Βαθμός σοβαρότητας:  
  (8/100)

Απομάκρυνση TuneUp Pro

από Jake Doe - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Tuneup Pro?

Το Tuneup Pro είναι ένα εργαλείο βελτιστοποίησης επιδόσεων συστήματος υπολογιστή, το οποίο μάλιστα μπορεί να προβεί σε πολλές προωθητικού τύπου δραστηριότητες έτσι ώστε να σας πείσει να αγοράσετε την πλήρη του έκδοση. Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε για να μεγιστοποιεί τις ταχύτητες ενός συστήματος, να επιτυγχάνει την σταθερότητά του, και φυσικά να το διατηρεί ελεύθερο από σφάλματα.

Ουσιαστικά, έχει όντως την ικανότητα να αφαιρεί αρκετά αρχεία από το σύστημα που είναι άχρηστα, ωστόσο όμως δυστυχώς θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι σε γενικές γραμμές δεν θα δείτε κάποια βελτίωση, αισθητή τουλάχιστον, στις επιδόσεις του συστήματος του υπολογιστή σας.

Αν και μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του, στις περισσότερες των περιπτώσεων, το πρόγραμμα αυτό καταφέρνει να διεισδύει αυθαίρετα και απαρατήρητα όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο (μέθοδος bundling). Μάλιστα, με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί, φορτώνει τα σκάνερς του και θεωρητικά ψάχνει για άχρηστα αρχεία, κακές καταχωρήσεις μητρώου (registry entries) και σφάλματα. Κατόπιν, εμφανίζει τα αποτελέσματα των δήθεν σαρώσεων, οι οποίες εμπεριέχουν μακρυές λίστες προγραμμάτων, τα οποία το πρόγραμμα αυτό δήθεν εντόπισε, και οι οποίες θα πρέπει να αφαιρεθούν. Αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα όσα εμπεριέχονται στις λίστες είναι ψευδή, ωστόσο σίγουρα τα περισσότερα είναι νόμιμα προγράμματα τα οποία δεν αποτελούν κίνδυνο για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Επομένως, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να εμπιστευτείτε τα αποτελέσματα αυτών των αναφορών και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να κάνετε click σε κουμπιά τύπου ‘Fix now’ (Διόρθωσε τώρα) ή ‘Remove’ (Αφαίρεση). Εάν κάνετε click, τότε δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε αν θα αρχίσετε να ανακατευθύνεστε προς την ιστοσελίδα του TuneUp Pro όπου θα γίνονται προσπάθειες για να σας πείσουν να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης του συγκεκριμένου προγράμματος.

Σε περίπτωση που το κάνετε, δεν θα χάσετε μόνο τα λεφτά σας αγοράζοντας ουσιαστικά ένα άχρηστο πρόγραμμα, αλλά επίσης θα μοιραστείτε ευαίσθητα κι απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως πχ τα προσωπικά σας στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που χρησιμοποιήσατε για την αγορά της ολοκληρωμένης έκδοσης, προσωπικά δεδομένα τραπεζικού λογαριασμού, κωδικούς πρόσβασης, με μια αμφιβόλου αξιοπιστίας εταιρία. Επομένως, όπως μπορείτε να καταλάβετε δεν θα έχετε απολύτως κανένα όφελος κρατώντας το Tuneup Pro στον υπολογιστή σας! Σε περίπτωση τώρα που αυτό κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε αφαίρεσή του χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Tuneup Pro ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω, οι χρήστες που πείστηκαν ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο κι εν τέλει το κατέβασαν από την επίσημη ιστοσελίδα του δεν είναι τόσοι ώστε να πει κανείς ότι αυτή είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος διάδοσής του. Συνήθως, το πρόγραμμα αυτό διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών (μέθοδος bundling), κυρίως δωρεάν προγράμματα τύπου download managers ή video streaming. Με αυτό το τρόπο, το πρόγραμμα καταφέρνει και διαδίδεται πιο γρήγορα και καταφέρνει να παραπλανήσει πιο εύκολα τους χρήστες στο να προβούν σε αγορά της πλήρους του έκδοσης.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εγκατάσταση του Tuneup Pro ισοδυναμεί με σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες του συστήματος, και συχνά πυκνά θα σας εμφανίζονται σαρώσεις και αναδυόμενες διαφημίσεις, επομένως θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σχετικά με το ποιες εφαρμογές αποφασίζετε να κατεβάζετε στον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης, να διαβάζετε προσεκτικά ό,τι κουτάκι μπορεί να σας εμφανιστεί κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζετε στον υπολογιστή σας, και φυσικά να ξετικάρετε όλα εκείνα τα κουτάκια που αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων.

Σε περίπτωση τώρα που αυτός ο ψευδής/παραπλανητικός βελτιστοποιητής συστημάτων υπολογιστών έχει ήδη διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας χωρίς την έγκριση κι επίγνωσή σας, τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες κατά τη διάρκεια αφαίρεσής του, καθώς μπορεί και αυτό-προστατεύεται από προσπάθειες αφαίρεσής του και έτσι υπάρχει η πιθανότητα να μη μπορέσετε να βρείτε πως να το απεγκαταστήσετε, δλδ. να μη μπορέσετε να βρείτε το κουμπί απεγκατάστασής του. Επίσης, είναι γνωστό ότι το Tuneup Pro εγκαθιστά συνήθως και το Reimage Plus, επομένως θα πρέπει να απεγκαταστήσετε και τα δυο προγράμματα.

Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα μπορεί να διείσδυσαν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυναν.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Tuneup Pro ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Σας συνιστούμε, για περιπτώσεις όπως αυτή, να χρησιμοποιείτε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), έτσι ώστε να αφαιρέσετε επιτυχώς τον ιό Tuneup Pro. Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρετε όχι μόνο να αφαιρέσετε αυτό το πρόγραμμα, αλλά επίσης να απαλλαγείτε από την παρουσία κι άλλων PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων) τα οποία μπορεί να διείσδυσαν κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυναν χωρίς να έχετε επίγνωση αυτής της κατάστασης. Για άριστα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: Reimage ή SpyHunterCombo Cleaner .

Από την άλλη, εάν δεν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα, έτσι ώστε να αφαιρέσετε χειροκίνητα το Tuneup Pro από το σύστημα του υπολογιστή σας:

  • Click Start (Έναρξη) → Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) → Programs and Features (Προγράμματα και Χαρακτηριστικά). Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τα Windows XP, κάντε click Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων).
  • Ψάξτε για Tuneup Pro.
  • Απεγκαταστήστε το και κάντε το ίδιο και για άλλα προγράμματα που σας φαίνονται ύποπτα ή σας είναι άγνωστα.
  • Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 8, τότε κάντε δεξί click στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Με το που εμφανιστεί το Quick Access Menu (Μενού Γρήγορης Πρόσβασης), επιλέξτε Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) και Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγράμματος).

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του TuneUp Pro
Στιγμιότυπο του TuneUp Pro

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-tuneup-pro.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες