Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

United States Courts virus. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Ο ιός United States Courts είναι ένα επικίνδυνο ransomware, το οποίο χρησιμοποιεί διαφορετικές στρατηγικές για να καταφέρει τα θύματα του να πληρώσουν ένα πρόστιμο των $300 εντός 48 ωρών. Όπως και ο ιός FBI, FBI PayPal και αρκετές παρόμοιες απειλές, επιτίθεται σε υπολογιστές οι οποίοι βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Από τη στιγμή που αυτός ο ιός διεισδύει στον υπολογιστή, αρχικά κλειδώνει το σύστημα και επίσης εξαφανίζει όλα τα εικονίδια από την επιφάνεια εργασίας και εμφανίζει μια μεγάλη ειδοποίηση, η οποία κάνει αναφέρει πως ο χρήστης έχει παραβιάσει αρκετούς νόμους, όπως η παράνομη χρήση λογισμικού χωρίς άδεια και άλλα παρόμοια. Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, μπορεί να πέσετε θύμα και να πιστέψετε πως αυτό το μήνυμα πραγματικά ανήκει στα δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ωστόσο, οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να συλλέγουν τα πρόστιμα τους. Αν έχετε μολυνθεί, μπορείτε απλά να αγνοήσετε το μήνυμα του ιού United States Courts και να απομακρύνετε τα αρχεία του από τον υπολογιστή. Βασικά, πρέπει να γίνει αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας όπως παλιότερα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ United States Courts?

Ο ιός United States Courts διανέμεται μέσω του δούρειου ίππου LockScreen. Θα πρέπει να αποφεύγετε παράνομες ιστοσελίδες, freeware, spam και άλλα παρόμοια αν δεν θέλετε να μολυνθείτε από αυτόν όπως πολλοί άλλοι χρήστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Από τη στιγμή που διεισδύει στον υπολογιστή, αυτός ο δούρειος ίππος τροποποιεί το σύστημα έτσι ώστε ο ιός United States Courts να μπορεί να εκτελείτε καθώς ξεκινά το σύστημα. Εκτός αυτού, κάνει λήψη των κακόβουλων αρχείων αυτού του ransomware και αποτρέπει τον υπολογιστή από την αφαίρεση του.

Αν έχετε μολυνθεί από τον ιό United States Courts, θα βλέπετε αυτή την ειδοποίηση:

United States Courts
YOUR COMPUTER HAS BEEN LOCKED
Criminal Case NO. 4:12CV072011
Illegally downloaded material (MP3’s, Movies or Software) has been located on your computer.
(…)
To unlock your computer and to avoid other legal consequences, you are obligated to pay a release of $300. Payable through GreenDot Moneypak. After successful payment, your computer will automatically unlock.
Failure to adhere to this request will involve criminal charges and possible imprisonment.
To perform the payment, enter the acquired GreenDot Moneypak code in the designated payment field and press the «Submit» button.
(…)

Παρακαλούμε, ποτέ μην αγοράσετε ένα δελτίο MoneyPak για να πληρώσετε το πρόστιμο των $300, το οποίο ζητά η ειδοποίηση του ιού United States Courts. Αυτό το ποσό θα πάει απευθείας στους εγκληματίες, οι οποίες χρησιμοποιούν τέτοιες παράνομες μεθόδους για να αποσπούν χρηματικά ποσά. Για να αφαιρέσετε αυτό το ransomware, θα πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή και να εξαλείψετε μολυσμένα αρχεία από το σύστημα.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ United States Courts?

Καθώς προσπαθείτε να αφαιρέσετε τον ιό United States Courts, πρέπει να ξεμπλοκάρετε αρχικά τον υπολογιστή σας. Για να μπορέσετε να σαρώσετε τον παραβιασμένο μηχάνημα σας με ένα αξιόπιστο anti-malware, ελέγξτε αν μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σε Ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτύου ή Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών. Ανάλογα με το αν μπορείτε να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

* Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο μηχάνημα για να κάνετε λήψη του Reimage, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes ή του Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και μετακινήστε το σε ένα USB drive ή απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών και συνδέστε το USB drive.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή ακόμη μια φορά και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος.

* Οι χρήστες που έχουν μολυνθεί από τον ιό United States Courts έχουν δυνατότητα πρόσβασης στα Windows μέσω διαφορετικών λογαριασμών χρηστών. Αν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash για να σταματήσετε τη κανονική λειτουργία αυτού του ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού United States Courts:

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να απενεργοποιήσετε τον ιό United States Courts (κανονικά λειτουργεί με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις αυτής της απειλής)
  2. Εκτελέστε το Regedit
  3. Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe
  4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  5. Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με το ενημερωμένο Reimage έτσι ώστε να εξαλείψετε τα υπόλοιπα αρχεία του ιού.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-united-states-courts-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες