Αφαίρεση διαφημίσεων Taboola (ενημερώθηκε Μαρ 2018) - Βελτιωμένες Οδηγίες

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Taboola

Τι είναι το Διαφημίσεις Taboola?

Οι διαφημίσεις Taboola εμφανίζονται από websites που επισκέπτεσαι – Τι πρέπει να γνωρίζεις

Ο ιός Taboola

Το Taboola είναι ένα δίκτυο που προτείνει περιεχόμενο και εμφανίζει τις διαφημίσεις του σε πολλά δημοφιλή websites. Ορισμένα μεγάλα ονόματα με τα οποία συνεργάζεται το δίκτυο Taboola είναι το NBC, Aol, The Weather Channel, MSN, κλπ. Ωστόσο, αυτές οι διαφημίσεις μπορεί να γίνουν ιδιαιτέρως εκνευριστικές καθώς σε πολλές περιπτώσεις το κλικάρισμά τους μπορεί να ανακατευθύνει τους χρήστες σε άσχετα websites τρίτων. Επίσης, εγείρουν και σοβαρά ζητήματα αξιοπιστίας κι ασφάλειας καθώς το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι scammers εκμεταλλεύονται τις διαφημίσεις του δικτύου, τις μολύνουν, και εξαπλώνουν διαδικτυακά κακόβουλο περιεχόμενο σε συστήματα υπολογιστών απ' όλο τον κόσμο.

Το Διαδίκτυο είναι ένας συναρπαστικός και αχανής εικονικός κόσμος όπου η παγκόσμια γνώση είναι πιο εύκολα προσβάσιμη από ποτέ, ενώ οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται στα websites βοηθούν συνεχώς τους χρήστες να επεκτείνουν τις γνώσεις τους εμφανίζοντας προτεινόμενες σελίδες και άρθρα που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τους χρήστες. Δυστυχώς, αν και σε γενικές γραμμές η πλατφόρμα Taboola έχει πολλά κοινά σημεία με άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες που προτείνουν περιεχόμενο, όπως RevContent, Spoutable ή Outbrain, ωστόσο αυξάνει ο αριθμός των χρηστών που χαρακτηρίζουν τις διαφημίσεις Taboola εκνευριστικές και επιθυμούν να διακόψουν την εμφάνισή τους.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί το Taboola από τα websites που εμφανίζουν τις συγκεκριμένες διαφημίσεις, καθώς εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη της εκάστοτε ιστοσελίδας εάν θα εμφανίζονται ή όχι αυτές οι διαφημίσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί ώστε να εμφανίζει στους χρήστες της επιχορηγούμενες ειδήσεις και γενικότερο επιχορηγούμενο περιεχόμενο, καθώς και celebrity news. Όμως, παράλληλα, το περιεχόμενο αυτό συνοδεύεται από εκνευριστικές διαφημίσεις, οι οποίες εμφανίζονται όταν ο χρήστης περιηγείται στο διαδίκτυο. Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτές οι διαφημίσεις και αυτά τα άρθρα αποτελούν μέρος του εκάστοτε website που επισκέπτεται ο χρήστης. Επομένως, το να ψάξει ο χρήστης το σύστημα του υπολογιστή του ώστε να εντοπίσει το adware που ευθύνεται για την εμφάνιση αυτών των διαφημίσεων είναι, ως επί το πλείστον, μια λανθασμένη τακτική.

Επομένως, όπως μπορείς να καταλάβεις από τα παραπάνω, υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την αφαίρεση του Taboola. Συνιστούμε να αποφεύγεις να επισκέπτεσαι τα websites όπου εμφανίζονται οι συγκεκριμένες διαφημίσεις ή απλά να αγνοείς τις διαφημίσεις.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, δεν αποτελεί έκπληξη γιατί ολοένα κι αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών που επιθυμούν να μπλοκάρουν τις διαφημίσεις Taboola. Μάλιστα, οι περισσότεροι αναφέρουν ότι οι εμφανίσεις αυτών των διαφημίσεων κάνουν πολύ εκνευριστική τη συνολική εμπειρία των διαδικτυακών τους περιηγήσεων, καθώς τους εμφανίζονται πολύ συχνά διαφημίσεις, Σχετικά άρθρα (“Related articles”) και νέα τύπου “From around the web” news . Όλα αυτά καθιστούν τη διαδικτυακή περιήγηση εκνευριστική και πολλές φορές ακόμα κι αναποτελεσματική.

Το Taboola spam δεν είναι μόνο ενοχλητικό, αλλά εγείρει και σοβαρά ζητήματα ασφάλειας καθώς ποτέ δε ξέρεις που μπορεί να σε ανακατευθύνει το κλικάρισμα μιας τέτοιας διαφήμισης ή προτεινόμενου άρθρου. Παρόλο που οι επιτελείς του διαφημιστικού δικτύου υποστηρίζουν ότι εφαρμόζουν πολύ αυστηρή πολιτική περί επιλογής και εμφάνισης διαφημίσεων και γενικότερου επιχορηγούμενου περιεχομένου και κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να προφυλάσσουν τους χρήστες από προσβλητικό, ανάρμοστο, παραπλανητικό, επικίνδυνο ή scam περιεχόμενο, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το δίκτυο στοχοποιήθηκε από κυβερνο-εγκληματίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κλικάρισμα σε αυτές τις διαφημίσεις να ανακατευθύνει τους χρήστες σε μια παραπλανητική και κακόβουλη σελίδα τεχνικής υποστήριξης (tech support scam page). Παρακάτω, θα αναλύσουμε περαιτέρω σχετικά με αυτό το scam.

Συνιστούμε λοιπόν να βλέπεις με καχύποπτο μάτι τις εμφανίσεις αυτών των διαφημίσεων, καθώς κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά που μπορεί να σε ανακατευθύνει ένα τέτοιο κλικ!

Το Taboola business μοντέλο είναι απλό. Εμφανίζει ελκυστικό περιεχόμενο ώστε να τραβήξει την προσοχή των χρηστών και να μεγιστοποιεί κάθε φορά τις πιθανότητες να κλικάρουν αυτό το περιεχόμενο οι χρήστες. Με άλλα λόγια, λειτουργεί ως 'δόλωμα'. Όταν το 'δόλωμα' έχει επιτυχία, ο χρήστης κλικάρει τη διαφήμιση και η Taboola ανακατεύθυνση μεταφέρει τον χρήστη σε επιχορηγούμενους ιστότοπους.

Φυσικά, η κάθε ανακατεύθυνση δημιουργεί έσοδα στους developers του Taboola μέσω της pay-per-click μεθόδου. Γενικά, σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις περιεχόμενο που σε κάποιο σημείο του εμπεριέχεται “Sponsored links by Taboola,” “Content you may like” ή “Related articles.” Στην παρακάτω εικόνα μπορείς να δεις ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα που σχετίζονται με αυτές τις διαφημίσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα διαφημίσεων TaboolaΕάν αρχίσει να σου εμφανίζεται μεγάλος όγκος από Taboola διαφημίσεις, είναι πολύ πιθανό το σύστημα του υπολογιστή σου να έχει μολυνθεί από adware που προωθεί τις Taboola διαφημίσεις.

Συνοψίζοντας, πιστεύουμε ότι οι marketing στρατηγικές που εφαρμόζει το Taboola τείνουν να χαρακτηριστούν ως pushy, ενώ, όσον αφορά την online ασφάλεια και την προφύλαξη του ιδιωτικού απορρήτου, θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, όπως θα πρέπει να γίνεται με κάθε περιεχόμενο που εμφανίζεται online.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγει κανείς τις Taboola διαφημίσεις, πολύ απλά γιατί μεγάλος αριθμός websites επιλέγει συνειδητά να τις εμφανίζει. Σε πρόσφατη ενημέρωση του Facebook, η οποία μάλιστα έγινε 'αθόρυβα', μια καινούρια λειτουργία προστέθηκε στα Facebook apps για iOS και Android συσκευές – ένα εικονίδιο που μοιάζει με πύραυλο.

Ορισμένα news sites υποστήριξαν ότι η νέα λειτουργία προωθεί στους χρήστες περιεχόμενο που μοιάζει σαν “συνδυασμός Taboola διαφημίσεων και της ενότητας Discover του Snapchat.” Ωστόσο, το 'μυστηριώδες' εικονίδιο εξαφανίστηκε γρήγορα, καθώς ήταν σε δοκιμαστική φάση.

Το διαφημιστικό δίκτυο στοχοποιείται συχνά από hackers για την προώθηση κακόβουλων διαφημίσεων

Αυτή η γιγαντιαία πλατφόρμα περιεχομένου στοχοποιήθηκε πρόσφατα από hackers. Παρόλο που η εταιρεία δηλώνει ξεκάθαρα πως κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίζει την αξιοπιστία του κάθε διαφημιστή, hackers κατάφεραν να εισβάλουν και να εμφανίσουν πολλές κακόβουλες διαφημίσεις παρά τους ελέγχους ασφαλείας της εταιρείας. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που μεγάλος αριθμός χρηστών χαρακτήρισε ως κακόβουλες και παραπλανητικές τις διαφημίσεις Taboola.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αναλυτικής έρευνας, το malvertising συμβάν εντοπίστηκε στο MSN.com website στις 27 Σεπτεμβρίου 2017. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κλικάροντας σε μια από τις διαφημίσεις Taboola που εμφανίζονταν στο MSN news site ενεργοποιούσε ανακατεύθυνση μέσω trc.taboola.com προς το κακόβουλο και παραπλανητικό site τεχνικής υποστήριξης (tech support scam site) 4vxadfcjdgbcmn.ga όπου εμφανίζεται η αναδυόμενη ειδοποίηση “Windows Security” στην οποία υπάρχει το εξής κείμενο:

The server 4vxadfcjdgbcmn.ga is asking for your user name and password.

The server reports that it is from Suspicious activity detected on your IP address due to harmful virus installed in your computer.

Call Toll Free now +1-833-335-1333 for any assistance. Your data is at serious risk.

Εν ολίγοις, το παραπλανητικό αυτό μήνυμα αναφέρει όλα τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο χρήστης, εάν προσπαθήσει να ανοίξει τον Internet browser του ή να επανεκκινήσει τον υπολογιστή του. Είναι προφανές γιατί οι scammers προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους χρήστες και να τους αποτρέψουν από το να προβούν σε αυτές τις ενέργειες: α) το άνοιγμα άλλου browser θα αυξήσει τις πιθανότητες ο χρήστης να βρει πληροφορίες online σχετικά με την παραπλανητική “Windows Security” αναδυόμενη ειδοποίηση, b) η επανεκκίνηση του υπολογιστή θα τερματίσει την παραπλανητική αναδυόμενη ειδοποίηση ασφαλείας.

Διαδικτυακή εξάπλωση adware που εμφανίζει εκνευριστικές διαφημίσεις

Εάν διαπιστώσεις ότι σου εμφανίζονται συχνά και σε μεγάλο όγκο αυτές οι διαφημίσεις, είναι πολύ πιθανό αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί κάποιο adware να κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Αυτό μπορεί να είναι και το κύριο ενδεχόμενο γιατί εμφανίστηκε ο χαρακτηρισμός “Taboola virus”, αναφέρουν οι ειδικοί διαδικτυακής ασφάλειας της Novirus.uk.

Συνήθως, το adware που εμφανίζει περιεχόμενο από Taboola εξαπλώνεται διαδικτυακά παράλληλα με λήψεις διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware apps τρίτων, μεταμφιεσμένο ως “προτεινόμενη λήψη” στο συνοδευτικό πακέτο λήψης αυτών των εφαρμογών.

Όταν ο ιός καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, αντιγράφει το αρχείο taboola.dll στα Program αρχεία και στους ProgramData φακέλους. Έτσι, θα μπορεί να τρέχει τις διεργασίες που έχει προγραμματιστεί να εκτελεί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), όπως πχ. adware και browser hijackers, εξαπλώνονται διαδικτυακά χάρις στη μέθοδο bundling.

Τα καλά νέα; Είναι στο χέρι σου να αποτρέψεις αυτές τις ανεπιθύμητες παράλληλες διεισδύσεις. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να επιλέγεις με προσοχή ποιες εφαρμογές κατεβάζεις στον υπολογιστή σου. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις την απαραίτητη προσοχή και εγρήγορση καθόλη τη διάρκεια λήψης κι εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που επιθυμείς να κατεβάσεις. Σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πάντα Προσαρμοσμένη (“Custom”) ή Σύνθετη/Για Προχωρημένους (“Advanced”) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUPs.

Αν ανήκεις κι εσύ στους χρήστες που βρίσκουν εκνευριστικές τις διαφημίσεις Taboola και ψάχνεις τρόπο για να απαλλαγείς από τις ενοχλητικές εμφανίσεις τους, ετοιμάσαμε αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης πιο κάτω.

Τρόποι αφαίρεσης για Taboola διαφημίσεις που εμφανίζονται από ύποπτα προγράμματα

Εάν ψάχνεις για οδηγίες αφαίρεσης σχετικά με τις Taboola διαφημίσεις, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Παρακάτω, παρουσιάζουμε δυο τεχνικές αφαίρεσης ώστε να απαλλαγείς από τον ιό Taboola virus:

 1. Μπορείς να απεγκαταστήσεις χειροκίνητα τον ιό ακολουθώντας τις οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης
 2. Μπορείς να αφαιρέσεις αυτόματα τον ιό Taboola χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-spyware.

Εάν δε θες να σου εμφανίζονται πια αυτές οι εκνευριστικές διαφημίσεις ή άρθρα που εμφανίζει το Taboola, δεδομένου ότι έχεις βεβαιωθεί πως το σύστημα του υπολογιστή σου είναι καθαρό από spyware ή malware, τότε μπορείς να προσπαθήσεις να λύσεις το ζήτημα χειροκίνητα.

Για να το καταφέρεις αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης Τaboola. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε να ελέγξεις τα επίπεδα ασφαλείας μέσω σάρωσης συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας, όπως πχ. FortectIntego.

Προτείνουμε τη χρήση αυτού του εξαίρετου και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας γιατί έχει την αποδεδειγμένη δυνατότητα να εντοπίζει και να αφαιρεί ολοκληρωτικά ακόμα και τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές, ενώ, παράλληλα, προσφέρει άριστη προστασία συστήματος σε πραγματικό χρόνο. Εάν έχεις απορίες ή αντιμετωπίζεις προβλήματα σχετικά με την απεγκατάσταση του Taboola, η ομάδα τεχνικής υποστήριξης του site μας θα χαρεί να σε βοηθήσει.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Taboola

Αφαίρεση Taboola από συστήματα Windows

Ο ιός Taboola virus γνωρίζουμε ότι έχει τη τάση να στοχοποιεί λειτουργικά συστήματα Windows OS, ωστόσο μπορεί να στοχοποιήσει κι άλλα λειτουργικά συστήματα. Στην περίπτωση που αντιληφθείς ότι το συστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό, σε συμβουλεύουμε να δράσεις άμεσα και να προβείς σε ενέργειες για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας antivirus. Εάν δεν έχεις εγκαταστήσει ένα έως τώρα, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού Taboola που ετοίμασαν οι ειδικοί μας.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Taboola και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Taboola ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Taboola από σύστημα Mac OS X

Η χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Taboola από λειτουργικό σύστημα Mac OS είναι αρκετά περίπλοκη. Γι' αυτό τον λόγο ετοιμάσαμε αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Taboola ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων Taboola από Microsoft Edge

Εάν ο ιός Taboola virus έχει μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου, είναι πολύ πιθανόν να έχει εγκαταστήσει επίσης κάποιες browser επεκτάσεις ή πρόσθετα ώστε να μπορεί να εμφανίζει τις επιχορηγούμενες διαφημίσεις και news stories κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σου περιηγήσεων. Είναι καίριας σημασίας να καθαρίσεις τον web browser σου από τυχόν δυνητικά επικίνδυνες προσθήκες. Μπορεις να ελέγξεις την κατάσταση, να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις αυτές τις επικίνδυνες προσθήκες μέσα από τις Ρυθμίσεις του Microsoft Edge και αφού κλικάρεις στον κατάλογο “Επεκτάσεις” (“Extensions”).

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Taboola θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Διαφημίσεις Taboola και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Διαφημίσεις Taboola μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Διαφημίσεις Taboola.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Taboola από Google Chrome

Είναι πολύ πιθανόν ο ιός Taboola να έχει εγκαταστήσει βοηθητικά αρχεία / προγράμματα και στον web browser σου. Για να μπορέσεις να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό από το σύστημα του υπολογιστή σου θα πρέπει να καθαρίσεις και τον web browser σου από βοηθητικά αρχεία / προγράμματα, όπως πχ. πρόσθετα ή browser επεκτάσεις, που τυχόν εγκατέστησε στον browser σου ο ιός. Μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση, να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις αυτές τις επικίνδυνες προσθήκες μέσα από την λίστα “Επεκτάσεις” (“Extensions”) του  Google Chrome.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Taboola και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Taboola. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Taboola από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Taboola ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Taboola. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Taboola υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες