Αφαίρεση ιού WebHelper (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Αυγ 2020

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού WebHelper

Τι είναι το WebHelper Ιός?

Το WebHelper είναι μια δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή την οποία εντοπίζουν περισσότερα από 50 anti-virus προγράμματα

WebHelper διαφημίσεις

Το WebHelper είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα malware το οποίο μπορεί να διεισδύσει αθόρυβα σε συστήματα υπολογιστών και να λειτουργεί παρασκηνιακά. Ορισμένες από τις δράσεις του περιλαμβάνουν: καταγραφή των πληκτρολογήσεων των χρηστών-θυμάτων, αναπαραγωγή ήχων, σοβαρές επιβραδύνσεις συστήματος. Ο εισβολέας κρύβεται στις διεργασίες utorrentie.exe και webhelper.dll και καμία σχέση δεν έχει με τα Windows. Ο ιός εξαπλώνεται διαδικτυακά μαζί με τα συνοδευτικά αρχεία του σε πακέτο μαζί με το uTorrent. Γι' αυτόν τον λόγο, συμβουλεύουμε τους χρήστες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν κατεβάζουν αυτό το app από το Internet.

Εάν χρησιμοποιείς uTorrent, BitTorrent κι άλλες παρόμοιες υπηρεσίες για να κατεβάζεις αρχεία και προγράμματα, μπορείς να αντιληφθείς το Web Helper 32 bit να ανοίγει και να παίζει πολύ συχνά διαφημίσεις στην επιφάνεια χρήσης του υπολογιστή σου. Δυστυχώς, υπάρχουν κι άλλα αρνητικά που συνοδεύουν αυτό το κακόβουλο malware, όπως εξαιρετικά υψηλή χρήση CPU, διαδικτυακή παρακολούθηση, κλπ. Η διαγραφή του αρχείου δεν επαρκεί για την ολοκληρωτική επίλυση του προβλήματος καθώς υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να εντοπιστούν και να διαγραφτούν.

Όνομα WebHelper
Τύπος Malware
Υποκατηγορία Λογισμικό παρακολούθησης και εντοπισμού (Tracking software)
Χαρακτηριστικά
 • Διεισδύει στο σύστημα χωρίς να γίνεται αντιληπτό
 • Καταγράφει τις πληκτρολογήσεις
 • Αναπαράγει ήχους
 • Εμφανίζει διαφημίσεις
 • κλπ.
Επίπεδο Κινδύνου Υψηλό
Σχετικές καταχωρήσεις utorrentie.exe και webhelper.dll
Προώθηση Αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας δωρεάν πακέτα εγκατάστασης
Επίλυση Ανάκτησης Ενδείκνυται η χρήση του ReimageIntego για επιδιόρθωση του συστήματος μετά την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού WebHelper virus. Πιο κάτω θα βρεις λεπτομερή οδηγό αφαίρεσης.

Εάν βρεις WebHelper καταχωρήσεις στον υπολογιστή σου, τότε καλό είναι να γνωρίζεις ότι το πιο εμφανές πρόβλημα είναι η εμφάνιση στοχευμένων διαφημίσεων, αναλόγως των προτιμήσεων και των διαδικτυακών περιηγήσεων του εκάστοτε χρήστη. Για να τα καταφέρει, το malware παρακολουθεί τον χρήστη για αρκετό χρονικό διάστημα και συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντά του/της, όπως πχ. ποια sites επισκέπτεται συχνότερα, σε ποιες διαφημίσεις κλικάρει συχνότερα, κτλ. Επιπρόσθετα, έχει διαπιστωθεί ότι έχει τη τάση να παρακολουθεί και να καταγράφει ακόμα και τις πληκτρολογήσεις.

Δυστυχώς, οι πληροφορίες που συλλέγονται από τον ιό WebHelper virus ενδέχεται να περιλαμβάνουν διαφόρων ειδών ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως πχ.:

 • κωδικοί πρόσβασης
 • προσωπικά τραπεζικά στοιχεία
 • IP διεύθυνση υπολογιστή
 • στοιχεία συστήματος
 • τοποθεσία
 • sites που επισκέπτεται συχνότερα ο χρήστης
 • εισαγόμενα δεδομένα
 • κλπ.

Μόλις το ανεπιθύμητο adware συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες, θα αρχίσει να στέλνει τα δεδομένα στους C&C servers του.

Ένα άλλο πρόβλημα που σχετίζεται με το WebHelper είναι οι εκνευριστικές διαφημίσεις ήχου που εμφανίζει. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί ποιο πρόγραμμα ή διεργασία ευθύνεται γι' αυτό. Η αιτία του ήχου μπορεί να εντοπιστεί μέσω Volume Mixer. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατή η οριστική απενεργοποίηση του ήχου που παράγει το WebHelper.

Οι χρήστες συνεχίζουν να παραπονιούνται ότι το WebHelper Audio Malware τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα με την εμφάνιση διαφημίσεων. Ακόμα, εμφανίζει σφάλματα ή malware ειδοποιήσεις σε ηχητική ή βίντεο μορφή. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, όλα αυτά εμφανίζονται από το πουθενά:

I get ads when I join community csgo servers (which is normal), but for the first time I've got a video saying “you have a virus, bla bla bla call this number bla bla bla if you close this window your computer will die bla bla bla”. So I checked where it was coming from on volume mixer and it was coming from steam client web helper.

Οι ηχητικές διαφημίσεις που εμφανίζει το Web Helper δεν είναι μόνο εκνευριστικές. Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τους αναγνώστες μας ότι ενδέχεται να περιλαμβάνουν και ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστα και αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας websites.

Διαπιστώσαμε ότι δεν είναι δυνατή η οριστική αφαίρεση του WebHelper με την απεγκατάσταση του app ή την επαναφορά των web browsers. Γι' αυτόν τον λόγο, οι αναγνώστες μας θα πρέπει να διαβάσουν πολύ προσεκτικά τις συμβουλές μας στο τέλος αυτού του άρθρου. Με τη βοήθεια αυτών των συμβουλών θα είναι δυνατή η ολοκληρωτική αφαίρεση του WebHelper, συμπ. WebHelper (32 bit), utorrentie.exe, webhelper.dll, κι άλλες παρόμοιες καταχωρήσεις. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να γίνει και σάρωση με τη χρήση του ReimageIntego για να γίνει επιδιόρθωση σε τυχόν συστημικές ζημιές μπορεί να προκάλεσε ο ιός, όπως πχ. κατεστραμμένα αρχεία, κτλ.

WebHelper ιόςΤο WebHelper είναι ένα πρόγραμμα που παίζει ηχητικές διαφημίσεις στους uTorrent χρήστες και δημιουργεί πλήθος προβλημάτων στα Windows OS

Υπάρχουν δυο διαφορετικά στοιχεία που σχετίζονται με το WebHelper malware

Το WebHelper ταξιδεύει διαδικτυακά με άλλα δυο στοιχεία που μπορούν να εμφανιστούν στον Task Manager (Διαχείριση Εργασιών). Δε σχετίζονται με τα Windows.

uTorrentie.exe

Το utorrentie.exe είναι βοηθητικό uTorrent αρχείο που μπορεί να αυτο-επανεγκατασταθεί και να εκνευρίζει τους χρήστες με την επανεμφάνισή του. Ο κύριος στόχος του είναι να χρησιμοποιεί τους πόρους του υπολογιστή και να επικοινωνεί με τους servers του. Μπορεί επίσης να φορτώνει στον υπολογιστή διαφημίσεις τρίτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που σχετίζεται με αυτού του είδους τις παρασκηνιακές και αυθαίρετες δραστηριότητες είναι η τακτική παρακολούθηση και καταγραφή δεδομένων, καθώς και οι σημαντικές επιβραδύνεις συστήματος. Είμαστε σίγουροι πως δεν επιθυμείς να αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους προβλήματα. Γι' αυτόν τον λόγο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την ολοκληρωτική αφαίρεση του utorrentie.exe μαζί με την αφαίρεση του Web Helper.

WebHelper.dll

Το WebHelper.dll λειτουργεί ως βοηθητικό αρχείο, γνωστό και ως BHO (browser helper object), το οποίο έχει την τάση να επανεγκαθιστά το WebHelper, εάν αυτό διαγραφτεί, να το ενεργοποιεί και να το βοηθάει να πραγματοποιεί τις ανεπιθύμητες λειτουργίες του, όπως πχ. εμφανίσεις ηχητικών διαφημίσεων, αναδυόμενων παραθύρων και banners, στο σύστημα-στόχο. Εάν διαγραφτεί, συνήθως επανεμφανίζεται μόλις γίνει επανεκκίνηση του συστήματος. Ο ανώνυμος developer μπορεί επίσης να προχωρήσει σε δραστηριότητες παρακολούθησης και εντοπισμού με τη βοήθεια αυτού του .dll αρχείου.

WebHelper

Συμβουλές για μελλοντική αποφυγή adware

Αν και αυτός ο εισβολέας αποτελεί μέρος του uTorrent, μπορεί να εγκαταστήσεις παρόμοια διαφημιστικού τύπου προγράμματα χωρίς να το γνωρίζεις. Γι' αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό οδηγό για την αποφυγή παρόμοιων δυσάρεστων καταστάσεων στο μέλλον.

 • Όταν εγκαθιστάς δωρεάν λογισμικό, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Εξατομικευμένη / Προσαρμοσμένη (Custom) λήψη ή Προηγμένη / Σύνθετη (Advanced) λήψη. Έτσι, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, συμπ. των έξτρα / παράλληλων λήψεων.
 • Εάν δεν το κάνεις κι επιλέξεις Κανονική (Standard) ή Προεπιλεγμένη (Default) επιλογή λήψης, τότε το πιθανότερο είναι να ανοίξεις την “κερκόπορτα” σε κρυφές / παράλληλες λήψεις PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων), καθώς ως επί το πλείστον τα κουτάκια λήψης τους είναι ήδη προτικαρισμένα και εάν δε τα ξετικάρεις χειροκίνητα, αυτά θα κατέβουν μαζί με το πρόγραμμα / λογισμικό που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.
 • Απλά κάνε κλικ σε Εξατομικευμένη / Προσαρμοσμένη (Custom) ή Προηγμένη / Σύνθετη (Advanced) επιλογή λήψης και ξετίκαρε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια ώστε να αποφύγεις τη λήψη έξτρα δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων που ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του συστήματος και τη γενικότερη εμπειρία χρήσης του υπολογιστή και του διαδικτύου.

Ξεφορτώσου το WebHelper και τερμάτισε όλες τις διεργασίες που σχετίζονται με αυτό

Υπάρχει τρόπος για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού WebHelper virus. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν πρόκειται για κάποιο σημαντικό πρόγραμμα που το έχει ανάγκη το σύστημα του υπολογιστή σου, ενώ υπάρχει περίπτωση να αποτελέσει δυνητικό κίνδυνο. Όπως αναφέρει η ομάδα ειδικών της Zondervirus.nl το εύρος των δραστηριοτήτων του μπορεί να καταστεί εξαιρετικά εκνευριστικό, ενώ η ενδελεχής παρακολούθηση και συλλογή δεδομένων είναι σίγουρο ότι μπορεί να οδηγήσει σε διάρρευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Μπορείς να προχωρήσεις σε διαγραφή του Web Helper ακολουθώντας προσεκτικά τα παρακάτω βήματα. Η απεγκατάσταση αυτού του adware θα πρέπει να γίνει μέσω Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) και μετά θα πρέπει να γίνει επαναφορά όλων των web browsers που έχουν επηρεαστεί.

Εάν δεν επιθυμείς να προχωρήσεις σε χειροκίνητη αφαίρεση του WebHelper, μπορείς να προχωρήσεις σε αυτόματη αφαίρεση. Ένα αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο anti-malware λογισμικό ασφαλείας μπορεί να προχωρά σε σαρώσεις συστήματος, όπου θα εντοπίζει (εάν υπάρχουν) και θα προχωρά αυτόματα σε διαγραφή όλων των adware/browser hijacking προγραμμάτων κι αρχείων που τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου. Πιο κάτω, θα βρεις ορισμένα από τα προγράμματα ασφαλείας που συνιστούμε. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεις τακτικά το λογισμικό ασφαλείας ώστε να τρέχει πάντα η πιο πρόσφατη έκδοση για να έχεις πλήρη κάλυψη και ολοκληρωμένη βάση δεδομένων ακόμα και των πιο πρόσφατων ιών.

Βίντεο οδηγός για τερματισμό του WebHelper

Μιας και πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποια από τα βοηθητικά αρχεία που σχετίζονται με το συγκεκριμένο adware να παραμείνουν στο σύστημα ακόμα και μετά την απεγκατάσταση του συγκεκριμένου PUP, απαιτείται να προβείς σε περισσότερα βήματα για να επιτύχεις πλήρης αφαίρεση του ιού. Ετοιμάσαμε ένα βίντεο οδηγό που δείχνει βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνεις. Απαιτούνται ορισμένες τεχνικές για τον ενδελεχή καθαρισμό του συστήματος. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις προσεκτικά τα βήματα που παρουσιάζονται στο βίντεο, καθώς το WebHelper αποτελεί μια επίμονη απειλή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον τερματισμό αυτών των δυνητικά κακόβουλων διεργασιών που προκαλούνται απ' αυτήν την εφαρμογή παρακολούθησης και καταγραφής (tracking application), πέραν του ολοκληρωτικού καθαρισμού του συστήματος.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού WebHelper

Αφαίρεση WebHelper από συστήματα Windows

Για αφαίρεση του WebHelper (utorrentie.exe) από Windows 10 ή παρόμοιου Windows OS, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα ψεύτικο αντίγραφο (fake copy) του εκτελέσιμου αρχείου του. Πρέπει να κάνεις τα εξής:

 1. Πρώτα, τερμάτισε την uTorrent διεργασία που τρέχει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Πάτησε συνδυαστικά Ctrl + Alt + Del, επίλεξέ το και κάνε κλικ Τερματισμός Εργασίας (End Task).
 2. Πήγαινε C:\Users\[YOUR COMPUTER NAME]\AppData\Roaming\uTorrent\updates και άνοιξε τον φάκελο που έχει όνομα ίδιο με την uTorrent έκδοση που χρησιμοποιείς. Μέσα σε αυτόν τον φάκελο θα βρείς το εκτελέσιμο utorrentie.exe αρχείο. Μη κάνεις κάτι με αυτό.
 3. Πήγαινε πίσω ένα φάκελο και κάνε δεξί κλικ οπουδήποτε σε αυτόν. Επίλεξε Νέο (New )> Έγγραφο Κειμένου (Text Document) και ονόμασέ το όπως επιθυμείς, ας πούμε test.txt. Πάτησε οπουδήποτε στον φάκελο για να αποθηκευθεί το όνομα και άνοιξε μετά το αρχείο εγγράφου που μόλις δημιούργησες. Πήγαινε Αρχείο (File)> Αποθήκευση Ως (Save As).
 4. Τώρα, επίλεξε την τοποθεσία για να αποθηκευθεί το νέο αρχείο. Επίλεξε τον φάκελο που περιέχει το εκτελέσιμο utorrentie.exe αρχείο και αποθήκευσε το αρχείο κάτω από utorrentie.exe . Θα πρέπει να επιλέξεις Όλα τα Αρχεία (All files) στην Αποθήκευση ως τύπος (Save as type) επιλογή.
 5. Θα σου γίνει ερώτηση εάν επιθυμείς να αντικαταστήσεις (overwrite) το αρχείο που υπάρχει ήδη. Κάνε κλικ Ναι (Yes).
 6. Μπορείς τώρα να διαγράψεις το test.exe αρχείο από τον φάκελο ενημερώσεων (updates). Πήγαινε στον φάκελο που περιέχει το utorrentie.exe αρχείο. Κάνε δεξί κλικ σ' αυτό το αρχείο και επίλεξε Ιδιότητες (Properties).
 7. Στην καρτέλα Γενικά (General), τίκαρε στην επιλογή Μόνο Ανάγνωση (Read-only) στο πεδίο Χαρακτηριστικά (Attributes). Κάνε κλικ Εφαρμογή (Apply) και OK.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ορισμένοι ειδικοί σε θέματα υπολογιστών και πληροφορικής προτείνουν την απενεργοποίηση των αυτόματων uTorrent ενημερώσεων που μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Ωστόσο, πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο δε θα ήταν ασφαλές (για το σύστημα του υπολογιστή).

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το WebHelper και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το WebHelper ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση WebHelper από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το WebHelper ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού WebHelper από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το WebHelper θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Μη ξεχάσεις να καθαρίσεις τον browser σου από ανεπιθύμητο περιεχόμενο, στην περίπτωση επιπρόσθετων αλλαγών

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με WebHelper Ιός και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση WebHelper Ιός μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του WebHelper Ιός.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση WebHelper από Google Chrome

Εάν αυτό το adware διεισδύσει στον Chrome, θα πρέπει να προχωρήσεις σε επαναφορά του ώστε να επιδιορθωθεί αυτός ο web browser

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το WebHelper και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του WebHelper. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση WebHelper από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το WebHelper ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του WebHelper. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα WebHelper υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες