Αφαίρεση διαφημίσεων Counterflix (Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών) - Ιούλ 2017 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Counterflix

Τι είναι το Διαφημίσεις Counterflix?

Το Counterflix προωθείται ως αξιόπιστη εφαρμογή, όμως δεν είναι

Counterflix ads

Το Counterflix είναι ουσιαστικά ένα PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) τύπου adware, το οποίο εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Παρόλα αυτά, το Αλβανικής καταγωγής PUP αυτο-προωθείται ως “μια απλή, αξιόπιστη DNS υπηρεσία” (“simple, reliable DNS service”). Φυσικά, η εγκατάσταση και χρήση αυτού του PUP όχι μόνο δεν προσφέρει πασπαρτού πρόσβαση σε ιστότοπους με περιορισμένη ή συνδρομητική πρόσβαση, αλλά απεναντίας δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μόλις η εφαρμογή εγκατασταθεί στο σύστημα θα αρχίσει να εμφανίζεται μεγάλος όγκος και σε πυκνή συχνότητα από διαφημίσεις Counterflix κάθε φορά που θα σερφάρεις στο διαδίκτυο. Επίσης, αυτή η ύποπτη VPN εφαρμογή προβαίνει σε κρυφές και αυθαίρετες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις παραμέτρων DNS με άμεση επίπτωση την εμφάνιση εκνευριστικών καταστάσεων, όπως πχ.

συνεχείς επιχορηγούμενες ανακατευθύνσεις προς άγνωστους και κατά πλειοψηφία ύποπτους και παραπλανητικούς ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate websites). Η χρήση της εφαρμογής για μεγάλο διάστημα μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων. Γνωρίζουμε ήδη ότι οι διαφημίσεις Counterflix προωθούν tech support scams και άλλους παρόμοιους ιούς.

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι αυτό το PUP έχει διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του είναι μονόδρομος. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε τη χρήση αυτόματης μεθόδου αφαίρεσης, γιατί διαφορετικά υπάρχουν αρκετές πιθανότητες αυτό το adware να επανεμφανιστεί στο σύστημα σχεδόν άμεσα μετά την αφαίρεσή του, συγκεκριμένα μετά την πρώτη επανεκκίνηση του συστήματος του υπολογιστή.

Διαφημίσεις CounterflixΟι διαφημίσεις Counterflix εμφανίζονται μόλις η επέκταση εγκατασταθεί στον browser. Οι διαφημίσεις ξεχωρίζουν από άλλες καθώς σε κάποιο σημείο τους θα βρεις "Ad by Counterflix" ή "Powered by Counterflix".

Εκ πρώτης όψεως, αυτή η εφαρμογή μπορεί να δείχνει ως κάτι το ξεχωριστό και ελκυστικό, μιας και υπόσχεται ότι παρέχει πρόσβαση σε ιστότοπους με περιορισμένη ή συνδρομητική πρόσβαση, ασχέτως γεωγραφικής περιοχής των χρηστών (σε πολλούς ιστότοπους η πρόσβαση ή όχι σε ορισμένους ιστότοπους κρίνεται με βάση γεωγραφικά κριτήρια). Εν ολίγοις, το Counterflix είναι μια DNS υπηρεσία που ‘καταρρίπτει’ το μπλοκάρισμα πρόσβασης σε ιστότοπους λόγω γεωγραφικών περιοριστικών κριτηρίων.

Λειτουργεί ως ένα phone book το οποίο μεταφέρει τη συνηθισμένη διεύθυνση, πχ. www.netfix.com, σε IP διεύθυνση. Επιπρόσθετα, η εφαρμογή παρέχει τους δικούς της DNS servers που κάνουν δυνατή την πρόσβαση. Ωστόσο, όλα αυτά συνοδεύονται από πολλές αρνητικές επιπτώσεις. Μιας και η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι PUP τύπου adware, ο browser σου θα ‘γονατίσει’ από το μεγάλο όγκο και τη πυκνή συχνότητα με την οποία θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις Counterflix.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά η κερδοσκοπία των developers εις βάρος των χρηστών θυμάτων; Πώς επιτυγχάνεται; Μέσω διάφορων digital / affiliate marketing τεχνικών, όπως πχ. οι pay-per-click διαφημίσεις . Όσο περισσότεροι χρήστες κλικάρουν αυτές τις διαφημίσεις τόσο περισσότερα χρήματα μπαίνουν στις τσέπες των developers του adware. Οι χρήστες το μόνο που κερδίζουν είναι πλούσια επίπεδα εκνευρισμού και πολλά δυνητικά επικίνδυνα προβλήματα.

Αν και οι developers προωθούν παράλληλα και μια ad-free premium έκδοση ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, παρόλα αυτά, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν παρέχεται καμία απολύτως εγγύηση ότι δεν θα εμφανίζονται εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις Counterflix. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το adware αποκτάει πρόσβαση στις DNS ρυθμίσεις. Επομένως, με μαθηματική ακρίβεια μπορούμε να πούμε ότι αργά ή γρήγορα θα αρχίσεις να ανακατευθύνεσαι σε πλήθος άγνωστους, ύποπτους, και δυνητικά κακόβουλους ιστότοπους. Οι ανακατευθύνσεις από τις διαφημίσεις Counterflix θα αυξήσουν δραματικά τις πιθανότητες να διεισδύσουν επικίνδυνα malware στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μόλις αυτό το adware εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου θα αρχίσει να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, δεδομένα που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σου δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους – κάθε πότε – για πόσο επισκέπτεσαι, ποιες διαφημίσεις κλικάρεις, τι αναζητήσεις και με ποια κριτήρια κάνεις στο διαδίκτυο, IP και email διευθύνσεις, κλπ. Η παρακολούθηση του συστήματος επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους, όπως πχ. cookies, pixels, beacons, κλπ.

Σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου της εφαρμογής, αναφέρεται ότι η εφαρμογή διατηρεί το δικαίωμα να μεταφέρει “ανώνυμες” πληροφορίες σε συνεργαζόμενους τρίτους του Counterflix. Ωστόσο, δεν αποσαφηνίζεται επακριβώς ποιες είναι αυτές οι πληροφορίες. Αρκεί να αναφέρουμε πως αν μοιραστεί με τρίτους τα emails των χρηστών, και αυτοί οι τρίτοι είναι scammers, τότε μπορείς να καταλάβεις τι όγκο spam emails έχουν να λάβουν αυτοί οι χρήστες.

Αν λοιπόν διαπιστώσεις ότι μετά την εμφάνιση των διαφημίσεων Counterflix άρχισαν να σου εμφανίζονται spam emails στο Inbox σου, το πρώτο πράγμα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις αυτά τα emails, πόσο μάλλον να διαβάσεις το παραπλανητικό περιεχόμενό τους ή να κατεβάσεις την επισύναψη τυχόν μπορεί να έχουν! Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα, θα δεις το σύστημα του υπολογιστή σου να μολύνεται από διαφόρων ειδών ιούς με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται. Αντιθέτως, θα πρέπει να μαρκάρεις αυτά τα emails ως spam και να τα στείλεις άμεσα στο σημείο που πρέπει να είναι, στον Κάδο Ανακύκλωσης.

Κατόπιν, επιβάλλεται να κινηθείς άμεσα και να προβείς σε ολοκληρωτική αφαίρεση του adware που εμφανίζει τις διαφημίσεις Counterflix. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, είναι προτιμότερο να επιλέξεις την αυτόματη αφαίρεση του adware χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο και αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας. Για περιπτώσεις όπως αυτή, προτείνουμε το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου αυτό το PUP?

Αυτό το PUP μπορεί να καταλήξει στο σύστημα του υπολογιστή σου είτε λόγω του ότι θα το κατεβάσεις συνειδητά από την επίσημη ιστοσελίδα του ή παράλληλα με την λήψη κάποιας δωρεάν / δοκιμαστικής εφαρμογής. Τα PUPs, όπως πχ. adware, browser hijackers, κτλ., συνήθως εμπεριέχονται στα συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών και αν δε δείχνεις την απαραίτητη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις τέτοιου είδους εφαρμογές, τότε θα κατεβάσεις παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης (βλ. μέθοδος bundling).

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να κατεβάσεις PUPs κατά λάθος ή ασυνείδητα, σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις να πατάς μηχανικά το κουμπί “Εγκατάσταση” (“Install”). Όσον αφορά τις μορφές εγκατάστασης, θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγεις να επιλέγεις τη “Βασική” (Basic) μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, συνιστούμε να επιλέγεις “Advanced” ή “Custom”.

Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις κάθε φορά. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων και αρχείων.

Τρόποι για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Counterflix

Ευτυχώς, δεν είναι δύσκολη η διαδικασία για την ολοκληρωτική αφαίρεση του συγκεκριμένου PUP . Ο προτιμότερος τρόπος είναι φυσικά η αυτόματη μέθοδος, δλδ. να εγκαταστήσεις και να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο και αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας τύπου anti-spyware. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το Counterflix, και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, το λογισμικό ασφαλείας προσφέρει προστασία συστήματος σε πραγματικό χρόνο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μπλοκάρει τις διεισδύσεις PUPs, αλλά και πολύ πιο επικίνδυνων και καταστροφικών προγραμμάτων, όπως πχ. ιοί ransomware, worms, trojans, κλπ., πριν αυτά διεισδύσουν και μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σου και σε φέρουν μπροστά σε σειρά προβληματικών καταστάσεων.

Από την άλλη, μπορείς να δοκιμάσεις την χειροκίνητη αφαίρεση του Counterflix. Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Τέλος, για να αποφύγεις μελλοντικά τέτοιου είδους προβλήματα, σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πολύ προσεκτικά τις εφαρμογές που κατεβάζεις από το διαδίκτυο και καλό θα ήταν κάθε φορά, πριν φτάσεις στο σημείο να πατήσεις τα κουμπιά “Λήψη” και “Εγκατάσταση”, να έχεις διαβάσει πρώτα τις αξιολογήσεις άλλων χρηστών που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή που θες να κατεβάσεις, αλλά και την Πολιτική Απορρήτου.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Counterflix

Αφαίρεση Counterflix από συστήματα Windows

Στην περίπτωση που ο υπολογιστής σου τρέχει με Windows και έχει μολυνθεί με το PUP που εμφανίζει τις διαφημίσεις Counterflix και δε μπορείς να το αφαιρέσεις αυτόματα, μη διστάσεις να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του Counterflix που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Counterflix και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Counterflix ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Counterflix από σύστημα Mac OS X

Αν και αυτό το adware έχει τη τάση να στοχεύει λειτουργικά συστήματα Windows, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να στοχεύσει και Mac OS X. Σε συμβουλεύουμε να προετοιμαστείς και να προστατευτείς κατάλληλα, πριν χτυπήσει ο ιός. Αν εν τέλει το σύστημα του υπολογιστή σου μολυνθεί, τότε μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Counterflix ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων Counterflix από Microsoft Edge

Το Microsoft Edge ανήκει στους web browsers που μπορεί να γίνουν στόχος και να μολυνθούν από τον ιό Counterflix. Σε αυτή την περίπτωση, ακολούθησε τις συμβουλές και προτάσεις των ειδικών μας:

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Counterflix θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αυτή η εφαρμογή είναι ένα malware το οποίο μπορεί με μεγάλη ευκολία να μολύνει web browsers, όπως πχ. ο Mozilla. Στην περίπτωση που ο web browser σου μολυνθεί απ’ αυτόν τον browser hijacker, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Διαφημίσεις Counterflix και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Διαφημίσεις Counterflix μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Διαφημίσεις Counterflix.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Counterflix από Google Chrome

Μόλις ολοκληρώσεις επιτυχώς τη διαδικασία ολοκληρωτικής αφαίρεσης του Counterflix, συνιστούμε να προβείς σε επαναφορά (reset) του web browser σου, ώστε να βεβαιωθείς ότι έχεις απαλλαγεί οριστικά απ’ αυτό το PUP και απ’ όλα τα βοηθητικά στοιχεία του που τυχόν αποθηκεύθηκαν σε διάφορα σημεία του συστήματος.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Counterflix και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Counterflix. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Counterflix από Safari

Αν και σπανίως αυτή η εφαρμογή στοχεύει και μολύνει Safari browsers, το καλύτερο θα ήταν να προετοιμαστείς. Για καλό και για κακό, διάβασε παρακάτω τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του Counterflix σε περίπτωση που αυτός μολύνει το Safari που χρησιμοποιείς:

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Counterflix ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Counterflix. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Counterflix υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες