Αφαίρεση ιού Adf.ly (Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών) - 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Adf.ly

Τι είναι το Ιός Adf.ly?

Μακριά από διαφημίσεις Adf.ly !

Adf.ly virus

Ιός Adf.ly είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή κακόβουλων προγραμμάτων που προωθούνται μέσω της Adf.ly URL-shrinking υπηρεσίας. Το Adf.ly χρησιμοποιεί 'κουρεμένα' URLs για την παραγωγή κέρδους. Αν σου στείλει κάποιος link που ξεκινάει με Adf.ly/[random chars], σε συμβουλεύουμε να μη το κλικάρεις.

Στην περίπτωση που κλικάρεις ένα τέτοιο link, θα ανακατευθυνθείς σε σελίδα που εμφανίζει διαφημίσεις Adf.ly. Σε συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κλικάρεις αυτές τις διαφημίσεις, γιατί ολοένα και αυξάνει ο αριθμός χρηστών που αναφέρουν ότι αυτές οι διαφημίσεις τους έχουν ανακατευθύνει σε ύποπτους και κακόβουλους ιστότοπους, πολλοί εκ των οποίων κρύβουν malware.

Αυτός ο μεγάλος αριθμός αναφορών μας κίνησε την περιέργεια και αποφασίσαμε να κλικάρουμε σε τυχαία διαφήμιση Adf.ly και να τσεκάρουμε τι είδους σύνδεσμο ανακατεύθυνσης μπορεί να κρύβει. Διαπιστώσαμε ότι ο σύνδεσμος ανακατεύθυνσης οδηγούσε σε λήψη ενός εκτελέσιμου αρχείου με παραπλανητική .ZIP επέκταση αρχείου.

Έτσι, κλικάροντας στο σύνδεσμο κατεβάσαμε άθελα κακόβουλο εκτελέσιμο αρχείο και όχι .ZIP αρχείο. Δυστυχώς, αυτού του είδους οι παραπλανητικές τεχνικές χρησιμοποιούνται πολύ συχνά από τους developers ransomware ιών. Η συμβουλή μας είναι να μείνεις μακριά από τις διαφημίσες Adf.ly – ένα κλικ μπορεί να γίνει η αιτία να κατέβουν στον υπολογιστή σου επικίνδυνα malware!

Ο ιός Adf.lyΕδώ φαίνεται τι είδους διαφημίσεις εμφανίζει ο ιός Adf.ly. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή! Σε αυτές τις περιπτώσεις συμβουλεύουμε να πατάς "Skip ad" και να ΜΗΝ κλικάρεις καμιά από αυτές τις διαφημίσεις!

Στην περίπτωση που ο browser αρχίσει να συμπεριφέρεται ύποπτα και σου εμφανίζονται 'κουρεμένα' Adf.ly URLs χωρίς την άδειά σου, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί είτε από browser hijacker ή adware που διαφημίζει αυτά τα 'κουρεμένα' URLs. Αν λοιπόν διαπιστώσεις κάτι τέτοιο, σε συμβουλεύουμε να προβείς σε άμεσο εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του Adf.ly adware. Διαφορετικά, είναι μόνο ζήτημα χρόνου για το πότε μια από αυτές τις ύποπτες διαφημίσεις μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου με malware.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αυτές οι διαφημίσεις θα σου ζητήσουν όνομα, τηλ. αριθμό κινητού ή email διεύθυνση, δλδ. ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Αυτά τα προσωπικά δεδομένα σου μπορεί να καταλήξουν σε ύποπτους τρίτους, όπως πχ. hackers, scammers, και spamming εταιρείες.

Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Adf.ly από το σύστημα του υπολογιστή είναι με τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό το κακόβουλο πρόγραμμα μπορεί να αποδειχθεί πολύ περίπλοκο και δύσκολο στην αφαίρεσή του. Για αυτό τον λόγο, θα ήταν προτιμότερο να αποφύγεις να προσπαθήσεις να το αφαιρέσεις χειροκίνητα. Στο τέλος του άρθρου θα βρεις αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης του ιού Adf.ly .

Το Adf.ly website και παράδειγμα Adf.ly διαφήμισης που ζητάει προσωπικά δεδομένα.

Πώς μπορεί αυτό το κακόβουλο πρόγραμμα να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή μου?

Μπορεί να σου εμφανιστούν διαφημίσεις Adf.ly κατόπιν κλικαρίσματος ενός συντομευμένου URL στην προσπάθειά σου να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα ή να δεις κάποια ταινία online. Επίσης, οι web browsers μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζουν διαφημίσεις Adf.ly ή να σε ανακατευθύνουν σε συγκεκριμένα επιχορηγούμενα sites τρίτων μετά από διείσδυση και εγκατάσταση ενός adware στο σύστημα του υπολογιστή σου. Είναι πολύ σημαντικό να τσεκάρεις συχνά το σύστημα του υπολογιστή σου και να εντοπίζεις τυχόν προγράμματα έχουν εγκατασταθεί χωρίς τη συνειδητή επίγνωση και έγκρισή σου. Επιβάλλεται η ολοκληρωτική αφαίρεση αυτών των προγραμμάτων!

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα περισσότερα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), όπως πχ. spyware, adware, browser hijackers, χρησιμοποιούν ως κύριο τρόπο διαδικτυακής εξάπλωσης τη μέθοδο bundling. Συγκεκριμένα, εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών. Εάν δε δείξεις την απαιτούμενη προσοχή καθόλη τη διάρκεια της εκάστοτε λήψης / εγκατάστασης μιας τέτοιας εφαρμογής, τότε θα κατέβει παράλληλα στο σύστημα του υπολογιστή σου και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει).

Adf.ly virus

Για να ελαχιστοποιήσεις αυτές τις παράλληλες και δυνητικά ανεπιθύμητες διεισδύσεις, σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να ξετικάρεις και να εντοπίσεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων και αρχείων.

Adf.ly virus

Πώς μπορώ να αφαιρέσω ολοκληρωτικά το Adf.ly adware από το σύστημα του υπολογιστή μου?

Αργά ή γρήγορα, ο ιός Adf.ly virus θα γίνει η αιτία το σύστημα του υπολογιστή σου να μολυνθεί από προηγμένο και πολύ καταστροφικό ιό ή άλλου είδους κακόβουλο πρόγραμμα. Για αυτό τον λόγο, μείνε μακριά από αυτές τις διαφημίσεις! Μπορεί οι δημιουργοί της υπηρεσίας συντόμευσης URLs, Adf.ly, να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ασφαλής διαφημιστική πρακτική, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική!

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Adf.ly, συνιστούμε τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-spyware. Το προτιμότερο είναι να αποφύγεις να δοκιμάσεις χειροκίνητη αφαίρεση του ιού, γιατί κινδυνεύεις να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Adf.ly virus

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Adf.ly

Αφαίρεση Adf.ly από συστήματα Windows

Εάν ούτως ή άλλως αποφεύγεις να κλικάρεις αναδυόμενες διαφημίσεις που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σου περιηγήσεων και αναζητήσεων, τότε το πιθανότερο είναι να μη μολυνθεί το σύστημα του υπολογιστή σου από ανεπιθύμητα προγράμματα που εμφανίζουν τις Adf.ly διαφημίσεις. Αν ωστόσο το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί ήδη, τότε σε συμβουλεύουμε να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Adf.ly και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Adf.ly ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Adf.ly από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Adf.ly ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Adf.ly από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Adf.ly θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Adf.ly και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Adf.ly μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Adf.ly.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Adf.ly από Google Chrome

Ακολούθησε τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας και διέγραψε όλες τις ύποπτες επεκτάσεις που θα εντοπίσεις στον Chrome. Αν παρόλα αυτά οι διαφημίσεις Adf.ly συνεχίσουν να εμφανίζονται, τότε θα χρειαστεί να προβείς σε επαναφορά (reset) ή ακόμα και επανεγκατάσταση (reinstall) του web browser σου.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Adf.ly και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Adf.ly. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Adf.ly από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Adf.ly ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Adf.ly. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Adf.ly υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες