλλει αυτές τις πληροφορίες στον C&C server. Με τη σειρά του, ο server ανταποκρίνεται στον ιό και αποστέλλει ένα μοναδικό κλειδί κρυπτογράφησης AES, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για τη διαδικασία κρυπτογράφησης των αρχείων του χρήστη-θύματος. Κατά τη διάρκεια της κρυπτογράφησης, ο ιός HadesLocker ransomware προσθέτει στα μολυσμένα αρχεία κακόβουλη επέκταση .~HL και τα πέντε πρώτα σύμβολα του κωδικού κρυπτογράφησης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ιός έχει προγραμματιστεί ώστε να στοχεύει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών τύπων αρχείων. Έτσι, μόλις εντοπίσει τύπους αρχείων που εμπεριέχονται στην λίστα του, τα κρυπτογραφεί. Οι τύποι αρχείων που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιού, είναι οι εξής:

.apk, .bmp, .cdr, .cer, .chm, conf, .dat, .db, .dbf, .djvu, .dbx, .docm, ,doc, .epub, .docx .fb2, .flv, .gif, .gz, .iso .ibooks,.jpeg, .jpg, .key, .mdb .md2, .mdf, .mht, .mobi, .mp3, .mp4, .mhtm, .mkv, .mov, .mpg .mpeg, .pict, .pdf, .pps, .pkg, .png, .ppt .pptx, .ppsx, .rtf, .scr, .swf, .sav, .psd, .rar, .tiff, .tif, .tbl, .torrent, .txt, .wmv, .xls, .xlsx, .xps, .xml, .ckp, zip, .java, .py, .asm, .c, .cpp, .cs, .js, .php, .dacpac, .rbw, .rb, .mrg, .sql, .sqlite3, .sqlite, .sqlitedb, .psd, .psp, .pdb, .dxf, .dwg, .drw, .casb, .ccp, .cal, .cmx, .css, .csv, .cr2, .3gp, .7z, .avi., .dcx, .db3, .vsd.

Φυσικά, ο ιός αποφεύγει ορισμένους φακέλους ώστε να μπορεί το σύστημα-στόχος να συνεχίζει να λειτουργεί. Τα directories που προσπερνάει ο ιός, είναι τα εξής:

 • Recycle bin (Κάδος Ανακύλωσης)
 • Windows;
 • Program Files (Αρχεία Προγραμμάτων)
 • Program files (Αρχεία Προγραμμάτων) (x86)
 • System Volume Information (Πληροφορίες Όγκου Συστήματος).

Κατόπιν, ο ιός εμφανίζει σημείωμα λύτρων (βλ. ransom note) σε κάθε σημείο του συστήματος όπου υπάρχουν αρχεία που έχει κρυπτογραφήσει. Συνήθως, το σημείωμα λύτρων εμφανίζεται σε τρεις διαφορετικές μορφές. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι το περιέχομενο του σημειώματος λύτρων είναι το ίδιο με αυτό που εμφανίζει ο ιός Locky virus.

 • README_RECOVER_FILES_[victim’s ID].html;
 • README_RECOVER_FILES_[victim’s ID].png;
 • README_RECOVER_FILES_[victim’s ID].txt.

Αναλόγως του τύπου αρχείου, το σημείωμα λύτρων ανοίγει είτε σε Notepad ή σε media viewer ή σε web browser. Στο σημείωμα εμπεριέχονται πληροφορίες για το πώς μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία που κρυπτογράφησε ο ιός Hades Locker ransomware.

Αναλυτικότερα, ζητείται από το χρήστη-θύμα να κατεβάσει το Τor browser, μέσω αυτού να επισκεφτεί συγκεκριμένο ιστότοπο, κι εκεί να πληρώσει τα λύτρα ώστε να λάβει (?) το πολυπόθητο κλειδί αποκρυπτογράφησης. Τις περισσότερες φορές, τα λύτρα που ζητάει ο ιός Hade Locker ransomware είναι είτε $600 USD ή 500 EUR ή 400 GBP, δλδ. χονδρικά σε Bitcoin 1 BTC. Αυτό το ποσόν θα πρέπει να μεταφερθεί σε συγκεκριμένη Bitcoin διεύθυνση.

Επιπρόσθετα, στον ιστότοπο πληρωμών του ιού Hades Locker παρέχονται επιπλέον πληροφορίες στις σελίδες FAQ, Test Decrypt (Τεστ Αποκρυπτογράφησης), Decryption Tutorial (Οδηγίες Αποκρυπτογράφησης), και Helpdesk. Παρακάτω, θα βρεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις σελίδες:

 • Ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις ιών ransomware επιτρέπεται στο χρήστη-θύμα να τεστάρει το εργαλείο αποκρυπτογράφησης πριν το αγοράσει, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν καταφέραμε να ανεβάσουμε ούτε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο στη σελίδα Test Decryption (Τεστ Αποκρυπτογράφησης). Το γεγονός αυτό μας κινεί τις υποψίες ότι δεν υπάρχει καν εργαλείο αποκρυπτογράφησης.
 • Η σελίδα Help Desk δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να γράψει μήνυμα στους δημιουργούς του ιού.
 • Η σελίδα Decryption Tutorial (Οδηγίες Αποκρυπτογράφησης) παρέχει σύντομες οδηγίες συνοδευόμενες από επεξηγηματικές εικόνες σχετικά με το πως θα γίνει η αποκρυπτογράφηση των αρχείων χρησιμοποιώντας το εργαλείο αποκρυπτογράφησης, Hades Locker decrypter.
 • Η σελίδα FAQ παρέχει απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις των χρηστών-θυμάτων. Το ειρωνικό είναι ότι οι συγκεκριμένοι κυβερνο-εγκληματίες προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες να τους εμπιστευτούν και να πληρώσουν τα λύτρα. .

Στην περίπτωση που ο ιός Hades Locker ransomware έχει κρυπτογραφήσει τα αρχεία σου, ο καλύτερος τρόπος για να τα ανακτήσεις είναι μέσω των backups που έχεις κάνει και όχι πληρώνοντας τα λύτρα και χρησιμοποιώντας το εργαλείο αποκρυπτογράφησης που προτείνουν οι κυβερνο-εγκληματίες.

Όμως, πριν κάνεις την οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκτησης των αρχείων σου, η κύρια προτεραιότητά σου είναι ο εντοπισμός και η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Hades Locker virus. Ο αποτελεσματικότερος, γρηγορότερος, και ασφαλέστερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. τα δυο εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφάλειας, FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσει πρώτα το σύστημα του υπολογιστή σου από την παρουσία του ιού Hades Locker ransomware, πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία αποκρυπτογράφησης ή ανάκτησης των αρχείων σου!

Ολοένα κι αυξάνει ο αριθμός των χρηστών που πέφτουν θύμα του συγκεκριμένου ιού ransomware

Ο ιός HadesLocker ransomware εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω του Kelihos botnet, το οποίου πρωτύτερα είχε χρησιμοποιηθεί για τη διαδικτυακή εξάπλωση του ιού Wildfire ransomware. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι το συγκεκριμένο botnet έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως και για τη διαδικτυακή εξάπλωση των ιών ransomware CryptFile2 και JokeFromMars. Σύμφωνα με αυτές τις ενδείξεις, είναι πολύ πιθανό οι ιοί αυτοί να σχετίζονται μεταξύ τους.

Παρακάτω, αναφέρουμε τρόπους με τους οποίους μπορείς να αποφύγεις ή έστω να ελαχιστοποιήσεις τις διεισδύσεις ιών ransomware στον υπολογιστή σου:

 1. Μην ανοίγεις ύποπτα / άγνωστα emails που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς. Οι ιοί ransomware εξαπλώνονται τις περισσότερες φορές μέσω spam emails που εμπεριέχουν μολυσμένες επισυνάψεις ή μολυσμένους συνδέσμους ανακατεύθυνσης. Μόλις ανοιχθεί μια τέτοια επισύναψη, εγκαθίσταται κι ενεργοποιείται ο ιός στο σύστημα υπολογιστή του χρήστη-θύματος.
 2. Μη κλικάρεις ύποπτες αναδυόμενες διαφημίσεις που εμφανίζονται ξαφνικά όταν πλοηγείσαι στο διαδίκτυο. Κυρίως δε, όταν οι διαφημίσεις αυτές σχετίζονται με ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου, τζόγου και διαδικτυακού στοιχήματος, ή gaming.
 3. Μη συμφωνείς ποτέ να εγκαταστήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα ή ενημέρωση από ιστότοπους που δε σχετίζονται με το εκάστοτε πρόγραμμα. Συνήθως, αυτές οι παραπλανητικές προτάσεις λήψης/εγκατάστασης είναι κακόβουλες, κι εμπεριέχουν ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.
 4. Θα πρέπει να έχεις πάντα, εγκαταστημένο και λειτουργικό ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware το οποίο και θα παρέχει στο σύστημα του υπολογιστή σου προστασία σε πραγματικό χρόνο από τις χιλιάδες κυβερνο-απειλές που κυκλοφορούν καθημερινά στο διαδίκτυο.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Hades Locker virus?

Οι ιοί ransomware, όπως πχ. ο ιός HadesLocker virus, είναι προηγμένοι και η ολοκληρωτική αφαίρεσή τους τις περισσότερες φορές είναι δύσκολη και περίπλοκη. Συνήθως, δεν υπάρχουν uninstallers, οπότε η αφαίρεσή τους μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως χρονοβορα.

Ωστόσο, με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου anti-malware μπορείς να αφαιρέσεις αποτελεσματικά και γρήγορα όχι μόνο τον ιό Hades Locker virus, αλλά και όλα του τα βοηθητικά αρχεία που μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα σε διάσπαρτα σημεία του συστήματος του υπολογιστή σου.

Για να τρέξεις το anti-malware ή για να το κατεβάσεις από το διαδίκτυο, θα πρέπει να εκκινήσεις τον υπολογιστή σου σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (βλ. Safe Mode with Networking). Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες ολοκληρωτικής αφαίρεσης του ιού Hades Locker ransomware που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας:

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Hades Locker

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Hades Locker χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Hades Locker. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Hades Locker έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Μπόνους: Ανάκτηση δεδομένων

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει δημιουργηθεί για να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά Hades Locker από τον υπολογιστή σου. Για να ανακτήσεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία σου, συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες που ετοίμασαν οι ioys.gr ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων.

Εάν τα αρχεία σου έχουν κρυπτογραφηθεί από Hades Locker, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσεις αρκετές μεθόδους για την επαναφορά τους:

Data Recovery Pro για τη σωτηρία των αρχείων σου

Μπορείς να προσπαθήσεις να ανακτήσεις τα μολυσμένα δεδομένα σου χρησιμοποιώντας το Data Recovery Pro. Είναι ένα εύκολο-στη-χρήση εργαλείο και παρακάτω θα βρεις οδηγίες λειτουργίας του.

 • Λήψη Data Recovery Pro;
 • Ακολούθησε τα βήματα του Data Recovery Setup και εγκατάστησε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου
 • Κατόπιν, άνοιξέ το και προχώρα σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό κρυπτογραφημένων αρχείων από τον ιό Hades Locker ransomware
 • Προχώρα σε επαναφορά τους.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Hades Locker κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες