Αφαίρεση ιού Safari redirect (Οδηγίες Αφαίρεσης Ιών) - Δωρεάν Οδηγίες

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Safari redirect

Τι είναι το Ιός ανακατευθύνσεων Safari?

Ο ιός ανακατευθύνσεων Safari μπορεί να εντοπίσει και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του browser σου

Απεικόνιση του ιού ανακατευθύνσεων Safari

Ο ιός ανακατευθύνσεων Safari (Safari redirect virus) έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να εντοπίζει και να εκμεταλλεύεται τα τρωτά σημεία του Safari web browser. Όπως μαρτυράει και ο τίτλος του άρθρου, o συγκεκριμένος ιός εμφανίζει κατά τη διάρκεια διαδικτυακών αναζητήσεων και περιηγήσεων του χρήστη θύματος, ύποπτους συνδέσμους που ανακατευθύνουν ως επί το πλείστον σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Συνήθως, το περιεχόμενο αυτών των ανακατευθύνσεων είναι σαφώς παραπλανητικό και σχετίζεται με δήθεν αναγκαίες λήψεις ενημερώσεων που πρέπει να γίνουν, με δήθεν ειδοποιήσεις ασφάλειας συστήματος, και διαφόρων ειδών παραπλανητικές διαφημίσεις τρίτων.

Αν και σε γενικές γραμμές, τα λειτουργικά συστήματα macOs είναι πιο ανθεκτικά απέναντι στις κυβερνο-απειλές, θα ήταν σίγουρα τουλάχιστον αφελές να σκεφτεί κανείς έστω και για μια στιγμή ότι τα λειτουργικά αυτά συστήματα είναι άτρωτα και απροσπέλαστα σε όλων των ειδών τις κυβερνο-απειλές. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τα λειτουργικά αυτά συστήματα κάθε άλλο παρά άτρωτα είναι. Διαπιστώθηκε πλήθος κενών ασφαλείας τόσο στα λειτουργικά συστήματα macOs όσο και στον Safari web browser.

Δυστυχώς, ο ιός ανακατευθύνσεων Safari είναι ένα από τα browser malware που το αποδεικνύει περίτρανα. Αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση browser malware που έχει δανειστεί διάφορα λειτουργικά χαρακτηριστικά και σχετίζεται με malware που χτυπάνε τους άλλους δημοφιλείς browsers:

Το malware ανακατευθύνσεων Safari δε λειτουργεί μέσω μιας συγκεκριμένης εφαρμογής. Επομένως, ο εντοπισμός του μπορεί να αποδειχθεί πιο χρονοβόρος απ' ότι μπορεί αρχικά να υπολογιστεί. Επιπλέον, είναι σχετικά δύσκολος ο εντοπισμός ύποπτων προγραμμάτων, τα οποία σχετίζονται με τον ιό, στην λίστα προσθαφαίρεσης προγραμμάτων, παρόλο που αποδεδειγμένα ο ιός έχει τη τάση να κατεβάζει και να εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα-στόχο, πληθώρα ύποπτων και δυνητικά επικίνδυνων προγραμμάτων κι αρχείων.

Παρακάτω, ετοιμάσαμε μια λίστα με ενδείξεις που δείχνουν ότι ο Safari browser σου μπορεί να έχει μολυνθεί. Αν σου εμφανίζονται συνεχώς εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις και επιθυμείς την άμεση και αποτελεσματική ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ανακατευθύνσεων Safari, προτείνουμε να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις (αν δε το έχεις κάνει ήδη) ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-spyware tool, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego ή το Malwarebytes. Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού ανακατευθύνσεων Safari μπορεί επίσης να σου φανεί χρήσιμος.

Ενδείξεις ότι ο ιός ανακατευθύνσεων Safari μόλυνε τον browser σου

Όταν το συγκεκριμένο επικίνδυνο παράσιτο καταφέρει να διεισδύσει και να μολύνει τον web browser, υπάρχουν οι εξής ενδείξεις:

 • Εμφανίζονται ανακατευθύνσεις προς διάφορα domains διαδικτυακών αγορών και streaming ταινιών με αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας πιστοποιητικά SSL
 • Εμφανίζονται ανακατευθύνσεις προς παραπλανητικούς και δυνητικά επικίνδυνους ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου
 • Εμφανίζονται αυθαίρετα, άγνωστες και ύποπτες browser επεκτάσεις
 • Εμφανίζονται παραπλανητικά μηνύματα / προειδοποιήσεις για δήθεν λήψεις Safari ενημερώσεων ή δήθεν σαρωτών συστήματος
 • Εμφανίζονται ανακατευθύνσεις προς ιστότοπους που σχετίζονται με διαδικτυακές απάτες τεχνικής υποστήριξης
 • Εμφανίζονται πολλές και σε πυκνή συχνότητα ύποπτες επιχορηγούμενες διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων

Αν λοιπόν οι παραπάνω ενδείξεις εμφανίστηκαν στον web browser σου, τότε είναι σαφές ότι ο web browser έχει μολυνθεί από τον συγκεκριμένο ιό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμφανίσεις δήθεν ενημερώσεων του Safari ή συνδέσμων ανακατεύθυνσης προς ύποπτους ιστότοπους που σχετίζονται με διαδικτυακές απάτες τεχνικής υποστήριξης (Safari tech support scams) αποτελούν τις συνηθέστερες ενδείξεις ότι έχει διεισδύσει και εγκατασταθεί ο ιός ανακατευθύνσεων Safari (βλ. και Safari browser virus).

Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις τα αξιόπιστα / αυθεντικά μηνύματα ενημερώσεων από τις ψευδείς / παραπλανητικές ενημερώσεις? Πολύ απλά, κοιτώντας το URL του domain που προωθεί την εκάστοτε τέτοια ενημέρωση. Μάλιστα, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί οι παραπλανητικές ενημερώσεις μπορεί να μοιάζουν σχεδόν πανομοιότυπες με τις αυθεντικές. Ωστόσο, τα URLs των παραπλανητικών ενημερώσεων ξεχωρίζουν από τα αυθεντικά, καθώς τα παραπλανητικά URLs εμπεριέχουν πολλούς αριθμούς και τυχαίους χαρακτήρες. Φυσικά, αυτού του είδους οι ενημερώσεις καμιά σχέση απολύτως δεν έχουν με την εταιρεία Apple.

Άλλη μια δημοφιλή τάση που ακολουθεί ο συγκεκριμένος ιός ανακατευθύνσεων είναι να παραπλανεί τους χρήστες και να τους ανακατευθύνει σε άγνωστους και δυνητικά επικίνδυνους ιστότοπους όπου γίνονται παραπλανητικές προσπάθειες ώστε οι χρήστες-επισκέπτες να πειστούν να κατεβάσουν ψευδές / παραπλανητικό Adobe Flash Player ή κάποιο άλλο “μαϊμού” εργαλείο. Παράδειγμα ιού ανακατευθύνσεων SafariΟ ιός ανακατευθύνσεων Safari μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή σου με διάφορους τρόπους: μπορεί να 'πλημμυρίζει' την οθόνη σου με πλήθος αναδυόμενων διαφημίσεων, να σε ανακατευθύνσει σε ύποπτους ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου, κλπ.

Μάλιστα, ορισμένα απ' αυτά τα ύποπτα domains ακολουθούν ακόμα και άκρως επιθετική προσέγγιση, όπως πχ. προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες-επισκέπτες ότι ο μόνος τρόπος να βγουν από τη σελίδα είναι η ενεργοποίηση / λήψη κάποιας ύποπτης browser επέκτασης. Πολλοί από τους χρήστες πέφτουν στην παγίδα κι εν τέλει κατεβάζουν το εκάστοτε ύποπτο και δυνητικά επικίνδυνο πρόσθετο / επέκταση / plug-in.

Άλλες εκδοχές του ιού browser ανακατευθύνσεων λειτουργούν μέσω web scripts τα οποία φυσικά μπορεί να ανακατευθύνουν προς παραπλανητικές ιστοσελίδες όπου γίνονται παραπλανητικές προσπάθειες ώστε οι χρήστες να πειστούν ότι δήθεν ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί από πλήθος επικίνδυνων κυβερνο-απειλών. Συνήθως, οι developers αυτού του είδους των browser malware έχουν τη τάση να εκμεταλλεύονται τον φόβο που τρέφουν οι χρήστες για ορισμένους επικίνδυνους ιούς ώστε να τους πείθουν γρηγορότερα κι ευκολότερα να πέσουν στις εκάστοτε παραπλανητικές παγίδες τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι hackers προσπαθούν να παραπλανήσουν και να τρομοκρατήσουν τους χρήστες κάνοντάς τους να νομίζουν ότι ο υπολογιστής τους κινδυνεύει άμεσα να “απενεργοποιηθεί” ή να “μπλοκαριστεί”. Φυσικά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά παραπλανητική τακτική. Αυτού του είδους τα εκφοβιστικά μηνύματα πάντα περιλαμβάνουν ένα τηλεφωνικό αριθμό μέσω του οποίου ως “δια μαγείας” θα καθαρίσει δήθεν ο υπολογιστής. Φυσικά, αν κάνεις το λάθος και καλέσεις ένα τέτοιο αριθμό, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο επόμενος τηλεφωνικός λογαριασμός θα έρθει “σοκαριστικά φουσκωμένος”. Τι πρέπει να κάνεις αν σου εμφανιστεί ένα τέτοιο μήνυμα? Απλά, κλείστο. Θα πρέπει ωστόσο να προβείς σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας το οποίο θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) που ευθύνεται για την εμφάνιση αυτών των μηνυμάτων.

Άλλη μια τάση που έχει ένα Safari malware browser ανακατευθύνσεων είναι να ανακατευθύνει προς ιστότοπους όπου κρύβονται ύπουλα κι επικίνδυνα exploit kits. Αξίζει να σημειωθεί πως τα exploit kits χρησιμοποιούνται ευρέως για τη διαδικτυακή εξάπλωση πολύ επικίνδυνων και καταστροφικών ιών ransomware, όπως πχ. ο ιός Cerber ή ο ιός CryptoMix.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα browser malware μπορούν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους τη Clickonce malware τεχνολογία. Μέσω αυτής της τεχνολογίας μπορεί ένα malware να διεισδύσει στο σύστημα ενός υπολογιστή, αρκεί ο χρήστης να κάνει το λάθος να κλικάρει ένα μολυσμένο σύνδεσμο ή να κατεβάσει ένα μολυσμένο αρχείο.

Φυσικά, θα πρέπει να έχεις πάντα υπόψιν ότι αυτού του είδους οι μολύνσεις ανακατευθύνσεων έχουν επίσης τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, μέσω web scripts να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων.

Ακόμα μια αρνητική συνέπεια της δραστηριότητας ενός browser malware που μπορεί να κρύβεται στο σύστημα του υπολογιστή σου, είναι ο μεγάλος όγκος των spam emails που θα λαμβάνεις στα Εισερχόμενα του email λογαριασμού σου. Συνήθως, το περιεχόμενο των spam emails σχετίζεται με παραπλανητικές προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών. Θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί εκτός από το παραπλανητικό περιεχόμενο, το πιθανότερο είναι να περιλαμβάνουν και κακόβουλη επισύναψη.

Τώρα, όσον αφορά τους mobile χρήστες, δλδ. αυτούς που χρησιμοποιούν τη mobile έκδοση του Safari στο smartphone ή tablet τους, και αυτοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Κυκλοφορούν διάφορες mobile εκδόσεις του ιού browser ανακατευθύνσεων Safari που έχουν τη τάση να ανακατευθύνουν σε ύποπτους και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους, πριν εν τέλει ο χρήστης καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε νόμιμους κι αξιόπιστους ιστότοπους, όπως πχ. Google, Yahoo, Amazon, κτλ.

Συμβουλές πρόληψης κι εντοπισμού

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ένας ιός ανακατευθύνσεων Safari έχει καταφέρει να διεισδύσει και να μολύνει τον υπολογιστή σου, υπάρχουν βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να τον εντοπίσεις και να τον αφαιρέσεις ολοκληρωτικά.

Φυσικά, η “πρόληψη” είναι πάντα προτιμότερη της “θεραπείας”. Όπως φαίνεται και από τα παραπάνω, τα malware ανακατευθύνσεων λειτουργούν με τη βοήθεια web scripts τα οποία δε γίνονται αντιληπτά από τους μη εξιδεικευμένους χρήστες. Συνήθως, αυτά τα malware κρύβονται σε ιστότοπους ανταλλαγής αρχείων τύπου peer-to-peer ή σε “δωρεάν” movie streaming και gaming ιστότοπους που εμφανίζουν ένα σωρό ύποπτες και παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις.

Προσοχή σε διαφημίσεις με περιεχόμενο τύπου “No one has played this game..” (Κανείς δεν έχει ξαναπαίξει αυτό το παιχνίδι…), “Things no one knew about…” (Μάθε πράγματα που κανείς δε ξέρει…), κτλ. Αυτού του είδους τα domains περιλαμβάνουν ψεύτικα / παραπλανητικά κουμπιά που προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες να κατεβάσουν δυνητικά ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. ψευδείς / παραπλανητικούς σαρωτές συστήματος. Αν κατέβασες πρόσφατα ένα τέτοιο πρόγραμμα και έχεις διαπιστώσει κάποιες ή το σύνολο των ενδείξεων που αναφέραμε πιο πάνω, σε συμβουλεύουμε να προχωρήσεις άμεσα σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας, το οποίο θα αναλάβει να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό ανακατευθύνσεων Safari.

Επιπρόσθετα, παρόλο που ο ιός ανακατευθύνσεων Safari δεν λειτουργεί μέσω apps, και πάλι είναι άκρως σημαντικό να δείχνεις πάντα την απαραίτητη προσοχή όταν κατεβάζεις προγράμματα στον υπολογιστή σου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να επιλέγεις πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου κάθε φορά, πέραν της εκάστοτε εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις (βλ. μέθοδος bundling).

Τρόποι ολοκληρωτικής αφαίρεσης του malware ανακατευθύνσεων Safari

Για να μπορέσεις να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά όχι μόνο τον ιό, αλλά και όλα τα βοηθητικά αρχεία του, μπορείς να συνδυάσεις την αυτόματη αφαίρεση με τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού ανακατευθύνσεων Safari. Μάλιστα, για μεγαλύτερη ευκολία, η ομάδα των ειδικών μας ετοίμασε αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού ανακατευθύνσεων Safari τον οποίο και θα βρεις πιο κάτω.

Στις οδηγίες συμπεριλαμβάνονται και τρόποι ολικής επαναφοράς του browser (full browser reset) ώστε να καταφέρεις να τον καθαρίσεις πλήρως και από τα ύπουλα web scripts. Έτσι, θα διασφαλίσεις ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πλήρης διαγραφή του ιού ανακατευθύνσεων Safari από τον web browser σου.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Safari redirect

Αφαίρεση Safari redirect από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Safari redirect και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Safari redirect ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Safari redirect από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Safari redirect ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Safari redirect από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Safari redirect θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός ανακατευθύνσεων Safari και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός ανακατευθύνσεων Safari μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός ανακατευθύνσεων Safari.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Safari redirect από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Safari redirect και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Safari redirect. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Safari redirect από Safari

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις οδηγίες των ειδικών μας ώστε να καταφέρεις να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό ανακατευθύνσεων Safari. Στην περίπτωση που ανακατευθυνθείς σε ιστότοπο δήθεν τεχνικής υποστήριξης (βλ. browser tech support scam), θα πρέπει να ανοίξεις το Activity Monitor, να βρεις τις browser διεργασίες που είναι ενεργές και να κάνεις κλικ Force Quit.

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Safari redirect ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Safari redirect. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Safari redirect υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες