Βαθμός σοβαρότητας:  
  (66/100)

Απομάκρυνση Win32:Malware-gen (Δωρεάν Οδηγίες) - ενημερώθηκε Ιαν 2021

Antivirus ειδοποίηση σχετικά με εντοπισμό Win32:Malware-gen προειδοποιεί για Trojan horse

Απεικόνιση του Win32:Malware-gen

Το Win32:Malware-gen είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή μιας συγκεκριμένης ομάδας κακόβουλων προγραμμάτων. Είναι ουσιαστικά μία προειδοποίηση εντοπισμού trojan horses που είναι ικανά να διεξάγουν ευρύ φάσμα κακόβουλων δραστηριοτήτων, όπως πχ. κρυφές και αυθαίρετες εγκαταστάσεις malware, υποκλοπές ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των χρηστών-θυμάτων, εμφανίσεις ενοχλητικών και παραπλανητικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια διαδικτυακών περιηγήσεων, κλπ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τη βοήθεια των οποίων ένα Win32:Malware-gen malware μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα ενός υπολογιστή. Ωστόσο, ως τυπικό Trojan horse, εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω κακόβουλων email επισυνάψεων, κρακαρισμένων προγραμμάτων ή ψευδών / παραπλανητικών ενημερώσεων. Επομένως, η διείσδυσή του στο σύστημα ενός υπολογιστή εξαρτάται από λάθος του χρήστη.

Ο ιός Win32:Malware-gen virus μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους κακόβουλους σκοπούς, όπως πχ.:

 • λήψη, εγκατάσταση, ενεργοποίηση malware στο σύστημα-στόχο
 • μπορεί να δράσει ως keylogger και να υποκλέπτει διαφόρων ειδών ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως πχ. προσωπικά στοιχεία σύνδεσης, κωδικούς πρόσβασης, προσωπικά στοιχεία πιστωτικών καρτών, κτλ.
 • παροχή απομακρυσμένης πρόσβασης του συστήματος-στόχου σε hackers
 • εμφάνιση επιθετικών αναδυόμενων (pop-ups), μπάνερ, κειμένου, κι άλλων ειδών διαφημίσεων, οι οποίες διαφημίσεις εκτός από ενοχλητικές μπορεί να γίνουν και δυνητικά επικίνδυνες / κακόβουλες.

Επικίνδυνοι ιοί, όπως πχ. RedBoot, WoolyWinSec, Revenge, BrowserAir, BonziBuddy, FileIce εντοπίζονται από τα περισσότερα λογισμικά ασφαλείας ως Win32:Malware-gen. Η επιτυχής διείσδυση αυτών των επικίνδυνων malware προγραμμάτων είναι άσχημα νέα για την ασφάλεια οποιουδήποτε συστήματος. Η παρουσία τους συνδέεται με κρυπτογράφηση αρχείων, υποκλοπές ευαίσθητων οικονομικών, και όχι μόνο, δεδομένων, εμφάνιση σημαντικής δυσλειτουργίας συστήματος και browsers, κλοπή ταυτότητας (identity theft), κι άλλες πολλές προβληματικές και δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις. Επομένως, στην περίπτωση που εντοπίσεις αυτό το malware στο σύστημα του υπολογιστή σου, επιβάλλεται να δράσεις άμεσα και να προχωρήσεις σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Τα περισσότερα λογισμικά ασφαλείας μπορούν να αναγνωρίσουν και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά το Win32:Malware-gen χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Οπότε, στην περίπτωση που πιστεύεις οτι κάποιο malware έχει καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, συνιστούμε να προβείς σε αναλυτική σάρωση συστήματος με κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας. Έτσι, θα γίνει αυτόματα εντοπισμός και ολοκληρωτική αφαίρεση οποιουδήποτε κακόβουλου προγράμματος κι αρχείου τυχόν κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Για τη γρήγορη, ασφαλή, εύκολη, αποτελεσματική και ολοκληρωτική αφαίρεση του Win32:Malware-gen προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του ReimageIntego ή οποιουδήποτε άλλου επαγγελματικού, παρομοίων υψηλών δυνατοτήτων λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Το λογισμικό ασφαλείας θα προχωρήσει σε σάρωση συστήματος. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να έχουν κατέβει πρώτα όλες οι πρόσφατες ενημερώσεις.

Εάν το Win32:Malware-gen malware παρεμποδίσει το λογισμικό ασφαλείας και δεν το αφήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα, να κατεβάσει τις πρόσφατες / απαραίτητες ενημερώσεις, ή να λειτουργήσει γενικότερα, σε συμβουλεύουμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου. Έτσι, θα μπορέσεις να απενεργοποιήσεις τον ιό και να προβείς σε αποτελεσματική αφαίρεσή του.

Ο εντοπισμός του Win32:Malware-genΤο Win32:Malware-gen malware μπορεί να αποτελέσει απειλή τόσο για την ασφάλεια του συστήματος όσο και για το ιδιωτικό απόρρητο του χρήστη-θύματος.

Στρατηγικές διαδικτυακής εξάπλωσης του malware

Τα Trojan horses ή malware μπορούν να διεισδύσουν σε συστήματα υπολογιστών χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, οι χρήστες-θύματα ξεγελιούνται και τα κατεβάζουν μόνοι τους, άθελα ή ασυνείδητα.

Τις περισσότερες φορές, το malware μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα όταν ο χρήστης:

 • ανοίξει κάποια μολυσμένη email επισύναψη
 • κατεβάσει παράνομο ή χακαρισμένο πρόγραμμα
 • κατεβάσει κάποια ψευδή / παραπλανητική ενημέρωση
 • κλικάρει σε μολυσμένη με malware διαφήμιση ή κατεβάσει κακόβουλο πρόγραμμα / αρχείο.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου, το Win32:Malware-gen είναι ουσιαστικά μια μεγάλη ομάδα κακόβουλων προγραμμάτων. Έτσι, οι στρατηγικές διαδικτυακής εξάπλωσης ποικίλουν. Γι' αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό οι χρήστες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω tips online ασφάλειας, ώστε να προφυλάξουν όσο μπορούν περισσότερο την ασφάλεια τόσο του συστήματος όσο και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τους:

 • η εγκατάσταση του λογισμικού και η λήψη των όποιων ενημερώσεων θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από τις επίσημες σελίδες των developers αυτών των προγραμμάτων
 • θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση file-sharing websites ή P2P networks
 • θα πρέπει να αποφεύγεται το κλικάρισμα σε επιθετικές ή υπερβολικά δελεαστικές αναδυόμενες διαφημίσεις που συνήθως προωθούν την λήψη αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας προγραμμάτων ή ενημερώσεων ή σχετίζονται με περίεργες ειδοποιήσεις ασφαλείας
 • θα πρέπει να γίνεται εγκατάσταση λογισμικού ασφαλείας anti-virus που προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο
 • θα πρέπει να αποφεύγονται οι επισκέψεις σε άγνωστα κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας websites, σχετικά με gaming, τζόγο ή πορνογραφικό περιεχόμενο
 • μεγάλη προσοχή στα emails από άγνωστους αποστολείς, κυρίως αν αυτά τα emails εμπεριέχουν επισυνάψεις.

Οι ομάδα των cybersecurity ειδικών της semvirus.pt συμβουλεύουν τους χρήστες να ΜΗΝ κατεβάζουν παράνομο περιεχόμενο, συμπ. προγραμμάτων, ταινιών, μουσικής, ηλεκτρονικών βιβλίων, κτλ. Τις περισσότερες φορές εμπεριέχονται σε αυτά διαφόρων ειδών κακόβουλα στοιχεία, όπως πχ. το Win32:Malware-gen.

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η ολοκληρωτική αφαίρεση του Win32:Malware-gen από το σύστημα ενός υπολογιστή

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Win32:Malware-gen από τη συσκευή είναι μέσω αναλυτικής σάρωσης συστήματος με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Θα πρέπει να τονιστεί οτι αυτή η ομάδα από κακόβουλα προγράμματα μπορεί να σχετίζεται με μεγάλο αριθμό διαφορετικών αρχείων, προγραμμάτων, ή βοηθητικών στοιχείων. Για να θεωρηθεί η αφαίρεση του malware ολοκληρωμένη, είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστούν και να διαγραφούν όλα τα σχετικά προγράμματα / αρχεία που κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή.

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Win32:Malware-gen προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes. Φυσικά, μπορείς να επιλέξεις και κάποιο άλλο λογισμικό ασφαλείας, αρκεί βεβαίως να είναι παρομοίων υψηλών δυνατοτήτων και να έχεις κατεβάσει όλες τις πρόσφατες ενημερώσεις του πριν προβείς σε σάρωση συστήματος. Ακόμα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν κυβερνο-απειλές που μπορούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο λογισμικό ασφαλείας ή να δυσκολέψουν την λειτουργία του. Σ' αυτή την περίπτωση, θα βρεις ιδιαιτέρως χρήσιμες τις παρακάτω οδηγίες

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του Win32:Malware-gen
Στιγμιότυπο του Win32:Malware-gen

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Win32:Malware-gen:

Αφαίρεση Win32:Malware-gen χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

Εάν δε μπορείς να εγκαταστήσεις ή να τρέξεις το λογισμικό ασφαλείας, θα πρέπει να επανεκκινήσεις το σύστημα σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Win32:Malware-gen

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το ReimageIntego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Win32:Malware-gen.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Win32:Malware-gen χρησιμοποιώντας System Restore

Η Επαναφορά Συστήματος (System Restore) μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απενεργοποίηση του Win32:Malware-gen malware.

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Win32:Malware-gen. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με ReimageIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Win32:Malware-gen έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Μπόνους: Ανάκτηση δεδομένων

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει δημιουργηθεί για να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά Win32:Malware-gen από τον υπολογιστή σου. Για να ανακτήσεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία σου, συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες που ετοίμασαν οι ioys.gr ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων.

Εάν βρήκες τα αρχεία σου κρυπτογραφημένα, μπορείς να προσπαθήσεις να τα ανακτήσεις χρησιμοποιώντας κάποιο από τα διαθέσιμα εργαλεία ανάκτησης κρυπτογραφημένων αρχείων. Ωστόσο, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η ολοκληρωτική ανάκτησή τους. Η μόνο αποτελεσματική επιλογή είναι το τακτικό backup των αρχείων του συστήματος, των σημαντικότερων τουλάχιστον.

Εάν τα αρχεία σου έχουν κρυπτογραφηθεί από Win32:Malware-gen, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσεις αρκετές μεθόδους για την επαναφορά τους:

Data Recovery Pro – ένα επαγγελματικό εργαλείο ανάκτησης κατεστραμμένων δεδομένων

Το συγκεκριμένο λογισμικό μπορεί να σε βοηθήσει να επαναφέρεις κατεστραμμένα ή κατά λάθος διεγραμμένα αρχεία. Μπορεί, επίσης, να φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο σε περιπτώσεις επιθέσεων από ιούς ransomware, συγκεκριμένα στην ανάκτηση κάποιων από τα κρυπτογραφημένα αρχεία, υπό προϋποθέσεις.

 • Λήψη Data Recovery Pro;
 • Ακολούθησε τα βήματα του Data Recovery Setup και εγκατάστησε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου
 • Κατόπιν, άνοιξέ το και προχώρα σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό κρυπτογραφημένων αρχείων από τον ιό Win32:Malware-gen ransomware
 • Προχώρα σε επαναφορά τους.

Η λειτουργία Windows Previous Versions μπορεί να φανεί χρήσιμη

Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την αντιγραφή μεμονομένων αρχείων που πρόλαβαν να αποθηκευθούν. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η Επαναφορά Συστήματος (System Restore) πριν τη διείσδυση του Win32:Malware-gen.

 • Επέλεξε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που θες να επαναφέρεις και κάνε δεξί click πάνω του
 • Επέλεξε “Properties” και πήγαινε στην καρτέλα “Previous versions”
 • Εδώ, τσέκαρε όλες τις διαθέσιμες copies του αρχείου σε “Folder versions”. Θα πρέπει να επιλέξεις την έκδοση που επιθυμείς να ανακτήσεις και click “Restore”.

Η χρήση του ShadowExplorer μπορεί να φανεί χρήσιμη

Το συγκεκριμένο λογισμικό μπορεί να βοηθήσει στην ανάκτηση δεδομένων από Shadow Volume Copies, εάν βεβαίως δε τα διέγραψε το malware.

 • Λήψη Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/)
 • Ακολούθησε προσεκτικά το Setup Wizard του Shadow Explorer και εγκατάστησε την εφαρμογή στον υπολογιστή σου
 • Τρέξε το πρόγραμμα, άνοιξε το μενού του στην πάνω αριστερή γωνία, και επέλεξε το δίσκο με τα κρυπτογραφημένα αρχεία. Έλεγξε τους φακέλους που βρίσκονται εκεί
 • Κάνε δεξί click στον φάκελο που επιθυμείς να επαναφέρεις κι επέλεξε “Export”. Μπορείς επίσης να επιλέξεις που επιθυμείς να τον αποθηκεύσεις.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Win32:Malware-gen κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-win32malware-gen.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Win32:Malware-gen