Αφαίρεση ιού ‘Ads by ReMarkable’

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού ‘Ads by ReMarkable’

Τι είναι το Διαφημίσεις από τον ReMarkable virus?

Το ReMarkable είναι άλλο ένα πρόγραμμα, το οποίο σαφώς και πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία ‘ενδεχομένως ανεπιθύμητα προγράμματα’ ή adware.

Και υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο, γιατί οι συνδρομητές μας συνεχίζουν να αναφέρουν σχετικά με τη τάση που έχει να εγκαθίσταται αυθαίρετα στους υπολογιστές, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί αλλαγές στις ρυθμίσεις των συστημάτων των υπολογιστών αυτών και άλλες παρόμοια δυσάρεστες δραστηριότητες που σχετίζονται ξεκάθαρα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η πιο σαφής ένδειξη ότι έχει διεισδύσει σε ένα υπολογιστή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι συνεχείς διαφημίσεις που ξεκινούν να εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή και οι οποίες εμπεριέχουν μηνύματα τα οποία προωθούν διαφόρων ειδών εκπτώσεις, κουπόνια προσφορών, και άλλες παρόμοιες τεχνικές προώθησης.

Αν και εκ πρώτης όψεως, μπορεί οι διαφημίσεις αυτές να μοιάζουν έγκυρες και έμπιστες, ωστόσο σας συνιστούμε να μη μπείτε στον πειρασμό να τις πατήσετε, γιατί μπορεί να σας ανακατευθύνουν σε αγνώστου ποιότητας ιστότοπους ή ακόμα και να σας ξεγελάσουν και εν τέλει να εγκαταστήσετε κι άλλα PUPs (Potentially Unwanted Programmes, δλδ Ενδεχομένως Ανεπιθύμητα Προγράμματα).

Εάν διαπιστώσετε την εμφάνιση ανακατευθύνσεων ή pop-up διαφημίσεων που σχετίζονται με το ReMarkable, δε θα πρέπει να χάνετε χρόνο και να τσεκάρετε το σύστημα του υπολογιστή σας για το συγκεκριμένο adware.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ReMarkable ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το ReMarkable virus συνήθως διαδίδεται με τη βοήθεια δωρεάν και shareware εφαρμογών. Σας συνιστούμε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διάρκεια εγκατάστασης οποιασδήποτε εφαρμογής κι αν κατεβάσατε από το διαδίκτυο, ασχέτως πόσο σοβαρή ή νόμιμη μπορεί να δείχνει, γιατί δε πρέπει να ξεχνάτε ότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν.

Πρέπει πάντα να εκτελείτε τα στάδια της εγκατάστασης με Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή και να βεβαιώνετε κάθε φορά ότι ξετικάρατε όλα εκείνα τα κουτάκια που αναφέρονταν σε παράλληλες εγκατάστάσεις συνοδευτικών εφαρμογών πέραν αυτής που κατεβάζετε συνειδητά.

Εάν εν τέλει αποδεχτήκατε συνειδητά ή ασυνείδητα την εγκατάσταση του ReMarkable, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι ζήτημα χρόνου το συγκεκριμένο adware να εκδηλώσει αυθαίρετες δραστηριότητες και αλλαγές στο σύστημα του υπολογιστή με απώτερο σκοπό τη δημιουργία κέρδους για τους δημιουργούς του, φυσικά εις βάρος σας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιείται για να επιτύχει με διάφορες μεθόδους, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ‘έμμεσες’ και παραπλανητικές, την αύξηση επισκεψιμότητας επιλεγμένων ιστότοπων, την άνοδο των ιστοτόπων αυτών στην παγκόσμια κατάταξη δημοφιλίας και φυσικά της αύξησης των κερδών μέσω των διαφημίσεων. Για αυτό τον λόγο άλλωστε εμφανίζει συνεχώς pop-up διαφημίσεις και ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή του χρήστη, γιατί αποσκοπεί στην ‘μόχλευση’ του κι εν τέλει στο κλικάρισμά του στο σύνδεσμο που εμπεριέχεται στο κάθε διαφημιστικό μήνυμα.

Για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική παρουσία των διαφημίσεων που δημιουργεί το ReMarkable, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες :

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ ReMarkable virus ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Η εμφάνιση των διαφημίσεων που σχετίζονται με το ReMarkable, είναι η πιο σαφής ένδειξη ότι το πρόγραμμα αυτό έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας. Αν και δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο ένα παραπλανητικό anti-spyware ή ένα ransomware (πρόγραμμα δλδ που κρατάει ως όμηρο το σύστημα του υπολογιστή σας, έως ότου πληρώσετε κάποιο χρηματικό ποσόν), ωστόσο καλό είναι να γνωρίζετε ότι ακόμα κι αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία αρκετά σοβαρών προβλημάτων.

Για αυτό τον λόγο σας συνιστούμε να απαλλαγείτε από την παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σας το συντομότερο δυνατόν ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα :

 • Εκτελέστε γενική σάρωση του συστήματος χρησιμοποιώντας κάποια από αυτές τις ειδικές εφαρμογές : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.
 • Απεγκαταστήστε το ReMarkable από τον υπολογιστή σας :
 1. Click Start (Έναρξη) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση).
 2. Ψάξτε για άγνωστες ή ύποπτες καταχωρήσεις.
 3. Επιλέξτε ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή) και click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
 • Όταν εκτελέσετε τα παραπάνω με επιτυχία, θα πρέπει να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις των browsers που έχετε εγκαταστήσει :

Internet Explorer:

 1. Ανοίξτε τον Internet Explorer, click ‘Tools‘ (Εργαλεία) -> ‘Internet Options’ (Επιλογές Διαδικτύου).
 2. Πηγαίντε στην καρτέλα ‘Advanced’ (Για Προχωρημένους) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 3. Πηγαίντε ‘Reset Internet Explorer settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Internet Explorer) -> ‘Delete personal settings’ (Διαγραφή Προσωπικών Ρυθμίσεων) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 4. Τέλος, click ‘Close’ (Κλείσιμο) και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Mozilla Firefox:

 1. Ανοίξτε τον Mozilla Firefox, πηγαίντε ‘Help’ (Βοήθεια) -> ‘Troubleshooting Information’ (Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων).
 2. Επιλέξτε ‘Reset Firefox’ (Επαναφορά Firefox) όσες φορές χρειασθεί και ‘Finish’ (Τέλος).

Google Chrome:

 1. Click το κουμπί Chrome menu και επιλέξτε ‘Tools’ (Εργαλεία) -> ‘Extensions’ (Επεκτάσεις), ψάξτε για άγνωστες ή ύποπτες επεκτάσεις και απαλλαγείτε από αυτές με clicking τον Recycle bin (Κάδο Ανακύκλωσης).
 2. click ‘Settings’ (Ρυθμίσεις) -> ‘Show Advanced settings’ (Προβολή Ρυθμίσεων για Προχωρημένους) -> ‘Reset browser settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Browser) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες