Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Your browser has been locked. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Lucia Danes - - | Τύπος: Προγράμματα Υποκλοπών

Το ‘Your browser has been locked’ είναι ουσιαστικά μια παραπλανητική προειδοποίηση, η οποία έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους scammers που προωθούν FBI virus, UK Police virus κι άλλες επικίνδυνες ransomware απειλές. Ο συγκεκριμένος ιός λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο που ακολουθούν προηγούμενα ransomwares τα οποία μπλοκάρουν υπολογιστές και εμφανίζουν παραπλανητικές προειδοποιήσεις οι οποίες ακολουθώντας την μέθοδο του εκφοβισμού προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες-θύματα ότι πρόκειται για επίσημες ειδοποιήσεις από κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας. Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να μολύνει εξίσου λειτουργικά συστήματα Windows OS και Mac OS!

Εάν λοιπόν εμφανιστεί το προειδοποιητικό μήνυμα ‘Your browser has been locked’ στον web browser σας, σας συμβουλεύουμε να το αγνοήσετε πλήρως και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να το κλικάρετε πόσο μάλλον να κάνετε αυτά που θα σας υποδείξει, όπως πχ. να πληρώσετε λύτρα μέσω Ukash, Paysafecard, κλπ. για να ξεμπλοκαριστεί η πρόσβασή σας στον web browser.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ‘YOUR BROWSER HAS BEEN LOCKED’?

Η εκφοβιστική ειδοποίηση ‘Your browser has been locked’ συνήθως εμφανίζεται με τη βοήθεια trojan horse που επιτίθεται σε μη επαρκώς προστατευμένα συστήματα υπολογιστών το οποίο ‘τρυπώνει’ εκμεταλλευόμενο συστημικές ‘τρύπες’ ασφάλειας. Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, ο ιός προβαίνει άμεσα σε αυθαίρετες τροποποιήσεις ρυθμίσεων συστήματος και ξεκινάει το κακόβουλο έργο του. Έτσι, κάθε φορά που ο χρήστης-θύμα θα ανοίγει τον web browser του θα εμφανίζεται και αυτό το επικίνδυνο ransomware. Ο συγκεκριμένος ιός έχει αποδείξει ότι μπορεί να μπλοκάρει όλους τους δημοφιλείς web browsers, συμπεριλαμβανόμενων των Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari. Έχει τη τάση να εμφανίζει μήνυμα το οποίο ζητάει από τον χρήστη-θύμα να πληρώσει συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα για το ξεμπλοκάρισμα των web browsers του:

Cyber Department
Federal Bureau of Investigation
All activities of this computer have been recorded
All your files are encrypted. Don’t try to unlock your computer!
(…)
To unlock your computer and to avoid other legal consequences, you are obligated to pay a release fee of $300. Payable through GreenDot MoneyPak (you have to purchase MoneyPak card, load it with $300 and enter the code).
You can buy the code at any shop or gas station. MoneyPak is available at the stores nationwide.

Φυσικά, σας συμβουλεύουμε να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ να πράξετε αυτά που θα σας ζητήσει σε περίπτωση που μολύνει και το δικό σας υπολογιστή! Αντιθέτως μάλιστα, σας συνιστούμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ‘Your browser has been locked’ ακολουθώντας προσεκτικά και βήμα βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ ‘YOUR BROWSER HAS BEEN LOCKED’?

Στην προσπάθειά σας να αφαιρέσετε αυτό ή άλλο ransomware, θα διαπιστώσετε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε είναι το ξεμπλοκάρισμα του συστήματος. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε προηγούμενη ημερομηνία από αυτή της διείσδυσης του ιού και κατόπιν να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, έτσι ώστε να μπορέσετε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε όλα τα ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι άρχεια που κατόρθωσαν να ‘τρυπώσουν’ στο σύστημα του υπολογιστή σας. Εάν δε βγάλετε άκρη με αυτή την μέθοδο, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω εναλλακτικές οδηγίες αφαίρεσης:

* Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιήστε έναν άλλο υπολογιστή και χρησιμοποιήστε το για να κατεβάσετε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware (λογισμικό προστασίας από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα).
2. Κάντε λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεων του προγράμματος και αποθηκεύστε το σε USB drive ή απλό CD.
3. Παράλληλα, κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή που έχει μολυνθεί σε Safe Mode with Command Prompt (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) και συνδέστε το USB drive.
4. Κάντε επανεκκίνηση το μολυσμένο υπολογιστή ακόμα μια φορά και κατόπιν προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος.

* Οι χρήστες των οποίων οι υπολογιστές έχουν μολυνθεί με ransomware ιούς, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε άλλους λογαριασμούς Windows. Εάν κάποιος από αυτούς τους λογαριασμούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, τότε λογικά θα μπορείτε να τρέξετε το anti-malware πρόγραμμα.

* Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε το Flash για να διακόψετε την λειτουργική δυνατότητα του ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίντε Macromedia support κι επιλέξτε ‘Deny’ (Άρνηση/Απαγόρευση): http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο anti-malware πρόγραμμα.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ‘Your browser has been locked!’ (απαιτούνται εξιδεικευμένες γνώσεις!):

 • Κάντε επανεκκίνηση το μολυσμένο υπολογιστή σε ‘Safe mode with command prompt’ (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) για να απενεργοποιήσετε τον ιό (αυτό λογικά δουλεύει για όλες τις εκδόσεις/παράγωγα του ιού)
 • Τρέξτε Regedit
 • Ψάξτε για καταχωρήσεις WinLogon Entries και σημειώστε όλα τα αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.
 • Κάντε αναζήτηση στο μητρώο (βλ. registry) για αυτά τα αρχεία που σημειώσατε και διαγράψτε τα κλειδιά (βλ. registry keys) που αναφέρονται σε αυτά τα αρχεία.
 • Κάντε επανεκκίνηση και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο Reimage , αφού πρώτα κάνετε λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεών του. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα κι αρχείο μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε με την παρουσία του.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Your browser has been locked
Στιγμιότυπο του Your browser has been locked

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Your browser has been locked:

Αφαίρεση Your browser has been locked χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Your browser has been locked

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Your browser has been locked.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Your browser has been locked χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Your browser has been locked. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Your browser has been locked έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Your browser has been locked κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner ή Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-your-browser-has-been-locked.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες