Αφαίρεση ιού Chrominio Message Center (Δωρεάν Οδηγίες) - ενημερώθηκε Ιούλ 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Chrominio Message Center

Τι είναι το Ιός Chrominio Message Center?

Ο ιός Chrominio είναι ένα αναδυόμενο μήνυμα που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας προγραμμάτων

Ιός Chrominio Message Center

Ο ιός Chrominio Message Center ανήκει στην κατηγορία adware και αποτελεί μια από τις παραλλαγές του Chromium ιού. Αυτό το παραπλανητικό αναδυόμενο μήνυμα εμπεριέχει κείμενο που προσπαθεί να πείσει τους χρήστες να προβούν σε ενημέρωση του Chromium. Όσοι χρήστες κάνουν το λάθος και το κλικάρουν, ανακατευθύνονται σε αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους μέσω των οποίων προωθούνται ψευδή / παραπλανητικά λογισμικά, όπως πχ. εργαλεία βελτιστοποίησης (optimization tools), πρόσθετα (add-ons), γραμμές εργαλείων (toolbars), επεκτάσεις διαδικτυακών περιηγητών (browser extensions), κτλ. Επιπρόσθετα, ο ιός Chrominio virus μπορεί να προβεί στην ενεργοποίηση και εμφάνιση διαφόρων άλλων ειδών επιχορηγούμενου περιεχομένου μέσα από παραπλανητικά αποτελέσματα αναζήτησης, διαφημίσεις που σχετίζονται με Google Chrome, Mozilla Firefox ή άλλον browser, καθώς και ανακατευθύνσεις προς αμφιβόλου αξιοπιστίας ή ακόμα και επικίνδυνα domains.

Όνομα Chrominio Message Center ιός, Chrominio ιός
Σχετίζεται με Chromium ιό
Τύπος Adware
Επίπεδο Κινδύνου Μεσαίο. Μπορεί να εγκαταστήσει παραπλανητικά utilities, αλλά δεν αποτελεί άμεση απειλή για το σύστημα
Συμπτώματα Εμφανίζει αναδυόμενες διαφημίσεις με προτάσεις αγοράς παραπλανητικών εργαλείων
Διανομή Μέθοδος bundling, κακόβουλα websites, αναδυόμενες διαφημίσεις
Καταπολέμηση Το καλύτερο εργαλείο για την αφαίρεση του PUP είναι το FortectIntego

Υπάρχουν πολλά ποσταρίσματα σε Google forums από χρήστες που παραπονιούνται ή προβληματίζονται σχετικά με το ύποπτο Chrominio μήνυμα. Για παράδειγμα, ένα από τα θέματα είναι “Is Chrominio Message Center your work?.” Είναι προφανές ότι η μεγαλύτερη μερίδα αυτών των χρηστών έχει μπερδευτεί και δε μπορεί να καταλάβει εάν η Google και το Chrome σχετίζονται με αυτά τα παραπλανητικά αναδυόμενα μηνύματα. Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι αυτές οι ψευδείς ειδοποιήσεις δε σχετίζονται ούτε στο ελάχιστο με τη Google. Επιπρόσθετα, χρήστες έχουν παραπονεθεί ότι η μηχανή σάρωσης με λογισμικό anti-malware έχει εντοπίσει πολλά συστημικά θέματα, ακόμα και μετά την αφαίρεση των adware προγραμμάτων.

Η εκνευριστική Chrominio Message Center ειδοποίηση μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών περιηγήσεων. Λόγω του ότι η αναδυόμενη ειδοποίηση εμφανίζεται ξαφνικά και φαίνεται πως έχει όλα τα νόμιμα λογότυπα του Chromium (ένα νόμιμο, open-source εργαλείο περιήγησης της Google), πολλοί από τους χρήστες ξεγελιούνται εύκολα και πιστεύουν ότι αυτό το παραπλανητικό μήνυμα είναι αυθεντικό και αξιόπιστο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το παράθυρο του μηνύματος δεν έχει “Χ” κουμπί κλεισίματος και το μοναδικό διαθέσιμο κουμπί είναι το “Configure” (Ρύθμιση / Διάρθρωση).

Το εξής μήνυμα εμφανίζεται στο αναδυόμενο παράθυρο:

Chromino Message Center
New Chromium version is available
Would you like to install the latest version?
[configure] button

Στην περίπτωση που ο χρήστης κλικάρει στο κουμπί “Configure” (Ρύθμιση / Διάρθρωση), είτε θα του ζητηθεί να εισάγει τα προσωπικά στοιχεία του, όπως πχ. όνομα, email, ή ακόμα και προσωπικά στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, ή θα του προσφερθεί η εγκατάσταση κάποιου παραπλανητικού και δυνητικά ανεπιθύμητου / επικίνδυνου λογισμικού, το οποίο μάλιστα είναι παντελώς άχρηστο. Επιπρόσθετα, ενδέχεται ο χρήστης να εγγραφεί κατά λάθος σε συνδρομητικές υπηρεσίες που δε χρειάζεται με αποτέλεσμα η πιστωτική κάρτα του να χρεώνεται (συνήθως κοντά στα $50) μηνιαίως ή ακόμα και εβδομαδιαίως. Δυστυχώς, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι χρήστες-θύματα ούτε καν αντιλαμβάνονται ότι έκαναν την αποδοχή. Επομένως, όλοι οι χρήστες οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και 'διαβασμένοι' στο διαδίκτυο – οφείλουν να αναγνωρίζουν τα online scams.

Chrominio Message Center adwareΟ ιός Chrominio Message Center είναι ένα πρόγραμμα που εμφανίζει πολλά παραπλανητικά διαφημιστικά μηνύματα εμπορικού περιεχομένου

Ο ιός Chrominio virus δημιουργήθηκε για ένα και μοναδικό σκοπό – να βοηθάει τους developers του να κερδοσκοπούν εις βάρος των ανυποψίαστων και/ή αρχάριων χρηστών. Κάθε φορά που ένας χρήστης ξεγελιέται και κατεβάζει την ύποπτη εφαρμογή, ο developer του adware λαμβάνει κάποιο χρηματικό ποσόν ως προμήθεια. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται pay-per-install, και την εκμεταλλεύονται ευρέως οι developers ανεπιθύμητου / επικίνδυνου λογισμικού, όπως πχ. adware. Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός Chrominio Message Center virus έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου, θα πρέπει να δράσεις άμεσα και να προχωρήσεις σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Μην αφήσεις ούτε λεπτό τους κυβερνο-εγκληματίες να κερδοσκοπήσουν εις βάρος σου χαλώντας την εμπειρία των διαδικτυακών σου περιηγήσεων και αναζητήσεων.

Τα adware προγράμματα συνήθως συλλέγουν αρκετές μη-προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες (non-personally identifiable information). Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ορισμένα πιο κακόβουλα προγράμματα μπορούν να συλλέξουν ακόμα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Αυτά τα προγράμματα κατασκοπείας ονομάζονται spyware, όπως πχ. ο ιός Chrominio Message virus. Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων έφτασαν στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να:

 • παρακολουθεί και να υποκλέπτει τη δραστηριότητά σου στο Twitter και σε άλλα social media
 • αποκτάει πρόσβαση στο ιστορικό των διαδικτυακών αναζητήσεων και να τσεκάρει ποιες αγορές, διαφημίσεις, και προσφορές προτιμάς
 • τσεκάρει ποιες είναι οι αγαπημένες ταινίες, games, μουσικές επιλογές σου
 • γνωρίζει πληροφορίες για το διαδικτυακό σου πάροχο και γνωρίζει την ΙΡ διεύθυνσή σου.

Οι πληροφορίες που υποκλέπτει και συλλέγει χρησιμοποιούνται σε διάφορους σκοπούς, κυρίως στους τομείς της διαδικτυακής διαφήμισης και του marketing. Η εξιδεικευμένη ομάδα του Virusai.lt τονίζει ότι αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι πραγματικό 'χρυσάφι' για τους διαδικτυακούς μαρκετίστες, πολύ απλά γιατί βάσει αυτών μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένο διαδικτυακό προφίλ για τον κάθε χρήστη χωριστά, αλλά και να δημιουργήσουν μεγάλες ομάδες χρηστών που μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά. Έτσι, καταφέρνουν να εμφανίζουν εξατομικευμένες διαφημίσεις οι οποίες έχουν σαφώς πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κλικαριστούν από τους στοχευμένους χρήστες. Δυστυχώς, μεγάλη μερίδα των ανακατευθύνσεων απ' αυτές τις διαφημίσεις μπορεί να σχετίζεται με παραπλανητικά ή ακόμα και κακόβουλα domains.

Σε κάθε περίπτωση, εάν διαπιστώσεις ότι ο ιός Chrominio virus κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να αντιδράσεις άμεσα και να προχωρήσεις σε ολοκληρωτική αφαίρεση όχι μόνο του ιού, αλλά και όλων των σχετικών / βοηθητικών αρχείων του που τυχόν εγκατέστησε κρυφά στο σύστημα. Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να καταφέρεις είναι να χρησιμοποιήσεις το FortectIntego ή κάποιο άλλο παρομοίων δυνατοτήτων λογισμικό ασφαλείας anti-malware. Αυτά τα επαγγελματικά προγράμματα ασφαλείας μπορούν να προχωρήσουν σε σάρωση συστήματος και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά όποιες απειλές εντοπίσουν, συμπ. των όποιων adware μπορεί να έχουν εγκατασταθεί χωρίς τη συνειδητή σου επίγνωση.

Ιός Chrominio

Ο ιός Chrominio Message Center μπορεί να κρυφτεί σε συνοδευτικά πακέτα λήψης προγραμμάτων τρίτων (software bundles)

Τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα πρόγραμματα) βοηθούν τους developers τους να κερδοσκοπούν εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών. Οι χρήστες-θύματα των adware προγραμμάτων ως επί το πλείστον δεν κατεβάζουν συνειδητά adware προγράμματα – πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν ότι αυτά τα διαφημιστικού τύπου προγράμματα μπορούν να γεμίσουν με spam διαφημίσεις τόσο την οθόνη όσο και τον φάκελο με τα Εισερχόμενα. Έτσι, οι adware, και γενικότερα οι PUPs, developers προσπαθούν να προωθούν διαδικτυακά τα ανεπιθύμητα προγράμματά τους μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης διαφόρων δωρεάν (freeware) / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων (βλ. μέθοδος bundling).

Μέσω αυτής της τεχνικής marketing, τα PUPs καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών παράλληλα με shareware / freeware εφαρμογές που τυχόν κατεβάσει ο χρήστης. Ως γνωστόν, η μεγαλύτερη μερίδα χρηστών δε δείχνει την απαραίτητη προσοχή και παρατηρητικότητα που απαιτείται με κάθε κατέβασμα app από το διαδίκτυο. Οι περισσότεροι χρήστες είτε βιάζονται ή δε γνωρίζουν ή δεν ενδιαφέρονται. Και κάπως έτσι την πατάνε.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να μολυνθεί το σύστημα του υπολογιστή σου από κάποιο PUP που μπορεί να διεισδύσει μέσω της μεθόδου bundling, εκτός από προσοχή, σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις να επιλέγεις Γρήγορη (Quick) ή Προτεινόμενη (Recommended) μορφή εγκατάστασης. Αντίθετα, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Σύνθετη / Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Έτσι, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει κάθε φορά στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προτεινόμενων / προαιρετικών λήψεων, λήψεις οι οποίες, ως επί το πλείστον, σχετίζονται με διαφόρων ειδών PUPs που εμφανίζονται με τη μορφή εργαλείων βελτιστοποίησης (optimization tools), επεκτάσεων διαδικτυακών περιηγητών (browser extensions), PDF creators, κι άλλων ειδών apps. Η μέγιστη πλειοψηφία αυτών των προγραμμάτων όχι μόνο είναι παντελώς άχρηστη, αλλά το πιθανότερο είναι φορτώσει τον υπολογιστή σου με ένα σωρό 'σαβούρα' επηρεάζοντας αρνητικά τόσο την εμπειρία χρήσης του διαδικτύου, όσο και τις γενικότερες επιδόσεις του συστήματος.

Αφαίρεση του ιού Chrominio Message Center

Για τη σωστή και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Chrominio είναι αναγκαία η χρήση ενός επαγγελματικού λογισμικού ασφαλείας anti-malware με το οποίο και θα διεκπεραιωθεί πλήρης σάρωση συστήματος. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα εντοπιστεί και θα αφαιρεθεί ο συγκεκριμένος ιός, αλλά, επίσης, θα εντοπιστούν και τα βοηθητικά αρχεία του που τυχόν εγκατέστησε κρυφά στο σύστημα, καθώς και όποια άλλα PUPs ή malware κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή και να το μολύνουν.

Chrominio Message Center fake ειδοποίηση

Εάν έχεις προηγμένες γνώσεις πληροφορικής και ασφάλειας συστημάτων, μπορείς να δοκιμάσεις την χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Chrominio Message Center. Βεβαίως, η χειροκίνητη αφαίρεση μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα και περίπλοκη. Μετά την αφαίρεση του adware θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι όλες οι browser ρυθμίσεις θα επανέλθουν στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, μιας και αρκετά PUPs τις τροποποιούν χωρίς προειδοποίηση.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Chrominio Message Center

Αφαίρεση Chrominio Message Center από συστήματα Windows

Διέγραψε τον ιό Chrominio Message Center από τα Windows OS ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Chrominio Message Center και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Chrominio Message Center ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Chrominio Message Center από σύστημα Mac OS X

Για την εξουδετέρωση του PUP από Mac OS X, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά αυτές τις οδηγίες:

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Chrominio Message Center ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Chrominio Message Center από Microsoft Edge

Για να επαναφέρεις το Microsoft Edge, θα πρέπει να κάνεις τα εξής:

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Chrominio Message Center θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Καθάρισε το Firefox browser:

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Chrominio Message Center και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Chrominio Message Center μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Chrominio Message Center.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Chrominio Message Center από Google Chrome

Για την επαναφορά του Google Chrome:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Chrominio Message Center και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Chrominio Message Center. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Chrominio Message Center από Safari

Στην περίπτωση που αυτό το δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα μολύνει το Safari, θα πρέπει να προβείς στις εξής αλλαγές:

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Chrominio Message Center ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Chrominio Message Center. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Chrominio Message Center υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες