Βαθμός σοβαρότητας:  
  (95/100)

Απομάκρυνση Trojan.Cryptolocker

από Jake Doevan - - | Τύπος: Δούρειοι Ίπποι

Τι είναι το Trojan.Cryptolocker?

Το Trojan.Cryptolocker είναι ένα κακόβουλο trojan το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για τη διαδικτυακή διάδοση επικίνδυνων ransomware ιών. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο trojan συνδέεται στενά με Cryptolocker, CTB Locker, Locker , κ.α. επικίνδυνα ransomwares τα οποία κρυπτογραφούν σημαντικά αρχεία/έγγραφα του χρήστη-θύματος μπλοκάροντας την πρόσβαση του σε αυτά. Κατόπιν, ζητούν ένα συγκεκριμένο ποσόν από τον χρήστη ως λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους.

Σε περίπτωση τώρα που ο υπολογιστής σας μολύνθηκε από το Trojan.Cryptolocker και από σχετικά με αυτό ransomwares, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να το αφαιρέσετε. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πολύτιμα αρχεία κι έγγραφά σας θα βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, όπως άλλωστε και το πορτοφόλι σας!

Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, το Trojan.Cryptolocker κατεβάζει κρυφά κι αυθαίρετα ένα ιό μέσα στον οποίο κατόπιν κρύβεται. Γιατί το κάνει αυτό? Στις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτού του είδους τα trojans περιμένουν κρυμμένα επιπρόσθετες εντολές από τους δημιουργούς τους. Οι hackers μπορούν εύκολα να τα χρησιμοποιήσουν για να κατεβάζουν εύκολα και κρυφά κι άλλα κακόβουλα προγράμματα στους ήδη μολυσμένους υπολογιστές, αλλά και να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε προκαθορισμένους ιστότοπους, να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων, κλπ. Επίσης, ως αποτέλεσμα όλων αυτών των ύποπτων κι ανεπιθύμητων διεργασιών που σχετίζονται με αυτό το trojan, θα διαπιστώσετε σύντομα σημαντικές επιβραδύνσεις συστήματος και διαδικτυακών πλοηγήσεων, εμφανίσεις ύποπτων συνδέσμων ανακατεύθυνσης, κλπ. που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοηθούν.

Σε περίπτωση λοιπόν που διαπιστώσετε ότι ο συγκεκριμένος trojan έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) ώστε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά οποιαδήποτε κυβερνο-απειλή μπορεί να διεισδύσει κρυφά και να μολύνει τον υπολογιστή σας. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το εξαίρετο ReimageIntego ή οποιοδήποτε άλλο αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας.

Πώς μπορεί το Trojan.Cryptolocker να μολύνει τον υπολογιστή μου?

Ένας πολύ πιθανός τρόπος μέσω του οποίου μπορεί να διεισδύσει το Trojan.Cryptolocker στον υπολογιστή σας είναι ως 'σημαντική' email επισύναψη που μπορεί να εμφανιστεί ως δήθεν προειδοποιητικό μήνυμα από την αστυνομία, από την εφορία, από κάποιο δημοφιλή εμπορικό κατάστημα, κλπ. Συνήθως, κρύβεται ως επισύναψη σε αυτού του είδους τα ύποπτα emails, το οποίο αφού κατέβει στο σύστημα-στόχο, βοηθάει ενεργά το Trojan.Cryptolocker να κατεβάζει κρυφά κι αυθαίρετα αρχεία στο σύστημα-στόχο. Ωστόσο, ορισμένες φορές το Trojan αυτό μπορεί να διεισδύσει κρυφά στον υπολογιστή σας αφού κλικάρετε κάποιο ύποπτο σύνδεσμο ανακατεύθυνσης, το οποίο μπορεί να βρίσκεται στο κυρίως κείμενο ενός email. Επομένως, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αποφεύγετε να κλικάρετε ύποπτους κι άγνωστους συνδέσμους ανακατεύθυνσης ή επισυνάψεις.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Trojan.Cryptolocker virus?

Εάν πιστεύετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο trojan ή οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο/κακόβουλο πρόγραμμα, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner,Malwarebytes. Εάν αυτή η επικίνδυνη κυβερνο-απειλή κατάφερε να μολύνει το Mac OS X σας, τότε σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξίσου εξαίρετο Webroot SecureAnywhere AntiVirus το οποίο είναι συμβατό με τα Windows, αλλά και το Mac OS X.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνετε έξτρα αντίγραφα (βλ. backup) των σημαντικών εγγράφων/αρχείων σας, γιατί έχει αποδειχθεί ότι το Trojan.Cryptolocker σχετίζεται με τη διαδικτυακή διάδοση κακόβουλων προγραμμάτων τύπου crypto-ransomware. Για να διασφαλίσετε τα πολύτιμα έγγραφα/αρχεία σας, σας συνιστούμε να τα αποθηκεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε USB εξωτερικούς δίσκους, CDs, DVDs, ή απλά να τα αποθηκεύετε διαδικτυακά σε clouds, όπως πχ. Google Drive, Dropbox, Flickr, κλπ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τα backups μπορείτε να βρείτε εδώ: Γιατί χρειάζεται να κάνω backup και τι επιλογές έχω?

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Trojan.Cryptolocker:

Αφαίρεση Trojan.Cryptolocker χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Trojan.Cryptolocker

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το ReimageIntego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Trojan.Cryptolocker.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Trojan.Cryptolocker χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Trojan.Cryptolocker. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με ReimageIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Trojan.Cryptolocker έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Trojan.Cryptolocker κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-trojan-cryptolocker.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Trojan.Cryptolocker