Βαθμός σοβαρότητας:  
  (97/100)

UK Police virus. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Ο ιός Αστυνομία Ηνωμένου Βασιλείου (γνωστός και ως United Kingdom Police ή Cheshire Police Authority) είναι ένα επικίνδυνο ransomware, το οποίο ανήκει σε μια μεγάλη κατηγορία ιών οι οποίοι μπλοκάρουν τους υπολογιστές. Από τη στιγμή που καταφέρνουν να διεισδύσουν στο σύστημα και να το μπλοκάρουν, εμφανίζουν μια μεγάλη ειδοποίηση η οποία κάνει αναφορά για διάφορα υποτιθέμενα εγκλήματα, όπως η χρήση πειρατικού λογισμικού και παρόμοια. Μπορεί να αναρωτηθείτε για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό. Η απάντηση είναι πολύ απλή – αυτός ο ιός παίρνει όμηρο τον υπολογιστή και αναγκάζει το θύμα να πληρώσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ως πρόστιμο. Παρακαλούμε, ποτέ μη πληρώσετε αυτό το πρόστιμο, το οποίο ζητά ο ιός Αστυνομία Ηνωμένου Βασιλείου, γιατί απλά είναι ψεύτικο. Αυτό το πρόγραμμα αναπτύχθηκε ξεκάθαρα από χάκερς, έτσι θα χάσετε τα χρήματα σας αν πέσετε θύμα και πληρώσετε το πρόστιμο του. Αν θέλετε να ξεκλειδώσετε το μηχάνημα σας, πρέπει να αφαιρέσετε τον ιό Αστυνομία Ηνωμένου Βασιλείου όσο το συντομότερο δυνατόν.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ Αστυνομία Ηνωμένου Βασιλείου?

Όπως και ο ιός Police Central e-crime Unit, ο ιός Αστυνομία Ηνωμένου Βασιλείου μπαίνει στο σύστημα χωρίς την άδεια του χρήστη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να τον κατεβάσετε μαζί με μη εγγεγραμμένο λογισμικό, ψεύτικες ενημερώσεις και codecs αναπαραγωγής πολυμέσων, ή απλά μόλις ανοίξετε ένα επισυναπτόμενο αρχείο από email spam. Μόλις αυτό το πρόγραμμα επιτεθεί στο σύστημα, απενεργοποιεί αμέσως τον υπολογιστή και αντικαθιστά την επιφάνεια εργασίας με μια πλαστή ειδοποίηση ονόματι Αστυνομία Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπρόσθετα, προβάλλει διάφορα άρθρα τα οποία υποστηρίζουν, πως ο χρήστης έχει παραβιάσει τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου κάνοντας λήψη, διανομή ή ακόμη και προβολή περιεχομένου και λογισμικού. Εδώ μπορείτε να δείτε τι ακριβώς υποστηρίζει:

United Kingdom Police
Police Central e-crime Unit ATTENTION! Your PC is blocked due to at least one of the threse reasons specified below.
You have been violating “Copyright and Related Rights Law” (Video, Music, Software) and illegally using or distributing copyrighted content, thus infringing Article 128 of the Criminal Code of Great Britain.
Article 128 of the Criminal Code provides for a fine of 200 to 500 minimal wages or deprivation of liberty for 2 to 8 years.
(…)

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, Αστυνομία Ηνωμένου Βασιλείου επιχειρεί να φοβίσει τους χρήστες ώστε να πιστέψουν πως έχουν να κάνουν με μια κυβερνητική αρχή, η οποία μπλοκάρει τους παραβάτες. Πρέπει να αγνοήσετε αυτή την ψεύτικη ειδοποίηση και να απομακρύνετε μολυσμένα αρχεία από το σύστημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Αστυνομία Ηνωμένου Βασιλείου?

Ο ιός Αστυνομία Ηνωμένου Βασιλείου αποτρέπει την αφαίρεση του μπλοκάροντας το σύστημα με τη πλαστή ειδοποίηση του. Έτσι, αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό το malware για τα καλά, θα πρέπει να ξεμπλοκάρετε τον υπολογιστή σας και να εκτελέσετε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με το Reimage, SpyHunterCombo Cleaner ή το Malwarebytes Malwarebytes. Για να μπορέσετε να ξεμπλοκάρετε τον υπολογιστή σας, ακολουθήστε μια από τις παρακάτω επιλογές:

Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο μηχάνημα για να κατεβάσετε το Reimage ή κάποιο άλλο αξιόπιστο πρόγραμμα anti-malware.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και μετακινήστε το σε ένα USB drive ή απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών και συνδέστε το USB drive.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή ακόμη μια φορά και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος.

* Οι χρήστες που έχουν μολυνθεί από τέτοιες ransomware απειλές, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα Windows μέσω διαφορετικών λογαριασμών χρηστών. Αν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash, έτσι ώστε να σταματήσετε τη κανονική λειτουργία αυτού του ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ενημερωμένο πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Αστυνομία Ηνωμένου Βασιλείου (για προχωρημένους!):

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να απενεργοποιήσετε αυτόν τον ιό (κανονικά λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)
  2. Εκτελέστε το Regedit
  3. Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe.
  4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  5. Κάντε επανεκκίνηση του συστήματος με ενημερωμένο Reimage για να αφαιρέσετε υπολειπόμενα αρχεία του ιού.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του UK Police virus
Στιγμιότυπο του UK Police virus
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-uk-police-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες