Βαθμός σοβαρότητας:  
  (58/100)

Αφαίρεση ιού Twitter (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Αυγ 2019 ενημέρωση

Ο ιός Twitter είναι μια σοβαρή διαδικτυακή μόλυνση από την οποία κινδυνεύει ο υπολογιστής σας, ένας ιός ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη έξαρση τις τελευταίες μέρες

Twitter virus

Εαν καταφέρει και διεισδύσει στον υπολογιστή του χρήστη, ξεκινάει να στέλνει μηνύματα spam σε όλες τις επαφές του χρήστη. Για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου, συνήθως τέτοια μηνύματα tweets γράφουν σε γενικές γραμμές κάτι σαν το παρακάτω

‘OMG I can’t believe that’ (Θέε μου δεν το πιστεύω) ή ‘OMG look what they’re saying about you’ (Θέε μου δες τι λένε για σένα), και συνήθως συνοδεύονται από κάποιο σύνδεσμο. Βασικά, ο σύνδεσμος αυτός είναι η κύρια δίοδος μέσω της οποίας διαδίδεται ο συγκεκριμένος ιός.

Εάν θέλετε να αποφύγετε τον ιό Twitter θα πρέπει να αγνοήσετε ΟΛΑ τα μηνύματα που φαίνονται από μακρυά ότι δεν ανήκουν σε αυτούς που φαινομενικά τα έγραψαν. Επίσης, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με αυτά τα άτομα και να τους ενημερώσετε ότι οι λογαριασμοί τους μολύνθηκαν από τον συγκεκριμένο ιό.

Πώς μπορώ να 'κολλήσω' τον ιό Twitter ?

Ο ιός Twitter μεταδίδεται μέσω μηνυμάτων. Για να προστατευτείτε, πρέπει να αγνοήσετε τα spammy αυτά μηνύματα, εξάλλου συνήθως κάποιος μπορεί να τα ξεχωρίσει από τα αυθεντικά με την πρώτη ματιά. Τα συνήθη περιεχόμενα των spam αυτών μηνυμάτων σχετίζονται με σοκαριστικά νέα ή προωθούν διάφορα προιόντα, όπως φάρμακα, κινητά και άλλα παρόμοια.

Twitter virus

Όταν λέμε 'αγνοήστε', εννοούμε ότι δεν πρέπει ουδέποτε να κλικάρετε σε τέτοιου είδους συνδέσμους που μπορεί να βρίσκονται σε τέτοιου είδους μηνύματα tweets. Εάν εν τέλει μολυνθείτε με τον ιό Twitter, θα γίνεται κι εσείς μέρος της αλυσίδας μετάδοσής του, και ο λογαριασμός σας θα προστεθεί σε αυτούς που στέλνουν spammy μηνύματα σε όλους τους Twitter followers τους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να χάνετε χρόνο και να ακολουθήσετε άμεσα τις παρακάτω οδηγίες :

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Twitter ?

Εάν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας στο Twitter έχει μολυνθεί από τον συγκεκριμένο ιό, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες :

 • Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Twitter το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ (πρέπει να τον αλλάξετε και σε άλλους λογαριασμούς σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης με αυτόν του Twitter λογαριασμού που μολύνθηκε).
 • Συνδεθείτε ξανα στον λογαριασμό σας στο Twitter με τον καινούριο σας κωδικό και διαγράψτε ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ τα μηνύματα που σας φαίνονται spammy.
 • Τέλος, πρέπει να κάνετε γενικό σκανάρισμα του συστήματός σας με ένα πλήρως ενημερωμένο και έγκυρο anti-spyware, ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας καθάρισε πλήρως από οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα δύο : Reimage ή SpyHunter 5Combo Cleaner ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Twitter virus
Στιγμιότυπο του Twitter virus

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Twitter:

Αφαίρεση Twitter χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Twitter

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Twitter.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Twitter χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Twitter. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Twitter έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Twitter κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-twitter-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες