Βαθμός σοβαρότητας:  
  (77/100)

Αφαίρεση ιού Whitesmoke

Το Whitesmoke virus είναι ένας ιός που εκνευρίζει τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, είναι στενά συνδεδεμένο με το Whitesmoke translator, το οποίο παρουσιάζεται ως ένα λογισμικό που ‘σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα οποιοδήποτε κέιμενο από οποιαδήποτε εφαρμογή που βασίζεται σε κείμενα και αυτομάτως να το μεταφράσει στη γλώσσα που επιθυμείτε’. Ωστόσο, πέραν της ικανότητάς του να παράγει μεταφρασμένα κείμενα υψηλής ποιότητας, έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές ότι ευθύνεται για την εγκατάσταση trojan στον υπολογιστή του χρήστη-θύματος κάτι που δημιουργεί εκνευριστικές ανακατευθύνσεις σε ανεπιθύμητους ιστότοπους.

Και φυσικά αυτή δεν είναι η μοναδική ανεπιθύμητη δραστηριότητα για την οποία ευθύνεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα – κατόπιν εγκαταστάσεως του Whitesmoke translator, υπάρχει επίσης η πιθανότητα να βρείτε εγκαταστημένο και το Whitesmoke toolbar, χωρίς φυσικά να ζητηθεί η έγκρισή σας.

Όπως μπορείτε πολύ εύκολα να διαπιστώσετε, το πρόγραμμα αυτό μπορεί να γίνει η αιτία ενεργοποίησης δυσάρεστων και ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων στον υπολογιστή σας και σε καμία περίπτωση δε σας συνιστούμε να το κρατήσετε στο σύστημα του υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ WHITESMOKE VIRUS ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Υπάρχουν πολλοί δημοφιλείς ιστότοποι που προωθούν το Whitesmoke translator.

Ωστόσο, οι περισσότεροι εξ αυτών μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ταυτοχρόνως με το πρόγραμμα προωθούν και το Whitesmoke virus. Με το που διεισδύσει, εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί ξεκινάει να εμφανίζει διάφορα εικονίδια που γράφουν “Improve Your PC” (βελτιώστε τον υπολογιστή σας) και άλλα παρόμοια. Σε περίπτωση που κάποιο από αυτά κλικαριστεί από τον χρήστη, τότε αυτός ανακατευθύνεται σε διάφορους ‘ύποπτους’ ιστότοπους που είναι γνωστό ότι προωθούν κι άλλες ανεπιθύμητες εφαρμογές. Επίσης, το Whitesmoke virus έχει τη τάση να αντικαθιστά την Αρχική Σελίδα με το whitesmokestart.com όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τον IE για την πλοήγησή του, επιστρέφει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης και εμφανίζει διάφορες pop-up διαφημίσεις.

Για τους παραπάνω λόγους πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας έχουν ξεκινήσει να χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο λογισμικό ως ‘ενδεχομένως ανεπιθύμητο’.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ WHITESMOKE VIRUS?

Για να μπορέσετε να απεγκαταστήσετε το Whitesmoke toolbar, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

Για τον Intenet Explorer πηγαίντε Tools (Εργαλεία) → Internet Options (Επιλογές Διαδικτύου) → Programs (Προγράμματα) → Extensions (Επεκτάσεις).

Για τον Mozilla Firefox πηγαίντε Firefox → Add-ons menu (Μενού πρόσθετων).

Ωστόσο, σίγουρα προτιμότερο θα ήταν να προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σας με ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware πρόγραμμα για να είστε βέβαιοι ότι θα αφαιρεθεί επιτυχώς και οριστικά το Whitesmoke virus από τον υπολογιστή σας. Για περιπτώσεις σαν και αυτή θα σας προτείναμε να χρησιμοποιείτε κάποια από αυτές τις τρείς πρόσφατες εκδόσεις των εξαίρετων αυτών προγραμμάτων ασφάλειας :Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes .

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-whitesmoke-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Η γνώμη σας σχετικά με Whitesmoke virus