Αφαίρεση διαφημίσεων Instant Support (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Ιούλ 2017 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Instant Support

Τι είναι το Διαφημίσεις Instant Support?

Τι είναι ο ιός Android?

Instant Support ads

Εάν παρατήρησες την εμφάνιση ύποπτων διαφημίσεων στον web browser σου, αλλά και πλήθος άγνωστων / ύποπτων διεργασιών στην λίστα διεργασιών, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου κάποιος ιός, όπως πχ. ο ιός InstantSupport virus. Ακόμα κι αν νιώθεις σιγουριά ότι δεν έχεις κατεβάσει αυτό το πρόγραμμα ή άλλα παρόμοια PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), όπως πχ. adwares και browser hijackers, καλό είναι να γνωρίζεις ότι αυτού του είδους τα προγράμματα, ως επί το πλείστον, κατεβαίνουν απαρατήρητα όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling).

Παρακάτω, έχουμε ετοιμάσει μια λεπτομερή αναφορά σχετικά με τον ιό / Γραμμή Εργαλείων που εμφανίζει τις εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις Instant Support. Έτσι, θα αποκτήσεις μια καλή εικόνα σχετικά με τις τακτικές και στόχους του συγκεκριμένου ανεπιθύμητου προγράμματος τύπου adware. Επίσης, ετοιμάσαμε αναλυτικό οδηγό για την ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του PUP σε περίπτωση που κατάφερε να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου.

Instant Support ads

Γιατί είναι ύποπτος ο ιός Instant Support virus?

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα μπορεί να διεισδύσει απαρατήρητο, και σε ανύποπτο χρόνο, στο σύστημα του υπολογιστή σου. Μόλις τα καταφέρει, θα προσθέσει τις επεκτάσεις του στο web browser σου. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να μολύνει σχεδόν όλους τους web browsers, συμπ. των Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox. Με άλλα λόγια, στην περίπτωση που διεισδύσει στον υπολογιστή σου το συγκεκριμένο adware, θα ενεργοποιείται κάθε φορά που πλοηγείσαι στο διαδίκτυο ασχέτως web browser κι αν χρησιμοποιείς.

Οι δημιουργοί του ιού που εμφανίζει τις ανακατευθύνσεις και διαφημίσεις Instant Support το προωθούν ως ένα ιδιαιτέρως ωφέλιμο εργαλείο τεχνικής υποστήριξης. Φυσικά, η πραγματικότητα διαφέρει ταμάλα από τις 'ελκυστικές' προωθητικές περιγραφές.

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι θα σου εμφανίζονται αναδυόμενες διαφημίσεις Instant Support λόγω των επεκτάσεων που θα έχει ενσωματώσει το συγκεκριμένο PUP στον web browser σου. Συνήθως, το περιεχόμενο αυτών των αναδυόμενων διαφημιστικών μηνυμάτων είναι το εξής:

Our Microsoft trained technicians are standing by ready to help you resolve all your PC issues and more.

Επίσης, οι διαφημίσεις Instant Support θα προσφέρουν και 'δωρεάν' τεχνική υποστήριξη σε αυτά τα τηλέφωνα: (888) 693-5841 ή (866) 818-5310. Φυσικά, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να τα καλέσεις! Διαφορετικά, ο επόμενος τηλεφωνικός λογαριασμός σου θα σε φρικάρει με το πόσο φουσκωμένος θα είναι! Η χρέωση κάθε λεπτού κλήσης προς το τεχνικό προσωπικό του Instant Support, είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι αυτού του είδους οι παραπλανητικές κλήσεις για τεχνική υποστήριξη δεν αφορούν μόνο το PUP Instant Support, αλλά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα και πολλών άλλων ανεπιθύμητων προγραμμάτων τύπου adware. Για να αποφύγεις αυτού του είδους τις παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις, σου προτείνουμε να εγκαταστήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego anti-malware.

Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο το InstantSupport, αλλά και οποιοδήποτε άλλο PUP ή κακόβουλο πρόγραμμα / αρχείο τυχόν κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου μολύνοντάς το με την παρουσία του.

Πώς εξαπλώνεται διαδικτυακά ο ιός Instant Support:

Ο κυριότερος τρόπος διαδικτυακής εξάπλωσης του Instant Support adware είναι η μέθοδος bundling. Αναλυτικότερα, μέσω της μεθόδου bundling, το συγκεκριμένο PUP καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. freeware, shareware). Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις μια τέτοια εφαρμογή από το διαδίκτυο. Διαφορετικά, πέραν της εφαρμογής που κατεβάζεις συνειδητά, θα κατέβει παράλληλα στον υπολογιστή σου και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει). Εώς τώρα, γνωρίζουμε σίγουρα ότι ο ιός Instant Support virus εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης του PC Accelerate.

Για να ελαχιστοποιήσεις αυτού του είδους τις ανεπιθύμητες παράλληλες διεισδύσεις PUPs, σου συνιστούμε να επιλέγεις πάντα “Custom” (Προσαρμοσμένη) ή “Advanced” (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης, αντί ''Standard'', ''Basic'' (Βασική), ''Regular'' (Κανονική) ή ''Default'' (Προεπιλεγμένη).

Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. ο ιός Instant Support. Με το ξετικάρισμα αυτών των προτικαρισμένων κουτιών στο συνοδευτικό πακέτο λήψης, μπορείς πλέον να προχωρήσεις στην λήψη κι εγκατάσταση της εφαρμογής που θες να κατεβάσεις.

Τρόποι ολοκληρωτικής αφαίρεσης του Instant Support:

Μπορείς να προχωρήσεις σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Instant Support virus με ή χωρίς τη βοήθεια λογισμικού ασφάλειας anti-spyware. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να αφαιρέσεις και χειροκίνητα το συγκεκριμένο PUP. Για τη χειροκίνητη ολοκληρωτική αφαίρεση, ετοιμάσαμε παρακάτω έναν αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι εάν οι γνώσεις σου περί πληροφορικής και ασφάλειας συστημάτων δεν είναι ιδιαιτέρως προηγμένες, τότε σου συνιστούμε να προτιμήσεις την αυτόματη αφαίρεση αυτού του adware. Άλλωστε, για να είναι επιτυχής και ολοκληρωτική η χειροκίνητη αφαίρεση, είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά και όλα τα βοηθητικά προγράμματα/αρχεία που σχετίζονται με το συγκεκριμένο PUP τα οποία μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα σε διάφορα σημεία του συστήματος. Έτσι, η χειροκίνητη αφαίρεση μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο χρονοβόρα και περίπλοκη απ' ότι μπορεί να υπολογίζεις αρχικά.

Για αυτό τον λόγο, είναι σαφώς προτιμότερη η επιλογή της αυτόματης αφαίρεσης, δλδ. η χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου antivirus. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να προβαίνεις τακτικά σε ενημερώσεις του λογισμικού ασφάλειας, έτσι ώστε να μπορεί να εντοπίζει και να αφαιρεί αποτελεσματικά ακόμα και τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές! Αν το λογισμικό ασφάλειας που έχεις εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σου έχει επιλογή αυτόματων ενημερώσεων, σου συνιστούμε να την ενεργοποιήσεις. Με αυτό το τρόπο, το σύστημα του υπολογιστή σου θα αποκτήσει προστασία σε πραγματικό χρόνο από το σύνολο των κυβερνο-απειλών, συμπ. του ιού Instant Support.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Instant Support

Αφαίρεση Instant Support από συστήματα Windows

Σε περίπτωση που προβείς σε αφαίρεση του Instant Support malware, θα πρέπει επίσης να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις προγράμματα που σχετίζονται με αυτό, όπως πχ. PC Accelerate, PC Accelerate Pro, κλπ.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Instant Support και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Instant Support ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Instant Support από σύστημα Mac OS X

Για να μη ξαναεμφανιστούν οι διαφημίσεις Instant Support είναι σημαντικό να αφαιρεθούν βοηθητικά προγράμματα / αρχεία που σχετίζονται με το συγκεκριμένο adware, όπως πχ. το PC Accelerate (επίσης γνωστό και ως PC Accelerate Pro).

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Instant Support ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Διαφημίσεις Instant Support και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Διαφημίσεις Instant Support μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Διαφημίσεις Instant Support.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Instant Support από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Instant Support και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Instant Support. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Instant Support από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Instant Support ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Instant Support. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Instant Support υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες