Τι είναι vulkaninfo.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Το Vulkaninfo.exe είναι ένα ασφαλές αρχείο που συμβάλει στη βελτιστοποίηση της gaming εμπειρίας

Το Vulkaninfo.exe είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο που περιλαμβάνεται σε πακέτα NVIDIA, Intel, και AMD drivers. Συμβάλει στη βελτιστοποίηση και τις ενημερώσεις διαφόρων apps και καρτών γραφικών. Συνήθως, αυτό το αρχείο εμφανίζεται στο σύστημα όταν ο χρήστης προβαίνει σε ενημέρωση των drivers γραφικών.

Το αρχείο αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο API (application program interface) το οποίο ορίζει την λειτουργία και τη διαδραστικότητα GUI (graphical user interface) στοιχείων. Το εκτελέσιμο αρχείο Vulkaninfo.exe, όπως και το vulkaninfo32.exe, χρησιμοποιείται από τη Vulkan SDK για τη βελτιστοποίηση της gaming ποιότητας.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα ασφαλές και νόμιμο αρχείο, το οποίο δεν θα πρέπει να διαγράψεις στην περίπτωση που το εντοπίσεις στο σύστημα του υπολογιστή σου. Ωστόσο, η πλειοψηφία των χρηστών αποφασίζει την αφαίρεση του vulkaninfo.exe, καθώς εμφανίζεται να λειτουργεί ως ξεχωριστό αρχείο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την εγκατάστασή του εμφανίζεται και στο Μενού Έναρξης (Start Menu). Δε συνιστούμε τη διαγραφή του αρχείου, κάθως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αδυναμία χρήσης του Vulcan API.

Η τυπική τοποθεσία του αρχείου είναι στο C:\Program Files directory. Ωστόσο, στην περίπτωση που το βρεις σε διαφορετική τοποθεσία, αυτό ίσως αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί με κάποιου είδους malware. Όπως στην περίπτωση του Vulkaninfo 32, έτσι και το όνομα του Vulkaninfo μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραπλανητικούς σκοπούς από τους developers κακόβουλων προγραμμάτων.

H χρήση των ονομάτων νόμιμων αρχείων επιτρέπει τη διείσδυση των κακόβουλων προγραμμάτων σε συστήματα υπολογιστών που καταφέρνουν και ξεπερνούν το τοίχος προστασίας των εγκαταστημένων λογισμικών ασφαλείας. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ύποπτη δραστηριότητα στον υπολογιστή σου, όπως πχ. ξαφνική σημαντική επιβράδυνση στις ταχύτητες συστήματος, αδυναμία ανοίγματος αρχείων, κι άλλα παρόμοια ξαφνικά προβλήματα, σε συμβουλεύουμε να τσεκάρεις άμεσα την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σου ώστε να βεβαιωθείς ότι αυτό δε μολύνθηκε από κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. ο ιός Vulkaninfo virus.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελεγχθεί είναι η υπογραφή (signature) του αρχείου. Κανονικά, υπογράφεται από την LunarG. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις διαφορετική υπογραφή στο αρχείο, συνιστούμε την άμεση σάρωση συστήματος με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Υπάρχουν πολλά καλά λογισμικά ασφαλείας διαθέσιμα στην αγορά που μπορούν να εντοπίζουν και να αφαιρούν αποτελεσματικά κακόβουλες διεργασίες, όπως πχ. το εκτελέσιμο αρχείο vulkaninfo.exe. Πάντως, για αποτελεσματική, γρήγορη, ασφαλή αφαίρεση του συγκεκριμένου ιού, προτείνουμε σάρωση συστήματος με το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο ReimageIntego.

Θέλει μεγάλη προσοχή κατά την ενημέρωση ή εγκατάσταση drivers

Οι developers πολλών κακόβουλων προγραμμάτων έχουν τη τάση να “βαφτίζουν” τα κακόβουλα προγράμματα που δημιουργούν με ονόματα από αξιόπιστα, νόμιμα και δημοφιλή προγράμματα έτσι ώστε να παραπλανούν τους χρήστες και να τους ωθούν να εγκαθιστούν malware στο σύστημα του υπολογιστή τους. Επομένως, συμβουλεύουμε η λήψη / εγκατάσταση drivers να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και σχολαστικότητα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες διείσδυσης malware.

Πρώτα απ' όλα, οι όποιες λήψεις λογισμικού θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από την επίσημη ιστοσελίδα του εκάστοτε προγράμματος. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Παράλληλα, θα πρέπει να επιλέγεται πάντα Για Προχωρημένους / Προηγμένη / Σύνθετη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης.

Μ' αυτό τον τρόπο θα έχεις πάντα μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση προαιρετικών / επιπρόσθετων / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και malware.

Προσοχή! Ενδέχεται πολλά από τα sites δωρεάν λήψεων ή τύπου file-sharing να προσφέρουν ψευδείς / παραπλανητικές εκδόσεις drivers. Εάν στον υπολογιστή σου εμφανιστεί το εκτελέσιμο αρχείο vulkaninfo.exe μετά από λήψη που έγινε από ένα τέτοιο site, ενδέχεται να είναι κακόβουλο. Οπότε, επιβάλλεται η άμεση σάρωση συστήματος ώστε να διαπιστωθεί εάν το πρόγραμμα θα πρέπει να αφαιρεθεί από το σύστημα ή όχι.

Ο σωστός τρόπος αφαίρεσης του vulkaninfo.exe

Εάν έχεις την υποψία ότι η διεργασία Vulkaninfo που τρέχει στο σύστημα του υπολογιστή σου είναι κακόβουλη ή είναι κάποιο μεταμφιεσμένο malware, θα πρέπει να δράσεις άμεσα ώστε να το διαπιστώσεις. Συμβουλεύουμε να μην επιλεχθεί χειροκίνητη αφαίρεση. Είναι άγνωστο ποια άλλα βοηθητικά αρχεία του malware μπορεί να έχουν εγκατασταθεί κρυφά στο σύστημα, όπως άγνωστο είναι και που μπορεί να έχουν αποθηκευθεί. Επομένως, ενδείκνυται η επιλογή της αυτόματης αφαίρεσης του vulkaninfo.exe, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware.

Προτείνουμε τη χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου ReimageIntego. Το λογισμικό ασφαλείας θα αναλάβει την πλήρη σάρωση συστήματος. Στην περίπτωση που το αρχείο είναι κακόβουλο, το λογισμικό ασφαλείας θα προχωρήσει σε ασφαλής και ολοκληρωτική αφαίρεση του vulkaninfo.exe και όποιων άλλων βοηθητικών αρχείων κατάφερε το malware να εγκαταστήσει στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση