Αφαίρεση ιού Browser redirect (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Ιούλ 2017 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Browser redirect

Τι είναι το Ιός Ανακατεύθυνσης Browser?

Τι είναι ο ιός ανακατεύθυνσης Browser ?

Browser redirect virus

Ο ιός ανακατεύθυνσης browser (browser redirect virus) είναι μια κυβερνο-απειλή η οποία ανήκει στην κατηγορία 'Browser hijacker' (οι browser hijackers είναι ανεπιθύμητα προγράμματα που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων που βρίσκονται στο σύστημα-στόχο). Τα προγράμματα αυτά (μηχανές αναζήτησεις, παραπλανητικά browser πρόσθετα, κι επεκτάσεις) μπορεί να κατέβουν στο σύστημα του υπολογιστή σας χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας. Ο κύριος τρόπος διαδικτυακής διάδοσης των ιών ανακατεύθυνσης browser είναι η μέθοδος 'bundling'.

Συγκεκριμένα, η μέθοδος bundling είναι η κυριότερη μέθοδος διαδικτυακής διάδοσης σχεδόν όλων των ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα). Με τη μέθοδο αυτή, τα PUPs καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας κι έτσι να κατέβει παράλληλα ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει).

Τα είδη των εφαρμογών που συνήθως εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης με ύποπτο περιεχόμενο είναι : download managers, PDF creators, video streaming, κλπ. Μάλιστα, η μέθοδος bundling τις περισσότερες φορές είναι ο μοναδικός τρόπος εσόδων των δημιουργών δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να είστε όχι μόνο ιδιαιτέρως επιλεκτικοί σχετικά με το ποιες εφαρμογές αποφασίζετε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, αλλά και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζετε. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την λήψη επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων εφαρμογών, συνήθως ύποπτων κι ανεπιθύμητων, παράλληλα με την εφαρμογή που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε.

Εάν λοιπόν ο browser σας άρχισε να σας ανακατευθύνει προς delta-homes.com, conduit, search protect ή άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους, ασχέτως αν χρησιμοποιείτε Google, Yahoo, Bing, κ.α. μηχανές αναζήτησεις, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι κατεβάσατε πρόσφατα κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή η οποία εμπεριείχε στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της κάποιο browser hijacker. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να αγνοήσετε αυτό το γεγονός, και φυσικά ΔΕΝ θα πρέπει να αφήσετε τον οποιοδήποτε ιό ανακατεύθυνσης browser (βλ. browser redirect virus) στον υπολογιστή σας, γιατί κινδυνεύετε άμεσα μέσω του web browser σας (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera, κλπ.) να αρχίσετε να ανακατεύθυνεστε προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους.

Εκεί, κινδυνεύετε να εκθέσετε σε ρίσκο την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, αλλά και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς τις περισσότερες φορές τους ιστότοπους αυτούς τους διαχειρίζονται κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, οι οποίοι θα θελήσουν με διάφορους έμμεσους και παραπλανητικούς τρόπους να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή σας και στα προσωπικά σας δεδομένα!

Επίσης, με το που καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας/ρυθμίσεων του συστήματος, ο ιός ανακατεύθυνσης Browser θα αρχίσει να σας εμφανίζει συχνά πυκνά εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις κάθε φορά που θα θέλετε να πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο ή να κάνετε αναζήτηση μέσω πχ. του Google search. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι με το που διεισδύσει, εγκαθιστά άμεσα κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κλπ.

Αν και σε γενικές γραμμές αυτά τα δεδομένα είναι γενικής φύσεως, ωστόσο κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω αυτών ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες για την εκπλήρωση των κακόβουλων σκοπών τους.

Εάν λοιπόν είστε κι εσείς ένας από τους χρήστες που ο υπολογιστής τους μολύνθηκε από browser hijacker, τότε σίγουρα θα σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι μπορείτε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ιό ανακατεύθυνσης browser χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner.

Browser redirect virus

Πώς μπορεί ο ιός ανακατεύθυνσης Browser να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Εάν ο web browser σας άρχισε να σας ανακατευθύνει προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους ή άρχισαν να σας εμφανίζονται αναδυόμενες διαφημίσεις κάθε φορά που σερφάρετε στο διαδίκτυο, τότε σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από κάποιο browser hijacker.

Όπως σας αναφέραμε πιο πάνω, αυτού του είδους τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) διαδίδονται διαδικτυακά κυρίως μέσω της μεθόδου bundling. Ευτυχώς, δεν είναι απαραίτητο να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές από το διαδίκτυο με τον φόβο μήπως διεισδύσουν απαρατήρητα στο σύστημα του υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως πχ. browser hijackers.

Υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες τέτοιου είδους διαδικτυακών απειλών:

 • Όταν επιλέγετε ένα πρόγραμμα για να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε το κείμενο που εμπεριέχεται στην Πολιτική Απορρήτου (βλ. 'Privacy Policy') και στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (βλ. EULA, 'End User's License Agreement') της εκάστοτε εφαρμογής. Εάν εντοπίσετε στο κείμενο αναφορές σχετικά με παρακολούθηση των διαδικτυακών σας δραστηριοτήτων (βλ. tracking browsing habits), προώθηση εμπορικών περιεχομένων, κλπ., τότε θα σας συμβουλεύαμε να ακυρώσετε την λήψη/εγκατάσταση.
 • Εάν συνεχίζετε να επιθυμείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή, τότε σαφώς θα πρέπει να αποφύγετε τη 'Quick' (Γρήγορη), 'Basic' (Βασική) ή 'Recommended' (Προτεινόμενη) μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, σας προτείνουμε να επιλέγετε 'Custom' (Προσαρμοσμένη) ή 'Advanced' (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης.
 • Κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης, σας συμβουλεύουμε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Εάν εντοπίσετε προτικαρισμένα κουτάκια τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. browser add-ons (πρόσθετα), extensions (επεκτάσεις) και plugins, τότε θα πρέπει να τα ξετικάρετε. Επίσης, θα πρέπει να ξετικάρετε τυχόν προτάσεις για αντικατάσταση της προ-επιλεγμένης Αρχικής Σελίδας ή μηχανής αναζήτησης που ορίσατε.
 • Είναι πολύ σημαντικό να έχετε πάντα εγκαταστημένο και λειτουργικό ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Αυτό θα κρατάει σε συνεχόμενη βάση το σύστημα του υπολογιστή σας ασφαλές από αυτού του είδους τις κυβερνο-απειλές. Επίσης, θα εντοπίζει και θα αφαιρεί ολοκληρωτικά κι αυτόματα τυχόν browser hijackers μπορεί να κατάφεραν να διεισδύσουν απαρατήρητα στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μολύνουν με την παρουσία τους.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό ανακατεύθυνσης Browser ?

Εάν ο web browser σας, όπως πχ. Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome, κλπ., έχει μολυνθεί από ιό ανακατεύθυνσης Browser (βλ. Browser redirect virus), τότε σίγουρα αυτές οι συμβουλές θα σας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμες αν θελήσετε να προβείτε σε χειροκίνητη αφαίρεση. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε αυτοματοποιημένη αφαίρεση, γιατί όσον αφορά την κατηγορία των ιών ανακατεύθυνσης browser, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από την παρουσία τους με χειροκίνητο τρόπο.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Browser redirect

Αφαίρεση Browser redirect από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Browser redirect και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Browser redirect ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Browser redirect από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Browser redirect ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Browser redirect από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Browser redirect θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Ανακατεύθυνσης Browser και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Ανακατεύθυνσης Browser μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Ανακατεύθυνσης Browser.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Browser redirect από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Browser redirect και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Browser redirect. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Browser redirect από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Browser redirect ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Browser redirect. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Browser redirect υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες