Αφαίρεση ιού CrySiS (ενημερώθηκε Ιούν 2016) - Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού CrySiS

Τι είναι το Ιός CrySiS ransomware?

Τι είναι ο ιός CrySiS και με τι κινδύνους σχετίζεται?

Ο ιός CrySiS είναι ακόμα ένας επικίνδυνος ιός τύπου ransomware, ο οποίος πρωτο-εμφανίστηκε το 2016. Όπως συμβαίνει με κάθε ιό που ανήκει στην κατηγορία ransomware, μόλις διεισδύσει στο σύστημα-στόχο προβαίνει σε κρυπτογράφηση σημαντικών αρχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα εκεί, όπως πχ. φωτογραφίες, μουσική, επαγγελματικά κι επίσημα έγγραφα, κτλ. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κρυπτογράφησης, οι κυβερνο-εγκληματίες προτείνουν στο χρήστη-θύμα να αγοράσει το CrySis ransomware decryptor, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακτήσει και πάλι πρόσβαση στα μπλοκαρισμένα αρχεία του. Προσοχή όμως! Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο κοστίζει πολλά, έχει δημιουργηθεί από τους κυβερνο-εγκληματίες που εξ αρχής μόλυναν τον υπολογιστή σας, και, σαφώς, δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι τα αρχεία σας θα αποκρυπτογραφηθούν και όλα θα γίνουν όπως πριν!

Εάν βρίσκεστε αντιμέτωποι με τη συγκεκριμένη σοβαρή κυβερνο-απειλή, τότε καλό είναι να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ανακτήσετε τα αρχεία σας εύκολα, εάν είχατε προνοήσει να τα κάνετε backup πριν μολυνθεί ο υπολογιστής σας. Εάν δεν προνοήσατε, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να τα ανακτήσετε χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα αξιόλογα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων: R-studio, Recuva, ή Photorec. Έτσι, δε θα χρειαστεί να ρισκάρετε με το CrySis ransomware decryptor. Πρώτα από όλα όμως, θα πρέπει να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό. Ο προτιμότερος τρόπος για να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Εδώ και περίπου μισό χρόνο, ο ιός Crysis ransomware εξαπλώνεται διαδικτυακά με πολύ ταχείς ρυθμούς! Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα εντοπίσει και θα κρυπτογραφήσει τα σημαντικότερα αρχεία που έχετε αποθηκευμένα εκεί. Κατόπιν, θα σας ζητήσει ένα πολύ υψηλό χρηματικό ποσόν ως λύτρα ώστε να σας εμφανίσει ειδικό κλειδί αποκρυπτογράφησης το οποίο υποθετικά έχει σχεδιαστεί ώστε να επαναφέρει τα κρυπτογραφημένα αρχεία. Δυστυχώς, είναι πάρα πολλοί οι χρήστες-θύματα που στην απόγνωσή τους, και χωρίς να το πολυσκεφτούν, αποφάσισαν να πληρώσουν για την απόκτηση του κλειδιού αποκρυπτογράφησης, καθώς τα μπλοκαρισμένα αρχεία ήταν ιδιαιτέρως σημαντικά!

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να σας τονίσουμε ότι η νο1 προτεραιότητα στην περίπτωση που ο ιός CrySiS ransomware καταφέρει να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σας, είναι να προβείτε σε άμεση αφαίρεσή του. Όσο περισσότερο το κρατάτε στον υπολογιστή σας τόσο περισσότερο αυξάνετε τις πιθανότητες να κρυπτογραφηθούν ακόμα περισσότερα αρχεία, καθώς και γενικότερα να εκθέσετε το σύστημα του υπολογιστή σας σε πληθώρα άλλων κυβερνο-απειλών και δυνητικά επικίνδυνων προβληματικών καταστάσεων που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό. Επομένως, είναι απολύτως αναγκαίο να αφαιρέσετε ολοκληρωτικώ τον ιό όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Το μήνυμα λύτρων που συνήθως εμφανίζει αυτός ο πολύ επικίνδυνος ιός ransomware, μοιάζει κάπως έτσι:

Attention! Your computer was attacked by virus-encoder.
All your files are encrypted cryptographically strong, without the original key recover is impossible! To get the decoder and the original key, you need to write us at the email: dalailama2015@protonmail.ch with subject “encryption” stating your id.
Write in the case, do not waste your and our time on empty threats.
Responses to letters only appropriate people are not adequate to ignore.
P.S. only in case you do not receive a response from the first email address within 48 hours please use this alternative email goldman0@india.com.

Το ακριβές ποσόν των λύτρων ποικίλει, και πρακτικά ο χρήστης-θύμα πρέπει να επικοινωνήσει με τους κυβερνο-εγκληματίες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό. Εάν σας εμφανιστεί αυτό το μήνυμα, τότε σας συμβουλεύουμε να μη βιαστείτε να πληρώσετε τα λύτρα. Γνωρίζετε ότι πληρώνοντας τα λύτρα βοηθάτε κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. τους δημιουργούς του ιού CrySiS ransomware, να συνεχίσουν το κακόβουλο έργο τους?

Συνοψίζοντας, στην περίπτωση που βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον ιό CrySiS ransomware και σημαντικά σας αρχεία έχουν κρυπτογραφηθεί, τότε σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του και σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να πληρώσετε τα λύτρα! Αν πληρώσετε, ρισκάρετε πολλά και τα αποτελέσματα που υπόσχονται οι hackers σε καμιά περίπτωση δεν είναι εγγυημένα!

Πώς μπορώ να προστατέψω το σύστημα του υπολογιστή μου από το συγκεκριμένο ιό ransomware?

Ο ιός CrySiS virus, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των ιών ransomware, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητος σε συστήματα-στόχους. Συνήθως, καταφέρνει και διεισδύει ως δήθεν χρήσιμη/σημαντική επισύναψη email ή ψευδή/παραπλανητική ενημέρωση προγράμματος. Μόλις ο ιός καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, θα αρχίσει άμεσα να το σαρώνει ώστε να εντοπίσει σημαντικά αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα εκεί, και κατόπιν τα κρυπτογραφεί χρησιμοποιώντας πολύ προηγμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης, κυρίως RSA ή AES-128. Μόλις ολοκληρωθεί η κρυπτογράφηση, μπλοκάρεται πλήρως η πρόσβαση στα συγκεκριμένα αρχεία.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι χρήστες-θύματα αντιλαμβάνονται την παρουσία του ιού στο σύστημα του υπολογιστή τους μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κρυπτογράφησης και παύουν να έχουν πρόσβαση στα σημαντικά αρχεία τους. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με την ολοκλήρωση της κρυπτογράφησης ο ιός CrySiS ransomware εμφανίζει τα έγγραφα Help_Decrypt_FILES.BMP, Help_Decrypt_FILES.HTM, Help_Decrypt_FILES.TXT μέσω των οποίων οι κυβερνο-εγκληματίες παρέχουν αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορούν να ανακτηθούν τα κρυπτογραφημένα αρχεία, δλδ. μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή των απαιτούμενων λύτρων.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να πούμε ότι είναι πάντα προτιμότερο να προνοεί κανείς και να λαμβάνει προληπτικά μέτρα ώστε να ‘θωρακίσει’ το σύστημα του υπολογιστή του από επικίνδυνες κυβερνο-απειλές, παρά να χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις πολλές και δυσάρεστες συνέπειες στην περίπτωση μόλυνσης του συστήματος από περίπλοκους κι επικίνδυνους ιούς, όπως είναι πχ. οι ιοί τύπου ransomware.

Σίγουρα, αυτό που συμβουλεύουν όλοι οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων είναι η εγκατάσταση και λειτουργία ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου antivirus / anti-spyware. Ένα αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο! Ακόμα, ένα ισχυρό firewall μπορεί επίσης να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό στο να μπλοκάρει τυχόν προσπάθειες κυβερνο-εγκληματιών να διεισδύσουν στο σύστημα ή στο δίκτυο.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να εκτελείτε όλες τις ενημερώσεις του συστήματος, αλλά και του λογισμικού ασφάλειας που έχετε εγκαταστημένο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι ένα πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφάλειας είναι ένα αποτελεσματικό λογισμικό ασφάλειας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τρόπους προστασίας παθητικής ασφάλειας. Φυσικά, είναι εξίσου σημαντικό να τηρείται και την ενεργή ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε πολύ επιλεκτικοί, προσεκτικοί, και παρατηρητικοί κάθε φορά που κατεβάζετε κάποια εφαρμογή από το διαδίκτυο. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να κλικάρετε αναδυόμενες διαφημίσεις, ύποπτες ενημερώσεις προγραμμάτων / δωρεάν σαρωτές συστήματος, και συνδέσμους ανακατεύθυνσης που εμφανίζονται ξαφνικά την ώρα που πλοηγείστε στο διαδίκτυο, να αποφεύγετε να επισκέπτεστε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας κι ασφάλειας ιστότοπους, πόσο μάλλον να κλικάρετε ή να κατεβάσετε προγράμματα από εκεί, και, τέλος, να αποφεύγετε να ανοίγετε emails από άγνωστους αποστολείς ή emails που μοιάζουν ύποπτα, κυρίως αυτά που εμπεριέχουν επισυνάψεις!

Ιός CrySiS ransomware – Ασφαλείς κι αποτελεσματικοί τρόποι αφαίρεσης:

Ακόμα κι αν έχετε μεγάλη εμπειρία στον εντοπισμό και την αφαίρεση ιών, ο ιός CrySiS ransomware ανήκει σε εκείνους τους ιούς που κανείς δεν πρέπει να παίρνει αψήφιστα. Άλλωστε, οι ιοί ransomware φημίζονται για την προηγμένη τεχνολογία τους. Μάλιστα, έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που μπορούν ακόμα και να μπλοκάρουν την λειτουργία ή εγκατάσταση αρκετών antivirus εργαλείων.

Επομένως, στην περίπτωση που βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση ο ιός CrySiS ransomware να έχει μολύνει τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να κινηθείτε πολύ προσεκτικά όσον αφορά την ολοκληρωτική κι αποτελεσματική αφαίρεσή του. Για αυτό τον λόγο, η ομάδα των ειδικών μας έχει ετοιμάσει αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης ώστε να απαλλαγείτε επιτυχώς από αυτό τον πολύ προηγμένο κι επικίνδυνο ιό.

Όμως, πριν προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το antivirus που έχετε εγκαταστημένο, καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του antivirus! Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πολύ πιθανό το λογισμικό ασφάλειας που έχετε εγκαταστημένο να μη καταφέρει να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό CrySiS ransomware από το σύστημα του υπολογιστή σας!

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού CrySiS

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση CrySiS χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του CrySiS. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση CrySiS έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από CrySiS κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες