Αφαίρεση ιού com.google.provision (Εγχειρίδιο Οδηγιών Εύκολης Αφαίρεσης) - Δωρεάν Οδηγίες

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού com.google.provision

Τι είναι το Ιός com.google.provision?

Ο ιός Com.google.provision στοχεύει τους χρήστες Android

Απεικόνιση του ιού Android malware-com.google.provision

Ο ιός Com.google.provision, ως όρος, περιλαμβάνει κακόβουλα λογισμικά malware που κατά κύριο λόγο εντοπίζονται σε Android συσκευές. Η παρουσία αυτού του malware θα πρέπει να προβληματίσει τον χρήστη της συσκευής, γιατί, εκτός από εκνευριστική, η γενικότερη δραστηριότητα του malware μπορεί να αποδειχθεί δυνητικά επικίνδυνη και η αφαίρεση δύσκολη.

Μιας και το malware λειτουργεί μέσω scripts, δεν εμφανίζεται στο σύστημα υπό τη μορφή λογισμικού. Δυστυχώς, αυτή η ιδιαιτερότητα του malware κάνει τον εντοπισμό του δύσκολο. Παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά του, συνήθως συμπεριφέρεται ως εργαλείο το οποίο έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει στο πεδίο διαχείρισης των Android συσκευών και να κατεβάσει κρυφά κι αυθαίρετα διαφόρων ειδών ύποπτα / ανεπιθύμητα προγράμματα κι αρχεία.

Δυστυχώς, λόγω της μεγαλύτερης αδυναμίας ασφάλειας του λειτουργικού Android OS higher συγκρητικά με το λειτουργικό σύστημα Windows OS, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη έξαρση κυβερνο-επιθέσεων από διαφόρων ειδών Android malware. Επιπρόσθετα, ο ιός com.google.provision έχει δείξει ότι έχει σημαντική 'ανοσία' στην λειτουργία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων (βλ. factory settings reset).

Για την ολοκληρωτική και αποτελεσματική αφαίρεση του ιού com.google.provision malware, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση της mobile έκδοσης του Malwarebytes. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα, συνιστούμε την επανάληψη της διαδικασίας αφαίρεσης, αλλά αυτή τη φορά σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).

Οι διάφορες εκδοχές του Android malware όσο πάνε κι αυξάνονται

Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος ιός αποτελεί μια από τις πολλές εκδοχές του γενικότερου συνόλου που χαρακτηρίζει αυτό το malware. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παρόμοιοι ιοί, όπως πχ. ο ιός com.android.gesture.builder. Επιπρόσθετα, ο ιός com.google.provision έχει από μόνος του διάφορες εκδοχές / παραλλαγές. Παράλληλα, ολοένα και αυξάνει ο αριθμός των χρηστών που αναφέρουν κυβερνο-επιθέσεις του ιού τόσο σε tablets όσο και σε laptops.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός από αυθαίρετες/κρυφές λήψεις ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων / αρχείων, έχει διαπιστωθεί ότι το συγκεκριμένο Android malware έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής πληροφορίες που σχετίζονται με τη διαδικτυακή δραστηριότητα και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων.

Ακόμα, καλό είναι να γνωρίζεις ότι διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers, spammers, hackers, έχουν τη τάση να κρύβουν τα κακόβουλα λογισμικά τους σε φαινομενικά 'αθώες' Android εφαρμογές. Επιπρόσθετα, το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκε μια νέα malware καμπάνια σε έξαρση. Η λήψη μιας εφαρμογής χωρίς να δείχνεις την απαραίτητη προσοχή ενέχει μεγάλο ρίσκο τόσο για τη γενικότερη ασφάλεια του συστήματος όσο και για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Κλικάροντας στην “Λήψη” (“download”) μπορεί να ενεργοποιηθεί το malware χωρίς να υπάρχουν επισυνάψεις. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός com.google.provision κατάφερε να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα της συσκευής σου, συνιστούμε την άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Παράδειγμα του ιού Android virus-com.google.provisionΟ ιός com.google.provision λειτουργεί κυρίως ως εργαλείο με προνόμια Διαχειριστή Συσκευής και έχει τη τάση να κατεβάζει κρυφά κι αυθαίρετα κακόβουλο λογισμικό σε συσκευές

Τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης του malware

Δυστυχώς, οι Android developers έχουν ακόμα πολύ δρόμο να καλύψουν ώστε να βελτιστοποιήσουν και να 'θωρακίσουν' τα λογισμικά που δημιουργούν. Ένα από τα σημαντικότερα τρωτά σημεία είναι η απουσία PC-identical browser ρυθμίσεων. Μιας και είναι δυνατή μόνο η εκκαθάριση cache, αλλά όχι η επαναφορά ρυθμίσεων browser (βλ. reset browser settings), ολοένα κι αυξάνει ο αριθμός των χρηστών που στοχοποιούνται και πέφτουν θύματα κυβερνο-επιθέσεων από malware, τα οποία κρύβονται σε ελλειπώς ασφαλή websites.

Δυστυχώς, οι mobile χρήστες συνεχίζουν να μην παίρνουν στα σοβαρά τα θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών. Μεγάλος αριθμός χρηστών δεν έχει εγκαταστημένο κάποιο αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας anti-virus. Για αυτό τον λόγο, κρίναμε σκόπιμο να συμπεριλάβουμε ορισμένες πολύ σημαντικές οδηγίες ασφαλείας για την 'θωράκιση' των smartphones / tablets:

 • Θα πρέπει να αποφεύγονται οι λήψεις apps από άγνωστες κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας πηγές
 • Θα πρέπει να επιλέγονται μόνο τα αξιόπιστα URLs και να αποφεύγονται τα URLs που ανακατευθύνουν σε άσχετα websites ή τα οποία εμφανίζουν διαφόρων ειδών αναδυόμενα μηνύματα
 • Θα πρέπει να γίνονται τακτικές λήψεις ενημερώσεων εφαρμογών ασφαλείας αναλόγως του λειτουργικού συστήματος (OS)
 • Θα πρέπει να ελέγχεται ποια apps έχουν πρόσβαση σε προνόμια Διαχειριστή Συσκευής (Device Administration)

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η ολοκληρωτική κι αποτελεσματική αφαίρεση του ιού com.google.provision

Λόγω της περιπλοκότητάς του, κυρίως όσον αφορά το μεγάλο βαθμό δυσκολίας εντοπισμού του, συνιστούμε να αποφευχθούν οι προσπάθειες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού com.google.provision. Μιας το malware είναι πολύ πιθανόν να παραμείνει στο σύστημα ακόμα και κατόπιν επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων (βλ. resetting factory settings), η εγκατάσταση και χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-virus / anti-malware, είναι μονόδρομος.

Καλό θα ήταν, πριν τη διαδικασία αφαίρεσης, να κάνεις επανεκκίνηση της κινητής συσκευής σου σε Ασφαλή Λειτουργία, ώστε να τρέξει χωρίς πρόβλημα το λογισμικό ασφαλείας, να ολοκληρωθεί η σάρωση συστήματος, κι εν τέλει να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά και αποτελεσματικά ο ιός Com.google.provision.

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός διείσδυσε στο λειτουργικό σου σύστημα που είναι Windows ή Mac OS, διάβασε προσεκτικά πως μπορείς να επαναφέρεις τις browser ρυθμίσεις. Ο ιός δε στοχεύει μόνο Αγγλόφωνα συστήματα. Έτσι, το ίδιο κινδυνεύει ένας χρήστης από Αγγλία με χρήστη από Τσεχία ή Ελλάδα . Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα άγνωστα apps, γιατί μπορεί να σχετίζονται με το συγκεκριμένο malware.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού com.google.provision

Αφαίρεση com.google.provision από συστήματα Windows

Επίλεξε τον browser σου και προχώρα σε επαναφορά ρυθμίσεων ώστε να απαλλαγείς απ' όλα τα στοιχεία και προγράμματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό com.google.provision. Μόνο έτσι θα καταφέρεις ολοκληρωτική και αποτελεσματική αφαίρεση του malware.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το com.google.provision και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το com.google.provision ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση com.google.provision από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το com.google.provision ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού com.google.provision από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το com.google.provision θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός com.google.provision και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός com.google.provision μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός com.google.provision.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση com.google.provision από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το com.google.provision και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του com.google.provision. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση com.google.provision από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το com.google.provision ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του com.google.provision. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα com.google.provision υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες