Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Αφαίρεση ιού White Screen

Ο ιός White Screen είναι ένα επικίνδυνο badware, το οποίο μπλοκάρει τον υπολογιστή και προβάλλει μια λευκή οθόνη η οποία καλύπτει ολόκληρη την οθόνη του χρήστη. Αυτή η πλαστή λευκή ειδοποίηση κρύβει όλα τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας, τη γραμμή εργασιών και το μενού γρήγορης εκκίνησης. Αντί αυτού, εμφανίζει ένα μήνυμα από τη κυβερνητική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, του Καναδά ή οποιαδήποτε άλλης χώρας ανάλογα με τη τοποθεσία του θύματος. Επιπλέον, εμφανίζει τη διεύθυνση IP του θύματος και υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει πρόστιμο για τις διάφορες παραβάσεις του νόμου που διέπραξε. Αν δεν το κάνει εντός 48 ωρών, αυτός ο ιός υπόσχεται πως η πιθανότητα φυλάκισης είναι μεγάλη. Παρακαλούμε, μη πληρώσετε αυτό το πρόστιμο, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 100 δολλαρίων και 100 λιρών. Όπως ακριβώς και ο ιός FBI Paypal, FBI και αρκετά άλλα malware, ο ιός White Screen πρέπει να απομακρυνθεί από το σύστημα σας το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο, το γεγονός ότι ανήκει στη κατηγορία των ransomware σημαίνει, πως η αφαίρεση του μπορεί να γίνει μια αρκετά δύσκολη διαδικασία διότι αυτά τα προγράμματα τείνουν να μπλοκάρουν ολόκληρο το σύστημα του υπολογιστή. Ωστόσο, πρέπει να ακολουθήσετε τον αναλυτικό μας οδηγό και να αφαιρέσετε αυτό το ενοχλητικό παράσιτο για τα καλά.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ White Screen?

Ο ιός White Screen εξαπλώνεται ενεργά αυτές τις ημέρες. Αν είστε ένας από αυτούς που μολύνθηκαν από αυτόν, πρέπει να ανοίξατε κάποιο μολυσμένο email ή να επισκεφθήκατε μια παραβιασμένη ιστοσελίδα. Από τη στιγμή που αυτό το scareware μπαίνει στον υπολογιστή του θύματος, το μπλοκάρει και εμφανίζει μια ειδοποίηση η οποία είναι από την αστυνομία ή κάποια κυβερνητική υπηρεσία. Φυσικά, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους χρήστες ώστε να πληρώσουν το πρόστιμο. Γι’ αυτό, μπλοκάρει το σύστημα και προβάλλει μια μεγάλη ειδοποίηση η οποία κάνει αναφορά για διάφορες παραβιάσεις του νόμου. Ο ιός White Screen χρησιμοποιεί την Αγγλική γλώσσα, έτσι ώστε να ξεγελάσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες ανά το κόσμο. Αν έχετε μολυνθεί και εσείς, θα πρέπει να αγνοήσετε τις οδηγίες του και ποτέ να μην πληρώσετε το πρόστιμο διότι δεν βοηθά στο ξεκλείδωμα του συστήματος. Για να το καταφέρετε, θα πρέπει να αφαιρέσετε τον ιό White Screen από τον υπολογιστή σας το συντομότερο δυνατόν.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ WHITE SCREEN?

Όταν ο ιός White Screen είναι εγκατεστημένος στον υπολογιστή σας, πρέπει πρώτα να τον ξεκλειδώσετε ώστε να έχετε τη δυνατότητα να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware. Γι’ αυτό, ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:

* Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο μηχάνημα για να κάνετε λήψη του Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή οποιουδήποτε άλλου προγράμματος anti-malware.
2. Ενημερώστε το και μετακινήστε το σε ένα USB drive ή απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών και συνδέστε το USB drive.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή ακόμη μια φορά και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος.

* Οι χρήστες που έχουν μολυνθεί από αυτόν τον ιό, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα Windows μέσω διαφορετικών λογαριασμών χρηστών. Αν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash έτσι ώστε να σταματήσετε τη κανονική λειτουργία αυτού του ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού White Screen:

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να απενεργοποιήσετε τον ιό White Screen (κανονικά λειτουργεί με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις αυτής της απειλής)
  2. Εκτελέστε το Regedit
  3. Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe.
  4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  5. Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με το ενημερωμένο Reimage Reimage Cleaner Intego έτσι ώστε να εξαλείψετε τα υπόλοιπα αρχεία του ιού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το SpywareDoctor ή το MalwarebytesAntiMalware.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-white-screen-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Η γνώμη σας σχετικά με White Screen virus