Απομάκρυνση BestBackground Toolbar (Ενημερωμένο Εγχειρίδιο Οδηγιών)

Οδηγός Απεγκατάστασης BestBackground Toolbar

Τι είναι το Γραμμή Εργαλείων BestBackground?

Τι είναι η γραμμή εργαλείων BestBackground?

Η γραμμή εργαλείων BestBackground προωθείται διαδικτυακά ως ένα χρήσιμο δωρεάν εργαλείο το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναζητούν τις ρίζες τους, να χτίσουν το οικογενειακό τους δέντρο, να αναζητήσουν οικογενειακά μέλη που δε γνώριζαν έως τώρα, και πολλές άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με την οικογένεια.

Μπορεί τα παραπάνω να μοιάζουν ελκυστικά σε πολλούς χρήστες, ωστόσο οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως η ομάδα των ειδικών μας, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, έφτασε στο συμπέρασμα ότι απώτερος σκοπός αυτής της γραμμής εργαλείων είναι η προώθηση επιχορηγούμενων ιστότοπων συνεργαζόμενων τρίτων και όχι η αξιοκρατική εξυπηρέτηση των αναγκών και προσδοκιών των χρηστών που τη χρησιμοποιούν. Αν και όντως εμφανίζει κάποια χρήσιμα λειτουργικά χαρακτηριστικά, τα αρνητικά του στοιχεία είναι τόσα που σίγουρα θα πρέπει να το σκεφτείτε καλά πριν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε στον web browser σας αυτή την ύποπτη browser επέκταση.

Μόλις εγκατασταθεί η γραμμή εργαλείων BestBackground, θα προστεθεί σε όλους τους web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο και χρησιμοποιεί ο χρήστης-θύμα για τις διαδικτυακές τους αναζητήσεις και πλοηγήσεις (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer). Κατόπιν, αντικαθιστά αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα, τη μηχανή αναζήτησης, και νέα καρτέλα browser, με search.myway.com ή με κάποια άλλη παρόμοια έκδοση του Ask Search.

Βιώνετε κι εσείς την παραπάνω κατάσταση? Τότε, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η χρήση αυτής της μηχανής αναζήτησης θα δημιουργήσει πλήθος εμφανίσεων από ανακατευθύνσεις BestBackground προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων, έναντι φυσικά αδράς αμοιβής (βλ. affiliate websites, affiliate marketing).

Επίσης, μόλις διεισδύσει, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτονται, ποιες διαφημίσεις κλικάρουν, ποια κριτήρια εισάγουν για τις διαδικτυακές τους αναζητήσεις, IP διευθύνσεις, κλπ. Οι πληροφορίες αυτές θα δημιουργούν εξατομικευμένα διαδικτυακά προφίλ για τον κάθε χρήστη ξεχωριστά, και με βάσει αυτές θα εμφανίζονται άρτια στοχευμένες επιχορηγούμενες διαφημίσεις τρίτων.

Οι διαφημίσεις από BestBackground όχι μόνο εμφανίζονται σε μεγάλους αριθμούς και σε υψηλή συχνότητα, αλλά οι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης που εμπεριέχουν είναι πολύ πιθανό να σας στείλουν σε ύποπτους ιστότοπους, πολλοί εκ των οποίων μπορεί να είναι ακόμα και κακόβουλοι. Επισκεπτόμενοι τέτοιους ιστότοπους κινδυνεύετε άμεσα να εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας, όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να διεισδύσουν πίσω από την πλάτη σας διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και διαφόρων ειδών ιοί. Και το πιο ειρωνικό είναι ότι δηλώνεται από τους δημιουργούς του συγκεκριμένου λογισμικού πως δεν ευθύνονται ούτε αυτοί, αλλά ούτε και το λογισμικό τους σε περίπτωση που βρεθείτε αντιμέτωποι με προβληματικές καταστάσεις λόγω χρήσης του κι ανακατευθυνόμενοι μέσω αυτού σε διάφορους ιστότοπους:

MS Products are exposed to various security issues, and should be regarded as unsecure. […]

MS has no control over such sites and resources, in which you acknowledge and agree that MS is not responsible for the availability of such external sites or resources, and does not endorse nor responsible or liable for any content […] from such sites or resources. You further acknowledge and agree that MS shall not be responsible or liable, directly or indirectly, for any damage or loss caused or alleged to be caused by or in connection with use of or reliance on any such Content […] goods or services available on or through any such site or resource.

Επιθυμείτε πραγματικά να ανακατευθύνεστε σε τέτοιου είδους ύποπτους και δυνητικά κακόβουλους ιστότοπους? Εάν όχι, τότε σας συμβουλεύουμε να απαλλαγείτε άμεσα από την παρουσία αυτής της ιδιαιτέρως αναξιόπιστης γραμμής εργαλείων, καθώς δε θα έχετε κανένα απολύτως όφελος από τη χρήση της. Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες αφαίρεσης της γραμμής εργαλείων BestBackground Toolbar, επισκεφτείτε τη σελίδα 2.

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου η γραμμή εργαλείων BestBackground?

Αν και είναι δυνατή η λήψη της γραμμής εργαλείων BestBackground Toolbar από την επίσημη ιστοσελίδα της, ωστόσο το πιθανότερο είναι να εμφανιστεί ξαφνικά στον υπολογιστή σας. Και όχι, αυτό δε σημαίνει ότι η συγκεκριμένη browser επέκταση μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας αυθαίρετα. Συνήθως, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητη σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένη σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Αυτό σημαίνει ότι εάν κατεβάσετε μια τέτοια εφαρμογή χωρίς να δείξετε την απαραίτητη προσοχή, τότε είναι πολύ πιθανό να κατέβουν παράλληλα διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα).

Για αυτό τον λόγο, σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να πατάτε μηχανικά κι ασυνείδητα το κουμπί ‘Επόμενο’ (‘Next’). Επίσης, καλό θα ήταν να διαβάζετε πάντα το κείμενο που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια λήψης μιας εφαρμογής, κυρίως τα ‘ψιλά’ γράμματα. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να αποδεχτείτε άθελα την παράλληλη εγκατάσταση PUPs, όπως πχ. η γραμμή εργαλείων BestBackground Toolbar. Πολύ σημαντικές πληροφορίες μπορείτε να λάβετε σε κείμενα που εμπεριέχονται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End User’s License Agreement), Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), Όροι Χρήσης (Terms of Use).

Σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. η γραμμή εργαλείων BestBackground. Έτσι, θα πρέπει να ξετικάρετε άμεσα, προτικαρισμένα κουτάκια, όπως πχ. : “Αποδέχομαι την εγκατάσταση του BestBackground Toolbar” (I agree to install BestBackground Toolbar”) ή “Αποδέχομαι τον ορισμό του search.myway.com/Ask.com ως προεπιλεγμένο πάροχο διαδικτυακών αναζητήσεων” (“I agree to set search.myway.com/Ask.com as my default search provider“).

Πρόσφατα, οι δημιουργοί του συγκεκριμένου προγράμματος επικοινώνησαν μαζί μας ώστε να αφαιρέσουμε αυτό το άρθρο από τον ιστότοπο ioys.gr. Αρνηθήκαμε, γιατί πιστεύουμε ότι η γραμμή εργαλείων BestBackground Toolbar είναι ανεπιθύμητη. Τα λογισμικά ασφάλειας που προτείνουμε να κατεβάσετε, συνεχίζουν να αναγνωρίζουν, εντοπίζουν το συγκεκριμένο λογισμικό ως ανεπιθύμητο, και μπορούν να προβούν σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του σε περίπτωση που ζητηθεί από τον χρήστη.

Επίσης, οφείλουμε να δηλώσουμε ότι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ με τις εταιρείες λογισμικού των anti-malware που προτείνουμε και ότι ορισμένα από αυτά είναι δωρεάν, ενώ για άλλα απαιτείται η αγορά της πλήρους έκδοσης. Σε καμία περίπτωση δεν παραβαίνουμε τους κανόνες του FTC.

Τέλος, αποφασίσαμε πρόσφατα να προβούμε σε ενημέρωση αυτού και των άλλων άρθρων που έχουμε ποστάρει σχετικά με τη συγκεκριμένη εταιρεία λογισμικού. Όλα μας τα άρθρα είναι σωστά, αξιόπιστα, και πλήρως ενημερωμένα!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα από τον υπολογιστή μου?

Συνιστούμε την αφαίρεση του BestBackground, γιατί πρόκειται για ανεπιθύμητο και ύποπτο πρόγραμμα. Για την ολοκληρωτική αφαίρεσή του, ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας:

  • Εντοπίστε κι απεγκαταστήστε τα προγράμματα που σχετίζονται με το BestBackground κι έχουν καταφέρει να ‘τρυπώσουν’ στο σύστημα του υπολογιστή σας:

1. Click Start (Έναρξη)→ Control Panel (Πίνακας Ελέγχου)→ Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγράμματος).
2. Κατόπιν, πηγαίντε Add/Remove Programs/Uninstall a Program (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων/Απεγκατάσταση Προγράμματος). Ψάξτε για τη γραμμή εργαλείων BestBackground Toolbar, καθώς και για άλλα ύποπτα κι άγνωστα προγράμματα.
3. Click ‘Uninstall’ (Απεγκατάσταση) και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

  • Κάντε επαναφορά τον web browser:

Google Chrome:
1. Ανοίξτε το Google Chrome, click στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) κι επιλέξτε ‘Tools’ (Εργαλεία) -> ‘Extensions’ (Επεκτάσεις).
2. Εδώ, επιλέξτε όλα τα ύποπτα plugins (BestBackground Toolbar, MyWay, MyWebSearch, κτλ.) και διαγράψτε τα.
3. Για να επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα, click στο εικονίδιο του μενού, κι επιλέξτε ‘Settings’ (Ρυθμίσεις) -> ‘On startup’ (Εκκίνηση) -> ‘set pages’ (ορισμός σελίδων).
4. Απαλλαγείτε από το myway.com κάνοντας click στο “X” και εισάγετε την αγαπημένη σας ιστοσελίδα.
5. Για να επαναφέρετε τη μηχανή αναζήτησης, click στο εικονίδιο του μενού -> ‘Settings’ (Ρυθμίσεις)-> ‘Search’ (Αναζήτηση).
6. Click ‘Manage Search Engines…’ (Διαχείριση Μηχανών Αναζήτησης….) και προσθέστε αυτή που επιθυμείτε.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες