Αφαίρεση διαφημίσεων Ninja Loader

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Ninja Loader

Τι είναι το Διαφημίσεις Ninja Loader?

Το Ninja Loader (γνωστό και ως NinjaLoader) είναι ένα δυνητικά κακόβουλο λογισμικό το οποίο εξαπλώνεται γοργά στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα. Η εξιδεικευμένη ομάδα του ioys.gr, ύστερα από έρευνες και δοκιμές, έφτασε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη ύποπτη εφαρμογή σχετίζεται με NinjaVOD, Best Price Ninja, Ninja Savings, Shopping Ninja, κι άλλες παρόμοιες διαφημιστικού τύπου browser επεκτάσεις.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιός Ninja Loader virus χαρακτηρίζεται ήδη ως adware (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που εμφανίζει επιχορηγούμενες εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις τρίτων) και ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εμπεριέχεται στις βάσεις δεδομένων των περισσότερων λογισμικών ασφάλειας τύπου anti-malware.

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, εάν έχετε διαπιστώσει ή υποψιάζεστε ότι το Ninja Loader adware έχει καταφέρει να διεισδύσει στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας (Windows/Mac OS), τότε σας προτείνουμε να προβείτε σε άμεση σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο παρομοίων δυνατοτήτων πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, πριν αυτή η παραπλανητική εφαρμογή σας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Πώς θα μπορέσω να καταλάβω ότι ο ιός Ninja Loader virus κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Με το που καταφέρει να διεισδύσει επιτυχώς σε ένα σύστημα, το NinjaLoader adware εγκαθίσταται στο Windows startup, δημιουργεί νέο κλειδί (βλ. startup key), κι αρχίζει να τρέχει διαφόρων ειδών διεργασίες (ninjaloader.exe; ninja maintainer.exe) εντός του Task Manager. Ωστόσο, δύσκολα ο χρήστης θα μπορέσει να διαπιστώσει άμεσα την παρουσία του ιού, καθώς οι διεργασίες του δεν επιρρεάζουν σε τέτοιο βαθμό τις συνολικές επιδόσεις του συστήματος ώστε να γίνει αντιληπτή η παρουσία του. Πάντως, ανοίγοντας κάποιον από τους web browsers σας, όπως πχ. Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Opera, είναι πιθανόν να διαπιστώσετε ότι αυτοί δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ιός Ninja Loader καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο (βλ. browser hijacking). Κατόπιν, μπορεί να προωθεί ανενόχλητα επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Σίγουρα, θα αναρωτιέστε ποιες είναι οι ενδείξεις που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων κι αναζητήσεων:

 • Εμφανίζονται σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες των web browsers.
 • Αργούν να φορτώσουν οι ιστοσελίδες. Μάλιστα, ορισμένες μπορεί να μην ανοίγουν καν.
 • Κάθε φορά που επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται ύποπτες διαφημίσεις (αναδυόμενες, κειμένου, μπανερ, κλπ.).
 • Οι διαφημίσεις Ninja Loader εμπεριέχουν επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Πολλοί από αυτούς τους ιστότοπους αποκτούν επισκεψιμότητα μόνο με αυτόν τον έμμεσο τρόπο.
 • Επεκτάσεις που χρησιμοποιείται μπορεί να απενεργοποιηθούν και να αφαιρεθούν ξαφνικά κι αυθαίρετα.

Οι παραπάνω είναι οι πλέον ξεκάθαρες ενδείξεις ότι το Ninja Loader malware έχει καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας και είναι πλήρως λειτουργικό. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεση του Ninja Loader. Στη σελίδα 2, μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης.

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το NinjaLoader adware για την ασφάλεια του υπολογιστή μου?

Ουσιαστικά, ο ιός Ninja Loader virus προωθεί επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων, καθώς και λογισμικά, και διαφόρων ειδών υπηρεσίες. Δυστυχώς, δεν μπορεί να σας εγγυηθεί κανείς ότι οι συνεργαζόμενοι τρίτοι είναι αξιόπιστοι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με διαφημίσεις τύπου “Ads by Ninja Loader,” “NinjaLoader Ads,” “Brought by Ninja Loader,” “Powered by NinjaLoader,” κτλ., γιατί υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιούνται για παράλληλες/έμμεσες διεισδύσεις διαφόρων ειδών PUPs ή κακόβουλων προγραμμάτων τύπου malware.

Επίσης, η συγκεκριμένη browser επέκταση, με το που διεισδύσει στον υπολογιστή σας θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό τον τρόπο, θα μπορεί να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Έτσι, θα μπορεί να σας εμφανίζει άρτια στοχευμένες διαφημίσεις.

Γιατί οι περισσότεροι χρήστες-θύματα δεν θυμούνται να έχουν εγκαταστήσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή?

Έως πρόσφατα, ήταν δυνατή η οικειοθελής λήψη του NinjaLoader από την επίσημη ιστοσελίδα του. Πλέον, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Ο μόνος τρόπος διαδικτυακής του εξάπλωσης είναι η μέθοδος ‘bundling’. Μάλιστα, διαπιστώσαμε ότι εμπεριέχεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο, όπως πχ. Media Player Classic, VLC Player, Flash Player, Free Hearts, Media Downloader, κτλ.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κάθε φορά που κατεβάζετε αυτού του είδους τις εφαρμογές. ΠΟΤΕ μην κατεβάζετε επιπόλαια μια εφαρμογή απλά πατώντας μηχανικά το κουμπί ‘next’. Αντί αυτού, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης, και να είστε προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης.

Οδηγίες Αφαίρεσης με Αυτόματο και Χειροκίνητο τρόπο:

Όσοι χρήστες βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουν ότι ο υπολογιστής τους μολύνθηκε από τον ιό NinjaLoader virus, αναφέρουν ότι η απεγκατάστασή του είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη και δύσκολη. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι είναι αδύνατο να αφαιρεθεί με το συμβατικό τρόπο μέσω του Πίνακα Ελέγχου (βλ. Control Panel), καθώς όσες φορές το έκαναν αυτό, η συγκεκριμένη επέκταση επανεμφανιζόταν στους web browsers μετά από λίγο. Αν παρόλα αυτά επιθυμείτε να δοκιμάσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες αφαίρεσης που ετοιμάσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Αν από την άλλη θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι το σύστημα του υπολογιστή σας καθάρισε ολοκληρωτικά από το Ninja Loader malware, τότε είναι σαφώς προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο το συγκεκριμένο adware, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα κι αρχείο μπορεί να διείσδυσε κρυφά στον υπολογιστή σας και να τον μόλυνε.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Ninja Loader

Αφαίρεση Ninja Loader από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Ninja Loader και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Ninja Loader ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Ninja Loader από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Ninja Loader ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων Ninja Loader από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Ninja Loader θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Διαφημίσεις Ninja Loader και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Διαφημίσεις Ninja Loader μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Διαφημίσεις Ninja Loader.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Ninja Loader από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Ninja Loader και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Ninja Loader. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Ninja Loader από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Ninja Loader ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Ninja Loader. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Ninja Loader υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες