Βαθμός σοβαρότητας:  
  (11/100)

Απομάκρυνση Voluumtrk (Δωρεάν Εγχειρίδιο Οδηγιών)

από Jake Doevan - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον ιό Voluumtrk

Ο ιστότοπος Voluumtrk.com χαρακτηρίζεται ως δυνητικά επικίνδυνος και έχει τη τάση να εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις. Εάν άρχισαν ξαφνικά να σας εμφανίζονται εκατοντάδες εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις από Voluumtrk, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας το σχετικό PUP (potentially unwanted program) τύπου adware.

Μόλις διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, το Voluumtrk adware ‘πλημμυρίζει’ την οθόνη του υπολογιστή του χρήστη-θύματος με εκατοντάδες εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις. Ως επί το πλείστον, το Voluumtrk PUP εμφανίζει διαφημίσεις τύπου : “You have won!” (Έχετε κερδίσει!), “You are the lucky visitor!” (Είστε ο τυχερός μας επισκέπτης), “Please install to continue” (Θα πρέπει να προβείτε σε εγκατάσταση για να συνεχίσετε), κτλ. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εμπιστευτείτε το περιεχόμενο αυτών των διαφημίσεων και να κάνετε το λάθος και τις κλικάρετε! Ο λόγος ύπαρξής τους είναι η μεγιστοποίηση μόχλευσης ροών επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites, affiliate marketing). Μάλιστα, τις περισσότερες φορές, οι ιστότοποι που προωθούνται είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας!

Καλό είναι να θυμάστε ότι οι αναδυόμενες διαφημίσεις που παροτρύνουν να κατεβάσετε κάποιο πρόγραμμα ή ενημέρωση τείνουν να είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες. Σας συμβουλεύουμε να μη τις κλικάρετε και να μην ακολουθήστε αυτά που λένε, γιατί θα ανοίξετε το δρόμο για διεισδύσεις ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων.

Επίσης, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε εκείνες τις διαφημίσεις από Voluumtrk που σας παροτρύνουν να συμπληρώσετε δήθεν online ερωτηματολόγια ή να συμμετέχετε σε δήθεν online έρευνες που θα προσπαθούν να σας δελεάσουν με δήθεν ‘απίθανα δώρα’! Ο απώτερος και μοναδικός σκοπός αυτών διαφημίσεων είναι να συλλέξουν με ύπουλο τρόπο ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα.

Φυσικά, θα πρέπει να αποφύγετε με κάθε τρόπο διαφημίσεις που σας παροτρύνουν να κατεβάζετε ‘απίθανα’ προγράμματα δωρεάν. Δε χρειάζεται να πούμε ότι πρόκειται για συνηθισμένη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης ιών και PUPs!
Examples of Voluumtrk ads

Οι διαφημίσεις από Voluumtrk εμφανίζονται συνήθως ξαφνικά κι αμέσως μόλις ο χρήστης-θύμα κλικάρει σε κάποιο web σύνδεσμο ή ανοίξει νέα καρτέλα browser. Και αυτό γίνεται συχνά, εκνευριστικά συχνά για την ακρίβεια! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβραδύνονται σημαντικά οι ταχύτητες του υπολογιστή, προγράμματα να κρασάρουν ή να μην ανταποκρίνονται, και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας.

Έτσι, για να αποφύγετε την πληθώρα των προβλημάτων αυτών, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ιός ανακατευθύνσεων Voluumtrk έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο SpyHunter το οποίο αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση ανεπιθύμητων και κακόβουλων κυβερνο-απειλών!

Πώς μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή μου ο ιός Voluumtrk?

Αναρωτιέστε πώς μπορεί να βρέθηκε στον υπολογιστή σας ο ιός Voluumtrk? Βασικά, βρέθηκε κατόπιν δική σας έγκρισης, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται αυτό! Απλά, το κάνατε άθελα ή ασυνείδητα. Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η μέθοδος bundling αποτελεί την κύρια μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης αυτού, αλλά και των περισσοτέρων PUPs. Συγκεκριμένα, τα PUPs κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Έτσι, αν δεν ήσασταν προσεκτικοί κατεβάζοντας μια τέτοια εφαρμογή, τότε παράλληλα με αυτή κατεβάσατε και ό,τι εμπεριέχονταν στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της, όπως πχ. το Voluumtrk adware.

Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί, επιφυλακτικοί, και προσεκτικοί όταν κατεβάζετε δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές από το διαδίκτυο. Θα πρέπει να αποφεύγετε να πατάτε μηχανικά το κουμπί ‘Επόμενο’ (“Next”). Εκεί είναι που την πατάνε οι περισσότεροι χρήστες και όταν διαπιστώνουν ότι ο υπολογιστή τους έχει μολυνθεί από PUPs ξαφνιάζονται και απορούν από που τους ήρθαν.

Σας συνιστούμε να αποφεύγετε να επιλέγετε τις ‘βολικές’ μορφές εγκατάστασης, Προεπιλεγμένη (Default) ή Standard, μόνο και μόνο γιατί φαίνονται πιο εύκολες και πιο γρηγορές. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου ασφαλείς. Αντιθέτως, προτιμότερο είναι να επιλέγετε Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε.

Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Voluumtrk virus.

Έχει ήδη μολυνθεί ο υπολογιστής σας από αυτό το adware? Μην ανησυχείτε! Η ομάδα ειδικών του ioys.gr έχει ετοιμάσει αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης του ιού Voluumtrk. Πηγαίντε στη σελίδα 2 για να μάθετε περισσότερα.

Voluumtrk adware – Οδηγίες Αφαίρεσης

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ιός Voluumtrk virus έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Σε διαφορετική περίπτωση, θα συνεχίσουν να ‘πλημμυρίζουν’ την οθόνη του υπολογιστή σας εκατοντάδες εκνευριστικές και παραπλανητικές επιχορηγούμενες αναδυόμενες διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι οι διαφημίσεις αυτές είναι δυνητικά επικίνδυνες, καθώς οι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης που εμπεριέχουν είναι πολύ πιθανό να σας στείλουν σε ύποπτους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Μέσω αυτών των ιστότοπων μπορεί να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs και ιοί!

Επομένως, εάν σας απασχολεί η ασφάλεια του υπολογιστή σας, αποτελεί μοναδική επιλογή η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Voluumtrk. Παρακάτω, θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού. Ακολουθήστε τις προσεκτικά και βήμα προς βήμα για να απαλλαγείτε από τον ιό, αλλά και από τις εκνευριστικές και δυνητικά επικίνδυνες διαφημίσεις Voluumtrk. Βεβαιωθείτε ότι δεν παραλείψατε κανένα απολύτως βήμα, γιατί διαφορετικά υπάρχει η περίπτωση να μείνουν κατάλοιπα του ιού Voluumtrk virus, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε επανεμφάνιση του ιού!

Για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη προστασία του συστήματος του υπολογιστή σας, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware το οποίο θα προστατεύει σε πραγματικό χρόνο το σύστημα από διεισδύσεις από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα, όπως spyware και malware. Για βέλτιστα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα παρακάτω anti-spywares:

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Voluumtrk:

Αφαίρεση Voluumtrk από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Voluumtrk και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Voluumtrk ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Voluumtrk από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Voluumtrk ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Voluumtrk από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Voluumtrk και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Voluumtrk. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση Voluumtrk από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Voluumtrk θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Voluumtrk από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Voluumtrk και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Voluumtrk . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Voluumtrk από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Voluumtrk και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Voluumtrk. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Voluumtrk από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Voluumtrk ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Voluumtrk. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Voluumtrk