Αφαίρεση ιού Alpha Crypt

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Alpha Crypt

Τι είναι το Ιός Alpha Crypt?

Τι είναι το Alpha Crypt?

Ο ιός Alpha Crypt ανήκει στους σοβαρά επικίνδυνους ιούς, και πιο συγκεκριμένα στους ιούς τύπου ransomware. Τι σημαίνει ο όρος ransomware? Σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κακόβουλο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών, να μπλοκάρει την ομαλή λειτουργία τους, να κρυπτογραφεί σημαντικά αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στο κάθε σύστημα-στόχο, και κατόπιν να ζητάει από τους χρήστες-θύματα χρήματα ως λύτρα, ώστε να τους αποστείλει το κλειδί αποκρυπτογράφησης που θα ξεμπλοκάρει τα αρχεία τους (ransom = λύτρα).

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ransomware είναι ότι ο ιός Alpha Crypt έχει τη δυνατότητα να κρυπτογραφήσει όλα τα σημαντικά αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα-στόχο, αλλά και στις συσκευές που συνδέονται στο μολυσμένο υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών σκληρών δίσκων, flash drives, κι άλλα παρόμοια αποθηκευτικά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για backups σημαντικών αρχείων.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύετε άμεσα να χάσετε ξαφνικά, αγαπημένες φωτογραφίες, μουσικά αρχεία, σημαντικά έγγραφα, κι άλλων ειδών αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας ή σε κάποιο από τα εξωτερικά εργαλεία αποθήκευσης που χρησιμοποιείτε.

Αφού λοιπόν οι χάκερς κρυπτογραφήσουν τα αρχεία, θα ζητήσουν από τον χρήστη-θύμα να πληρώσει κάποιο ποσόν ως λύτρα. Μάλιστα, ολοένα και περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο για αύξηση αυτού του ποσού. Σε γενικές γραμμές, το συγκεκριμένο κλειδί αποκρυπτογράφησης κοστίζει 1.5 BTC, δλδ. περίπου $415 USD. Ασχέτως που πληρώνοντας τα λύτρα μπορεί να παρουσιάζεται ως η μόνη επιλογή ξεμπλοκαρίσματος των κρυπτογραφημένων σημαντικών αρχείων κι εγγράφων σας, σας συνιστούμε να ΜΗΝ προβείτε σε πληρωμή των ζητούμενων λύτρων, γιατί δε μπορεί κανείς να σας εγγυηθεί ότι θα καταφέρετε εν τέλει να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας.

Επίσης, σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι πληρώνοντας αυτά τα λύτρα στηρίζετε οικονομικά τους χάκερς που δημιούργησαν τον ιό Alpha Crypt virus κι άλλα παρόμοια επικίνδυνα ransomwares. Όσο πιο πολλοί χρήστες-θύματα πληρώνουν αυτού του είδους τα εκβιαστικά λύτρα, τόσο μεγαλύτερο οικονομικό κίνητρο έχουν αυτοί οι κυβερνο-εγκληματίες να συνεχίσουν ακόμα πιο έντονα το κακόβουλο έργο τους.

Εάν τώρα ο συγκεκριμένος ιός έχει ήδη μολύνει τον υπολογιστή σας και κρυπτογράφησε όλα ή μέρος των αρχείων σας, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να τα ανακτήσετε χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα προγράμμα ανάκτησης αρχείων που σας προτείνουμε: R-Studio, Photorec , ή Kaspesky Ransomware Decryptor. Επίσης, μπορείτε να αφαιρέσετε τον ιό Alpha Crypt, συμπεριλαμβανομένων των διάφορων κακόβουλων αρχείων που σχετίζονται μαζί του και μπορεί να ‘τρύπωσαν’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: FortectIntego ή Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Πώς μπορεί ο ιός Alpha Crypt να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή μου?

Όπως με τον ιό TeslaCrypt ransomware, έτσι και ο ιός Alpha Crypt ransomware εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω spam και ψευδών / παραπλανητικών ειδοποιήσεων που εμφανίζονται συχνά, κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών πλοηγήσεων των χρηστών. Αυτές οι ειδοποιήσεις μπορεί να εμφανιστούν εξίσου σε αξιόπιστους και ύποπτους ιστότοπους. Οι χάκερς το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιούν πολύ προηγμένες τεχνικές και διεισδύουν ευκολότερα και σε μεγαλύτερο όγκο αξιόπιστων ιστότοπων μολύνοντάς τους με κακόβουλους κώδικες.

Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας μέσω κάποιου κακόβουλου και παραπλανητικού email. Συνήθως, αυτά τα emails έχουν τίτλο και περιεχόμενο που σχετίζεται με προ-πληρωμένες διαδικτυακές αγορές, πληρωμή φόρων, ανεξόφλητες δόσεις / λογαριασμούς, κλπ. Με αυτό το τρόπο καταφέρνουν και τρομοκρατούν μεγάλο ποσοστό χρηστών οι οποίοι πέφτουν στην παγίδα και πείθονται να κλικάρουν αυτού του είδους τα emails. Μάλιστα, το είδος email που εμφανίζεται συχνότερα το τελευταίο διάστημα σχετίζεται με δήθεν μπλοκάρισμα κάποιου λογαριασμού.

Συνοψίζοντας, είναι πολύ σημαντικό να ΜΗΝ ανοίγετε αυτού του είδους τα emails, αντιθέτως πρέπει να τα μαρκάρετε ως spam και να τα διαγράφετε από τον φάκελο με τα Εισερχόμενα. Συνήθως, αυτά τα emails εμπεριέχουν κακόβουλους συνδέσμους ανακατεύθυνσης ή κακόβουλες επισυνάψεις. Μην κάνετε το λάθος και κλικάρετε κάποιο από αυτά, γιατί διαφορετικά ο υπολογιστής σας θα μολυνθεί άμεσα με κακόβουλα λογισμικά, όπως πχ. ο ιός Alpha Crypt.

Με το που καταφέρει ο συγκεκριμένος ιός να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα προβεί στις παραπάνω κακόβουλες διεργασίες που αναφέραμε. Με το που τα καταφέρει, είναι πρακτικά αδύνατο να μη το καταλάβετε, γιατί πέραν των κρυπτογραφημένων αρχείων, θα σας εμφανίζεται και μήνυμα το οποίο θα σας ζητάει να πληρώσετε λύτρα.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Alpha Crypt virus?

Εάν διαπιστώσετε ότι ο ιός Alpha Crypt κατάφερε να μολύνει τον υπολογιστή σας και να μπλοκάρει την πρόσβαση στα αρχεία σας, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε όλα τα κακόβουλα αρχεία που βρίσκονται εγκαταστημένα στον υπολογιστή σας. Για να τα καταφέρετε σίγουρα και με ασφάλεια, ακολουθήστε κάποια από τις μεθόδους που σας προτείνουμε παρακάτω.

Κλείνοντας, οφείλουμε να σας τονίσουμε τη σημασία προληπτικών μέτρων ώστε να μην έχετε πρόβλημα όταν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις όπως η συγκεκριμένη. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε εγκαταστημένο κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας, κατά προτίμηση ένα από αυτά που σας προτείναμε πιο πάνω. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τακτικά backup τα σημαντικά αρχεία / έγγραφα που έχετε αποθηκευμένα στο σύστημα του υπολογιστή σας. Ως backup εργαλεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε USB εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, CDs, DVDs, ή online backups, όπως πχ. Google Drive, Dropbox, Flickr, κλπ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα backups μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο: Γιατί πρέπει να κάνω backup και τι επιλογές έχω?

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Alpha Crypt

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Alpha Crypt χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Alpha Crypt. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Alpha Crypt έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Alpha Crypt κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες