Αφαίρεση διαφημίσεων Stack Player (Οδηγίες Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Ιαν 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Stack Player

Τι είναι το Διαφημίσεις Stack Player?

Το Stack Player είναι ένα διαφημιστικό PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) τύπου adware, το οποίο υπόσχεται στους χρήστες ότι μπορεί να τους βοηθήσει να βλέπουν βίντεο χωρίς browser. Επίσης, το πρόγραμμα αυτό προωθείται ως εναλλακτικό λογισμικό του Adobe Flash Player. Φυσικά, ούτε συζήτηση για το εάν αξίζει να αντικαταστήσεις το Adobe Flash Player με το StackPlayer. Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΌΧΙ!

Ο τρόπος λειτουργίας αυτού του media player είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το τρόπο που λειτουργούν το NowUSeeIt player ή το Playthru player. Και τα δυο προγράμματα χαρακτηρίζονται ως PUPs.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως αυτό το adware να μοιάζει χρήσιμο και ελκυστικό, ωστόσο αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι απώτερος και μοναδικός σκοπός ύπαρξης αυτού του ανεπιθύμητου λογισμικού είναι οι συνεχείς εμφανίσεις επιχορηγούμενων αναδυόμενων διαφημίσεων συνεργαζόμενων τρίτων.

Δυστυχώς, αυτές θα εμφανίζονται σε μεγάλο όγκο και πυκνή συχνότητα κάθε φορά που θα προσπαθείς να σερφάρεις στο διαδίκτυο με τον web browser σου! Τις περισσότερες φορές, οι χρήστες-θύματα αναφέρουν ότι από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο σύστημα του υπολογιστή τους, το Stack Player τους εμφάνιζε συνεχώς εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις, παραπλανητικά προειδοποιητικά μηνύματα, και διαφόρων ειδών συνδέσμους ανακατεύθυνσης στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Stack Player ads

Φυσικά, οι διαφημίσεις αυτές ούτε αξιόπιστες είναι, αλλά ούτε και ασφαλείς. Όχι μόνο μπορούν να καταστρέψουν τη μέχρι πρότινος ομαλή και ευχάριστη εμπειρία διαδικτυακών περιηγήσεων και αναζητήσεων, αλλά και να εκθέσουν δυνητικά σε κίνδυνο τόσο τη γενικότερη εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων!

Οι developers του adware δεν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για το εάν οι διαφημίσεις που προωθούν έχουν αξιόπιστο και ασφαλές περιεχόμενο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κερδοσκοπία, ακόμα και αν είναι δραματικά εις βάρος των χρηστών.

Για τους developers, κάθε κλικάρισμα διαφήμισης είναι κέρδος, βλέπε μέθοδο pay-per-click. Μάλιστα, κλικάροντας αυτές τις διαφημίσεις, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες οι χρήστες να ανακατευθυνθούν ακόμα και σε κακόβουλους ιστότοπους, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

Επομένως, στην περίπτωση που αρχίσουν να σου εμφανίζονται διαφημίσεις Stack Player, είναι μονόδρομος η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του adware που τις εμφανίζει. Όσο το Stack Player είναι εγκαταστημένο στο Windows 10, ή άλλο, λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σου, είναι σίγουρο ότι θα κληθείς να αντιμετωπίσεις ένα σωρό εκνευριστικών και δυνητικά επικίνδυνων προβληματικών καταστάσεων.

Για την εύκολη και εγγυημένα ολοκληρωτική αφαίρεση του adware, προτείνουμε τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Το πιθανότερο είναι ο ιός Stack Player virus να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου χωρίς τη συνειδητή επίγνωση και έγκρισή σου. Μάλιστα, η διείσδυσή του είναι τόσο 'αθόρυβη' που θα καταλάβεις ότι έχει διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου μόνο όταν αρχίσουν να εμφανίζονται συνεχώς οι διαφημίσεις Stack Player.

Πώς ξεχωρίζουν οι διαφημίσεις αυτές; Σε κάποιο σημείο τους θα υπάρχει “Ads by [name of adware]”, “Powered by [name of adware]”, κλπ. Σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις να τις κλικάρεις γιατί το περιεχόμενό τους είναι καθαρά παραπλανητικό και το πιθανότερο είναι να ανακατευθυνθείς σε ύποπτους ή ακόμα και κακόβουλους ιστότοπους άγνωστων τρίτων! Εκεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνουν προσπάθειες να μολυνθεί το σύστημα του υπολογιστή σου με διαφόρων ειδών ύπουλα PUPs και επικίνδυνους ιούς ή malware.

Πως μοιάζουν οι διαφημίσεις Stack PlayerΟι διαφημίσεις Stack Player δεν είναι μόνο εκνευριστικές, αλλά το adware που της εμφανίζει μπορεί να υποκλέπτει, καταγράφει, και να προωθεί σε τρίτους διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος.

Δυστυχώς, η δράση του StackPlayer δεν περιορίζεται μόνο στην εμφάνιση επιχορηγούμενων διαφημίσεων και συνδέσμων ανακατεύθυνσης τρίτων. Μόλις διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, έχει τη τάση να εγκαθιστά κρυφά και αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού και παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies, κτλ.).

Με αυτό το τρόπο καταφέρνει να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος .

Αν και σε γενικές γραμμές τα δεδομένα που συλλέγονται είναι γενικής φύσεως και αποσκοπούν κυρίως στη δημιουργία διαδικτυακού προφίλ για τον κάθε χρήστη ξεχωριστά ώστε να του εμφανίζονται άρτια στοχευμένες διαφημίσεις, ωστόσο δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι δε συλλέγονται ακόμα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Παράλληλα, αυτά τα δεδομένα μπορεί να καταλήξουν ακόμα και σε κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers! Για όλους τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του adware που εμφανίζει τις διαφημίσεις Stack Player.

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου το συγκεκριμένο adware?

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια πραγματική έξαρση στην έκταση των διαδικτυακών εξαπλώσεων των PUPs, όπως πχ. τα adwares. Ο κυριότερος τρόπος διαδικτυακής εξάπλωσης των PUPs είναι μακράν η μέθοδος bundling. Συγκεκριμένα, τα PUPs έχουν τη τάση να κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών.

Έτσι, αν κατεβάζοντας μια τέτοια εφαρμογή δε δείξεις και την ανάλογη προσοχή, τότε θα κατέβει παράλληλα στον υπολογιστή σου και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει).

Για να ελαχιστοποιήσεις αυτού του είδους τις ανεπιθύμητες παράλληλες λήψεις, δεν αρκεί μόνο να είσαι ιδιαιτέρως επιλεκτικός, αλλά πολύ προσεκτικός καθόλη τη διάρκεια της εκάστοτε λήψης / εγκατάστασης. Μάλιστα, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα την “Advanced” ή “Custom” μορφή εγκατάστασης.

Με αυτό το τρόπο θα αποκτήσεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων και αρχείων.

Τέλος, επιβάλλεται να έχεις εγκαταστημένο και λειτουργικό ένα πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας anti-malware ή antivirus. Έτσι, όχι μόνο το σύστημα του υπολογιστή σου θα 'θωρακίζεται' με ασφάλεια σε πραγματικό χρόνο απ' όλες σχεδόν τις κυβερνο-απειλές, αλλά, παράλληλα, στην περίπτωση που κάποιο PUP ή malware καταφέρει να διεισδύσει κρυφά, να μπορεί να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά χωρίς να μείνει το παραμικρό κατάλοιπό του στο σύστημα.

Πώς επιτυγχάνεται η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Stack Player

Ο ιός Stack Player virus μπορεί να αφαιρεθεί είτε χειροκίνητα ή αυτόματα. Αν και σε γενικές γραμμές η χειροκίνητη αφαίρεση του συγκεκριμένου adware δεν είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη, ωστόσο θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ώστε να αφαιρεθεί όχι μόνο το adware, αλλά και όλα τα βοηθητικά στοιχεία του που μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα σε διάσπαρτα σημεία του συστήματος. Αν δεν αφαιρεθούν αυτά, τότε είναι πολύ πιθανό το adware να επανεμφανιστεί με την πρώτη επανεκκίνηση του συστήματος.

Για αυτό τον λόγο, για πιο γρήγορη, εύκολη, και αποτελεσματική αφαίρεση του adware, συνιστούμε την αυτόματη αφαίρεση με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας τύπου anti-malware ή antivirus. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να προβεί σε σάρωση, εντοπισμό, και ολοκληρωτική αφαίρεση όχι μόνο του συγκεκριμένου adware, αλλά και οποιουδήποτε PUP, ιού ή malware κατάφερε να διεισδύσει κρυφά και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή!

Παρακάτω, θα βρεις λογισμικά ασφαλείας που προτείνουμε για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Stack Player. Είναι πολύ σημαντικό το λογισμικό ασφαλείας να είναι πλήρως ενημερωμένο, γιατί μόνο έτσι θα είναι 'εξοπλισμένο' κατάλληλα ώστε να αντικρούσει αποτελεσματικά όλες τις νέες κυβερνο-απειλές!

Βεβαίως, εάν από την άλλη επιθυμείς να δοκιμάσεις την χειροκίνητη αφαίρεση του adware, μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε παρακάτω η ομάδα των ειδικών μας. Εάν αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την αφαίρεση του ιού, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Stack Player

Αφαίρεση Stack Player από συστήματα Windows

Για την ολοκληρωτική χειροκίνητη αφαίρεση του adware, επιβάλλεται να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις και όλα τα προγράμματα που σχετίζονται μαζί του. Ακόμα, θα πρέπει να αφαιρεθούν και όλα τα apps που είναι από τον ίδιο developer. Θα πρέπει λοιπόν να τσεκάρεις το σύστημα του υπολογιστή σου και αν εντοπίσεις κάποια απ' αυτά τα προγράμματα, να τα απεγκαταστήσεις και αυτά: Stack Player, NowUSeeIt Player, PlayThru Player, κλπ.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Stack Player και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Stack Player ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Stack Player από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Stack Player ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων Stack Player από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Stack Player θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς Mozilla Firefox ως web browser και αυτός έχει μολυνθεί από τον ιό Stack Player virus, σε συμβουλεύουμε να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα αφαίρεσης. Επίσης, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα πρόσθετα (add-ons) που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό. Κατόπιν, θα πρέπει να προβείς σε επαναφορά (reset) του web browser.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Διαφημίσεις Stack Player και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Διαφημίσεις Stack Player μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Διαφημίσεις Stack Player.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Stack Player από Google Chrome

Εάν εμφανίζονται διαφημίσεις Stack Player κάθε φορά που σερφάρεις στο διαδίκτυο με τον Google Chrome, τότε αυτή είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι το adware έχει καταφέρει να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου. Επίσης, ο web browser, καθώς και οι διαδικτυακές σου προτιμήσεις και δραστηριότητες, παρακολουθούνται από λογισμικό εντοπισμού / παρακολουθήσης (tracking software, cookies) που εγκατέστησε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου το adware. Για να απαλλαγείς απ' όλα αυτά, θα πρέπει να ακολουθήσεις πολύ προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης. Τέλος, συνιστούμε να προβείς σε επαναφορά (reset) του Google Chrome ώστε να σιγουρευτείς ότι έχει καθαρίσει πλήρως το σύστημα του υπολογιστή σου από την ενοχλητική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία του!

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Stack Player και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Stack Player. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Stack Player από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Stack Player ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Stack Player. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Stack Player υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες