Αφαίρεση διαφημίσεων Netutils (Εγχειρίδιο Οδηγιών Εύκολης Αφαίρεσης)

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Netutils

Τι είναι το Διαφημίσεις Netutils?

Είναι αξιόπιστες οι διαφημίσεις Netutils?

Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός παραπόνων και αρνητικών αναφορών σχετικά με τις συγκεκριμένες διαφημίσεις που εμφανίζει ο “ιός Netutils” οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ύποπτο και αναξιόπιστο. Από την άλλη, δε μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για κακόβουλο πρόγραμμα. Ο καλύτερος χαρακτηρισμός είναι αυτός του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Σε γενικές γραμμές, τα PUPs σχετίζονται με πληθώρα ανεπιθύμητων και ύποπτων παρασκηνιακών διεργασιών, όπως πχ. καταγραφές-υποκλοπές-προωθήσεις σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής δεδομένων που σχετίζονται κυρίως με τις διαδικτυακές συνήθειες και προτιμήσεις των χρηστών, εμφανίσεις πολλών εκνευριστικών αναδυόμενων διαφημίσεων και ύποπτων συνδέσμων ανακατεύθυνσης, και γενικότερα αρνητικής επιρροής όσον αφορά τις αποδόσεις του συστήματος και των web browsers.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο PUP, αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κυρίως ως ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που εμφανίζει εκνευριστικές και δυνητικά επικίνδυνες αναδυόμενες επιχορηγούμενες διαφημίσεις και ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης συνεργαζόμενων τρίτων, βλ. affiliate websites, affiliate διαφημίσεις, affiliate marketing). Επομένως, το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι διαφημίσεις Netutils.

Παρακάτω, θα ρίξουμε μια αναλυτική ματιά σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα και θα δούμε πως η συγκεκριμένη κυβερνο-απειλή μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου και πως μπορεί να αποτελέσει ανεπιθύμητο πρόβλημα το οποίο μπορεί δυνητικά να γίνει και επικίνδυνο.

Αν τώρα οι διαφημίσεις Netutils έχουν ήδη εμφανιστεί στον υπολογιστή σου κάνοντας τη διαδικτυακή σου εμπειρία εκνευριστική, ενώ παράλληλα βλέπεις τις αποδόσεις του συστήματος του υπολογιστή και των web browsers σου να ‘κατρακυλάνε’ προς το χειρότερο, τότε για τη γρήγορη και αποτελεσματική αφαίρεση του adware που εμφανίζει τις εκνευριστικές διαφημίσεις Netutils σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα τη σάρωση του συστήματος, τον εντοπισμό τυχόν ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων που κατάφεραν να τρυπώσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου, και το αποτελεσματικό cleanup του συστήματος. Όλα αυτά εντός ολίγων μόλις λεπτών και με λίγα μόλις clicks.

Οι διαφημίσεις Netutils ξεχωρίζουν από άλλες διαφημίσεις, καθώς σε κάποιο σημείο τους θα δείς “Ads by Netutils,” “Netutils Ads,” “Brought by Netutils”, κλπ. Η εμφάνιση αυτών των διαφημίσεων είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι το αντίστοιχο adware έχει καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι οι συγκεκριμένες διαφημίσεις μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικές και εκνευριστικές. Ολοένα και πληθαίνει ο αριθμός των χρηστών που παραπονιούνται ότι αναγκάστηκαν ουκ ολίγες φορές να εγκαταλείψουν την περιήγηση σε αγαπημένες τους ιστοσελίδες, πολύ απλά γιατί οι συγκεκριμένες διαφημίσεις ‘πλημμύρισαν’ τις οθόνες τους κάνοντας την περιήγηση στις ιστοσελίδες αδύνατη!

Ο λόγος που οι δημιουργοί του adware ακολουθούν αυτή την πολύ επιθετική στρατηγική, είναι απλός : όσα περισσότερα clicks των χρηστών σε αυτές τις διαφημίσεις τόσο μεγαλύτερα τα κέρδη τους (βλ. μέθοδο κερδοφορίας τύπου pay-per-click). Με άλλα λόγια, οι συνεργαζόμενοι τρίτοι (βλ. affiliates) πληρώνουν τους δημιουργούς του adware για κάθε click των χρηστών σε διαφημίσεις Netutils. Έτσι, για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες κλικαρίσματος ‘πλημμυρίζουν’ τις οθόνες των χρηστών-θυμάτων, κάνοντας το μη κλικάρισμά τους πρακτικά αδύνατο!

Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι μόλις το συγκεκριμένο adware καταφέρει να διεισδύσει σε ένα σύστημα-στόχο, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές προτιμήσεις και δραστηριότητες των χρηστών-θυμάτων. Τα δεδομένα που συλλέγονται αφορούν πολλές παραμέτρους, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεται ο χρήστης-θύμα, ποια κριτήρια και λέξεις κλειδιά εισάγει για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, κλπ. Έτσι, δημιουργείται μοναδικό διαδικτυακό προφίλ για κάθε χρήστη ξεχωριστά βάσει του οποίου εμφανίζονται κατόπιν άρτια στοχευμένες και εξατομικευμένες διαφημίσεις. Αυτό, αυξάνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες κλικαρίσματος των διαφημίσεων.

Συνήθως, οι διαφημισεις Netutils εμπεριέχουν συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων που είναι ως επί το πλείστον low-rank / low-popularity και δε θα τους προτιμούσαν υπό άλλες συνθήκες οι χρήστες. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς τους ιστότοπους μπορεί να είναι ακόμα και κακόβουλοι. Με άλλα λόγια, εάν επισκεφτείς τέτοιου είδους κακόβουλους ιστότοπους κινδυνεύεις άμεσα να εκθέσεις σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σου όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων. Χωρίς να το καταλάβεις, μπορεί να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε κρυφές διεισδύσεις διαφόρων ειδών PUPs και ιούς, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται!

Στην περίπτωση λοιπόν που διαπιστώσεις ότι άρχισαν να εμφανίζονται στην οθόνη σου διαφημίσεις Netutils, τότε αυτή είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου το αντίστοιχο adware που τις εμφανίζει. Σου συνιστούμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του Netutils.

Πότε είναι περισσότερο εκτεθειμένο το σύστημα του υπολογιστή μου σε αυτού του είδους τις ανεπιθύμητες και δυνητικά επικίνδυνες διεισδύσεις?

Χωρίς καμιά αμφιβολία, το σύστημα ενός υπολογιστή είναι σαφώς εκτεθειμένο απέναντι στις κυβερνο-απειλές όταν δεν υπάρχει εγκαταστημένο και λειτουργικό ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας, όπως πχ. antivirus, anti-malware, ή anti-spyware.

Επομένως, εάν ως τώρα δεν έχεις εγκαταστήσει λογισμικό ασφάλειας επαγγελματικών προδιαγραφών, τότε είναι καιρός να το κάνεις. Διαφορετικά, ανά πάσα στιγμή, κινδυνεύεις να δεις το σύστημα του υπολογιστή σου να μολύνεται από διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα / κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Αυτό, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην εύρρυθμη λειτουργία συστήματος / web browsers όσο και στην έκθεση σε άμεσο κίνδυνο των προσωπικών σου δεδομένων. Επομένως, εάν δε θες να δεις διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, να αποκτούν απομακρυσμένη πρόσβαση κι έλεγχο στο σύστημα του υπολογιστή σου και στα προσωπικά σου δεδομένα, η εγκατάσταση ενός αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας είναι μονόδρομος. Μόνο έτσι θα αποκτήσεις ένα άριστο επίπεδο θωράκισεις από PUPs και ιούς, όπως πχ. το adware που εμφανίζει τις διαφημίσεις Netutils.

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε ότι ακόμα και το καλύτερο antivirus με τις πλέον πρόσφατες ενημερώσεις δε μπορεί να θωρακίσει 100% το σύστημα του υπολογιστή σου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντική και η δική σου ενεργή συμμετοχή. Έτσι, σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις να επισκέπτεσαι ύποπτους ιστότοπους, να κατεβάζεις εφαρμογές από ύποπτους ιστότοπους λήψης, να κατεβάζεις πειρατικά / παράνομα λογισμικά, και φυσικά να ανοίγεις ύποπτα emails / επισυνάψεις. Επίσης, θα πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή όταν κατεβάζεις δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές από το διαδίκτυο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι η μέθοδος bundling είναι η πλέον δημοφιλής μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης PUPs, όπως πχ. adwares και browser hijackers. Τα PUPs τείνουν να κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης αυτών των εφαρμογών και να κατεβαίνουν παράλληλα.

Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση διάφορων επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. το adware που εμφανίζει τις διαφημίσεις Netutils.

Γιατί είναι προτιμότερη η αυτόματη αφαίρεση του Netutils?

Εάν πιστεύεις ότι είναι εύκολο να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά το adware που εμφανίζει τις διαφημίσεις Netutils και να επιστρέψεις στα συνηθισμένα επίπεδα της διαδικτυακής σου εμπειρίας, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς!

Θα πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι δε θα βρεις με απλή αναζήτηση πρόγραμμα που θα ονομάζεται “Netutils”, αλλά ούτε και θα το βρεις να τρέχει στο Task Manager. Το συγκεκριμένο adware δεν έχει σταθερό όνομα και έχει τη δυνατότητα να κρύβεται βαθιά σε διάσπαρτα σημεία του συστήματος του υπολογιστή σου. Το να καταφέρεις να το εντοπίσεις και να το αφαιρέσεις χειροκίνητα όχι μόνο είναι περίπλοκο, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και πολύ χρονοβόρο, ακόμα κι αν κατέχεις προηγμένες γνώσεις περί ασφάλειας συστημάτων.

Επομένως, η αυτόματη αφαίρεση είναι σαφώς η προτιμότερη επιλογή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνιστούμε να εγκαταστήσεις και να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να προβεί σε σάρωση συστήματος, εντοπισμό του adware και τυχόν βοηθητικών του αρχείων, και ολοκληρωτική αφαίρεσή τους. Με λίγα μόνο clicks και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα απαλλαγείς από αυτή την εκνευριστική και δυνητικά επικίνδυνη κυβερνο-απειλή!

Αν αντιμετωπίσεις προβλήματα με την αφαίρεση του Netutils, τότε μπορείς να διαβάσεις τον παρακάτω αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης του Netutils που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Netutils

Αφαίρεση Netutils από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Netutils και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Netutils ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Netutils από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Netutils ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων Netutils από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Netutils θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Διαφημίσεις Netutils και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Διαφημίσεις Netutils μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Διαφημίσεις Netutils.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Netutils από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Netutils και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Netutils. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Netutils από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Netutils ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Netutils. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Netutils υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες