Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Απομάκρυνση Your browser has been locked (Βελτιωμένες Οδηγίες)

από Lucia Danes - - | Τύπος: Προγράμματα Υποκλοπών

Το ‘Your browser has been locked’ είναι ουσιαστικά μια παραπλανητική προειδοποίηση, η οποία έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους scammers που προωθούν FBI virus, UK Police virus κι άλλες επικίνδυνες ransomware απειλές. Ο συγκεκριμένος ιός λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο που ακολουθούν προηγούμενα ransomwares τα οποία μπλοκάρουν υπολογιστές και εμφανίζουν παραπλανητικές προειδοποιήσεις οι οποίες ακολουθώντας την μέθοδο του εκφοβισμού προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες-θύματα ότι πρόκειται για επίσημες ειδοποιήσεις από κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας. Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να μολύνει εξίσου λειτουργικά συστήματα Windows OS και Mac OS!

Εάν λοιπόν εμφανιστεί το προειδοποιητικό μήνυμα ‘Your browser has been locked’ στον web browser σας, σας συμβουλεύουμε να το αγνοήσετε πλήρως και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να το κλικάρετε πόσο μάλλον να κάνετε αυτά που θα σας υποδείξει, όπως πχ. να πληρώσετε λύτρα μέσω Ukash, Paysafecard, κλπ. για να ξεμπλοκαριστεί η πρόσβασή σας στον web browser.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ‘YOUR BROWSER HAS BEEN LOCKED’?

Η εκφοβιστική ειδοποίηση ‘Your browser has been locked’ συνήθως εμφανίζεται με τη βοήθεια trojan horse που επιτίθεται σε μη επαρκώς προστατευμένα συστήματα υπολογιστών το οποίο ‘τρυπώνει’ εκμεταλλευόμενο συστημικές ‘τρύπες’ ασφάλειας. Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, ο ιός προβαίνει άμεσα σε αυθαίρετες τροποποιήσεις ρυθμίσεων συστήματος και ξεκινάει το κακόβουλο έργο του. Έτσι, κάθε φορά που ο χρήστης-θύμα θα ανοίγει τον web browser του θα εμφανίζεται και αυτό το επικίνδυνο ransomware. Ο συγκεκριμένος ιός έχει αποδείξει ότι μπορεί να μπλοκάρει όλους τους δημοφιλείς web browsers, συμπεριλαμβανόμενων των Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari. Έχει τη τάση να εμφανίζει μήνυμα το οποίο ζητάει από τον χρήστη-θύμα να πληρώσει συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα για το ξεμπλοκάρισμα των web browsers του:

Cyber Department
Federal Bureau of Investigation
All activities of this computer have been recorded
All your files are encrypted. Don’t try to unlock your computer!
(…)
To unlock your computer and to avoid other legal consequences, you are obligated to pay a release fee of $300. Payable through GreenDot MoneyPak (you have to purchase MoneyPak card, load it with $300 and enter the code).
You can buy the code at any shop or gas station. MoneyPak is available at the stores nationwide.

Φυσικά, σας συμβουλεύουμε να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ να πράξετε αυτά που θα σας ζητήσει σε περίπτωση που μολύνει και το δικό σας υπολογιστή! Αντιθέτως μάλιστα, σας συνιστούμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ‘Your browser has been locked’ ακολουθώντας προσεκτικά και βήμα βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ ‘YOUR BROWSER HAS BEEN LOCKED’?

Στην προσπάθειά σας να αφαιρέσετε αυτό ή άλλο ransomware, θα διαπιστώσετε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε είναι το ξεμπλοκάρισμα του συστήματος. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε προηγούμενη ημερομηνία από αυτή της διείσδυσης του ιού και κατόπιν να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, έτσι ώστε να μπορέσετε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε όλα τα ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι άρχεια που κατόρθωσαν να ‘τρυπώσουν’ στο σύστημα του υπολογιστή σας. Εάν δε βγάλετε άκρη με αυτή την μέθοδο, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω εναλλακτικές οδηγίες αφαίρεσης:

* Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιήστε έναν άλλο υπολογιστή και χρησιμοποιήστε το για να κατεβάσετε το Reimage Reimage Cleaner Intego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware (λογισμικό προστασίας από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα).
2. Κάντε λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεων του προγράμματος και αποθηκεύστε το σε USB drive ή απλό CD.
3. Παράλληλα, κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή που έχει μολυνθεί σε Safe Mode with Command Prompt (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) και συνδέστε το USB drive.
4. Κάντε επανεκκίνηση το μολυσμένο υπολογιστή ακόμα μια φορά και κατόπιν προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος.

* Οι χρήστες των οποίων οι υπολογιστές έχουν μολυνθεί με ransomware ιούς, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε άλλους λογαριασμούς Windows. Εάν κάποιος από αυτούς τους λογαριασμούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, τότε λογικά θα μπορείτε να τρέξετε το anti-malware πρόγραμμα.

* Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε το Flash για να διακόψετε την λειτουργική δυνατότητα του ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίντε Macromedia support κι επιλέξτε ‘Deny’ (Άρνηση/Απαγόρευση): http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο anti-malware πρόγραμμα.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ‘Your browser has been locked!’ (απαιτούνται εξιδεικευμένες γνώσεις!):

 • Κάντε επανεκκίνηση το μολυσμένο υπολογιστή σε ‘Safe mode with command prompt’ (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) για να απενεργοποιήσετε τον ιό (αυτό λογικά δουλεύει για όλες τις εκδόσεις/παράγωγα του ιού)
 • Τρέξτε Regedit
 • Ψάξτε για καταχωρήσεις WinLogon Entries και σημειώστε όλα τα αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.
 • Κάντε αναζήτηση στο μητρώο (βλ. registry) για αυτά τα αρχεία που σημειώσατε και διαγράψτε τα κλειδιά (βλ. registry keys) που αναφέρονται σε αυτά τα αρχεία.
 • Κάντε επανεκκίνηση και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο Reimage Reimage Cleaner Intego , αφού πρώτα κάνετε λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεών του. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα κι αρχείο μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε με την παρουσία του.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του Your browser has been locked
Στιγμιότυπο του Your browser has been locked

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Your browser has been locked:

Αφαίρεση Your browser has been locked χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Your browser has been locked

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage Reimage Cleaner Intego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Your browser has been locked.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Your browser has been locked χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Your browser has been locked. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage Reimage Cleaner Intego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Your browser has been locked έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Your browser has been locked κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-your-browser-has-been-locked.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Your browser has been locked