Αφαίρεση διαφημίσεων Social2Search (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Νοέ 2016 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Social2Search

Τι είναι το Διαφημίσεις Social2Search?

Συμφέρει να χρησιμοποιεί κανείς το Social2Search?

Το Social2Search χαρακτηρίζεται ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) τύπου adware (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που εμφανίζει επιχορηγούμενες, αναδυόμενες διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων με απώτερο σκοπό τη διαδικτυακή προώθηση συγκεκριμένων ιστότοπων, προγραμμάτων, και διαδικτυακών υπηρεσιών).

Σύμφωνα με όσα γράφονται στον επίσημο ιστότοπό του, πρόκειται για ένα εργαλείο συστήματος το οποίο έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίζει την εμπειρία των διαδικτυακών αναζητήσεων με ποσταρίσματα φίλων από τα social media. Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, οι χρήστες που αποφάσισαν να το κατεβάσουν δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την λειτουργία του Social2Search. Δυστυχώς, η αφαίρεση αυτού του adware αποδεικνύεται πολύ δύσκολη χωρίς τη χρήση κάποιου πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου anti-spyware.

Όσο το adware Social2Search μένει στο σύστημα-στόχο, εμφανίζει συνεχώς επιχορηγούμενες διαφημίσεις τρίτων διαφόρων μορφών, όπως πχ. αναδυόμενες, μπάνερ, κειμένου, κτλ. Το περιεχόμενό τους είναι κυρίως εμπορικού χαρακτήρα, όπως πχ. εμπορικές προσφορές, συγκρίσεις τιμών, εκπτωτικοί κωδικοί, δωρεάν λήψεις και δοκιμές λογισμικών, κτλ.

Εκτός από πολύ εκνευριστικές, αυτές οι διαφημίσεις μπορούν να γίνουν και δυνητικά επικίνδυνες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων προειδοποιούν τους χρήστες να αποφεύγουν να κλικάρουν τις διαφημίσεις Social2Search.

Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να ανακατευθυνθείς σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites, affiliate marketing). Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς τους ιστότοπους μπορεί να είναι ακόμα και κακόβουλοι.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εκθέσεις σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σου όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σου δεδομένων. Επομένως, είναι μονόδρομος η αφαίρεση του adware που εμφανίζει τις διαφημίσεις Social2Search (στην περίπτωση που το συγκεκριμένο adware κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου).

Μόνο υποψίες εγείρει το παρακάτω απόσπασμα που σχετίζεται με το τρόπο λειτουργίας του προγράμματος: “αν και γίνονται προσπάθειες για την παρακολούθηση και αξιολόγηση του περιεχομένου που εμφανίζεται στο Social2Search Προϊόν και Υπηρεσίες από τρίτους, ωστόσο […] δεν είναι εγγυημένο ότι οι προσπάθειες αυτές θα είναι πάντα αποτελεσματικές και φυσικά δε μπορεί να δοθεί καμιά εγγύηση για την ασφάλεια και την αξιοπιστία περιεχομένων που παρουσιάζονται στους χρήστες.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στις διαφημίσεις και τους ιστότοπους που εμφανίζονται από το πρόγραμμα, υπάρχουν πιθανότητες να εμπεριέχονται και αναξιόπιστα/παραπλανητικά/κακόβουλα περιεχόμενα. Επομένως, το πρόγραμμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως αξιόπιστο! Όσο περισσότερο μένει στο σύστημα τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες έκθεσης σε κυβερνο-επιθέσεις ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων, όπως πχ. PUPs, adwares, browser hijackers, worms, trojans, και διαφόρων ειδών ιοί.

Συνοψίζοντας, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το adware που εμφανίζει τις διαφημίσεις Social2Search έχει καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, συνιστούμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σου προτείνουμε να εγκαταστήσεις και να χρησιμοποιείς το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο λογισμικό ασφάλειας, FortectIntego.

Δυστυχώς, υπάρχουν κι άλλα αρνητικά στοιχεία που σχετίζονται με την παρουσία αυτού του PUP στο σύστημα ενός υπολογιστή. Έτσι, εκτός από τις εμφανίσεις εκνευριστικών και δυνητικά επικίνδυνων επιχορηγούμενων διαφημίσεων συνεργαζόμενων τρίτων, έχει διαπιστωθεί ότι η παρουσία του συγκεκριμένου PUP σχετίζεται και με σημαντικές επιβραδύνσεις στις επιδόσεις συστήματος και web browsers.

Αυτό συμβαίνει γιατί είναι μονίμως συνδεδεμένο στους διαφημιστικούς του servers ώστε να φορτώνει και να εμφανίζει ολοένα και μεγαλύτερο όγκο νέων αναδυόμενων διαφημίσεων. Έτσι, καταναλώνει μεγάλο μέρος των πόρων του συστήματος και οδηγεί το σύστημα σε συχνά κρασαρίσματα, παγώματα, και σημαντικές επιβραδύνσεις.

Επομένως, η άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του Social2Search είναι η καλύτερη λύση. Δεν θα σου προσφέρει κάτι ουσιαστικό, ούτε θα δεις κάποια βελτίωση στις επιδόσεις του συστήματος ή στις διαδικτυακές σου περιηγήσεις κι αναζητήσεις. Αντιθέτως, θα σου δημιουργήσει πολλά και δυνητικά σοβαρά προβλήματα. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το κρατάς στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης του adware

Αν και μπορεί κάποιος να το κατεβάσει οικειοθελώς από τον επίσημο ιστότοπό του, ωστόσο, ο δημοφιλέστερος τρόπος διαδικτυακής εξάπλωσης του adware είναι αναμφίβολα η μέθοδος bundling. Αναλυτικότερα, η μέθοδος bundling είναι η δημοφιλέστερη μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης PUPs όλων των ειδών. Τα PUPs, όπως το συγκεκριμένο adware, κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων.

Στην περίπτωση που δεν δείχνεις την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζεις, τότε θα κατεβάσεις παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει). Προγράμματα στα οποία μπορεί να κρύβεται το Social2Search είναι διάφοροι audio converters, πρόσθετα, κλπ.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις παράλληλες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις PUPs, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις προτικαρισμένα κουτάκια τυχόν εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. το adware που εμφανίζει τις διαφημίσεις Social2Search.

Καλύτεροι τρόποι αφαίρεσης του Social2Search

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες αναφέρουν ότι “το Social2Search δεν είναι δυνατό να απεγκατασταθεί”. Ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος για να απαλλαγεί το σύστημα του υπολογιστή σου από το Social2Search, είναι η αυτόματη αφαίρεση, δλδ. η χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου anti-spyware. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο το συγκεκριμένο adware και τα βοηθητικά του αρχεία, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα / αρχείο κατάφερε να ‘τρυπώσει’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου και να το μολύνει! Έτσι, το σύστημα του υπολογιστή σου θα θωρακιστεί από τις κυβερνο-απειλές σε πραγματικό χρόνο!

Από την άλλη, εάν επιμένεις να δοκιμάσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του Social2Search virus, τότε μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο adware. Διαφορετικά, θα σου επανεμφανιστεί μετά από λίγο!

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Social2Search

Αφαίρεση Social2Search από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Social2Search και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Social2Search ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Social2Search από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Social2Search ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων Social2Search από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Social2Search θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Διαφημίσεις Social2Search και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Διαφημίσεις Social2Search μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Διαφημίσεις Social2Search.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Social2Search από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Social2Search και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Social2Search. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Social2Search από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Social2Search ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Social2Search. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Social2Search υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες