Αφαίρεση ιού Coin Locker

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Coin Locker

Τι είναι το Ιός Coin Locker?

Τι είναι ο ιός Coin Locker ?

Ο ιός Coin Locker (γνωστός επίσης και ως CoinLocker ή Coin Locker malware) είναι ένα από τα πιο πρόσφατα κακόβουλα προγράμματα τύπου ransomware που καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών (κακόβουλο λογισμικό το οποίο μπλοκάρει την πρόσβαση στον χρήστη-θύμα προς σημαντικά αρχεία και προγράμματα που βρίσκονται στο σύστημα του υπολογιστή του ζητώντας από τον χρήστη την πληρωμή κάποιου ποσού ως λύτρα για την αποκρυπτογράφηση των μπλοκαρισμένων αρχείων).

Mε το που καταφέρει να διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή, προβαίνει σε σάρωση και κρυπτογραφεί αρχεία τύπου : 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc. Προσθέτoντας κρυπτογραφημένες επεκτάσεις σε αυτά τα αρχεία, μπλοκάρει ολοκληρωτικά την πρόσβαση του χρήστη σε αυτά.

Αφού ολοκληρώσει επιτυχώς την κρυπτογράφηση των αρχείων, εμφανίζει στους χρήστες-θύματα προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να πληρώσουν ένα συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα για την αποκρυπτογράφηση των αρχείων. Αναφέρεται επίσης ότι ο ιός αυτός είναι τόσο περίπλοκος, που ο μόνος τρόπος ολικής επαναφοράς των μπλοκαρισμένων αρχείων είναι το ειδικο κλειδί που προσφέρει ως αντάλλαγμα για την πληρωμή των λύτρων. Αν και η κρυπτογράφηση είναι τύπου Ceasar Cipher (μια σχετικά απλή μέθοδος κρυπτογράφησης που ουσιαστικά αλλάζει τη σειρά των χαρακτήρων ακολουθώντας μια συγκεκριμένη ακολουθία), και πάλι θα χρειαστείτε πολύ κόπο και χρόνο για να αποκρυπτογραφήσετε τα μπλοκαρισμένα αρχεία με χειροκίνητο τρόπο.

Όπως και να έχει, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να πληρώσετε τα λύτρα τα οποία μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ $50 και $500. Και το τονίζουμε αυτό, γιατί ακόμα κι αν προβείτε σε πληρωμή των λύτρων δεν είναι εγγυημένο ότι θα αποκρυπτογραφηθούν πλήρως ή έστω και μερικώς τα μπλοκαρισμένα αρχεία σας. Δεύτερο, τα λύτρα ουσιαστικά προσφέρουν οικονομική στήριξη στους κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, να συνεχίσουν το παράνομο έργο τους.

Σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να επαναφέρετε το backup των αρχείων που έχουν μπλοκαριστεί (είναι άκρως σημαντικό να κάνετε backup των αρχείων σας σε τακτά χρονικά διαστήματα). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα προτεινόμενα προγράμματα ασφάλειας που θα βρείτε στο τέλος αυτού του ποσταρίσματος. Αυτά θα αναλάβουν αυτόματα την αποκρυπτογράφηση των μπλοκαρισμένων αρχείων σας.

Ακόμα κι αν όμως τα προγράμματα κι αρχεία σας δεν έχουν μπλοκαριστεί, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να έχετε πάντα εγκαταστημένο, και άκρως λειτουργικό, κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), έτσι ώστε να ‘θωρακίσετε’ το σύστημα του υπολογιστή σας από ανεπιθύμητες ή ακόμα και κακόβουλες διεισδύσεις, όπως πχ. ο ιός Coin Locker.

Πώς μπορεί ο ιός Coin Locker να μολύνει τον υπολογιστή μου ?

Παρομοίως με τις περιπτώσεις Cryptowall virus [Cryptowall virus], CTB Locker [CTB Locker], Cryptolocker [Cryptolocker], κλπ., ο ιός Coin Locker κυρίως διαδίδεται διαδικτυακά μέσω μολυσμένων emails. Συνήθως αυτά εμπεριέχουν μολυσμένες επισυνάψεις που έχουν ως απώτερο σκοπό να εκφοβίσουν/αποπλανήσουν τους χρήστες-θύματα και να τους πείσουν εν τέλει να κατεβάσουν τα κακόβουλα αυτά προγράμματα στο σύστημα του υπολογιστή τους. Πολλές φορές αυτά τα emails μιμούνται emails από νόμιμες/δημοφιλείς υπηρεσίες και επιχειρήσεις κι εμφανίζονται με την μορφή αποδείξεων, λογαριασμών, φωτογραφιών, κλπ.

Επομένως, εάν δε γνωρίζετε τον αποστολέα ή αν διαπιστώσετε ότι ένα email είναι γεμάτο με γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη, τότε καλύτερα να αποφύγετε να το ανοίξετε και να το διαγράψετε άμεσα από τα Εισερχόμενα. Διαφορετικά, μπορεί σύντομα να αρχίσουν να σας εμφανίζονται προειδοποιητικά μηνύματα, όπως το παρακάτω :

You have been infected with the Coin Locker malware.
All files on this system have been encrypted.
To regain access to your files you will need the Coin Locker decryption software.
To obtain our software you will need to access the deep web with TOR, download TOR here:

Launch TOR and navigate to our website:

Follow the steps on the site to use the decryption software and your files will be unlocked.

Εάν λοιπόν σας εμφανίστηκε ή συνεχίζουν να σας εμφανίζονται αυτού του είδους τα μηνύματα, τότε δεν θα πρέπει να χάνετε πολύτιμο χρόνο και να προβείτε άμεσα σε ενέργειες εντοπισμού και ολοκληρωτικής αφαίρεσης κακόβουλων ή ανεπιθύμητων αρχείων και προγραμμάτων που μπορεί να διείσδυσαν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυναν με την παρουσία τους. Αν πάλι, διαπιστώσατε ότι ορισμένα/πολλά ή όλα τα αρχεια σας έχουν κρυπτογραφηθεί κι έχει μπλοκαριστεί η πρόσβασή σας σε αυτά, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (πρόγραμμα προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας και γενικότερα κακόβουλα κι ανεπιθύμητα προγράμματα).

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Coin Locker?

Εάν σας εμφανίστηκε ο ιός Coin Locker virus, σας προτείνουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes. Αυτά τα προγράμματα έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι είναι εξαιρετικά κι αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε περίπτωση ανεπιθύμητου ή κακόβουλου προγράμματος. Για να επαναφέρετε και πάλι την πρόσβαση στα αρχεία σας θα πρέπει όχι μόνο να κάνετε backup τα αρχεία σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα επαναφοράς αρχείων : R-Studio ή Photorec.

Τέλος, είναι εξαιρετικά σημαντική η αποτελεσματική πρόληψη από αυτού του είδους τις κυβερνο-απειλές, καθώς η συχνότητα εμφανίσεών τους, καθώς και η αποτελεσματικότητα και περιπλοκότητά τους ολοένα κι αυξάνεται. Για να ‘θωρακίσετε’ λοιπόν το σύστημα του υπολογιστή σας, είναι πολύ σημαντικό να έχετε πλήρως ενημερωμένο κι εγκαταστημένο κάποιο από τα προγράμματα ασφάλειας που σας αναφέραμε νωρίτερα. Όσον αφορά το backup, μπορείτε να επιλέξετε από πληθώρα εναλλακτικών, όπως πχ. εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που συνδέονται μέσω USB, CDs, DVDs, Google Drive, Dropbox, Flickr , κλπ. Στην περίπτωση του διαδικτυακού backup, είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε τις παραμέτρους προσβασιμότητας!

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες