Βαθμός σοβαρότητας:  
  (97/100)

Tobfy virus. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Ugnius Kiguolis - - | Τύπος: Δούρειοι Ίπποι

Το Tobfy virus είναι ένα κακόβουλο trojan horse, το οποίο χρησιμοποιείται για να διαδίδει κυβερνο-απειλές, κυρίως αυτές που ανήκουν στην κατηγορία ‘ransomware’ .

Αμέσως, με το που διεισδύσει στο σύστημα στόχο, το συγκεκριμένο trojan μπλοκάρει σημαντικές λειτουργίες του συστήματος και εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα. Το μήνυμα αυτό εμπεριέχει συνήθως πραγματικές πληροφορίες έτσι ώστε να μπορέσει να παραπλανήσει πιο εύκολα τον χρήστη, όπως πχ το IP address του υπολογιστή, τη τοποθεσία του, κλπ. Επίσης, εμπεριέχει πολλά αποσπάσματα από το δίκαιο της περιοχής του χρήστη και υποστηρίζει ότι ο χρήστης έχει παρανομήσει. Στηριζόμενο σε ‘παρανομία’ του χρήστη λοιπόν, ζητάει αυτός να καταβάλει ένα ποσό ως πρόστιμο το οποίο κυμαίνεται μεταξύ $100 και $600.

Εάν διαπιστώσετε να εμφανίζονται στην οθόνη σας τέτοιου είδους μηνύματα, τότε αυτό είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από το Tobfy, γνωστό και ως Win32/Tobfy.N, Win32/Tobfy.W, Trojan.Tobfy.A, etc.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Tobfy ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Συνήθως, το Tobfy virus διεισδύει στο σύστημα ενός υπολογιστή κυριολεκτικά ‘πίσω από την πλάτη’ του χρήστη.

Φυσικά, οι πιθανότητες μιας τέτοιας διείσδυσης αυξάνονται ραγδαία σε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο σύστημα ασφάλειας, όπως πχ anti-spyware και anti-virus. Στην προσπάθειά σας, λοιπόν, να αποφύγετε trojans όπως πχ το Tobfy, θα πρέπει επίσης να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με ό,τι αφορά spam, παράνομα ή πειρατικά προγράμματα (συμπεριλαμβανομένων και των ενημερώσεών τους), καθώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου για την εγκατάσταση αυτής ή παρόμοιας κυβερνο-απειλής στον υπολογιστή σας.

Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο trojan διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε περνάει τα αρχεία του στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας και με αυτό το τρόπο αποκτάει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει την πληθώρα των αρνητικών δραστηριοτήτων που έχει προγραμματιστεί να εκτελέσει.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Tobfy virus?

Εάν πιστεύετε ότι το Tobfy έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε μπορείτε να απαλλαγείτε από την παρουσία του συγκεκριμένου trojan χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage, Malwarebytes Malwarebytes, Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security.

Θα σας συνιστούσαμε να αποφύγετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα, γιατί μπορεί να προκληθούν σημαντικές προβλήματα στην εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος σε περίπτωση που διαγράψετε το λάθος αρχείο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Tobfy virus, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Tobfy virus. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes στην αφαίρεση του Tobfy virus (2014-08-15)
Malwarebytes
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes στην αφαίρεση του Tobfy virus (2014-08-15)

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-tobfy-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες