Αφαίρεση διαφημίσεων Trezaa (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης)

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Trezaa

Τι είναι το Διαφημίσεις Trezaa?

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον ιό Trezaa

Εάν ξαφνικά άρχισαν να σας εμφανίζονται πολλές διαφημίσεις, μπάνερς, κλπ. στα αποτελέσματα των διαδικτυακών σας αναζητήσεων, τότε αυτή μπορεί να είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον ιό Trezaa virus. Αυτός ο ιός χαρακτηρίζεται και ως ιός τύπου adware (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές επιχορηγούμενες διαφημίσεις τρίτων).

Το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) προωθείται διαδικτυακά ως ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους χρήστες πολλές χρήσιμες λειτουργίες και να εμπλουτίσει περαιτέρω τη διαδικτυακή τους εμπειρία. Στην πραγματικότητα όμως, οι λειτουργίες του συγκεκριμένου ανεπιθύμητου προγράμματος κάθε άλλο παρά αξιόπιστες μπορούν να θεωρηθούν.

Αντί των προσφορών που θα περίμενε ο χρήστης να του εμφανίζονται βοηθώντας τον να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών του αγορών, το Trezaa adware θα 'πλημμυρίσει' τον web browser του χρήστη με μεγάλο όγκο διαφημίσεων που θα εμφανίζονται σε πολύ μεγάλη συχνότητα και οι οποίες θα εμπεριέχουν επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Μάλιστα, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι αυτοί οι ιστότοποι σε πολλές περιπτώσεις είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας κι ασφάλειας. Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί ιστότοποι μπορεί να εμπεριέχουν ακόμα και κακόβουλο περιεχόμενο και μέσω αυτών θα γίνουν προσπάθειες διεισδύσεων ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. ιοί, Trojans, PUPs, κλπ.

Εάν τώρα διαπιστώσετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό, τότε θα ήταν προτιμότερο να μην εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, αλλά αντιθέτως να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Trezaa. Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης. Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί γιατί πρέπει να αφαιρέσετε αυτό το πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας, τότε σας συνιστούμε να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο όπου και θα σας αναφέρουμε κι άλλες ύποπτες / ανεπιθύμητες λειτουργίες και χαρακτηριστικά του.

Αναφέραμε ήδη νωρίτερα ότι το κλικάρισμα σε διαφημίσεις Treeza μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Οι δημιουργοί του malware δε το κάνουν απλά για να σπάσουν τα νεύρα των χρηστών. Αντιθέτως, έχει αποδειχθεί ότι το κλικάρισμα των διαφημίσεων τους αποφέρει σημαντικά έσοδα. Η μέθοδος αυτή ονομάζεται pay-per-click και την εφαρμόζει η πλειοψηφία των δημιουργών ανεπιθύμητων προγραμμάτων τύπου adware.

Μέσω των διαφημίσεων, οι δημιουργοί αυτών των προγραμμάτων καταφέρνουν και μοχλεύουν ροές επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliates, affiliate websites). Έτσι, η επισκεψιμότητα, η διαδικτυακή κατάταξη, και οι πιθανότητες εσόδων από πωλήσεις, αυξάνονται για αυτούς τους ιστότοπους. Σε αντάλλαγμα, οι δημιουργοί των PUPs πληρώνονται αδρά για αυτές τις υπηρεσίες τους.

Επίσης, τα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών. Με αυτό το τρόπο, καταφέρνουν και δημιουργούν εξατομικευμένο διαδικτυακό προφίλ για τον κάθε χρήστη ξεχωριστά. Έτσι, μπορούν κι εμφανίζουν άρτια στοχευμένες διαφημίσεις. Προσοχή όμως, γιατί κλικάροντας σε κάποια από τις διαφημίσεις “Ads by Trezaa” ή “Powered by Trezaa”, είναι πολύ πιθανόν να ανακατευθυνθείτε σε κάποιον άγνωστο και ύποπτο ιστότοπο. Σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να κλικάρετε σύνδεσμο, διαφήμιση, πρόταση για λήψη ενημέρωσης/αναβάθμισης προγράμματος, μπορεί να σας εμφανιστεί εκεί!

Τέλος, στην περίπτωση που άρχισαν να σας εμφανίζονται διαφημίσεις και σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης κάθε φορά που πλοηγείστε στο διαδίκτυο, σας προτείνουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο FortectIntego. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα, να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό Treeza, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο / κακόβουλο πρόγραμμα κι αρχείο μπορεί να 'τρύπωσε' κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Πώς μπορεί ο ιός Trezaa να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Ο ιός Trezaa δε διαφέρει από άλλα διαφημιστικού τύπου PUPs. Όσον αφορά τη διαδικτυακή του εξάπλωση, αυτή βασίζεται κυρίως στη μέθοδο που χρησιμοποιούν τα περισσότερα PUPs, τη μέθοδο “bundling.” Εάν δεν έχετε ακούσει έως τώρα για αυτή τη μέθοδο, θα σας αναλύσουμε επακριβώς πως λειτουργεί το “bundling”.

Τα περισσότερα PUPs καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (βλ. bundles) διάφορων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Αποτελεί πάγια τακτική, αυτές οι εφαρμογές να έχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης. Άλλωστε, αυτή είναι και η κύρια πηγή εσόδων των δημιουργών δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών. Δυστυχώς, πολλές φορές οι χρήστες πιστεύουν ότι κατεβάζοντας όλο το πακέτο της εφαρμογής που τους ενδιαφέρει, κατεβάζουν μόνο την εφαρμογή. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Οι χρήστες κλικάρουν ασυνείδητα ό,τι τους εμφανίζεται με αποτέλεσμα να κατεβάζουν, πέραν της εφαρμογής που επιθυμούν, και ό,τι άλλο εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της. Έτσι, καταφέρνουν και διεισδύουν παράλληλα διαφόρων ειδών PUPs.

Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί και προσεκτικοί όταν κατεβάζετε δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές από το διαδίκτυο. Σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (“Advanced”) ή Προσαρμοσμένη (“Custom”) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σας. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων-προτεινόμενων-προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.

Trezaa – Συχνές Ερωτήσεις (FAQ):

Ερώτηση. Ξαφνικά, άρχισαν να μου εμφανίζονται διαφόρων μορφών διαφημίσεις Trezaa, όπως πχ. αναδυόμενες, μπάνερς, κειμένου, κλπ. Μπορώ να πω ότι όλες αυτές οι διαφημίσεις είναι ιδιαιτέρως εκνευριστικές. Δυστυχώς, δε μπορώ να καταλάβω πως εμφανίστηκαν στον υπολογιστή μου. Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η πηγή του προβλήματος?

Απάντηση. Εάν άρχισαν να σας εμφανίζονται διαφημίσεις από Trezaa, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας κάποιο σχετικό με αυτές τις διαφημίσεις PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) ή adware(είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές επιχορηγούμενες διαφημίσεις τρίτων). Το πιο πιθανό είναι να κατάφερε να διεισδύσει παράλληλα με κάποια δωρεάν / δοκιμαστική εφαρμογή κατεβάσατε πρόσφατα στον υπολογιστή σας.

Τα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware μπορεί να γίνουν ιδιαιτέρως εκνευριστικά και οι διαφημίσεις που εμφανίζουν ως επί το πλείστον είναι παραπλανητικές. Σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κάνετε το λάθος και κλικάρετε οποιαδήποτε διαφήμιση Trezaa. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να ανακατευθυνθείτε προς κάποιον άγνωστο αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Πολλές φορές, αυτοί οι ιστότοποι μπορεί να είναι και κακόβουλοι. Εν κατακλείδι, σας συμβουλεύουμε να αφαιρέσετε τον ιό Trezaa χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί όχι μόνο θα σας είναι τελείως άχρηστος, αλλά θα σας δημιουργήσει και πληθώρα προβλημάτων.

Τεχνικές αφαίρεσης του ιού Trezaa:

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κρατάτε τον ιό Trezaa virus εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες λειτουργίες του είναι να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σας. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Μπορείτε φυσικά να επιχειρήσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Παρακάτω, θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης. Ωστόσο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι συνήθως αυτού του είδους οι ι&omi

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Trezaa

Αφαίρεση Trezaa από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Trezaa και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Trezaa ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Trezaa από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Trezaa ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων Trezaa από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Trezaa θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Διαφημίσεις Trezaa και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Διαφημίσεις Trezaa μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Διαφημίσεις Trezaa.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Trezaa από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Trezaa και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Trezaa. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Trezaa από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Trezaa ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Trezaa. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Trezaa υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες