Αφαίρεση ιού DNSMystic (Οδηγίες Αφαίρεσης Ιών) - Δωρεάν Εγχειρίδιο Οδηγιών

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού DNSMystic

Τι είναι το Ιός DNSMystic?

Γιατί σέρνεται ο υπολογιστής μου και γιατί μου εμφανίζονται καθημερινά διαφημίσεις DNSMystic?

Ο ιός DNSMystic είναι μια πολύ επικίνδυνη κυβερνο-απειλή που έχει τη τάση να εμφανίζει πλήθος από πολύ εκνευριστικές διαφημίσεις σε καθημερινή βάση. Γνωστό και ως DNSMystic adware, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το πρόγραμμα ανήκει στο DNSUnlocker group που απαρτίζεται από PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα).

Απ' όσα γνωρίζουμε, το DNSUnlocker adware είναι ένα PUP το οποίο εμφανίζει πλήθος από εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις τρίτων στην οθόνη του υπολογιστή του χρήστη-θύματος. Οι επιχορηγούμενες αυτές διαφημίσεις εμφανίζονται συνήθως ως banners, σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης κειμένου, αναδυόμενες και pop-under διαφημίσεις, κλπ. Απ' ό,τι φαίνεται, το DNSMystic λειτουργεί με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

Αν και το DNSUnlocker malware προωθείται ως εργαλείο που βοηθάει στην “πρόσβαση σε Geo περιορισμένα web sites” με τροποποιήσεις σε DNS ρυθμίσεις, και, κρίνοντας και από το όνομα, το DNSMystic προωθείται με παρόμοιο τρόπο, παρόλα αυτά συνιστούμε την αποφυγή χρήσης προγραμμάτων αυτού του είδους.

Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε ότι το DNSMystic μπορεί αυθαίρετα να τροποποιήσει και να δημιουργήσει browser συντομεύσεις, να εγκαταστήσει διάφορα ύποπτα βοηθητικά προγράμματα, κλπ., κι εν τέλει να αποκτήσει πλήρη έλεγχο των browser ρυθμίσεων και του browser στο σύνολό του με απώτερο σκοπό την προώθηση των συμφερόντων των δημιουργών του και των συνεργατών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον αυτό το δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware μπορεί και στοχεύει όλους τους κύριους και δημοφιλείς browsers, συμπ. των IE, Firefox, Chrome, Safari, κλπ. Εάν μολυνθούν, αυτοί οι web browsers θα αρχίσουν να εμφανίζουν διαφημίσεις DNSMystic.

Δυστυχώς, οι διαφημίσεις τύπου “Ads by DNSMystic” εκτός από εκνευριστικές είναι και παντελώς αναξιόπιστες και παραπλανητικές. Επομένως, δεν είναι ασφαλές για τον χρήστη να τις κλικάρει. Αυτές οι διαφημίσεις μπορεί να γίνουν και δυνητικά επικίνδυνες καθώς εμπεριέχουν επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ύποπτους και πιθανά κακόβουλους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Στην περίπτωση που κλικάρεις σε κάποια από αυτές τις διαφημίσεις μην εκπλαγείς αν ανακατευθυνθείς σε κάποιον ύποπτο ιστότοπο που να σχετίζεται με gambling ή gaming.

Επίσης, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί ο ιός DNSMystic, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των ανεπιθύμητων προγραμμάτων τύπου adware, έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος, έτσι ώστε συνεργαζόμενοι τρίτοι να εμφανίζουν στον χρήστη-θύμα απολύτως στοχευμένες διαφημίσεις.

Με αυτό το τρόπο, μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες ο χρήστης-θύμα να επισκεφτεί ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων ή να κλικάρει σε συνδέσμους ανακατεύθυνσης παράγοντας με αυτό το τρόπο κέρδη στους δημιουργούς του adware, όπως πχ. μέσω pay-per-click. Για άλλη μια φορά, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών των ιστότοπων είναι ύποπτοι, ακόμα και κακόβουλοι, δλδ. καθόλου ασφαλείς. Μέσω αυτών, μπορεί να κατέβουν στον υπολογιστή σου διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα/αρχεία, όπως πχ. adware ή browser hijackers.

Στη χειρότερη των περιπτώσεων, μπορεί να ανακατευθυνθείς σε κάποιον ιστότοπο που θα προσπαθεί να σε πείσει ότι ο υπολογιστής σου κινδυνεύει ή κάποιο από τα σημαντικά προγράμματά σου χρειάζεται επειγόντως ενημέρωση. Θα πρέπει να θυμάσαι πάντα ότι αυτού του είδους οι 'ενημερώσεις' το πιθανότερο είναι να εμπεριέχουν spyware ή malware κυβερνο-απειλές, και σίγουρα δε θες να δεις αυτού του είδους τα προγράμματα να διεισδύουν και να μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σου.

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί από τον ιό DNSMystic, συνιστούμε να προβείς σε άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Ο πλέον βέλτιστος και αποτελεσματικότερος τρόπος για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού DNSMystic είναι με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας τύπου anti-malware ή anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Πώς μπορεί αυτό το adware να 'ξεγλυστρίσει' από το Firewall και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή μου?

Το πιο σοκαριστικό σχετικά με τα δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware είναι ότι θεωρούνται νόμιμα στην πλειοψηφία τους. Δυστυχώς, το DNSMystic adware δεν αποτελεί εξαίρεση. Φυσικά, κρίνοντας και μόνο από τον 'ύπουλο' τρόπο που εξαπλώνεται διαδικτυακά αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι είναι ένα αναξιόπιστο και ύποπτο πρόγραμμα.

Πώς εξαπλώνεται διαδικτυακά; Κρύβεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών και κατεβαίνει παράλληλα με αυτές, χωρίς τη συνειδητή επίγνωση και έγκριση του χρήστη (βλ. μέθοδος bundling). Για αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό όταν κατεβάζεις δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές να αποφεύγεις την “Προεπιλεγμένη” (Default) ή “Standard” μορφή εγκατάστασης που προτείνονται συνήθως κατά την εγκατάσταση αυτού του είδους των εφαρμογών. Αντιθέτως, προτείνουμε να επιλέγεις πάντα “Προσαρμοσμένη” (Custom) ή “Για Προχωρημένους” (Advanced) μορφή εγκατάστασης.

Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.

Πώς μπορώ να επαναφέρω το σύστημα του υπολογιστή μου στη φυσιολογική του κατάσταση μετά την επίθεση του ιού DNSMystic?

Για να διορθωθεί η ζημιά που τυχόν προκάλεσε το DNSMystic adware στο σύστημα του υπολογιστή σου, θα πρέπει αρχικά να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του adware. Ο καλύτερος τρόπος για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού DNSMystic virus είναι να προβείς σε αναλυτική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο λογισμικό ασφάλειας anti-malware. Αυτό, θα προβεί σε αυτόματο εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση όχι μόνο αυτού του ιού, αλλά και οποιουδήποτε άλλου ανεπιθύμητου ή κακόβουλου προγράμματος/αρχείου τυχόν διείσδυσε κρυφά και μόλυνε το σύστημα του υπολογιστή σου.

Φυσικά, εάν επιθυμείς να τσεκάρεις τις δυνατότητές σου στην ασφάλεια συστημάτων, μπορείς να δοκιμάσεις την χειροκίνητη αφαίρεση του DNSMystic, χωρίς τη χρήση κάποιου anti-malware λογισμικού ασφάλειας. Παρακάτω, η ομάδα των ειδικών μας ετοίμασε αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού:

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού DNSMystic

Αφαίρεση DNSMystic από συστήματα Windows

Για την αφαίρεση του ιού DNSMystic virus, θα πρέπει να ολοκληρώσεις σειρά από διαφορετικά πράγματα. Και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή για να μην αφαιρέσεις κατά λάθος κάποιο σημαντικό συστημικό αρχείο / πρόγραμμα. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσεις περαιτέρω προβλήματα στο σύστημα του υπολογιστή σου, όπως προβλήματα σταθερότητας.

Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να πας στον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), και, ακολουθώντας πολύ προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις οδηγίες των ειδικών μας, να εντοπίσεις και να απεγκαταστήσεις το DNSMystic ή DNSUnlocker από το σύστημα του υπολογιστή σου. Κατόπιν, θα πρέπει να τσεκάρεις αν υπάρχουν ακόμα οι παρακάτω φάκελοι στο σύστημα του υπολογιστή σου:

 • C:\Windows\System32\Tasks\dnsmystic;
 • C:\Program Files (x86)\DNSMYSTIC.

Εάν υπάρχουν ακόμα, τότε θα πρέπει να τους διαγράψεις. Τέλος, θα πρέπει να καθαρίσεις τους web browsers σου από όλα τα άγνωστα και ύποπτα πρόσθετα (add-ons) και επεκτάσεις (extensions) έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι δε θα σου επενεμφανιστούν ως 'δια μαγείας' οι διαφημίσεις DNSMystic.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι η εμφάνιση του DNSMystic μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν κι άλλα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου spyware κρυμμένα κάπου στο σύστημα του υπολογιστή σου, γιατί το συγκεκριμένο adware κατεβαίνει κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (βλ. μέθοδος bundling). Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε την εγκατάσταση και χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας anti-spyware ή anti-malware το οποίο και θα προβεί σε αναλυτική σάρωση του συστήματος για τον εντοπισμό τυχόν κρυμμένων ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων/αρχείων στο σύστημα. 

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το DNSMystic και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το DNSMystic ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση του ιού DNSMystic από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το DNSMystic θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Ο Mozilla Firefox αποτελεί τον κύριο στόχο του DNSMystic adware. Για αυτό τον λόγο, προτείνουμε την άμεση αφαίρεση όλων των ύποπτων / άγνωστων επεκτάσεων που έχουν προσκοληθεί στον web browser. Στην περίπτωση που εντοπίσεις πρόσθετα (add-ons), όπως πχ. Conduit, DNSUnlocker, DNSMystic, ή Iminent, θα πρέπει να τα αφαιρέσεις κι αυτά από τον browser.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός DNSMystic και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός DNSMystic μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός DNSMystic.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση DNSMystic από Google Chrome

Θα πρέπει να τσεκάρεις όλες τις επεκτάσεις (extensions) που έχουν εγκατασταθεί στο Chrome και να αφαιρέσεις όλες αυτές που δεν έχεις εγκαταστήσει συνειδητά. Κυρίως δε, συνιστούμε την άμεση αφαίρεση των Iminent Toolbar, Conduit, DNSUnlocker, DNSMystic, κλπ. Είναι πιθανό να σχετίζονται με αυτό το adware.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το DNSMystic και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του DNSMystic. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση DNSMystic από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το DNSMystic ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του DNSMystic. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα DNSMystic υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες