Αφαίρεση ιού Crypz (Βελτιωμένες Οδηγίες)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Crypz

Τι είναι το Ιός Crypz ransomware?

Ιός Crypz ransomware – Σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε:

Ο ιός Crypz αποτελεί καινούρια και αναβαθμισμένη έκδοση του επικίνδυνου ιού CryptXXX virus. Το κύριο χαρακτηριστικό του ιού είναι η κακόβουλη επέκταση .crypz που αποκτούν τα αρχεία μόλις τα μολύνει και τα κρυπτογραφήσει. Όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις ιών ransomware, τα αρχεία που μολύνει ο ιός κρυπτογραφούνται με τη χρήση του προηγμένου αλγόριθμου κρυπτογραφήσεων, RSA4096. Και δυστυχώς, το μοναδικό κλειδί αποκρυπτογράφησης βρίσκεται στα χέρια των δημιουργών του ιού.

Έτσι, στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος ιός καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, μολύνει σημαντικά αρχεία σας, κι ολοκληρώσει την κρυπτογράφησή τους (μπλοκάροντας με αυτό το τρόπο την πρόσβασή σας σε αυτά τα αρχεία), οι hackers θα σας εμφανίσουν σημείωμα λύτρων μέσω του οποίου θα “υπόσχονται” ότι θα σας δώσουν το μοναδικό κλειδί αποκρυπτογράφησης, αλλά θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στη τσέπη. Εν ολίγοις, για να διορθωθεί η ζημιά που σας έκανε ο ιός Crypz virus, θα πρέπει να πληρώσετε 1.2 BitCoins ως λύτρα απελευθέρωσης (~$500 USD), δλδ. αποκρυπτογράφησης των κρυπτογραφημένων αρχείων σας.

Θεωρητικά, μόλις πληρώσετε, θα σας στείλουν το πολυπόθητο κλειδί αποκρυπτογράφησης. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο δυσάρεστη και σκληρή από τις υποσχέσεις. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι έχετε να κάνετε με κυβερνο-εγκληματίες. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πληρώσετε και να μην λάβετε ποτέ τον decrypter ή να τον λάβετε και να μην είναι λειτουργικός!

Επίσης, αρκετά ύποπτος είναι και ο τρόπος της συναλλαγής. Θα κληθείτε να πληρώσετε τα λύτρα μέσω του ανώνυμου και ‘σκοτεινού’ TOR network. Πρόκειται για το σκοτεινό υπόγειο διαδίκτυο που χρησιμοποιούν όλων των ειδών οι εγκληματίες για να επικοινωνούν και να συναλάσσονται. Εν ολίγοις, εισερχόμενοι εκεί, είναι άγνωστο σε τι είδους κυβερνο-απειλές θα εκθέσετε την εύρρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, αλλά και των ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων κι αρχείων!

Ακόμα, άλλος ένας λόγος που σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να πληρώσετε τα λύτρα είναι ότι με την πληρωμή σας υποστηρίζετε το κυβερνο-έγκλημα. Δίνετε ακόμα ένα ισχυρό οικονομικό κίνητρο στους κυβερνο-εγκληματίες να συνεχίζουν ακάθεκτοι το κακόβουλο έργο τους, κι εν τέλει να μολύνουν ακόμα περισσότερους υπολογιστές με ακόμα πιο προηγμένους ιούς.

Τέλος, διαπιστώσαμε ότι οι συγκεκριμένοι κυβερνο-εγκληματίες βλέποντας ένα ολοένα αυξανόμενο αριθμό χρηστών να μη δέχονται να πληρώσουν τα λύτρα, σκέφτηκαν ένα καινούριο παραπλανητικό κόλπο. Στη σελίδα πληρωμών έβαλαν ένα πεδίο μέσω του οποίου ο χρήστης-θύμα μπορεί να εισάγει το ID του και να αποκρυπτογραφηθούν αυτόματα και δωρεάν τα αρχεία που κρυπτογράφησε ο ιός Crypz. Φωνάζει από μακρυά ότι πρόκειται για παγίδα και το πιθανότερο είναι να εκθέσετε σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο το σύστημα και τα δεδομένα σας εάν το κάνετε αυτό.

Εν κατακλείδι, στην περίπτωση που ο ιός Crypz ransomware μολύνει τον υπολογιστή σας και κρυπτογραφήσει τα αρχεία σας, η λύση είναι μια. Άμεσος εντοπισμός κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού. Σας προειδοποιούμε να αποφύγετε να έχετε οποιαδήποτε επαφή ή συναλλαγή με αυτούς τους κυβερνο-εγκληματίες, γιατί μόνο ζημιωμένοι θα βγείτε σε διαφορετική περίπτωση!

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η νέα έκδοση του ιού δεν αλλάζει απλά τις επεκτάσεις των αρχείων και κρυπτογραφεί αυτά τα αρχεία. Διαπιστώσαμε ότι ο ιός εξαπλώνεται διαδικτυακά με το infostealer StillerX κι έχει πλέον τη δυνατότητα να διεισδύει και να μολύνει ολόκληρα network drives. Το StillerX μπορεί να υποκλέψει και να προωθήσει σε τρίτους τα προσωπικά σας στοιχεία σύνδεσης στους λογαριασμούς σας, ακόμα και απόρρητους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης.

Εν ολίγοις, μόλις διεισδύσει και μολύνει τον υπολογιστή σας, ο ιός ‘ρίχνει’ στο σύστημα ένα .html αρχείο με τυχαίο όνομα, στο οποίο θα εμπεριέχονται πληροφορίες και κατευθυντήριες οδηγίες για ανάκτηση των κρυπτογραφημένων αρχείων, αλλά και σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης στους ιστότοπους μέσω των οποίων θα γίνει η πληρωμή των λύτρων! Αντίγραφα αυτού του εγγράφου θα αποθηκευτούν σε διάφορα σημεία του συστήματος. Επίσης, το συγκεκριμένο έγγραφο θα εμφανιστεί και ως desktop background.

Όσον αφορά την πληρωμή των λύτρων, αυτά θα πρέπει να πληρωθούν εντός μιας εβδομάδας. Πέραν αυτής της διορίας, τα λύτρα διπλασιάζονται! Τουλάχιστον, οι συγκεκριμένοι κυβερνο-εγκληματίες δεν απειλούν ότι θα σβήσουν οριστικά τα κρυπτογραφημένα αρχεία εάν δεν πληρωθούν τα λύτρα.

Αφού ολοκληρώσετε την αφαίρεση του ιού Crypz ransomware, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία που μπλόκαρε. Για αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο από αυτά τα δυο λογισμικά ανάκτησης αρχείων: PhotoRec, R-Studio ή Kaspersky virus-fighting utilities .

Προστασία από ιούς ransomware: Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε

Επειδή οι κυβερνο-απειλές συνεχώς αυξάνονται σε αριθμό και αποκτούν ολοένα και υψηλότερους ρυθμούς διαδικτυακής εξάπλωσης, είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μια τέτοια επικίνδυνη κατάσταση.

Πρώτα απ’ όλα, είναι αναγκαίο να έχετε εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας, και 100% λειτουργικό, ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus. Αυτό θα προσφέρει σημαντική και σε πραγματικό χρόνο θωράκιση στο σύστημα του υπολογιστή σας από διεισδύσεις PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων) και ιών. Παρόλα αυτά, αυτό δε σημαίνει ότι έχοντας εγκαταστημένο ένα antivirus μπορείτε να επαναπαύεστε.

Επίσης, η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ένας προηγμένος ιός ransomware σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να κάνει το ολοκληρωτικό format του συστήματος ή τη διαγραφή των κρυπτογραφημένων αρχείων, μονόδρομο! Ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε τα σημαντικά αρχεία σας είναι να κάνετε τακτικά backup. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να κάνετε backup σε network drives, γιατί κι αυτά κινδυνεύουν να μολυνθούν από ιούς ransomware. Αρκεί να μολυνθεί ένας υπολογιστής που είναι συνδεμένος στο δίκτυο, και δεν θα αργήσει να γίνει η ζημιά! Για αυτό, σας συμβουλεύουμε να κάνετε τα backup σε εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης (πχ. εξωτερικοί σκληροί δίσκοι) και κατόπιν θα πρέπει να τις αποσυνδέετε από τον υπολογιστή σας!

Αφαίρεση ιού Crypz – Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Εάν ο υπολογιστής σας μολυνθεί από ιό ransomware και χάσετε ξαφνικά πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας, είναι σίγουρο ότι θα πανικοβληθείτε. Ωστόσο, προβαίνοντας άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Crypz, έχετε καλές πιθανότητες να ανακτήσετε τα αρχεία σας.

Σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να προσπαθήσετε να τον αφαιρέσετε χειροκίνητα, καθώς άθελά σας μπορεί να προκαλέσετε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο σύστημα του υπολογιστή σας. Είναι σαφώς προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε για αυτή τη δουλειά ένα επαγγελματικό και πλήρως ενημερωμένο antivirus.

Στην περίπτωση που το λογισμικό ασφάλειας αποτύχει να αφαιρέσει τον ιό Crypz ransomware, μη τα παρατάτε. Μπορείτε να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες που έχει ετοιμάσει παρακάτω η ομάδα των ειδικών μας. Έτσι, θα μπορέσετε να αποδυναμώσετε τον ιό και να βοηθήσετε το anti-malware να προβεί σε σάρωση συστήματος.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Crypz

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Crypz χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Crypz. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Crypz έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Crypz κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες