Βαθμός σοβαρότητας:  
  (97/100)

Απομάκρυνση Your browser has been blocked

από Lucia Danes - - | Τύπος: Προγράμματα Υποκλοπών

Τι είναι το μήνυμα ΄Your browser has been blocked΄?

Το 'Your browser has been blocked' είναι ένα μήνυμα το οποίο εμφανίζεται όταν ο υπολογιστής μολυνθεί από ransomware τύπου Browlock (Το ransomware είναι τύπος κακόβουλου λογισμικού που κρυπτογραφεί σημαντικά αρχεία κι έγγραφα του χρήστη-θύματος μπλοκάροντας την πρόσβασή του σε αυτά. Κατόπιν, εμφανίζει μήνυμα όπου ζητάει ένα συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα απελευθερώσης της πρόσβασης). Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί επίσης να σας εμφανιστεί μήνυμα 'All activities on this computer have been recorded' (Όλες οι διεργασίες σε αυτό τον υπολογιστή έχουν καταγραφεί) ή 'All your files are encrypted' (Όλα τα αρχεία σας έχουν κρυπτογραφηθεί). Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα εκφοβιστικά μηνύματα προωθούν συνήθως τον ιό FBI virus και όλα τα παράγωγά του. Επομένως, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε κατόπιν εμφάνισης ενός τέτοιου μηνύματος είναι να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος έτσι ώστε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά οποιονδήποτε ιό μπορεί να 'τρύπωσε' κρυφά στον υπολογιστή σας.

Το προειδοποιητικό μήνυμα 'Your browser has been blocked' μπορεί να σας εμφανιστεί κατά τη διάρκεια πλοηγήσεων/αναζητήσεών σας στο διαδίκτυο, ασχέτως αν χρησιμοποιείτε Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari web browsers. Συνήθως, αυτό συμβαίνει αφού πρώτα έχετε κλικάρει κάποιον ύποπτο σύνδεσμο ανακατεύθυνσης ή έχετε ανοίξει κάποιο spam mail. Εκ πρώτης όψεως, το μήνυμα αυτό μπορεί να σας ξεγελάσει, καθώς είναι παρόμοιο με κανονικό μήνυμα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων ή κάποιου νόμου, όπως πχ. αποθήκευση/προώθηση περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, κλπ.

Η πλειοψηφία των χρηστών τρομοκρατείται στην εμφάνιση του συγκεκριμένου προειδοποιητικού μηνύματος πιστεύοντας ότι το 'Your browser has been blocked' είναι νόμιμο και γνήσιο, γιατί υποθετικά έχει αποσταλθεί από Αρχές, όπως πχ. FBI, EUROPOL, RCMP, Gendarmerie Nationale, κλπ. Το μήνυμα παροτρύνει να προβούν σε πληρωμή των λύτρων τα οποία μπορεί να είναι $300, 200 GBP, ή 200 Euro μέσω πλατφόρμων διαδικτυακών πληρωμών, όπως πχ. Ukash, PaySafeCard ή GreenDot MoneyPak. Μόνο με αυτό το τρόπο θα μπορούν να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στον web browser τους. Σε περίπτωση που εμφανιστεί και σε εσάς αυτό το μήνυμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που θα θέλετε να το κλείσετε θα σας εμφανίζεται το εξής προειδοποιητικό μήνυμα:

YOUR BROWSER HAS BEEN BLOCKED. ALL PC DATA WILL BE DETAINED AND CRIMINAL PROCEDURES WILL BE INITIATED AGAINST YOU IF THE FINE IS NOT PAID.

Αν και παρέχεται το κουμπί “Leave this page” (Εγκατάλειψη αυτής της σελίδας), αυτό δυστυχώς δε σημαίνει ότι το παράθυρο 'Your browser has been blocked' θα εξαφανιστεί αν κλικάρετε το συγκεκριμένο κουμπί.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι το προειδοποιητικό μήνυμα 'Your browser has been blocked' έχει δημιουργηθεί από κυβερνο-εγκληματίες και δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κλασσικό δείγμα scam του οποίου μοναδικός στόχος είναι τα χρήματα των χρηστών-θυμάτων. Με άλλα λόγια, αν κάνετε το λάθος και προβείτε σε πληρωμή του ποσού που θα σας υποδείξει, τα χρήματά σας θα πάνε κατευθείαν στις τσέπες κυβερνο-εγκληματιών. Αντί αυτού, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετοReimage (εάν έχετε Windows OS) ή το εξίσου εξαίρετο Webroot SecureAnywhere AntiVirus (εάν έχετε Mac OS X) και μάλιστα ΑΜΕΣΑ έτσι ώστε να απαλλάξετε τον υπολογιστή σας από τον ιό 'Your browser has been blocked' virus.

Your browser has been blocked

Πώς μπορεί ο ιός 'Your browser has been blocked' να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Ο ιός 'Your browser has been blocked' δεν είναι ένα τυπικό ransomware, γιατί βασίζεται στο JavaScript και μπορεί να μπλοκάρει ΜΟΝΟ web browsers. Δε μπορεί να κρυπτογραφήσει δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας και από όσο γνωρίζουμε δε μπορεί να επιρρεάσει σημαντικά τις επιδόσεις του συστήματος του υπολογιστή σας. Αυτού του είδους τα ransomwares είναι γνωστά ως 'Browlock'. Όμως, παρ' όλο που δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο τα υπόλοιπα ransomwares, και πάλι πρέπει να το αφαιρέσετε ΑΜΕΣΑ!

Για να αποφύγετε αυτού του είδους τις επικίνδυνες μολυσματικές διεισδύσεις, καλό είναι να γνωρίζετε ότι πολλά από αυτού του είδους τα κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω spam και ψευδών/παραπλανητικών ενημερώσεων λογισμικού (βλ. fake software updates). Επομένως, εάν λάβετε emails τα οποία θα έχουν ύποπτες επισυνάψεις, σας συνιστούμε να είστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί. Αν ο αποστολέας είναι άγνωστος, τότε είναι προτιμότερο να διαγράψετε το email με τις επισυνάψεις ΧΩΡΙΣ φυσικά να τις ανοίξετε! Επίσης, ΜΗΝ εμπιστεύεστε ΠΟΤΕ το περιεχόμενο αναδυόμενων διαφημίσεων άγνωστης προέλευσης που μπορεί να σας εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων/αναζητήσεων και τα οποία θα σας παροτρύνουν να κάνετε λήψη δήθεν ενημερώσεων δημοφιλών προγραμμάτων, όπως πχ. Java, Flash Player, Media Player, κλπ. Το τονίζουμε αυτό, γιατί συνήθως αυτού του είδους τα μηνύματα εμπεριέχουν Trojans που μπορεί να γίνουν η αιτία να μολυνθεί ο υπολογιστής σας με κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία, όπως πχ. ransomwares.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό 'Your browser has been blocked' virus?

Για να αφαιρέσετε τον ιό 'Your browser has been blocked', θα πρέπει πρώτα από όλα να θυμάστε ότι η λειτουργία του βασίζεται σε JavaScript. Επομένως, θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε το JavaScript στο μολυσμένο web browser ή να απενεργοποιήσετε το μολυσμένο web browser. Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ θα πρέπει να πληρώσετε τα λύτρα που θα σας ζητήσει, γιατί όπως αναφέραμε νωρίτερα το «Your browser has been blocked» ransomware δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το FBI, Europol ή οποιαδήποτε άλλη κυβερνητική υπηρεσία.

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το 'Your browser has been locked' ransomware μέσω απενεργοποίησης του web browser

* Βρείτε τη διεργασία στον web browser και τερματίστε την:

 1. Πατήστε ctrl+alt+del κι επιλέξτε Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο του Task Manager, επιλέξτε Processes (Διεργασίες) και τερματίστε τη συγκεκριμένη διεργασία (Εάν ο ιός έχει μπλοκάρει τον IE, τότε τερματίστε τη διεργασία iexplore.exe, Google Chrome – chrome.exe, Safari – Safari.exe, Mozilla Firefox – firefox.exe).

* Κατεβάστε κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά και αποτελεσματικά κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία από τον υπολογιστή σας:

 1. Κατεβάστε κάποιο από τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage, SpyHunterCombo Cleaner ή Malwarebytes Malwarebytes. Εάν χρησιμοποιείτε Mac OS X, τότε σας προτείνουμε να κατεβάσετε το εξίσου εξαίρετο Webroot SecureAnywhere AntiVirus.
 2. Κατεβάστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του προγράμματος και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Εντοπίστε κι αφαιρέστε ολοκληρωτικά τα κακόβουλα προγράμματα/αρχεία που θα εμφανιστούν στην αναφορά της σάρωσης.

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τον ιό 'Your browser has been locked' μέσω απενεργοποίησης JavaScript

Internet Explorer:

 1. Click στο menu κι επιλέξτε Internet options (Επιλογές Διαδικτύου). Ανοίξτε την καρτέλα Security (Ασφάλεια).
 2. Κατόπιν, click στο σύμβολο της σφαίρας (το σήμα του Internet) και Custom Level (Προσαρμογή).
 3. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο Security Settings – Internet Zone (Ρυθμίσεις Ασφάλειας – Ζώνη Διαδικτύου), κατεβείτε στην ενότητα Scripting κι επιλέξτε Disable (Απενεργοποίηση).
 4. Με το που απενεργοποιήσετε το Javascript στον Internet Explorer, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας καθάρισε από οποιοδήποτε ανεπιθύμητο πρόγραμμα κι αρχείο.

Mozilla Firefox:

 1. Click στο menu του Mozilla Firefox (πάνω δεξιά γωνία) και πηγαίντε Options (Επιλογές).
 2. Κατόπιν, επιλέξτε Content (Περιεχόμενο) και ξετικάρετε το κουτάκι Enable JavaScript (Ενεργοποίηση JavaScript). Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
 3. Με το που απενεργοποιηθεί το Javascript στο Mozilla Firefox, προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει καθαρίσει από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.

Safari:

 1. Click στο Safari menu κι επιλέξτε Preferences (Προτιμήσεις).
 2. Click στο εικονίδιο Security (Ασφάλεια) και ξετικάρετε το κουτάκι Enable JavaScript (Ενεργοποίηση JavaScript) που θα βρείτε στην ενότητα Web content (Περιεχόμενο Web).
 3. Mε το που ενεργοποιήσετε το Javascript στο Safari, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει καθαρίσει από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.

Google Chrome:

 1. Click στο menu (πάνω δεξιά γωνία) κι επιλέξτε Settings (Ρυθμίσεις).
 2. Κατεβείτε στην ενότητα Show advanced settings (Προβολή προηγμένων ρυθμίσεων)…
 3. Click Content settings (Ρυθμίσεις Περιεχομένου)… που θα βρείτε στην ενότητα Privacy (Απόρρητο).
 4. Πηγαίντε στην ενότητα JavaScript κι επιλέξτε Do not allow any site to run JavaScript (Να μην επιτραπεί σε κανένα ιστότοπο να τρέξει JavaScript). Click Done (Ολοκλήρωση) για να αποθηκευτούν οι αλλαγές που κάνατε.
 5. Με το που απενεργοποιήσετε το Javascript στο Google Chrome, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει καθαρίσει από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.

Εάν ο ιός 'Your browser has been blocked' έχει μολύνει το Android OS, ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα:

1. Επανεκκίνηση της Android συσκευής σε S

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Your browser has been blocked
Στιγμιότυπο του Your browser has been blockedΣτιγμιότυπο του Your browser has been blockedΣτιγμιότυπο του Your browser has been blockedΣτιγμιότυπο του Your browser has been blocked

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Your browser has been blocked:

Αφαίρεση Your browser has been blocked χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Your browser has been blocked

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Your browser has been blocked.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Your browser has been blocked χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Your browser has been blocked. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Your browser has been blocked έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Your browser has been blocked κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, SpyHunterCombo Cleaner ή Malwarebytes Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-your-browser-has-been-blocked.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες