Βαθμός σοβαρότητας:  
  (98/100)

You have 72 hours to pay the fine. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Το ‘Έχετε 72 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’ ή ‘Έχετε 48 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’ είναι ένα παραπλανητικό μήνυμα που καταλαμβάνει όλη την οθόνη και κλειδώνει το σύστημα στον υπολογιστή του χρήστη. Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, υποστηρίζουν πως ανήκει στη κατηγορία των ιών ransomware, Ukash, οι οποίοι προσποιούνται πως ανήκουν σε επίσημα θεσμικά όργανα, όπως τμήματα της αστυνομίας, μονάδες ηλεκτρονικού εγκλήματος ή ακόμη και του FBI. Το ‘Έχετε 72 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’ κλασσικά υποστηρίζει, πως παρατηρήθηκε ο υπολογιστής του χρήστη να έχει πάρει μέρος σε παράνομες online δραστηριότητες, όπως η προβολή βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, εξάπλωση ιών ή διανομή περιεχόμενου πνευματικής ιδιοκτησίας. Επιπλέον, αυτή ειδοποίηση ζητά η πληρωμή να γίνει εντός 72 ή 48 ωρών. Αλλιώς, το θύμα μπορεί να τιμωρηθεί με ακόμη μεγαλύτερο πρόστιμο ή ακόμη και φυλάκιση. Πριν πέσετε θύμα αυτής της παραπλανητικής καμπάνιας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως δεν είναι τίποτε άλλο από έναν ιό Trojan. Έτσι, πρέπει να αφαιρέσετε τον ιό ‘Έχετε 72 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’ από τον υπολογιστή σας και να αγνοήσετε αυτό το ψεύτικο μήνυμα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ‘Έχετε 72 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’?

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να μολυνθείτε από τον ιό ‘Έχετε 72 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εξαπλώνεται ως ένα επίσημο μήνυμα. Μόλις το θύμα ανοίξει το επισυναπτόμενο αρχείο, θα μολυνθεί από αυτό το ransomware, το οποίο είναι παρόμοιο με τον ιό Ο υπολογιστής σας έχει μπλοκαριστεί. Ένας άλλος τρόπος για να μολυνθείτε από αυτή την απειλή, είναι όταν επισκέπτεστε παραβιασμένες σελίδες και κάνετε κλικ σε άγνωστους συνδέσμους. Παρακαλούμε, αποφύγετε τέτοιες ιστοσελίδες αν θέλετε να αποφύγετε τον ιό ‘Έχετε 72 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’. Από τη στιγμή που μπαίνει στο σύστημα, αυτό το scamware μπλοκάρει ολόκληρο το σύστημα και αποτρέπει τη πρόσβαση του θύματος στο Μητρώο των Windows, τη Διαχείριση εργασιών, τη σύνδεση στο Διαδίκτυο και το μενού εκκίνησης. Επιπλέον, ξεκινά τη παραπλανητική του καμπάνια, η οποία αναμφίβολα χρησιμοποιείτε για να αποσπάσει χρηματικά ποσά από χρήστες που δεν έχουν γνώση από τέτοιες διαδικτυακές απάτες. Πρέπει να αγνοήσετε το μήνυμα ‘Έχετε 72 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’ ή ‘Έχετε 48 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’ και να αφαιρέσετε αυτό το scamware από τον υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ ‘Έχετε 72 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’?

Όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε τον ιο ‘Έχετε 72 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’ από τον υπολογιστή σας, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να ξεκλειδώσετε το σύστημα. Αρχικά, πρέπει να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε μια προηγούμενη ημερομηνία και μετά να εκτελέσετε μια πλήρης σάρωση για να αφαιρέσετε μολυσμένα αρχεία. Αν αυτό δεν βοηθήσει, ακολουθήστε τις εξής συμβουλές:

* Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιείστε ένα διαφορετικό μηχάνημα για να κάνετε λήψη του Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes ή οποιουδήποτε άλλου αξιόπιστου προγράμματος anti-malware.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και μετακινήστε το σε ένα USB drive ή απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών και συνδέστε το USB drive.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή ακόμη μια φορά και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος.

* Οι χρήστες που έχουν μολυνθεί από ιούς ransomware, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα Windows μέσω διαφορετικών λογαριασμών. Εάν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash, για να σταματήσετε τη κανονική λειτουργία αυτού του ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού ‘Έχετε 72 ώρες για να πληρώσετε το πρόστιμο’ (για προχωρημένους!):

  • Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να απενεργοποιήσετε αυτόν τον ιό Ukash (κανονικά λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)
  • Εκτελέστε το Regedit
  • Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe.
  • Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  • Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ενημερωμένο Reimage για να αφαιρέσετε υπολειπόμενα αρχεία του ιού.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του You have 72 hours to pay the fine
Στιγμιότυπο του You have 72 hours to pay the fine
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-you-have-72-hours-to-pay-the-fine.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες