Αφαίρεση ιού CryptoWall 2.0 (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - 2016 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού CryptoWall 2.0

Τι είναι το Ιός CryptoWall 2.0?

Λίγες πληροφορίες σχετικά με τους ιούς τύπου ransomware:

Το Ransomware είναι είδος ιού. Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα-στόχο, αρχίζει και κρυπτογραφεί μεγάλο μέρος σημαντικών αρχείων/εγγράφων του χρήστη-θύματος μπλοκάροντας την πρόσβασή του σε αυτά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χρήστης-θύμα να μη μπορεί να τα ανοίξει, οπότε ουσιαστικά ο ιός τα αχρηστεύει. Κατόπιν, ο ιός αφήνει ένα αρχείο με μήνυμα σε καθέναν από τους φακέλους όπου αποθηκεύονται τα μπλοκαρισμένα αρχεία/έγγραφα. Το αρχείο του μηνύματος μπορεί να αποθηκευτεί σε μορφή .png, .html ή .txt. Συνοπτικά, το μήνυμα ενημερώνει τον χρήστη-θύμα ότι τα αρχεία του έχουν κρυπτογραφηθεί και για να μπορέσει να επανακτήσει πρόσβαση σε αυτά θα πρέπει να πληρώσει ένα συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα.

CryptoWall 2.0 ransomware – Περιγραφή:

Το CryptoWall 2.0 αποτελεί τη δεύτερη έκδοση του ιού CryptoWall virus. Μάλιστα, τον ιό CryptoWall τον βρίσκουμε σε διάφορες εκδόσεις – CryptoWall, CryptoWall 3.0 and CryptoWall 4.0. Ο συγκεκριμένος ιός ανήκει στην επικίνδυνη κατηγορία των ιών τύπου ransomware.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιοί τύπου ransomware δρούν όπως τα Trojans, δηλαδή διεισδύουν σε συστήματα-στόχους και παραπλανούν τους χρήστες-θύματα κάνοντας τους να πιστεύουν ότι πρόκειται για τελείως διαφορετικά low profile προγράμματα.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος ιός καταφέρει να διεισδύσει και να μολύνει τον υπολογιστή σας, θα αρχίσει άμεσα να κρυπτογραφεί σημαντικά αρχεία/έγγραφα που έχετε αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας. Για την κρυπτογράφηση χρησιμοποιεί την μέθοδο κρυπτογραφήσης, RSA. Αν ένα αρχείο κρυπτογραφηθεί, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να επανακτηθεί η πρόσβαση σε αυτό. Η συγκεκριμένη έκδοση του ιού CryptoWall διαφέρει από τις προηγούμενες εκδόσεις στο ότι αποκτάει πρόσβαση στους servers μέσω του Tor network. Με αυτό το τρόπο μπορεί και κρύβει ανενόχλητο τα κανάλια εντολών κι ελέγχου.

Με το που ολοκληρώσει την κρυπτογράφηση των αρχείων / εγγράφων, θα σας αφήσει αρχείο με μήνυμα μέσα στο οποίο θα εμπεριέχονται οδηγίες σχετικά με το πως θα μπορέσετε να επανακτήσετε την πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία / έγγραφα. Επίσης, σας ορίζει αυστηρά μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά την διάρκεια της οποίας πρέπει να πληρώσετε το ποσόν που σας ζητάει ως λύτρα. Εάν δεν πληρώσετε εντός της ορισμένης χρονικής περιόδου, τότε το πιο πιθανόν είναι τα λύτρα να αυξηθούν. Συνήθως, ο ιός CryptoWall 2.0 ζητά αρχικά ως λύτρα το ποσόν των 500$ ή 500€ το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί μέσω συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών, Bitcoin. Ως αντάλλαγμα, υπόσχεται ότι θα σας δώσει το κλειδί αποκρυπτογράφησης (βλ. decryption key) το οποίο θα ξεμπλοκάρει και θα κάνει και πάλι προσβάσιμα τα αρχεία που είχαν κρυπτογραφηθεί. Ωστόσο, το πιο πιθανόν είναι ότι κάποια απάτη θα σας ετοιμάσουν οι κυβερνο-εγκληματίες, οπότε σας συνιστούμε να ΜΗΝ πληρώσετε τα λύτρα !!!

Εάν λοιπόν ο υπολογιστής σας μολυνθεί με τον ιό CryptoWall 2, τότε σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε το συντομότερο δυνατόν, γιατί διαφορετικά θα συνεχίζει να κρυπτογραφεί κι άλλα αρχεία / έγγραφα, αλλά και θα κατεβάζει, κρυφά κι αυθαίρετα, διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Επομένως, η παρουσία του ιού CryptoWall 2.0, μόνο προβλήματα θα σας δημιουργήσει. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας τύπου anti-malware, FortectIntego.

Πώς μπορεί ο ιός CryptoWall 2.0 να διεισδύσει και να μολύνει τον υπολογιστή μου?

Ο ιός CryptoWall 2.0, όπως ισχύει για κάθε έκδοση ιού CryptoWall, εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω μολυσμένων e-mails. Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν ανοίγετε e-mails από άγνωστους αποστολείς. ΠΟΤΕ μην ανοίγετε αυτού του είδους τα e-mails και ΠΟΤΕ μην κλικάρετε τις επισυνάψεις που μπορεί να εμπεριέχονται σε αυτά! Φυσικά, μην ανοίγετε ΠΟΤΕ e-mails τα οποία θα βρείτε στους φακέλους Spam και Junk του e-mail λογαριασμού σας.

Επίσης, σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να επισκέπτεστε αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους και φυσικά να αποφεύγετε να κλικάρετε το οτιδήποτε σε αυτούς, όπως πχ. διαφημίσεις και συνδέσμους ανακατεύθυνσης. Διαφορετικά, αυξάνετε πολύ τις πιθανότητες να κατεβάσετε άθελα στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.

Είναι πολύ σημαντικό, τόσο για την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και για την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων, να έχετε πάντα εγκαταστημένο και λειτουργικό κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο πρόγραμμα ασφάλειας.

Τι μπορώ να κάνω εάν διαπιστώσω ότι ο υπολογιστής μου έχει μολυνθεί από τον συγκεκριμένο ιό?

Εάν σας εμφανίστηκε μήνυμα από τον ιό CryptoWall 2.0 virus, τότε σας συνιστούμε να προβείτε ΑΜΕΣΑ σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Για να τα καταφέρετε, μπορείτε να ακολουθήσετε τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που έχουμε ετοιμάσει παρακάτω για να το αφαιρέσετε χειροκίνητα.

Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι ο ιός CryptoWall 2.0 είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος. Έχουμε διαπιστώσει ότι διαγράφει τα αρχεία του χρήστη και αφήνει στο σύστημα μόνο τα κρυπτογραφημένα αντίγραφά τους. Επομένως, είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να ανακτήσετε τα αρχεία / έγγραφα που έχουν μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό. Για περιπτώσεις όπως αυτή, πρέπει να κρατάτε πάντα backup τα σημαντικά αρχεία / έγγραφα εκτός του υπολογιστή σας. Τέλος, κυκλοφορούν στην αγορά ορισμένα λογισμικά ασφάλειας που υπόσχονται ότι με τις εργαλειοθήκες αποκρυπτογράφησης που διαθέτουν μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες-θύματα που ο υπολογιστής τους έχει δεχθεί επίθεση από τον ιό CryptoWall.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού CryptoWall 2.0

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση CryptoWall 2.0 χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του CryptoWall 2.0. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση CryptoWall 2.0 έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από CryptoWall 2.0 κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες