Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Zorton XP Protection 2014. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Τι είναι το Zorton XP Protection 2014;

Το Zorton XP Protection 2014 είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο δεν πρέπει ποτέ να αγοράσετε. Αν και οι ειδοποιήσεις του φαίνονται αρκετά αξιόπιστές, ο μοναδικός σκοπός τους, είναι να ξεγελούν τους χρήστες ώστε να αγοράζουν την υποτιθέμενη εμπορική έκδοση του. Πριν όμως, μολύνει τον υπολογιστή, τροποποιώντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις του συστήματος και έπειτα προβάλλει τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις του, οι οποίες κάνουν αναφορά για διάφορους ιούς και άλλα παρόμοια προβλήματα. Φυσικά, όπως ακριβώς και η πλήρης έκδοση του, οι ειδοποιήσεις του Zorton XP Protection 2014 είναι γεμάτες με επινοούμενους ιούς, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να επιχειρήσετε να αφαιρέσετε αυτά τα αρχεία χειροκίνητα. Επιπλέον, δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε τέτοια προγράμματα όπως αυτό το υποτιθέμενο anti-spyware στον υπολογιστή σας, διότι μπορούν εύκολα να σας ξεγελάσουν ώστε να αποκαλύψετε προσωπικές αναγνωρίσιμες πληροφορίες ή ακόμη και να μολύνετε τον υπολογιστή σας με άλλες παρόμοιες απειλές. Επίσης, μπορεί να ξεκινήσουν να καταγράφουν τις πληκτρολογήσεις σας και να μαθαίνουν τα ονόματα χρήστη, τους κωδικούς σας και άλλα ευαίσθητα δεδομένα. Αν έχετε ήδη ξεκινήσει να παρατηρείτε τις ειδοποιήσεις του Zorton XP Protection 2014 στην οθόνη του υπολογιστή σας, πρέπει να δράσετε άμεσα και να ελέγξετε το σύστημα σας με ένα ενημερωμένο πρόγραμμα anti-spyware. Σε αυτή τη περίπτωση, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Reimage ή το Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner τα οποία έχουν δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αφαίρεση αυτού του ιού. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, πρέπει να δράσετε άμεσα διότι κάθε λεπτό μετρά.

Πως μπορεί το Zorton XP Protection 2014 να μολύνει τον υπολογιστή μου;

Όπως ακριβώς και αρκετοί άλλοι ιοί, το Zorton XP Protection 2014 εξαπλώνεται μέσω αθέμιτων μεθόδων διανομής, οι οποίες χρησιμοποιούνται για να καταφέρνουν τους χρήστες να κάνουν λήψη μολυσμένων αρχείων στους υπολογιστές τους χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Από τη στιγμή που αυτά τα αρχεία κατεβούν στο σύστημα, εγκαθιστούν ένα δούρειο ίππο, ο οποίος με τη σειρά του κάνει λήψη του ιού Zorton XP Protection 2014 ή κάποιου υποτιθέμενου anti-spyware. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί οι ιοί εξαπλώνονται μέσω των ακόλουθων τεχνικών: μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, παραπλανητικές ειδοποιήσεις και πλαστά προγράμματα. Αν επιθυμείτε να αποφύγετε αυτό το malware, δεν πρέπει να ανοίγετε τα ύποπτα email. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αναφέρουν για απρογραμμάτιστες πληρωμές, χαμένες αγορές, διάφορα βραβεία, διαγωνισμούς ή παρόμοια θέματα τα οποία εύκολα θα κάνουν τους χρήστες να κατεβάσουν κάποιο μολυσμένο επισυναπτόμενο αρχείο στους υπολογιστές τους. Επιπλέον, ο ιός Zorton XP Protection 2014 μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας μέσω πλαστών ειδοποιήσεων οι οποίες προσφέρουν δωρεάν ενημερώσεις για Java, Flash Player, FLV Player ή παρόμοια προγράμματα. Τέλος, πρέπει επίσης να αποφύγετε αυτές τις ειδοποιήσεις που προσφέρουν τη λήψη ενός «δωρεάν σαρωτή» ο οποίος θα ελέγξει τον υπολογιστή σας για ιούς. Στη πραγματικότητα, δεν υπάρχουν «δωρεάν σαρωτές» γι’ αυτό πρέπει να μείνετε μακριά από τέτοιες προτάσεις. Από τη στιγμή που το Zorton XP Protection 2014 εγκαθίσταται στο σύστημα, ξεκινά να «σαρώνει» τον υπολογιστή για ιούς και μετά αναφέρει εκατοντάδες μολύνσεις. Φυσικά, αυτές οι «μολύνσεις» είναι τελείως επινοούμενες ή νόμιμα αρχεία του συστήματος, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να τις αφαιρέσετε. Για να μείνετε ασφαλείς, πρέπει να αγνοήσετε αυτές τις πλαστές ειδοποιήσεις που προκαλούνται από αυτό το πρόγραμμα και επίσης να σαρώσετε τον υπολογιστή σας με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα κακόβουλα αρχεία του.

Πως να αφαιρέσετε τον ιό Zorton XP Protection 2014;

Αν ο Η/Υ σας έχει μολυνθεί από το Zorton XP Protection 2014, πρέπει να επιλέξετε την ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ και να αφαιρέσετε αυτόν τον εισβολέα το συντομότερο δυνατόν. Συνιστούμε αυτή τη μέθοδο αφαίρεσης, διότι αποτελείται μόνο από μερικά βήματα. Θα χρειαστείτε να κατεβάσετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware, να το ενημερώσετε και να πραγματοποιήσετε μια πλήρης σάρωση του συστήματος. Αν χρειάζεστε έναν αναλυτικό οδηγό να σας εξηγήσει πως ακριβώς γίνεται αυτό, διαβάστε αυτόν τον οδηγό. Κατά την αφαίρεση του Zorton XP Protection 2014, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Reimage και το Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner διότι μπορούν εύκολα να εντοπίσουν κάθε κρυφό χαρακτηριστικό που ανήκει σε αυτή ή παρόμοιες απειλές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το Zorton XP Protection 2014 μπορεί να προσπαθήσει να αποτρέψει την εγκατάσταση και τη δραστηριότητα αυτών των νόμιμων εφαρμογών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των SpyHunter και StopZilla. Αν δεν μπορείτε να τις κατεβάσετε ή να τις εκτελέσετε, προσπαθήστε τις παρακάτω επιλογές:

1. ΧΡΗΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ:

 1. Κάντε κλικ στην Έναρξη -> Όλα τα προγράμματα -> Βοηθήματα -> Εργαλεία συστήματος -> Επαναφορά συστήματος.
 2. Από τη στιγμή που το παράθυρο Επαναφοράς αρχείων και ρυθμίσεων του συστήματος εμφανίζεται, επιλέξτε Επόμενο.
 3. Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και κάντε κλικ στο Επόμενο.
 4. Κάντε κλικ στο Τέλος για να επιβεβαιώσετε και περιμένετε μέχρι ο Η/Υ σας κάνει επανεκκίνηση.
 5. Μετά, κάντε λήψη του Reimage και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος αφού πρώτα το ενημερώσετε.

2. ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ:

 1. Κάντε Επανεκκίνηση του υπολογιστή
 2. Από τη στιγμή που ο υπολογιστής ανοίγει, ξεκινήστε να πιέζετε το πλήκτρο F8 συνεχόμενα μέχρι να δείτε την οθόνη Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους.
 3. Εδώ, επιλέξτε Ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτύου (γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε τα βέλη στο πληκτρολόγιο) και μετά πιέστε το Enter.
 4. Εισάγετε το όνομα χρήστη όπως ακριβώς και στη κανονική εκκίνηση των Windows
 5. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στον IE ή στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης σας και επιλέξτε Εκτέλεση ως ή Εκτέλεση ως διαχειριστής. Εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού διαχειριστή (αν χρειαστεί).
 6. Εισάγετε αυτόν τον σύνδεσμο στη γραμμή διεύθυνσης σας: http://ioys.gr/download/hunter.exe και κάντε λήψη αυτού του προγράμματος στην επιφάνεια εργασίας σας. Εκτελέστε το για να απομακρύνετε αυτά τα κακόβουλα αρχεία.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ GUEST ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ:

Αν έχετε έναν λογαριασμό guest, μπορείτε να προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε μια πλήρης σάρωση του συστήματος μέσω αυτού. Απλά συνδεθείτε μέσω αυτού του λογαριασμού και κάντε λήψη του Reimage για μια πλήρης σάρωση του συστήματος. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το guest λογαριασμό με τη βοήθεια των εξής βημάτων:

 1. Κάντε κλικ στην Έναρξή -> Πίνακας ελέγχου και επιλέξτε Λογαριασμοί χρηστών και οικογενειακή ασφάλεια.
 2. Μόλις εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο, κάντε κλικ στη Προσθήκη ή αφαίρεση λογαριασμών χρηστών -> Λογαριασμός Guest.
 3. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας
 4. Μετά, περιμένετε μέχρι να δείτε την οθόνη καλωσορίσματος των Windows και επιλέξτε το Guest λογαριασμό για να κάνετε λήψη ενός προγράμματος anti-pyware.

4. ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ Η/Υ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ANTI-SPYWARE:

 1. Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό υπολογιστή που δεν έχει μολυνθεί από αυτόν τον ιό και κάντε λήψη του Reimage ή του Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner.
 2. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, μεταφέρετε αυτό το anti-malware σε ένα CD/DVD, εξωτερικό δίσκο ή USB flash drive.
 3. Στο μεταξύ, σταματήστε τις κακόβουλες διεργασίες στο μολυσμένο μηχάνημα σας. Γι’ αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό.
 4. Συνδέστε τη συσκευή με το anti-spyware στο μολυσμένο Η/Υ και εκτελέστε το.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Σχετικά με συντάκτη

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-zorton-xp-protection-2014.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες