Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Απομάκρυνση Your computer has been blocked (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Σεπ 2020 ενημέρωση

από Jake Doevan - - | Τύπος: Malware (Κακόβουλο Λογισμικό)

Είναι αξιόπιστες οι ειδοποιήσεις “Your Computer Has Been Blocked”?

Your computer has been blocked

Οι ειδοποιήσεις “Your Computer Has Been Blocked” είναι ουσιαστικά ένας ιός που εμφανίζεται με τη μορφή ψευδών/παραπλανητικών ειδοποιήσεων με απώτερο σκοπό να τρομοκρατήσουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό χρηστών κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι παραβίασαν διάφορους Νόμους των ΗΠΑ, πείθωντάς τους να καταβάλουν ένα υψηλό χρηματικό ποσόν ως μοναδικό μέσον σωτηρίας από τα κάγκελα της φυλακής.

Συνήθως, αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος ιός είναι να μπλοκάρει το σύστημα εμφανίζοντας τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο έχει δήθεν σταλθεί από κάποια Αμερικανική Κρατική Υπηρεσία (The Federal Department of Justice στη συγκεκριμένη περίπτωση). Αυτό που το κάνει ακόμα πειστικότερο είναι το γεγονός ότι επικοινωνεί με τον χρήστη-θύμα στη γλώσσα της τοποθεσίας του χρήστη-θύματος.

Τα άσχημα νέα είναι ότι πίσω από τον ιό “Your Computer Has Been Blocked” κρύβονται αδίστακτοι και άπληστοι κυβερνο-εγκληματίες. Ο μόνος τρόπος απαλλαγής από το μπλοκάρισμα και την εμφάνιση αυτού του προειδοποιητικού μηνύματος είναι η πληρωμή λύτρων ύψους $300 μέσω αγοράς Moneypak voucher και αποστολής του κωδικού του voucher σε αυτούς. ΜΗΝ κάνεις αυτό το λάθος!

Μπορείς να ξεμπλοκάρεις το σύστημα του υπολογιστή σου και να αφαιρέσεις τον ιό “Your Computer Has Been Blocked”, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης ή να προβείς σε γενική σάρωση συστήματος με ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο Reimage Reimage Cleaner Intego.

Your computer has been blocked

Αν και ο συγκεκριμένος ιός είναι σχετικά παλιός, πρόσφατα υπήρξε ‘έκρηξη’ αναφορών από χρήστες ότι το συγκεκριμένο μήνυμα εμφανίστηκε στον υπολογιστή τους. Το YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED ξαναέγινε ο εφιάλτης χιλιάδων χρηστών.

Κατόπιν ερευνών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο ιός που άρχισε να ξαναεμφανίζει το προειδοποιητικό μήνυμα YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο, ασχέτως που έχουν το ίδιο όνομα. Η νέα κυβερνο-απειλή είναι τύπου adware. Διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών και είναι η αιτία εμφάνιση πολλών κι εκνευριστικών αναδυόμενων διαφημίσεων που ανακατευθύνουν σε κακόβουλους ιστότοπους που είναι ‘φορτωμένοι’ με malware.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο malware έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος, ακόμα και ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα!

Έτσι, παρόλο που ο νέος ιός δεν θα μπλοκάρει τα αρχεία σου, όπως ο προκάτοχός του, έχοντάς τον εγκαταστημένο στον υπολογιστή σου μπορεί να γίνει η αιτία να αντιμετωπίσεις πληθώρα προβλημάτων όσον αφορά το απόρρητο των προσωπικών σου δεδομένων.

Πώς καταφέρνουν κι εξαπλώνονται διαδικτυακά οι ιοί ransomware?

Ο συγκεκριμένος ιός ransomware virus ανήκει στην ίδια κατηγορία επικινδυνότητας με τους ιούς FBI virus και FBI virus Black Screen . Όπως συνέβαινε με τους προκατόχους του, ο ιός εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω της μεθόδου bundling. Δηλαδή, κρύβεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων και κατεβαίνει παράλληλα με αυτές. Επίσης, εμπεριέχεται ως επισύναψη σε spam emails ή εξαπλώνεται μέσω παραπλανητικών διαφημίσεων και ψευδών/παραπλανητικών media codecs και flash ενημερώσεων.

Μόλις καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, μπλοκάρει το σύστημα και εμφανίζει στο desktop το τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα “Your Computer Has Been Blocked.” To μήνυμα είναι σε μαύρο φόντο κι εμφανίζει fake web cam στον χρήστη-θύμα. Επίσης, χρησιμοποιεί τα ίδια λευκά γράμματα στο πάνω αριστερό μέρος της ειδοποίησης, όπως στην περίπτωση του ιού FBI Online Agent virus, του πιο πρόσφατου από την οικογένεια ιών FBI. Η ειδοποίηση είναι η εξής:

Your computer has been blocked!
The work of your computer has been suspended on the grounds of the violation of the law of the United States of America.
(…)

Στην περίπτωση που εμφανιστεί και στη δικιά σου οθόνη το Your Computer Has Been Blocked, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού που εμφανίζει αυτό το μήνυμα.

Your Computer Has Been Blocked – Τρόποι Αφαίρεσης:

Κατά την προσπάθεια αφαίρεσης αυτού ή άλλου ιού ransomware της οικογένειας FBI virus, το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις είναι το ξεμπλοκάρισμα του συστήματος.

Πρώτα απ’ όλα, συνιστούμε να προβείς σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό Your Computer Has Been Blocked και άλλα ανεπιθύμητα / κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία τυχόν κατάφεραν να ‘τρυπώσουν’ στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το antivirus αντιμετωπίζει προβλήματα στον εντοπισμό και αφαίρεση του ιού, μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες. Μόλις ολοκληρώσεις επιτυχώς όλα τα βήματα, μπορείς να ξαναδοκιμάσεις να προβείς σε σάρωση συστήματος με το antivirus.

Συνοψίζοντας, είναι γεγονός ότι παρατηρείται ‘έξαρση’ στη διαδικτυακή εξάπλωση ιών ransomware. Όσον αφορά τους απροστάτευτους υπολογιστές, είναι ζήτημα χρόνου έως ότου μολυνθούν από τέτοιους επικίνδυνους ιούς. Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε να υπάρχει εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας που θα παρέχει ολοκληρωμένη προστασία σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τακτικά backup τα σημαντικά σου αρχεία/έγγραφα.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του Your computer has been blocked
Στιγμιότυπο του Your computer has been blockedΣτιγμιότυπο του Your computer has been blockedΣτιγμιότυπο του Your computer has been blockedΣτιγμιότυπο του Your computer has been blocked
Στιγμιότυπο του Your computer has been blocked

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Your computer has been blocked:

Αφαίρεση Your computer has been blocked χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Your computer has been blocked

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage Reimage Cleaner Intego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Your computer has been blocked.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Your computer has been blocked χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Your computer has been blocked. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage Reimage Cleaner Intego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Your computer has been blocked έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Your computer has been blocked κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-your-computer-has-been-blocked.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Your computer has been blocked