Απομάκρυνση Google Customer Reward Program scam (Οδηγίες Αφαίρεσης) - 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης Google Customer Reward Program scam

Τι είναι το Διαδικτυακή Απάτη Google Customer Reward Program Scam?

Google Customer Reward Program – μια τυπική διαδικτυακή απάτη (scam) που στόχο έχει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

Η διαδικτυακή απάτη Google Customer Reward Program scam

Το Google Customer Reward Program είναι ακόμα μία διαδικτυακή απάτη (scam) που στοχεύει στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μέσω παραπλάνησης με δέλεαρ δήθεν φανταστικά και ακριβά βραβεία. Συνήθως, ενεργοποιείται από adware το οποίο κατάφερε να “τρυπώσει” στο σύστημα καταλαμβάνοντας τον έλεγχο (βλ. browser hijacking, browser hijacker) των web browsers που χρησιμοποιεί ο χρήστης-θύμα για τις διαδικτυακές του περιηγήσεις.

Μόλις αυτό το scam διεσδύσει και ενεργοποιηθεί στο σύστημα-στόχο, αρχίζει να εμφανίζει παραπλανητικό και δυνητικά επικίνδυνο περιεχόμενο στους φυλλομετρητές ιστού (web browsrers). Ο κύριος τρόπος της διαδικτυακής του εξάπλωσης είναι η μέθοδος bundling, αγαπημένη μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης των περισσοτέρων PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων). Η πλειοψηφία των ειδικών, σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, , συμφωνεί οτι ο σκοπός του συγκεκριμένου scam είναι η ανακατεύθυνση των χρηστών σε προκαθορισμένα παραπλανητικά websites ώστε να υποκλαπούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών-θυμάτων. Ακόμα, ο ιός Google Customer Reward Program virus μπορεί να πείσει τους χρήστες να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή τους.

Όνομα Google Customer Reward Program
Τύπος Adware/scam (διαδικτυακή απάτη)

ΚΥΡΙΟΣ Σκοπός

Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων χρηστών, μόλυνση συστημάτων-στόχων με κακόβουλα malware, ύπουλη κερδοσκοπία κυρίως μέσω pay-per-click μεθόδου
Διαδικτυακή Εξάπλωση Μέσω παραπλανητικών διαφημίσεων που εμφανίζονται λόγω adware που κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα ή μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης εφαρμογών τρίτων (software bundles)
ΤΡΟΠΟΙ αποφυγής Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο αυθεντικοί installers, θα πρέπει να αποφεύγονται οι επισκέψεις σε ύποπτα, άγνωστα, αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας sites, επιβάλλεται η εγκατάσταση και τακτική ενημέρωση αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας antivirus
Εξουδετέρωση Για την αποτελεσματική και ολοκληρωτική αφαίρεση του adware που σχετίζεται μ' αυτό το scam, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του FortectIntego. Μόλις εγκατασταθεί το λογισμικό ασφαλείας, επιβάλλεται αναλυτική σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό και την αφαίρεση ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων που τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το Google Customer Reward Program scam σχετίζεται με adware που ενεργοποιεί την εμφάνισή του. Αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μέσω της μεθόδου bundling. Μόλις εγκατασταθεί, ο ιός καταλαμβάνει τον έλεγχο των web browsers που χρησιμοποιούνται στο σύστημα-στόχο (βλ. browser hijacking, browser hijacker) ώστε να μπορεί να ανακατευθύνει τον χρήστη-θύμα σε προκαθορισμένα websites. Αντί να εμφανίζει τυπικές διαφημίσεις, το αναδυόμενο μήνυμα που εμφανίζει μοιάζει να έχει σταλθεί από τη Google. Συνήθως, το περιεχόμενο αυτού του αναδυόμενου μηνύματος μοιάζει ως εξής:

Congratulations!
You can win the new Samsung Galaxy S9, iPhone X or iPad Pro. the only thing you have to do to receive a gift is to answer the following 8 questions.

Remember: 100 randomly selected users have received this invitation.
The number of gifts is limited. You have 0 minutes and 00 seconds to answer the following questions before ew give your gift to other graceful users! Good luck!
What device do you see now?
PC/Notebook
Smartphone
Tablet
Other

Άλλη εναλλακτική έκδοση του περιεχομένου μηνύματος αυτού του scam μοιάζει ως εξής:

Google Customer reward program
Congratulations!
We wish to thank you for the long use of a services from Google!
Every Monday we randomly select several users to take a short survey. In return, we offer them the chance to receive a valuable gift from our sponsors. This survey allows us to better understand users and make our products better. It will not take mew than 30 seconds of your time.
You can win the new Samsung Galaxy S9, Movie Card Streaming or iPad Pro. All you need to do to receive a gift is to answer the following 8 questions.
Remember: 10 randomly selected users have received this invitation. The number of gifts is limited.
You have 4 minutes to answer the following questions before we give your gift to another happy user. Good Luck!

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, αυτά τα παραπλανητικά αναδυόμενα μηνύματα προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες οτι εάν συμμετέχουν σε διάφορα δρώμενα που τους υποδεικνύουν θα μπορούν να κερδίσουν κάποιο ακριβό smartphone ή κάποιο άλλο δελεαστικό βραβείο. Δυστυχώς, όχι μόνο βραβείο δεν υπάρχει, αλλά έχει διαπιστωθεί οτι το Google Customer Reward Program scam θα προσπαθήσει με παραπλανητικούς τρόπους να υποκλέψει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών-θυμάτων. Συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να ΜΗΝ μοιραστούν κανένα απολύτως προσωπικό στοιχείο τους, όπως πχ. διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου, διάφορα οικονομικής φύσεως δεδομένα, κτλ., και φυσικά να ΜΗΝ πάρουν μέρος σε κανενός είδους τέτοιες “έρευνες” ή “διαγωνισμούς”. Διαφορετικά, και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια, θα δώσουν το “πράσινο φως” για την υποκλοπή των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τους, τα οποία δεδομένα θα καταλήξουν σε άγνωστους τρίτους, ως επί το πλείστον hackers και scammers, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

Επιπρόσθετα, όπως συμβαίνει και με άλλα PUPs τύπου adware, έτσι κι αυτό θα προσπαθήσει να συλλέξει δεδομένα χρηστών που αφορούν τις διαδικτυακές τους προτιμήσεις και δραστηριότητες, όπως πχ. ποιες ιστοσελίδες – κάθε πότε – για πόσο επισκέπτονται, ποιες διαφημίσεις κλικάρουν περισσότερο, ποια κριτήρια εισάγουν για τις διαδικτυακές τους αναζητήσεις, ποιες σελίδες αποθηκεύουν ως σελιδοδείκτες, IP διευθύνσεις, κλπ. Φυσικά, όλα αυτά τα δεδομένα μπορούν να καταλήξουν σε απομακρυσμένους servers που ελέγχονται από hackers κι άλλους κυβερνοεγκληματίες.

Για να αποφύγεις να πέσεις θύμα scam, συνιστούμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Google Customer Reward Program virus, στην περίπτωση που διαπιστώσεις την παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σου. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο λογισμικό ασφαλείας FortectIntego για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του είδους προβλημάτων. Δε θα πρέπει να ξεχνάς οτι η κατάσταση είναι σοβαρή, γιατί τα άτομα που κρύβονται πίσω από αυτή τη διαδικτυακή απάτη στοχεύουν στα πορτοφόλια και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών-θυμάτων. Μη γίνεις κι εσύ άλλο ένα θύμα τους!

Εάν σκέφτεσαι να προσπαθήσεις χειροκίνητη αφαίρεση του Google Customer Reward Program, τότε οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε οτι δεν είναι ακόμα γνωστό ποιο ακριβώς adware ευθύνεται για την εμφάνιση αυτού του παραπλανητικού μηνύματος. Για να διορθώσεις χειροκίνητα την κατάσταση στους web browsers σου, θα πρέπει να εντοπίσεις και να διαγράψεις όλα τα ύποπτα browser πρόσθετα (add-ons), επεκτάσεις, plugins που έχουν προσκολληθεί στους web browsers που χρησιμοποιείς. Κατόπιν, επιβάλλεται η επαναφορά (reset) των web browsers.

Η διαδικτυακή απάτη (scam) Google Customer Reward ProgramΤο Google Customer Reward Program scam είναι μια παραπλανητική αναδυόμενη ειδοποίηση που εμφανίζεται χάρις στη βοήθεια ανεπιθύμητου προγράμματος τύπου adware.

Tα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware εξαπλώνονται διαδικτυακά με διάφορους τρόπους

Το κυριότερο πράγμα που οφείλεις να γνωρίζεις σχετικά με τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) είναι οτι δε διεισδύουν αυθαίρετα στο σύστημα ενός υπολογιστή, αλλά κατόπιν έγκρισης του χρήστη-θύματος, ασχέτως βέβαια αν αυτή η έγκριση δε γίνεται συνειδητά.

Οι κυριότεροι τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης ανεπιθύμητων προγραμμάτων τύπου adware, είναι οι εξής:

 • Συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών τρίτων, γνωστά και ως software bundles. Συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να αποφεύγουν να κατεβάζουν apps χωρίς πρώτα να έχουν κάνει μια καλή έρευνα αγοράς και να έχουν διαβάσει προσεκτικά όλα τα κείμενα, όπως πχ. Πολιτική Απορρήτου, Άδεια Χρήσης, Πολιτική Cookies, ώστε να ενημερωθούν για το ποιόν και τις προθέσεις του εκάστοτε app που σκέφτονται να κατεβάσουν. Κατόπιν, επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης του app. Συνιστούμε να επιλέγεται πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Σύνθετη/Προηγμένη (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Έτσι, θα μπορούν να εντοπίζουν και να ξετικάρουν τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια που θα εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης (bundle) της εφαρμογής, εάν έχει, και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκριση των χρηστών για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως λήψεων που σχετίζονται με PUPs, όπως πχ. adware και browser hijackers.
 • Ιnstallers τρίτων. Οι installers τρίτων εμπεριέχουν συνήθως πρόσθετα προγράμματα προς λήψη, μιας και αυτός ο τρόπος αποτελεί βασική πηγή εσόδων, πολλές φορές την κύρια, για την πλειοψηφία των developers, κυρίως freeware και shareware εφαρμογών. Και πάλι, επιβάλλεται οι χρήστες να επιλέγουν πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Σύνθετη/Προηγμένη (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Έτσι, θα έχουν μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή τους, πέραν της εκάστοτε εφαρμογής που επιθυμούν να κατεβάσουν κάθε φορά. Εάν εμφανιστούν προτικαρισμένα κουτάκια, συνιστούμε το ξετικάρισμά τους, καθώς σχετίζονται με παράλληλες λήψεις προαιρετικων / προτεινόμενων / πρόσθετων λήψεων, κυρίως PUPs.
 • Ύποπτα links και ιστοσελίδες. Μεγάλη προσοχή στα sites που επισκέπτεσαι . Πολλά απ΄αυτά ενδέχεται να κρύβουν κινδύνους, όπως πχ. επικίνδυνα malware, και να αποτελούν το μέσον για τη διαδικτυακή εξάπλωση ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων.

Τέλος, είναι άκρως σημαντικό να έχεις εγκαταστημένο και πλήρως ενημερωμένο κάποιο αξιόπιστο, επαγγελματικό λογισμικό ασφαλείας anti-virus ή anti-spyware. Μόνο έτσι θα “θωρακίσεις” αποτελεσματικά και σε πραγματικό χρόνο το επίπεδο ασφαλείας του συστήματος του υπολογιστή σου.

Για την εξουδετέρωση του Google Customer Reward Program scam απαιτείται ο εντοπισμός και ολοκληρωτική αφαίρεση του σχετικού adware

Για να μπορέσεις να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό Google Customer Reward Program virus, θα πρέπει πρώτα να απαλλαγείς από το σχετικό adware, καθώς και διάφορα βοηθητικά αρχεία που κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά και να αποθηκευθούν σε διάφορα παρασκηνιακά σημεία του συστήματος. Μεγάλη προσοχή σε άγνωστα και ύποπτα apps, browser επεκτάσεις, browser plug-ins, κτλ. Εάν δε θυμάσαι να τα έχεις κατεβάσει και εγκαταστήσει, τότε το πιθανότερο είναι όντως να μη το έκανες και να πρόκειται για σοβαρή ένδειξη μόλυνσης του υπολογιστή σου.

Σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-spyware το οποίο θα τρέξει αναλυτική σάρωση συστήματος ή, εάν επιθυμείς τη χειροκίνητη αφαίρεση του adware, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που θα βρεις παρακάτω. Ανεξαρτήτως επιλογής, επιβάλλεται κατόπιν να προχωρήσεις σε επαναφορά (reset) των web browsers που χρησιμοποιείς. Μόνο έτσι θα επιτύχεις ολική εξουδετέρωση του adware.

Η αυτόματη αφαίρεση είναι σαφώς προτιμότερη, ευκολότερη, ασφαλέστερη, γρηγορότερη, και αποτελεσματικότερη. Ένα αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware θα αναλάβει αυτόματα όλη τη “βρωμοδουλειά”, θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά το Google Customer Reward Program. Βεβαίως, για να είναι αποτελεσματική η σάρωση συστήματος, θα πρέπει το λογισμικό ασφαλείας να έχει λάβει όλες τις πρόσφατες, διαθέσιμες ενημερώσεις. Μόλις εξουδετερωθεί το scam, συνιστούμε να αλλάξεις και όλους τους προσωπικούς σου κωδικούς πρόσβασης.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Google Customer Reward Program scam

Αφαίρεση Google Customer Reward Program scam από συστήματα Windows

Εάν άρχισε να σου εμφανίζεται το scam κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σου περιηγήσεων, ακολούθησε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης του Google Customer Reward Program αναδυόμενου παραθύρου από τα Windows OS:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Google Customer Reward Program scam και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Google Customer Reward Program scam ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Google Customer Reward Program scam από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Google Customer Reward Program scam ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Google Customer Reward Program scam από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Google Customer Reward Program scam θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Καθάρισε τον Firefox browser από ανεπιθύμητες και δυνητικά επικίνδυνες καταχωρήσεις. Αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τον παρακάτω οδηγό:

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Διαδικτυακή Απάτη Google Customer Reward Program Scam και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Διαδικτυακή Απάτη Google Customer Reward Program Scam μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Διαδικτυακή Απάτη Google Customer Reward Program Scam.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Google Customer Reward Program scam από Google Chrome

Για την ολοκληρωτική διαγραφή του scam από τον Google Chrome, ακολούθησε προσεκτικά τις εξής οδηγίες:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Google Customer Reward Program scam και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Google Customer Reward Program scam. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Google Customer Reward Program scam από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Google Customer Reward Program scam ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Google Customer Reward Program scam. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Google Customer Reward Program scam υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες