Βαθμός σοβαρότητας:  
  (49/100)

Zbot. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

| Τύπος: Δούρειοι Ίπποι

Ο Zbot είναι ένας επικίνδυνος δούρειος ίππος, ο οποίος χρησιμοποιείτε για να αποσπά προσωπικές πληροφορίες, όπως κωδικούς, διαπιστευτήρια και παρόμοιες ευαίσθητες πληροφορίες. Από τη στιγμή που αυτός ιός διεισδύει στον υπολογιστή, τροποποιεί το σύστημα και ξεκινά να καταγράφει καθετί που πληκτρολογεί ο χρήστης. Στη πραγματικότητα, αυτή η απειλή αποτελείται από τρία μέρη: τη γραμμή εργαλείων, το δούρειο ίππο και το διακομιστή διοίκησης και ελέγχου. Σύμφωνα με ειδικούς, το πρώτο μέρος χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσει την απειλή, το δεύτερο για να τροποποιήσει τον υπολογιστή και το τρίτο για να επιβεβαιώσει τον πλήρης έλεγχο του ιού στο σύστημα. Γι’ αυτό το λόγο, οι χάκερς μπορούν με ευκολία να αναβαθμίσουν τον Zbot και ακόμη και να αποκτήσουν πρόσβαση στο εκτεθειμένο αυτό σύστημα.

Πως μπορεί ο ιός Zbot να μολύνει τον υπολογιστή μου?

Ο Zbot εξαπλώνεται κυρίως με τη βοήθεια των μηνυμάτων spam. Μπορεί να σας ξεγελάσουν ώστε να κατεβάσετε αυτόν τον ιό στον υπολογιστή σας, αν πέσετε θύμα κάποιου πλαστού μηνύματος, το οποίο υποτίθεται πως το έχει στείλει κάποια αξιόπιστη εταιρία. Τέτοια ψεύτικα μηνύματα, τυπικά κάνουν αναφορά σε ανύπαρκτα αεροπορικά εισιτήρια, αποστολές που δεν παραλείφθηκαν ποτέ ή δέματα ταχυδρομείου και άλλα παρόμοια, τα οποία σκοπό έχουν να αυξήσουν την περιέργεια των χρηστών. Ορίστε ένα παράδειγμα ενός τέτοιου κακόβουλου μηνύματος:

——– Original Message ——–
Subject: Ninja Killed – Postal Tracking #PSGMR64782BY2C2
Date: Wed, 15 Apr 2009 16:32:50 +0900
From: United Parcel Service of America ottorios@ibfd.com
To: recipient.com

Hello!
We were not able to deliver postal package you sent on the 14th of March in time because the recipient’s address is not correct.
Please print out the invoice copy attached and collect the package at our office.
Your United Parcel Service of America

What is more, Trojan-Spy.Win32.Zbot.gen has some backdoor functionality and may even record keystrokes.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου, πως τέτοια email περιέχουν κάποιο σύνδεσμο ή επισυναπτόμενο αρχείο, το οποίο και θα κάνει λήψη του δούρειου ίππου στο σύστημα. Επιπλέον, ο Zbot διανέμεται μέσω εκτεθειμένων ιστοσελίδων αλλά και μέσω διαφόρων αιφνιδιαστικών επιθέσεων.

Αν πιστεύετε, πως το μηχάνημα σας έχει μολυνθεί από τον δούρειο ίππο Zbot, δεν πρέπει να χάσετε ούτε λεπτό, γιατί μπορεί να σας αποσπάσει προσωπικές σας πληροφορίες και άλλα σημαντικά δεδομένα.

Πως να αφαιρέσετε τον ιό Zbot?

Αν έχετε την εντύπωση, πως ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον Zbot ή κάποια άλλη κακόβουλη εφαρμογή, πρέπει να σαρώσετε το μηχάνημα σας με κάποιο ενημερωμένο anti-spyware. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνουμε τις ακόλουθες λύσεις ασφαλείας: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-zbot.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες