Βαθμός σοβαρότητας:  
  (12/100)

Απομάκρυνση YTDownloader

12

Το YTDownloader (επίσης γνωστό και ως  You Tube Downloader) είναι ένα  browser plug-in, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στην κατηγορία των  adwares (λογισμικών ανεπιθύμητων διαφημίσεων). Συνήθως παρουσιάζεται και προωθείται ως ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψεις βίντεο από την πλατφόρμα YouTube και να κάνει συμβατά τα βίντεο αυτά ως προς την αναπαραγωγή τους σε smartphones, tablets κι άλλες συσκευές.

Ωστόσο, ασχέτως που εκ πρώτης όψεως το  YTDownloader μπορεί να σας φαίνεται ως μια χρήσιμη εφαρμογή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να δημιουργεί ανεπιθύμητες κι αυθαίρετες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του συστήματος του υπολογιστή σας και  συνεχείς εμφανίσεις εκνευριστικών αναδυόμενων διαφημίσεων. Αυτές οι διαφημίσεις συνήθως εμπεριέχουν ενεργές λέξεις-συνδέσμους που κατά πάσα πιθανότητα θα σας ανακατευθύνουν σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το γεγονός ότι το πρόγραμμα αυτό έχει τη τάση να διεισδύει απαρατήρητο και αυθαίρετα σε συστήματα υπολογιστών, τότε όπως καταλαβαίνετε δικαίως πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και συστημάτων συνιστούν την άμεση αφαίρεση του  YTDownloader σε περίπτωση που αυτό έχει διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ  YTDownloader ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το  YTDownloader μπορεί να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών, όπως άλλωστε και τα περισσότερα προγράμματα  adware (λογισμικά ανεπιθύμητων διαφημίσεων). Για να το καταφέρει αυτό, βασίζεται στη βοήθεια διαφόρων δωρεάν και δοκιμαστικών προγραμμάτων τα οποία χρησιμοποιεί ως κάλυψη για να διεισδύει αυθαίρετα και απαρατήρητο. Συγκεκριμένα, τα προγράμματα αυτά εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης, πράγμα το οποίο σημαίνει, ότι κατεβάζοντας κάποιο από αυτά στο παρασκήνιο μπορούν να κατέβουν διαφόρων ειδών προγράμματα και αρχεία τα οποία δυστυχώς τις περισσότερες φορές είναι ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα.

Φυσικά, το πρόγραμμα αυτό μπορεί να το κατεβάσει και οικειοθελώς ο χρήστης από την επίσημη ιστοσελίδα του που είναι η  yt-downloader.com. Ασχέτως όμως αν διεισδύει αυθαίρετα ή οικειοθελώς, εγκαθιστά κάποια στοιχεία (ΒΗΟ, browser helper objects) τα οποία το βοηθούν να δραστηριοποιείται σε βέλτιστο βαθμό. Με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί, αρχίζει σχεδόν άμεσα να εμφανίζει διαφόρων ειδών αναδυόμενες διαφημίσεις. Επίσης, κατόπιν ερευνών μας, διαπιστώσαμε ότι το πρόγραμμα αυτό καταπατεί το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων του χρήστη, γιατί έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι καθαρά κερδοσκοπικός και τα κέρδη του απορρέουν από τις διαφόρων ειδών διαφημίσεις που εμφανίζει αναλόγως του προφίλ του κάθε χρήστη ξεχωριστά. Εάν αποφασίσετε να απαλλάξετε το σύστημα του υπολογιστή σας από την παρουσία του YTDownloader, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ YTDownloader?

Όταν θελήσετε να αφαιρέστε τον ιό  YTDownloader γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφαλή τρόπο, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα :

Μπορείτε να αφαιρέσετε το YTDownloader αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του YTDownloader, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του YTDownloader. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης YTDownloader. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του YTDownloader (2014-09-09)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του YTDownloader (2014-09-09)
Στιγμιότυπο του YTDownloader
Στιγμιότυπο του YTDownloader
Γρήγορο Μενού: Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του YTDownloader
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση YTDownloader από συστήματα Windows 7 / Vista / XP

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).

Αφαίρεση YTDownloader από συστήματα Windows 10 / Windows 8

 • Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program.
Απεγκαταστήστε το YTDownloader και σχετικά προγράμματα
 • Εδώ, βρείτε το YTDownloader ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 • Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση YTDownloader από σύστημα Mac OS X

Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications.

Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'

Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το YTDownloader ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash.

Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση YTDownloader από Internet Explorer (IE)

Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
 • Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 • Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το YTDownloader και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable:
Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable' Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 • Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές Επαναφέρετε το Internet Explorer
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 • Εδώ, επιλέξτε Reset.
 • Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του YTDownloader.
Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση YTDownloader από Mozilla Firefox (FF)

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 • Εδώ, επιλέξτε το YTDownloader και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
 • Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 • Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του YTDownloader .
Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση YTDownloader από Google Chrome

Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
 • Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 • Εδώ, επιλέξτε το YTDownloader και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search.
Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 • Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας.
Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs Επαναφέρετε το Google Chrome
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 • Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings.
Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 • Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του YTDownloader.
Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση YTDownloader από Safari

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences.
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 • Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το YTDownloader ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές.
Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα Επαναφέρετε το Safari
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari....
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 • Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του YTDownloader.
Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Ολοκλήρωση αφαίρεσης του YTDownloader

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα YTDownloader υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook