Αφαίρεση ιού Facebook Friend Request (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Ιαν 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Facebook Friend Request

Τι είναι το Ιός Facebook Friend Request?

Ο ιός Facebook Friend Request προσθέτει αυθαίρετα νέους φίλους χωρίς τη συνειδητή επίγνωση και έγκριση του χρήστη

Ο ιός Facebook Friend Request στέλνει αυθαίρετα, αιτήματα φιλίας σε άγνωστους χρήστες

Ο ιός Facebook Friend Request είναι ένα κακόβουλο app ή πρόγραμμα που στέλνει αυθαίρετα, αιτήματα φιλίας χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση του χρήστη-θύματος. Επιπρόσθετα, οι scammers έχουν τη τάση να χρησιμοποιούν τις δημόσιες φωτογραφίες και ποσταρίσματα του χρήστη-θύματος για να δημιουργούν παραπλανητικούς λογαριασμούς-κλώνους και κατόπιν τους χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με τις Facebook επαφές του εκάστοτε χρήστη-θύματος του οποίου χάκαραν τον Facebook λογαριασμό. Ο απώτερος σκοπός τους είναι φυσικά να βγάλουν χρήματα ή να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ο ιός “Friend Request” ανήκει σε μια τεράστια malware κατηγορία γνωστή ως Facebook virus. Όλα τα κακόβουλα προγράμματα και apps που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία έχουν ως στόχο την παραπλάνηση και την κερδοσκοπία εις βάρος ανυποψίαστων χρηστών που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαπιστώσαμε ότι ο ιός Facebook Friend Request ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα το 2017. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι scammers σε γενικές γραμμές παρέμειναν οι ίδιες – είτε δημιουργούσαν παραπλανητικά fake προφίλς ή κακόβουλα apps για να παραπλανήσουν τους Facebook χρήστες και τις Facebook επαφές τους. Όπως πάντα, ο κύριος σκοπός των hackers ήταν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες-θύματα, καθώς και να διαδώσουν περαιτέρω τα κακόβουλα προγράμματα ή κακόβουλα links τους.

Οι ιοί και τα scams που σχετίζονται με την αυθαίρετη, κακόβουλη αποστολή αιτημάτων φιλίας στο Facebook, χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες. Ας αναλύσουμε την κάθε περίπτωση, ώστε να μάθεις τι θα πρέπει να περιμένεις, πως να προστατεύεις τον social media λογαριασμό σου, καθώς και πως γίνεται η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Facebook Friend Request virus.

Εκδόσεις του ιού Friend Request:

Το Facebook στέλνει αυτόματα αιτήματα φιλίας. Μπορεί το Facebook να στείλει αιτήματα φιλίας χωρίς την έγκρισή σου; Όχι, φυσικά. Εάν διαπιστώσεις κάτι τέτοιο, τότε είναι ξεκάθαρο ότι ο Facebook λογαριασμός σου έχει χακαριστεί και hackers στέλνουν αυθαίρετα, αιτήματα φιλίας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ή το προφίλ σου. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ευθύνεται γι' αυτό ένα κακόβουλο app, το οποίο με κάποιον παράλληλο / παραπλανητικό τρόπο κατάφερε να αποσπάσει την έγκρισή σου πριν ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς. Οι περισσότεροι χρήστες κάνουν ένα πολύ μεγάλο σφάλμα – πατούν αποδοχή χωρίς καν να διαβάσουν περί τίνος πρόκειται και για αυτό την “πατάνε”.

Εάν ψάχνεις να βρεις λύση στο κοινό πρόβλημα “Το Facebook, μου προσθέτει φίλους”, μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Για να σταματήσεις την αυθαίρετη αποστολή αιτημάτων φιλίας, θα πρέπει να διαγράψεις το app που στέλνει αυτά τα αυθαίρετα αιτήματα φιλίας. Παρακάτω, αναφέρουμε τι μπορείς να κάνεις για την ανάκληση app αδειών χρησιμοποιώντας το web, όχι κάποιο mobile app.

  1. Συνδέσου στον Facebook λογαριασμό σου.
  2. Κάνε κλικ στο μικρό βελάκι στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης στη μπλε γραμμή εργαλείων του Facebook. Επίλεξε Ρυθμίσεις.
  3. Τώρα, στην αριστερή πλευρά της οθόνης βρες την ενότητα Apps / Εφαρμογές. Κάνε κλικ. Έτσι, θα πας στις Ρυθμίσεις Εφαρμογών.
  4. Εδώ, θα σου εμφανιστεί μια λίστα με εφαρμογές που κάνουν “Σύνδεση μέσω Facebook”. Κλικ σε Προβολή Όλων για να σου ανοίξει όλη η λίστα. Όποια ύποπτη εφαρμογή εντοπίσεις κλίκαρε το X που εμφανίζεται δίπλα της. Μπορείς επίσης να επιλέξεις να διαγράψεις όλες τις δραστηριότητες (συμπ. των ποσταρισμάτων, φωτογραφιών, βίντεος που έχουν δημιουργηθεί ή ποσταριστεί μέσω του app). Κάνε κλικ Αφαίρεση κι επιβεβαίωσε.
  5. Επανέλαβε έως ότου διαγραφτούν όλα τα ύποπτα apps.

Ιός Facebook Fake Friend Request virus. Αυτή η παραπλανητική τεχνική βασίζεται σε fake Facebook λογαριασμούς που δημιουργούνται με τη χρήση πραγματικών φωτογραφιών Facebook χρήστη. Οι scammers εντοπίζουν χρήστες που ποστάρουν δημοσίως και υποκλέπτουν τις φωτογραφίες τους.

Οι hackers δημιουργούν fake λογαριασμούς μέσω των οποίων ανεβάζουν φωτογραφίες, ενώ κάνουν ακόμα και copy-paste αυθεντικά status μηνύματα που έχει ανεβάσει ο χρήστης-θύμα. Όλα αυτά γίνονται γιατί οι hackers θέλουν να δημιουργήσουν τη ψευδαίσθηση ενός και καλά πραγματικού Facebook λογαριασμού μέσω του οποίου σκοπεύουν να παραπλανήσουν ανυποψίαστους χρήστες-θύματα και να τους αποσπάσουν χρήματα ή να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους. Συνήθως, μέσω ενός ειδικού λογισμικού, οι scammers στέλνουν αιτήματα φιλίας και, κατόπιν, ο κάθε χρήστης που θα κάνει αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα, θα αρχίσει να λαμβάνει παραπλανητικά μηνύματα “κονσέρβες” όπου, αργά ή γρήγορα, θα του ζητηθεί να πληρώσει λεφτά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ιός Friend Request virus μπορεί να στείλει κακόβουλο σύνδεσμο (link) σε όλους τους Facebook φίλους του χρήστη-θύματος. Σε αυτό τον σύνδεσμο θα τους ζητείται να τον κλικάρουν ώστε να δουν και καλά κάτι ενδιαφέρον. Απ' ότι φαίνεται έως τώρα, αυτή η παραπλανητική τακτική φαίνεται αρκετά αποτελεσματική, καθώς οι φίλοι του χρήστη-θύματος, λόγω της οικείας σχέσης τους, εμπιστεύονται ευκολότερα το περιεχόμενο ενός συνδέσμου που φαίνεται να έχει σταλθεί από Facebook φίλο τους και όχι από κάποιον άγνωστο αποστολέα μέσω scam / spam email καμπάνιας. Φυσικά, το κλικάρισμα σε αυτό τον κακόβουλο σύνδεσμο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί τα sites στα οποία ανακατευθύνει είναι γεμάτα με κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.

Αυτού του είδους τα παραπλανητικά κακόβουλα sites προσπαθούν, άλλες φορές μέσω της 'γλυκιάς' παραπλάνησης κι άλλες φορές μέσω του εκφοβισμού κι εκβιασμού, να πείσουν τους υποψήφιους χρήστες-θύματα που τα επισκέφτονται να μοιραστούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, να κατεβάσουν κακόβουλα προγραμμάτα / αρχεία, ή ακόμα και να πληρώσουν χρηματικά ποσά! Οπότε, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή κι επαγρύπνηση! Εάν ποτέ λάβεις Facebook μήνυμα από φίλο σου με περίεργο link, κυρίως όταν δεν συνηθίζει να σου στέλνει τέτοια μηνύματα, τότε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις άμεσα είναι να επικοινωνήσεις μαζί του για να το διασταυρώσεις, και φυσικά να ΜΗΝ κλικάρεις το link!

Συνήθως, αυτά τα παραπλανητικά κακόβουλα μηνύματα είναι αυτοματοποιημένα μηνύματα “κονσέρβες” και ως επί το πλείστον δεν υπάρχει καμιά άλλη διαδραστικότητα, όπως απάντηση, από τους scammers. Αλλά, ακόμα κι αν απαντήσουν, καλό θα ήταν να τσεκάρεις ενδελεχώς το Facebook προφίλ του αποστολέα και να δεις αν στην αναζήτηση θα σου βγάλει περισσότερα από ένα πανομοιότυπα προφίλ. Η πλέον ξεκάθαρη ένδειξη ότι βρίσκεσαι στο στόχαστρο του Facebook Friend Request malware είναι ότι ο φερόμενος ως αποστολέας Facebook χρήστης που σου έστειλε αίτημα φιλίας έχει τη τάση να στέλνει ή να ποστάρει στο προφίλ του links που προσκαλούν τους Facebook χρήστες να τσεκάρουν δήθεν ενδιαφέροντα, ωστόσο σαφώς παραπλανητικά και κακόβουλα, websites ή να πληρώσουν ευτελιστικές τιμές για προϊόντα και υπηρεσίες. Να θυμάσαι ΠΑΝΤΑ τον 'χρυσό κανόνα': Αν κάτι δείχνει εξαιρετικά φτηνό ή πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε το πιθανότερο είναι να πρόκειται περί απάτης.

Ο ιός Facebook Friend RequestΟ ιός Facebook Friend Request είναι ένας γενικός χαρακτηρισμός που αφορά όλες τις ύποπτες και παράνομες δραστηριότητες στη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν αρχίσεις να λαμβάνεις ύποπτα αιτήματα φιλίας ή διαπιστώσεις ότι ο λογαριασμός σου στέλνει αυτόματα κι αυθαίρετα αιτήματα φιλίας σε άγνωστους χρήστες, είναι πολύ πιθανόν να μολύνθηκε από τον ιό.

Ωστόσο, ο υπολογιστής σου μπορεί επίσης να μολυνθεί με αυτό τον ιό στην περίπτωση που κάνεις το λάθος να κλικάρεις σύνδεσμο ανακατεύθυνσης (link) που έχει σταλθεί από άγνωστο χρήστη ή ακόμα και από Facebook φίλο σου του οποίου ο Facebook λογαριασμός έχει χακαριστεί. Συνήθως, αυτά τα links ανακατευθύνουν προς ένα website όπου γίνονται παραπλανητικές προσπάθειες για να πειστούν οι χρήστες-θύματα να προσθέσουν κάποια ύποπτη browser επέκταση ή να εγκαταστήσουν κάποια δήθεν ενημέρωση “για να προβληθεί το περιεχόμενο.”

Ως συνέπεια, ένα τέτοιο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να υποκλέψει κρυφά κι αυθαίρετα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως πχ. προσωπικά στοιχεία σύνδεσης σε social media λογαριασμούς. Έτσι, ο Facebook λογαριασμός σου θα χακαριστεί, και οι χάκερς θα αρχίσουν να στέλνουν μαζικά σε όλες τις Facebook επαφές σου παραπλανητικά μηνύματα που θα εμπεριέχουν κακόβουλο σύνδεσμο ανακατεύθυνσης ή κακόβουλο πρόγραμμα, μπορεί να ποστάρουν παραπλανητικά και κακόβουλα posts στον τοίχο σου, ή ακόμα και να ξεκινήσουν να στέλνουν μαζικά αιτήματα φιλίας προς άγνωστους Facebook χρήστες. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει αναφερθεί ότι ο ιός ξεμπλοκάρει επαφές που έχει μπλοκάρει ο χρήστης-θύμα. Πέραν του ότι κι αυτές οι επαφές στοχοποιούνται, τα μπλοκαρισμένα άτομα αποκτούν πρόσβαση σε περιεχόμενο και επικοινωνία που ο χρήστης-θύμα δεν επιθυμούσε να έχουν!

Αν λοιπόν λάβεις μηνύματα από άλλους χρήστες ότι κάτι δεν πάει καλά με τον λογαριασμό σου, απαιτείται άμεση και αποφασιστική δράση ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού μέσω του Facebook λογαριασμού σου και να μη βρεθείς προ πολλών δυσάρεστων εκπλήξεων!

Για την επίλυση αυτού του πολύ επικίνδυνου φαινομένου, θα πρέπει να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος με ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Facebook Friend Request virus. Άλλο ένα εξαιρετικό anti-malware λογισμικό που προτείνουμε είναι το SpyHunter 5Combo Cleaner. Μόλις αφαιρεθεί ολοκληρωτικά ο ιός θα πρέπει, δυστυχώς, να επιμεληθείς για την χειροκίνητη αφαίρεση ή μπλοκάρισμα των άγνωστων / ανεπιθύμητων Facebook επαφών που πρόσθεσε ή ξεμπλοκάρισε κρυφά κι αυθαίρετα ο ιός.

Συχνές μέθοδοι διαδικτυακής εξάπλωσης

Ο ιός στοχοποιεί και επιτίθεται σε Facebook χρήστες μέσω του instant messaging. Συνήθως, αυτό γίνεται με παραπλανητικά μηνύματα που μοιάζουν να έχουν σταλθεί από Facebook φίλο και παροτρύνουν τους αποδέκτες να κλικάρουν το επισυναπτόμενο link για να δουν κάποια φωτογραφία ή βίντεο, ως επί το πλείστον δήθεν shocking ή με πολύ πλάκα.

Το κλικάρισμα σε κάθε app που ανεβαίνει στο Facebook μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διείσδυση του ιού, καθώς κάποια από τα apps μπορεί να έχουν χακαριστεί και να χρησιμοποιούνται πλέον για κακόβουλους σκοπούς. Μόλις ενεργοποιηθεί ο ιός, ξεκινά άμεσα τη μαζική αποστολή αιτημάτων φιλίας ή μπορεί ακόμα και να ξεκινήσει αυτόματα να αποδέχεται εκ μέρους του χρήστη-θύματος, φυσικά κρυφά κι αυθαίρετα, αιτήματα φιλίας που δέχεται από άλλους χρήστες.

Εν κατακλείδι, καλό είναι να γνωρίζεις πως το Facebook, εκτός από μια συναρπαστική πλατφόρμα γνωριμιών και κοινωνικής δικτύωσης, είναι και ένας αρκετά χαοτικός και δυνητικά επικίνδυνος διαδικτυακός χώρος. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πραγματάκια τα οποία μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα της ασφάλειας του Facebook λογαριασμού σου.

Πρώτα απ' όλα, σε συμβουλεύουμε να κάνεις πριβέ / προσωπικής πρόσβασης την λίστα με τους φίλους σου. Εάν η λίστα των φίλων σου είναι δημόσια, οι scammers θα μπορούν να αποκτήσουν εύκολα πρόσβαση σε αυτή και να αρχίσουν να στέλνουν μαζικά, παραπλανητικά μηνύματα σε όσους χρήστες βρίσκονται στην λίστα επαφών σου, προσποιούμενοι ότι είναι εσύ. Ακόμα, όλα τα προσωπικά στοιχεία σου θα πρέπει να είναι πριβέ, να μην έχουν δλδ. τρίτοι πρόσβαση σε αυτά. Τέλος, σε συμβουλεύουμε να κάνεις όλες τις φωτογραφίες σου προσβάσιμες αποκλειστικά στους Facebook φίλους σου που γνωρίζεις πολύ καλά.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον ιό Facebook virus

Ερώτηση: Νομίζω ότι το Facebook στέλνει αιτήματα φιλίας χωρίς τη δική μου έγκριση. Πώς μπορώ να το σταματήσω; Έως τώρα, διέγραφα χειροκίνητα τα αιτήματα φιλίας, ωστόσο μέρα με τη μέρα, ολοένα κι αυξάνεται ο αριθμός τους. Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για να μπει ένα τέλος σε αυτό!

Απάντηση: Αγαπητέ επισκέπτη, υπάρχουν δυο πράγματα που πρέπει να κάνεις για να κάνεις τη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να σταματήσει να στέλνει αυτόματα κι αυθαίρετα, αιτήματα φιλίας εκ μέρους σου και να σιγουρευτείς ότι κάτι τέτοιο δε θα ξανασυμβεί. Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να μπλοκάρεις τις άδειες λειτουργίας και πρόσβασης των ύποπτων ή άγνωστων κακόβουλων Facebook apps. Κατόπιν, θα πρέπει να προβείς σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του malware που ευθύνεται για αυτή την εκνευριστική και δυνητικά πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Ακολούθησε προσεκτικά τον οδηγό που θα βρεις στη σελίδα μας σχετικά με την προστασία του λογαριασμού σου και την ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του malware από τον υπολογιστή σου.

Ερώτηση: Άρχισα να λαμβάνω πολλά 'ξεκάρφωτα' αιτήματα φιλίας στο Facebook από άτομα που δε γνωρίζω και δε με ενδιαφέρουν – πρόκειται για κάποιον ιό; Πώς μπορώ να ξέρω ότι ο Facebook λογαριασμός μου είναι ασφαλής; Είναι πιθανό το προφίλ μου να έχει στοχοποιηθεί από scammers; Μπορείτε να με βοηθήσετε να το εξακριβώσω; Εντύπωση και προβληματισμό μου δημιουργεί το γεγονός ότι κάποια στιγμή έλαβα αίτημα φιλίας από άτομο που χρησιμοποιούσε τις φωτογραφίες μου!

Απάντηση: Αγαπητέ επισκέπτη, από καιρό σε καιρό όλοι οι Facebook χρήστες λαμβάνουν 'ξεκάρφωτα' αιτήματα φιλίας από Facebook χρήστες που δε γνωρίζουν προσωπικά. Μπορείς απλά να τα αγνοήσεις ή να τα διαγράψεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι έλαβες αίτημα φιλίας από χρήστη που χρησιμοποιούσε τις δικές σου φωτογραφίες, αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι hackers / scammers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο που έχεις ανεβάσει δημόσια στο Facebook προφίλ σου. Οπότε, σε συμβουλεύουμε να δράσεις άμεσα γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας του προφίλ σου, αλλά και του περιεχομένου που ανέβασες σε αυτό!

Θα πρέπει να πας Facebook Ρυθμίσεις > Απόρρητο και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις απορρήτου έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό, περιεχόμενο, δημοσιεύσεις σου μόνο όσοι επιθυμείς. Επομένως, η πρόσβαση θα πρέπει να αλλάξει από “Δημόσια” σε “Φίλοι Μόνο.”

Αφαίρεση του ιού Facebook Friend Request virus

Εάν διαπιστώσεις ξαφνικά άγνωστα άτομα να εμφανίζονται στην λίστα φίλων σου ή αν διαπιστώσεις ύποπτες κι αυθαίρετες δημοσιεύσεις στον τοίχο σου, αυτές είναι ξεκάθαρες ενδείξεις ότι o Facebook λογαριασμός σου έχει μολυνθεί από τον ιό Facebook Friend Request virus. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το κύριο κι άμεσο μέλημά σου θα πρέπει να είναι το μπλοκάρισμα άδειας λειτουργίας και πρόσβασης των Facebook apps. Κατόπιν, σάρωση του συστήματος για τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση ύποπτων και κακόβουλων προγραμμάτων τύπου spyware και malware, τα οποία μπορεί να ελέγχουν κρυφά κι αυθαίρετα τον Facebook λογαριασμό σου.

Επίσης, θα πρέπει να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να το κάνεις αφού πρώτα αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό Facebook Friend Request.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες