Αφαίρεση διαφημίσεων DonutQuotes

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων DonutQuotes

Τι είναι το ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ DonutQuotes?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DonutQuotes?

Το DonutQuotes είναι ακόμα ένα adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) το οποίο μπορεί να γίνει η αιτία εμφάνισης ανακατευθύνσεων προς άγνωστους και αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους. Οι ανακατευθύνσεις αυτές είναι ύποπτες και το πιο πιθανόν είναι να διαπιστώσετε σύντομα την εμφάνιση διαφόρων ειδών ανεπιθύμητων παρασκηνιακών δραστηριοτήτων στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Εάν ψάχνετε για εργαζόμενους, τότε αυτό το plug-in μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και εν τέλει να αποφασίσετε να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του. Θα θέλαμε να σας δείξουμε ένα μικρό απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα του:

“Το DonutQuotes widget είναι ένα λογισμικό το οποίο εγκαθιστά μια φόρμα στον browser σας που σας βοηθάει να εντοπίζετε επαγγελματίες των οποίων τις υπηρεσίες μπορεί να θέλετε να προσλάβετε. Είναι ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο το οποίο σας εξοικονομεί πολύ χρόνο και κόπο όταν ψάχνετε να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία στην περιοχή σας. Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το widget απευθείας ή αυτό μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας κατόπιν λήψης εκ μέρους σας κάποιου λογισμικού ή browser επέκτασης τρίτων. Συνήθως, το DonutQuotes βρίσκεται σε συνοδευτικά πακέτα δωρεάν εφαρμογών και δωρεάν γραμμών εργαλείων. Με αυτό το τρόπο η κοινότητα των web developers μπορεί και σας παρέχει δωρεάν λογισμικά. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλά εισάγετε την περιγραφή της υπηρεσίας που επιθυμείτε, προσθέστε το τηλέφωνο και το ταχυδρομικό σας κώδικα, και μετά καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας και περιμένετε τους επαγγελματίες που θα αρχίσουν να σας τηλεφωνούν σύντομα! ”

Θα θέλαμε να δώσετε έμφαση στο μέρος εκείνο που γίνεται αναφορά για λήψη του προγράμματος μέσω εφαρμογών τρίτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το συγκεκριμένο αμφιβόλου αξιοπιστίας πρόσθετο μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας έμμεσες κι άδικες μεθόδους διαδικτυακής διάδοσής του (όπως πχ μέθοδος bundling). Κατόπιν ερευνών και δοκιμών μάλιστα συμπεράναμε, ότι με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, έχει τη τάση να προβαίνει σε πληθώρα ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων χωρίς την έγκριση ή την επίγνωση του χρήστη, συνειδητή τουλάχιστον. Για αυτό τον λόγο άλλωστε έχει χαρακτηρισθεί ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) και πρέπει να αφαιρεθεί από το σύστημα του υπολογιστή σας σε περίπτωση που το εντοπίσετε εκεί.

Το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο είναι άχρηστο, αλλά έχει τη τάση να παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων ‘βομδαρδίζοντάς’ σας με διαφημιστικά μηνύματα τρίτων κι επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να γίνει η αιτία ανεπιθύμητων διεισδύσεων λογισμικών τρίτων χωρίς την έγκριση κι επίγνωσή σας. Με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί, καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων όλων σας των browsers (browser hijacking), όπως πχ Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer. Οι διαφημίσεις του ξεχωρίζουν, γιατί εμπεριέχουν ‘Ads by DonutQuotes’ ή ‘Ads by DonutLeads’.

Σε περίπτωση λοιπόν που αντιληφθείτε την εμφάνιση αυτού του είδους των διαφημίσεων κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε αυτό το adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) άμεσα, καθώς ο κύριος σκοπός του είναι να σας παραπλανήσει και να σας μοχλεύσει στο να κλικάρετε στις διαφημίσεις του. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι απλός. Οι δημιουργοί του προγράμματος κερδίζουν χρήματα με κάθε σας κλικ ( pay-per-click ). Επιπρόσθετα, οι διαφημίσεις αυτές μπορεί να σας ανακατευθύνουν σε προκαθορισμένους και συνεργαζόμενους με το πρόγραμμα ιστότοπους, οι οποίοι ιστότοποι όμως είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούνται για τη διάδοση ύποπτων προγραμμάτων.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, διαπιστώσαμε επίσης ότι το DonutQuotes μπορεί να σας εμφανίζει ιδιαιτέρως ελκυστικές και άρτια στοχευμένες διαφημίσεις, πολύ απλά γιατί υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί κρυφά και αυθαίρετα σε τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ IP διευθύνσεις, κριτήρια αναζητήσεων, ιστότοπους που επισκέπτεστε, κτλ. Όπως μπορείτε να καταλάβετε εύκολα από τα παραπάνω, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μοιραστείτε με το πρόγραμμα αυτό το τηλέφωνό σας. Σε αντίθετη περίπτωση, το πιο πιθανό είναι να δείτε τον επόμενο τηλεφωνικό σας λογαριασμό ιδιαιτέρως φουσκωμένο. Σας συμβουλεύουμε να το αφαιρέσετε άμεσα από τη στιγμή που θα αντιληφθείτε την παρουσία αυτού του προγράμματος στο σύστημα του υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ DonutQuotes ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το DonutQuotes μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του ή να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο (μέθοδος bundling).

Πιστεύουμε ότι με όσα σας αναφέραμε νωρίτερα, να καταφέραμε να σας πείσουμε ότι η εφαρμογή αυτή είναι άχρηστη και ότι δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να την κατεβάσετε. Ωστόσο, για να αποφύγετε τυχόν διείσδυσή της, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσκεκτικοί κάθε φορά που θα θέλετε να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή, πόσο μάλλον όταν θα πρόκειται για εφαρμογές τύπου download managers ή PDF creators.

Σας συμβουλεύουμε πρωτού προβείτε σε οποιαδήποτε λήψη να διαβάζετε καλά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End-User License Agreement) και στην Πολιτική περί Προσωπικών Δεδομένων ( Privacy Policy ) της εκάστοτε εφαρμογής, καθώς εκεί μπορεί να βρείτε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές πληροφορίες σχετικά με το εάν η εκάστοτε εφαρμογή σχετίζεται με προβολές διαφημίσεων τρίτων κι αν εμπεριέχει λογισμικό εντοπισμού και παρακολούθησης ( tracking cookies ).

Θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Αdvanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα μπορείτε να εντοπίσετε και να ξετικάρετε τυχόν κουτάκια που μπορεί να είναι τικαρισμένα αυτόματα και να αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων, κυρίως τύπου πρόσθετων, plug-ins, γραμμών εργαλείων, επεκτάσεων ή προτάσεων για αλλαγή της Αρχικής Σελίδας ή προ-επιλεγμένης μηχανής αναζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποδεχτείτε τίποτα από τα παραπάνω, γιατί σε διαφορετικά κινδυνεύετε με κρυφές κι ανεπιθύμητες διεισδύσεις προγραμμάτων τύπου PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) και adware (λογισμικό ανεπιθύμητων προγραμμάτων)παράλληλα με τις εφαρμογές που θα κατεβάζετε.

Το DonutQuotes αυτό καθαυτό δεν ειναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα. Ωστόσο, μπορεί να γίνει η αιτία κρυφών κι αυθαίρετων εγκαταστάσεων επικίνδυνων προγραμμάτων καθώς και ύποπτων παρασκηνιακών δραστηριοτήτων. Επομένως, το προτιμότερο είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα και να το αφαιρέσετε άμεσα σε περίπτωση που αυτό έχει ήδη εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ DonutQuotes ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε οδηγίες για αυτόματη και χειροκίνητη αφαίρεση του προγράμματος αυτού. Θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σας και με το τρόπο αυτό να αποφύγετε μελλοντικούς μπελάδες.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων DonutQuotes

Αφαίρεση DonutQuotes από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το DonutQuotes και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το DonutQuotes ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση DonutQuotes από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το DonutQuotes ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων DonutQuotes από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το DonutQuotes θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ DonutQuotes και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ DonutQuotes μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ DonutQuotes.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση DonutQuotes από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το DonutQuotes και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του DonutQuotes. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση DonutQuotes από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το DonutQuotes ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του DonutQuotes. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα DonutQuotes υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες