Αφαίρεση ιού Svpeng

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Svpeng

Τι είναι το Svpeng ιός?

Ο ιός Svpeng είναι ένα επικίνδυνο ransomware, το οποίο επανασχεδιάστηκε στα μέσα του 2014. Αρχικά δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο από Ρώσους χάκερς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτόν τον ιό για να αποσπάσουν από τους χρήστες πληροφορίες τραπεζικής φύσης. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ενέργησε ως δούρειος ίππος και βοήθησε αυτούς τους εγκληματίες να αποσπάσουν χιλιάδες δολάρια, προβάλλοντας πλαστές ιστοσελίδες εισόδου χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις, αυτή η απειλή πρόσφατα αναβαθμίστηκε, λειτουργεί πλέον ως ransomware και έχει δυνατότητες “ψαρέματος”. Αυτό σημαίνει πως ο ιός Svpeng έχει προσαρμοστεί και έχει τη δυνατότητα να κλειδώνει τον υπολογιστή και με τη βοήθεια φωτογραφιών του θύματος, να τους κάνει να πληρώσουν αυτό το πλαστό πρόστιμο του FBI. Έχει ήδη επηρεάσει χρήστες σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Γερμανία και Ινδία. Παρακαλούμε, μείνετε μακριά από αυτή την απειλή και φυσικά ΜΗ πληρώσετε αυτό το πρόστιμο!

Πως μπορεί ο ιός Svpeng να επηρεάσει τον υπολογιστή σας;

Ο Svpeng εξαπλώνεται με τη βοήθεια πλαστών ενημερώσεων του Flash, ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και παράνομων προγραμμάτων. Να έχετε κατά νου, πως μπορεί εύκολα να καταλάβει τόσο συστήματα Windows όσο και Android χωρίς προειδοποίηση. Από τη στιγμή που διεισδύει σε μια συσκευή, εμφανίζει πλαστές σαρώσεις και μπλοκάρει το σύστημα. Μετά, προβάλλει ένα ψεύτικο μήνυμα το οποίο αναφέρει για παράνομες επισκέψεις σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο, ή χρήση παράνομου περιεχόμενου και μετά απαιτεί μια πληρωμή της τάξης των $200 ή των $500. Όπως και άλλα παρόμοια προηγούμενα ransomwares, ο ιός Svpeng ζητά η πληρωμή να γίνει μέσω MoneyPak το οποίο μπορεί να βρεθεί σε Walmart, Fred Mayer, kmart και άλλα σουπερμάρκετ. Το θύμα μπορεί επίσης να δει και τη φωτογραφία του, η οποία συνήθως λαμβάνετε με τη χρήση της κάμερας της μολυσμένης συσκευής. Παρακαλούμε, ΜΗΝ αφήσετε να σας ξεγελάσει αυτή η ύπουλη εφαρμογή, διότι μπορεί εύκολα να χάσετε τα χρήματα σας. Για να επιδιορθώσετε τη συσκευή σας, πρέπει να απομακρύνετε τον ιό Svpeng από το σύστημα.

Πως να αφαιρέσετε τον ιό Svpeng;

Παρακαλούμε, ΜΗΝ αφήσετε τον ιό Svpeng να μείνει στον υπολογιστή ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή σας, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλες δραστηριότητες. Αυτός ο ιός μπορεί εύκολα να προκαλέσει απώλεια των προσωπικών πληροφοριών σας, των χρημάτων σας, κ.λπ. Αν θέλετε να επιδιορθώσετε το μηχάνημα σας, σαρώστε το με το ReimageIntego ή το SpyHunter 5Combo Cleaner.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες