Αφαίρεση ιού Cerber 4.1.0 (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Cerber 4.1.0

Τι είναι το Ιός Cerber 4.1.0 ransomware?

Δεν υπάρχει τέλος στη τριλογία του ιού Cerber ransomware? Ο ιός Cerber 4.1.0 εμφανίστηκε στο προσκήνιο

Όπως μπορείς να καταλάβεις από το όνομά του, ο ιός Cerber 4.1.0 virus είναι μια νέα έκδοση ιού που κρυπτογραφεί αρχεία. Τελικά, ο ιός Cerber virus επανέρχεται αναβαθμισμένος και πιο επικίνδυνος από ποτέ. Οι κυβερνο-εγκληματίες που δημιούργησαν τον ιό ξάφνιασαν τη διαδικτυακή κοινότητα, γιατί αμέσως μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 4.1.0, ακολούθησε η ενημερωμένη νέα έκδοση 4.1.1.

Μόλις πριν ένα μήνα, ο ιός Cerber αναβαθμίστηκε όσον αφορά τις επισυναπτόμενες επεκτάσεις. Οι αρχικές εκδόσεις του ransomware έδιναν επεκτάσεις .cerber2 και .cerber3. Η τελευταία έκδοση έχει αλλάξει μοτίβο κι επισυνάπτει 4ψήφιο αριθμητικό κωδικό ως επέκταση σε κάθε αρχείο που μολύνει. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο συγκεκριμένος ιός ransomware έχει καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σου και να κρυπτογραφήσει τα αρχεία σου, τότε θα πρέπει να δράσεις άμεσα. Ο αποτελεσματικότερος, γρηγορότερος, κι ευκολότερος τρόπος για να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά ο ιός Cerber 4.1.0 είναι η χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου FortectIntego.

O συγκεκριμένος ιός είναι η πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη κυβερνο-απειλή. Συγκρητικά με άλλους ιούς ransomware, όπως πχ. ο ιός CryptoWall, που κυκλοφορούν ήδη αρκετά χρόνια, η πρώτη έκδοση του ιού Cerber πρωτοεμφανίστηκε το Μάρτιο. Στα αρχικά του στάδια, ο ιός στόχευε μόνο ορισμένες χώρες και απαιτούνταν επανεκκίνηση του συστήματος-στόχου για την πλήρη ενεργοποίηση του ιού. Ωστόσο, εντός μόλις λίγων μηνών, ο ιός άρχισε να εξελίσσεται τόσο γρήγορα που πλέον οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων δυσκολεύονται να ακολουθούν τους ρυθμούς εξέλιξής του.

Πλέον, ο ιός ransomware Cerber virus ανταγωνίζεται ευθέως τον ιό Locky και τον ιό CryptoWall για το ποιος είναι ο πιο καταστροφικός και περίπλοκος ιός που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο! Πλέον, η αναβαθμισμένη έκδοση του ιού δεν προσθέτει συγκεκριμένη επέκταση στα αρχεία που μολύνει ή μπορεί σύντομα να μην προσθέτει καν επέκταση, κάνοντας με αυτό το τρόπο δύσκολο τον εντοπισμό των μολυσμένων κρυπτογραφημένων αρχείων. Πάντως, ο ιός Cerber ransomware συνεχίζει να χρησιμοποιεί το αρχείο README.hta για να ενημερώνει τους χρήστες-θύματα ότι η συσκευή τους έχει μολυνθεί από τον ιό. Το κείμενο του αρχείου είναι το εξής:

You documents, photos, databases and other important files have been encrypted!
To decrypt your files you need to buy the special software – “Cerber Decryptor”
All transactions should be performed via Bitcoin network only
Within 7 days you can purchase this product at a special price: B 1.24 ($524)
After 7 days the price of this product will increase up to B 2.48 ($1048)

Πώς καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά ο συγκεκριμένος ιός ransomware?

Ευτυχώς, πρόσφατα βρέθηκε ότι ο ιός Cerber 4.1.0 malware εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω του pseudoDarkleech Rig exploit kit. Για να ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση αυτού του malware, ο χρήστης-θύμα θα πρέπει πρώτα να κλικάρει σε μολυσμένο σύνδεσμο ή λογισμικό. Αργότερα, το exploit kit, που κρύβεται στον κακόβουλο σύνδεσμο, εντοπίζει τα πιθανά αδύναμα σημεία ασφάλειας του συστήματος-στόχου. Κατόπιν, καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του συστήματος-στόχου και εξάγει το κακόβουλο περιεχόμενό του στο οποίο είναι πιθανό να εμπεριέχεται και ο συγκεκριμένος ιός ransomware.

Ευτυχώς, το Rig exploit kit (το οποίο συνδέεται στενά με τη διαδικτυακή πρόωθηση του επικίνδυνου malware κρυπτογράφησης CrypMIC virus) δεν είναι τόσο δραστήριο όσο το Neutrino exploit kit.

Ακόμα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ιός Cerber 4.1.0 μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου και μέσω κακόβουλων και παραπλανητικών emails που εμφανίζονται ως δήθεν επίσημα emails από κρατικές αρχές, τράπεζες, και διάφορες υπηρεσίες/εταιρείες. Για αυτό τον λόγο, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή σχετικά με το ποια emails ανοίγεις! Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις να ανοίγεις emails από άγνωστους αποστολείς ή με περιεχόμενο που είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό! Επίσης, καλό είναι να θυμάσαι ότι τα επίσημα emails δεν εμπεριέχουν γραμματικά/ορθογραφικά λάθη ή γενικόλογες τοποθετήσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μαζικά. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να βρεθείς σε πολύ δυσάρεστη θέση!

Ο αποτελεσματικότερος και πλέον ασφαλής τρόπος για να προστατέψεις το σύστημα του υπολογιστή σου από μελλοντική διείσδυση του ιού Cerber 4.1.0, είναι η εγκατάσταση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας.

Ιός Cerber 4.1.0 – Τρόποι ολοκληρωτικής αφαίρεσης

Όσον αφορά την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού, αυτή μπορεί να γίνει εύκολα, αρκεί βεβαίως να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. τα εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα FortectIntego και Malwarebytes. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι ένα λογισμικό ασφάλειας για να είναι αποτελεσματικό στις σαρώσεις και στις τεχνικές αφαίρεσης που χρησιμοποιεί θα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά με όλες τις τρέχουσες ενημερώσεις.

Μόλις καταφέρεις με επιτυχία να αφαιρέσεις τον ιό Cerber 4.1.0 virus, μπορείς πλέον να εστιάσεις στην ανάκτηση των μπλοκαρισμένων κρυπτογραφημένων αρχείων. Αν και αρκετές εταιρείες λογισμικού υπόσχονται ότι έχουν βρει και προσφέρουν δωρεάν τον decrypter για την αρχική έκδοση του ιού Cerber, δυστυχώς, το πιθανότερο είναι ο decrypter να μην είναι αποτελεσματικός όσον αφορά τις τελευταίες εκδόσεις του ιού.

Πάντως, μπορείς να προσπαθήσεις να τα ανακτήσεις χρησιμοποιώντας κάποιο από τα παρακάτω λογισμικά ανάκτησης δεδομένων που προτείνουμε. Τέλος, στην περίπτωση που αντιμετωπίσεις προβλήματα με την αφαίρεση του ιού Cerber 4.1.0, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Cerber 4.1.0

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Cerber 4.1.0 χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Cerber 4.1.0. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Cerber 4.1.0 έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Μπόνους: Ανάκτηση δεδομένων

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει δημιουργηθεί για να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά Cerber 4.1.0 από τον υπολογιστή σου. Για να ανακτήσεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία σου, συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες που ετοίμασαν οι ioys.gr ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων.

Εάν τα αρχεία σου έχουν κρυπτογραφηθεί από Cerber 4.1.0, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσεις αρκετές μεθόδους για την επαναφορά τους:

Data Recovery Pro

Οι δημιουργοί του συγκεκριμένου λογισμικού το αναβάθμισαν σημαντικά πριν λίγο καιρό. Πλέον, μπορεί να αποκρυπτογραφήσει αρχεία από μεγαλύτερο αριθμό ιών ransomware. Αν και δεν υπάρχει 100% εγγύηση ότι θα καταφέρει να ανακτήσει όλα τα κρυπτογραφημένα αρχεία, ωστόσο αξίζει να το δοκιμάσεις.

 • Λήψη Data Recovery Pro;
 • Ακολούθησε τα βήματα του Data Recovery Setup και εγκατάστησε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου
 • Κατόπιν, άνοιξέ το και προχώρα σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό κρυπτογραφημένων αρχείων από τον ιό Cerber 4.1.0 ransomware
 • Προχώρα σε επαναφορά τους.

Ανάκτηση αρχείων με τη χρήση Windows Previous Versions

Με αυτό το τρόπο, μπορεί να βρεις εκδόσεις του κάθε μολυσμένου αρχείου που μπορεί να ανακτηθεί.

 • Επέλεξε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που θες να επαναφέρεις και κάνε δεξί click πάνω του
 • Επέλεξε “Properties” και πήγαινε στην καρτέλα “Previous versions”
 • Εδώ, τσέκαρε όλες τις διαθέσιμες copies του αρχείου σε “Folder versions”. Θα πρέπει να επιλέξεις την έκδοση που επιθυμείς να ανακτήσεις και click “Restore”.

Τα πλεονεκτήματα του ShadowExplorer

Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει ακόμα μια αξιόπιστη εναλλακτική όσον αφορά την προσπάθεια ανάκτησης κρυπτογραφημένων αρχείων. Δυστυχώς, έως τώρα δεν είναι γνωστό εάν ο ιός Cerber στη τελευταία του έκδοση διαγράφει τα shadow αρχεία που δημιουργεί το σύστημα. Πάντως, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να καταφέρεις με αυτό το τρόπο να ανακτήσεις μεγάλο ποσοστό των κρυπτογραφημένων αρχείων σου.

 • Λήψη Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/)
 • Ακολούθησε προσεκτικά το Setup Wizard του Shadow Explorer και εγκατάστησε την εφαρμογή στον υπολογιστή σου
 • Τρέξε το πρόγραμμα, άνοιξε το μενού του στην πάνω αριστερή γωνία, και επέλεξε το δίσκο με τα κρυπτογραφημένα αρχεία. Έλεγξε τους φακέλους που βρίσκονται εκεί
 • Κάνε δεξί click στον φάκελο που επιθυμείς να επαναφέρεις κι επέλεξε “Export”. Μπορείς επίσης να επιλέξεις που επιθυμείς να τον αποθηκεύσεις.

Cerber Decrypter

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το λογισμικό αποκρυπτογράφησης στην προσπάθειά σου να αποκρυπτογραφήσεις και να ξεμπλοκάρεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία σου.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Cerber 4.1.0 κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες