Αφαίρεση διαφημίσεων Crime Watch

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Crime Watch

Τι είναι το ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ Crime Watch?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Crime Watch?

Οι διαφημίσεις από Crime Watch μπορεί να ‘πλημμυρίσουν’ την οθόνη του υπολογιστή σας πραγματικά από το πουθενά όσο εσείς πλοηγείστε διαδικτυακά με το web browser σας και με το τρόπο αυτό να παρενοχλούν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Εάν έχει ήδη συμβεί, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι εγκαταστήσατε πρόσφατα κάποια δοκιμαστική ή δωρεάν εφαρμογή η οποία περιείχε στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της επιπρόσθετες λήψεις τις οποίες κατεβάσατε χωρίς να το αντιληφθείτε (μέθοδος bundling). Συγκεκριμένα, παρατηρήσαμε ότι το Crime Watch διαδίδεται διαδικτυακά συνήθως ως ‘προαιρετική λήψη’ η οποία εμπεριέχεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών, όπως πχ. download managers, PDF creators, media players, κτλ.

Για να αποφύγετε την πιθανότητα το πρόγραμμα αυτό να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, χωρίς την έγκριση (συνειδητή τουλάχιστον) κι επίγνωσή σας, τότε θα πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης οποιασδήποτε δωρεάν ή δοκιμαστικής εφαρμογής θελήσετε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο, ιδίως στα προ-τικαρισμένα κουτάκια που μπορεί να σας εμφανιστούν και τα οποία θα σας προτείνουν την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων.

Επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα αυτού του adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) διαπιστώσαμε ότι προωθείται ως ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο το οποίο υπόσχεται να εμφανίζει προειδοποιητικά μηνύματα σχετικά με διάφορα εγκλήματα που μπορεί να συμβούν κοντά στην περιοχή που μένετε. Αν και ως ιδέα φαντάζει ιδιαιτέρως έξυπνη, ωστόσο εμείς σας συμβουλεύουμε να εμπιστεύεστε τη ροή γεγονότων δημοφιλών κι αξιόπιστων ιστότοπων που ειδικεύονται στα νέα και τις ειδήσεις.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το Crime Watch έχει σχεδιαστεί ξεκάθαρα για να υπηρετεί τα συμφέροντα τρίτων με το να παραπλανεί τους χρήστες εις βάρος των οποίων κερδοσκοπούν οι δημιουργοί του προγράμματος και όλοι όσοι σχετίζονται με αυτό. Αν και το πρόγραμμα αυτό καθαυτό δεν κλέβει χρήματα από τους χρήστες-θύματα, ωστόσο τους μοχλεύει στο να κλικάρουν ύποπτους συνδέσμους και να ανακατευθύνονται προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους. Επίσης, παρατηρήσαμε ότι έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές δραστηριότητες και συνήθειες των χρηστών-θυμάτων.

Ουσιαστικά, το παραπλανητικό αυτό add-on (πρόσθετο), το διαχειρίζονται τρίτοι και σκοπός του είναι να μοχλεύσει τους χρήστες-θύματα και να τους κάνει να επισκεφθούν διάφορους προκαθορισμένους και συνεργαζόμενους με το πρόγραμμα ιστότοπους. Για αυτό τον λόγο άλλωστε εμφανίζει αμέτρητες κι εκνευριστικότατες αναδυόμενες διαφημίσεις, μπάνερ, κι άλλου είδους διαφημίσεις. Σε γενικές γραμμές, η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι όλες οι διαφημίσεις από Crime Watch εμπεριέχουν σπονσοραρισμένους συνδέσμους που ανακατευθύνουν τους χρήστες-θύματα προς ιστότοπους που είναι παντελώς άσχετοι με τις διαφημίσεις που προβάλλονται. Σε καμία περίπτωση δεν ξέρετε αν είναι αξιόπιστο ή όχι το περιεχόμενο που εμπεριέχεται στις διαφημίσεις από τον ιό Crime Watch.

Οι πληροφορίες που συνήθως συλλέγει σχετικά με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών είναι στοιχεία αναζήτησης, ιστότοποι που επισκέπτονται για πόσο και κάθε πότε, IP και email διευθύνσεις, κλπ. Δυστυχώς, είναι πολύ πιθανό κυβερνο-εγκληματίες να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες που συλλέγει το συγκεκριμένο adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων), και μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι μπορούν μέσω αυτού να αποκτήσουν πρόσβαση και σε αυτά που πληκτρολογούν οι χρήστες. Επομένως, σε περίπτωση που άρχισαν ήδη να σας εμφανίζονται διαφημίσεις τύπου ‘Ads by Crime Watch’, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο FortectIntego .

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Crime Watch ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα προγράμματα τύπου adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων), το Crime Watch μπορεί κανείς να το κατεβάσει οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να κάνετε κάτι τέτοιο.

Όπως και να έχει, ο πιο συνηθισμένος τρόπος μέσω του οποίου καταφέρνει και διεισδύει αυθαίρετα και κρυφά σε συστήματα υπολογιστών είναι η μέθοδος bundling. Ουσιαστικά, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο, χωρίς φυσικά την έγκριση κι επίγνωσή σας, συνειδητή τουλάχιστον. Αυτός είναι άλλωστε και ο σημαντικότερος λόγος που ολοένα και περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων το χαρακτηρίζουν ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Για να μπορέσετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες διείσδυσής του στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κάθε φορά που θα θέλετε να κατεβάσετε κάποιο δωρεάν ή δοκιμαστικό πρόγραμμα από το διαδίκτυο, κυρίως τύπου download managers, video streaming λογισμικά, music players, PDF creators κι άλλα δημοφιλή είδη λογισμικών. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ακόμα και ιδιαιτέρως δημοφιλή προγράμματα μπορεί να εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης, οπότε άγνωστα και αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας προγράμματα είναι ακόμα πιθανότερο να εμπεριέχουν στα συνοδευτικά πακέτα λήψης τους ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως πχ. το Crime Watch.

Για αυτό και σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης κάθε φορά που θα θέλετε να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή από το διαδίκτυο. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σας πέραν της εφαρμογής που θέλετε να κατεβάσετε. Σαφώς και θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά όλα τα κουτάκια που μπορεί να σας εμφανιστούν κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης, ιδίως αυτά που θα σας εμφανίζονται προ-τικαρισμένα και θα σας προτείνουν την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων, όπως πχ. το Crime Watch ή άλλα ύποπτα προγράμματα κυρίως τύπου browser add-on (πρόσθετο), plug-in, γραμμής εργαλείων ή επέκτασης.

Σε περίπτωση τώρα που εν τέλει το πρόγραμμα αυτό κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά αυτό το adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) από το σύστημα του υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Crime Watch?

Οι ειδικοί μας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων ετοίμασαν ένα ιδιαιτέρως αναλυτικό κι εύχρηστο εγχειρίδιο ολοκληρωτικής αφαίρεσης του προγράμματος αυτού είτε χειροκίνητα ή αυτόματα. Για να απαλλαγείτε λοιπόν από την ενοχλητική παρουσία του Crime Watch, καθώς και των εκνευριστικών διαφημίσεων κι ανακατευθύνσεων που σχετίζονται με αυτό, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα:

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Crime Watch

Αφαίρεση Crime Watch από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Crime Watch και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Crime Watch ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Crime Watch από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Crime Watch ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων Crime Watch από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Crime Watch θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ Crime Watch και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ Crime Watch μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ Crime Watch.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Crime Watch από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Crime Watch και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Crime Watch. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Crime Watch από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Crime Watch ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Crime Watch. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Crime Watch υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες