Αφαίρεση ιού COM surrogate (ενημερώθηκε Απρ 2017) - Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού COM surrogate

Τι είναι το Ιός COM surrogate?

Τι είναι ο ιός COM surrogate ?

COM surrogate virus

Ο ιός COM surrogate virus (επίσης γνωστός και ως Dllhost.exe *32 COM surrogate virus) είναι ένας ιδιαιτέρως επικίνδυνος Trojan ο οποίος μάλιστα διαδίδεται ταχύτατα μέσω διαδικτύου το τελευταίο διάστημα. Σε περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, προβαίνει άμεσα σε αυθαίρετες τροποποιήσεις σε παραμέτρους διαφόρων ρυθμίσεων συστήματος και κατόπιν δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων κι αρνητικών καταστάσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων, ο συγκεκριμένος ιός χρησιμοποιείται κυρίως για τον κερδοσκοπισμό των δημιουργών του και των συνεργατών τους υποκλέπτοντας-καταγράφοντας-προωθώντας σε τρίτους ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών-θυμάτων. Δυστυχώς όμως οι αρνητικές επιπτώσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό δε σταματούν εδώ. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ιός COM surrogate μπορεί επίσης να παίξει ενεργό ρόλο στην κρυφή/αυθαίρετη διείσδυση κι άλλων ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων/αρχείων, χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωση του χρήστη-θύματος.

Ποιές είναι οι πιο ξεκάθαρες ενδείξεις ότι και ο δικός σας υπολογιστής έχει μολυνθεί από τον ιό COM surrogate? Πρώτα από όλα, η εμφάνιση σημαντικών επιβραδύνσεων στις ταχύτητες του συστήματος και των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων. Αρκετοί χρήστες Windows (ο συγκεκριμένος trojan μολύνει μόνο το λειτουργικό σύστημα Windows OS) έχουν αναφέρει ότι παρατήρησαν από μικρές έως και σοβαρές επιβραδύνσεις, ακόμα και κρασαρίσματα συστήματος. Επίσης, μπορεί να παρατηρήσετε προβλήματα στο άνοιγμα και στο τρέξιμο εφαρμογών, όπως πχ. MS Word, Excel, Notepad, κ.α. Τέλος, μπορεί να διαπιστώσετε άγνωστες/ύποπτες καταχωρήσεις στο Task manager, την ξαφνική εμφάνιση ύποπτων προγραμμάτων, ξαφνικές κι αυθαίρετες ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, κλπ.

Επομένως, εάν άρχισαν να σας εμφανίζονται αυτού του είδους οι ενδείξεις, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να εντοπίσετε/αφαιρέσετε ολοκληρωτικά το COM surrogate trojan, γιατί η παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σας είναι κακά νέα. Για να μην εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, αλλά και την ασφάλεια των ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο FortectIntego .

COM surrogate virus

Πώς μπορεί ο ιός COM surrogate να μολύνει τον υπολογιστή μου?

Ο συγκεκριμένος trojan διαδίδεται διαδικτυακά χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους διάδοσης. Δυστυχώς, πολλές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, επομένως είναι πολύ σημαντικό να έχετε εγκαταστημένο και πλήρως λειτουργικό ένα αξιόπιστο και ικανό λογισμικό ασφάλειας. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε εγκαταστημένο το πιο πρόσφατο και το πιο ενημερωμένο anti-virus κι anti-spyware πρόγραμμα. Ένα τέτοιο πρόγραμμα ασφάλειας θα θωρακίσει αποτελεσματικά το σύστημα του υπολογιστή σας από μολύνσεις, όπως πχ. ο ιός Dllhost.exe *32 COM surrogate virus.

Ωστόσο, έχοντας απλά ένα λογισμικό ασφάλειας εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας φυσικά και δεν αρκεί για να προστατευτείτε πλήρως από επικίνδυνες διαδικτυακές μολύνσεις. Σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να επισκέπτεστε παράνομους/ύποπτους/άγνωστους ιστότοπους, να αποφεύγετε να ανοίγετε ύποπτα emails, να αποφεύγετε να κατεβάζετε ύποπτες επισυνάψεις (το πιο πιθανόν να είναι μολυσμένες), καθώς και να αποφεύγετε να κλικάρετε άγνωστες/ύποπτες αναδυόμενες διαφημίσεις που μπορεί να εμφανιστούν στον υπολογιστή σας καθώς πλοηγείστε στο διαδίκτυο.

Έαν κάποιο από τα διαφημιστικά μηνύματα σας προσφέρουν δήθεν δωρεάν ενημερώσεις/αναβαθμίσεις σε προγράμματα που έχετε εγκαταστημένα στον υπολογιστή σας, όπως πχ. Flash Player, FLV Player, κ.α., τότε σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να το κάνετε, γιατί πρόκειται για παραπλανητική παγίδα. Εάν έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι τα προγράμματά σας δεν είναι ενημερωμένα επαρκώς, τότε σας συνιστούμε να επισκεφτείτε τις επίσημες ιστοσελίδες τους και να το διαπιστώσετε εκεί.

Συνοψίζοντας, δεν θα πρέπει να επιτρέψετε ούτε λεπτό την παρουσία του ιού COM surrogate virus στον υπολογιστή σας εάν διαπιστώσετε ότι αυτό έχει εγκατασταθεί εκεί. Σε αυτή την περίπτωση, σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες εντοπισμού και αφαίρεσής του.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό COM surrogate?

Εάν θέλετε να 'θωρακίσετε' το απόρρητο σημαντικών προσωπικών σας δεδομένων, όπως πχ. στοιχεία διαδικτυακής σύνδεσης στο τραπεζικό σας λογαριασμό, προσωπικά στοιχεία των πιστωτικών σας καρτών, κωδικοί πρόσβασης, κλπ., τότε δεν θα πρέπει να αφήσετε ούτε λεπτό τον COM surrogate trojan στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Ο ευκολότερος, γρηγορότερος κι αποτελεσματικότερος τρόπος να τον εντοπίσετε και να τον αφαιρέσετε ολοκληρωτικά είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ προσπαθήσετε να τον αφαιρέσετε χειροκίνητα, γιατί μπορεί κατά λάθος να διαγράψετε σημαντικά συστημικά προγράμματα και να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερα προβλήματα στην ορθή λειτουργία κι απόδοση του συστήματος!

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες